Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Kypros raportoi maahanmuuttajien uudesta ennätysmäärästä

Kyproksen maahanmuuttajia. Kuva: Kuvakaappaus: YouTube.

Välimeren siirtolaiskriisillä on monta nimeä. Mutta myös venepakolaiset rantautuvat kerta toisensa jälkeen Kyprokselle. Viime aikoina heidän määränsä on kasvanut jyrkästi. Maa on tehnyt uuden ennätyksen.

Kyprokselle on saapunut ennätysmäärä uusia maahanmuuttajia. Välimeren saarelle on rantautunut viimeisen vuorokauden aikana yli 270 venematkailijaa, kertoi maan rannikkovartiosto Cyprus Times -päivälehdelle.

Tämä on uusi ennätys verrattuna aiempiin kuukausiin. Viisi alusta oli lähtenyt Libanonista kohti Kyproksen kaakkoiskärkeä, ja niiden kyydissä oli pääasiassa syyrialaisia. Hieman yli miljoonan asukkaan Kypros on yksi EU:n pienimmistä maista.

Kypros on EU-maa, jossa on eniten maahanmuuttajia suhteessa väkilukuunsa.
Heti veneiden rantauduttua Kyproksen viranomaiset pidättivät neljä epäiltyä salakuljettajaa. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan Kyprokselle on saapunut jo noin 2 600 siirtolaista vuonna 2024. Se tarkoittaa noin 30 siirtolaista päivässä.

Lähde: Junge Feiheit

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Sielläkin hallinto sallii aseettoman invaasion, josta on paljon haittaa omille asukkaille.

Teuvo Kaüb

IHANAA sieltä uusia kelan asiakkaita ja suomen tulevaisuuden toivoja. Huippuinsinöörejä suurin osa vaikka kaikki henkkarit, paperit ja muut hävinneet matkalla.