Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma

Laittomat rajanylitykset EU:hun lisääntyivät 86 % viime vuoteen verrattuna – Balkanin reitti kasvoi 205 %

Tilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla marraskuussa 2021. Kuva: Flickr.

Unkarin etelärajalle johtava Balkanin reitti oli aktiivisimmin käytetty kulkureitti Euroopan unioniin vuoden 2022 ensimmäisten seitsemän kuukauden aikana.

Laittomat ylitysyritykset Euroopan unionin alueelle ovat lisääntyneet keskimäärin 86 prosenttia viime vuodesta, ilmenee Frontexin toimittamista alustavista tiedoista.

EU:n ulkorajavirasto julkaisi perjantaina tiedot laittomien siirtolaisten rajanylitysyritysten määrästä tammikuusta kesäkuun loppuun: vuoden ensimmäisten seitsemän kuukauden aikana laittomia maahantuloyrityksiä oli yhteensä 155 090, mikä on 86 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021.

EU:n jäsenvaltiot kirjasivat heinäkuussa 34 570 laitonta rajanylitystä, mikä on 63 prosenttia enemmän kuin samana kuukautena vuonna 2021.

Luvut nousivat merkittävästi kaikilla muuttoreiteillä lukuun ottamatta kahta poikkeusta: Valko-Venäjän itäistä maarajaa ja Välimeren länsipuolen liittymää Espanjaan Pohjois-Afrikan kautta.

Länsi-Balkanin reitti oli edelleen aktiivisin, sillä seitsemän kuukauden aikana tehtiin yhteensä 70 770 laitonta rajanylitysyritystä. Tämä merkitsee 205 prosentin kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Tällä reitillä tarkoitetaan yleensä siirtolaisia, jotka suuntaavat pohjoiseen Serbian kautta ennen kuin he yrittävät ylittää Unkarin etelärajan Euroopan unioniin.

Siirtolaispaine Välimeren keskiosassa on edelleen suuri, sillä siirtolaiset lähtevät tyypillisesti Libyasta ja Tunisiasta pyrkiessään Italian aluevesille tai pyrkiessään rantautumaan Italian strategisesti tärkeille alueille, kuten Lampedusaan.

Myös Euroopan unionista Britanniaan pyrkivien siirtolaisten määrä on kasvanut huomattavasti: 27 990 siirtolaista on arvioitu ylittäneen Englannin kanaalin, vaikka Britannian hallitus on yrittänyt estää siirtolaisia ylittämästä Englannin kanaalia.

Luvut eivät sisällä ukrainalaisia pakolaisia, jotka pakenevat maastaan turvallisiin eurooppalaisiin maihin Venäjän 24. helmikuuta aloittaman hyökkäyksen jälkeen. Rajaturvallisuusvirasto arvioi kuitenkin, että Ukrainasta on tullut Euroopan unioniin 7,7 miljoonaa ukrainalaista konfliktin alkamisen jälkeen, ja monet heistä ovat myöhemmin palanneet kotiinsa.

Frontex väitti, että suuren muuttopaineen vuoksi rajaturvallisuusvirastolla on ”yli 2 200 pysyvää virkamiestä ja henkilökuntaa EU:n ulkorajan eri osissa sekä Albaniassa, Serbiassa, Montenegrossa ja Moldovassa”.

Lähde: Remix

31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jak-C

Kunhan saavat tarpeeksi joukkoa sisään, niin halal-raflat rupee jakaa veitsiä.

John Quiman

No, nyt selvisi, miksi niillä on niin paljon ruokintapuoteja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
juha II

Saarikon himot ovat tyydyttämättömät kun matu nymfomania on parantumatonta sorttia oleva mielentila.

Ei kai saisi Suomenniemeä edes mainita, mutta Lahden Rautatieasemalla on ”värinää”…
Valitettavasti aivan kaikki naiset eivät jaa ministerisnainen Saarikon unelmaa…

Kauko Partiomies

Nykyisellä matumigraation suosimisella yritetään saada tulevalle satamiljoonaiselle ilmastopakolaisuudelle aikaan jonkinlainen ”pehmeä lasku” Eurooppaan.

Jos taistelu hävitään: Ilmastonmuu toksen 5 uhkakuvaa Suomelle – maassa 500 000 ilmastopakolaista vuonna 2050? (iltalehti.fi)

John Quiman

Vai olisiko kyseessä uskotellun ilmastonmuutoksen varjolla suoritettava Euroopan väestönvaihtoon tähtäävä operaatio.

maailma on litteä

Miljardien ihmisten tulenkäytön seurausten aiheuttama ilmaston lämpeneminen on valitettavasti totta.
Suurteollisuudella on paljon suurempi intressi vähätellä ilmastonmuutosta kuin ilmastotutkijoiden intressi liioitella sitä.

Tuo ”väestönvaihto” on lähinnä osoitus siitä että YK:ssa uskotaan ilmastonmuutoksen vastainen peli hävityksi joten valmistellaan kehitysmaalaisten supermuuttoa pohjoisimmille alueille.

Muutos on kuitenkin niin suuri, että sodat ovat väistämättömiä.

maailma on litteä

Netti on pullollaan kaikenlaisia ”todisteita” joista kukin voi poimia mieleisensä.
Maallikko voi sen vapaasti tehdä ja punoa niistä tarinan joka todistaa vaikkapa mustan valkoiseksi.

Ammatikseen ennusteita tekevät ovat kuitenkin kollegojensa keskinäisen kilpailun suurennuslasin alla.

Kun se ilmasto tästä näyttää vääjäämättä lämpenevän, niin nuo epäilevät näkemykset hiipuvat pikkuhiljaa olemattomiin.

John Quiman

Hyväuskoisuus on kaunista, mutta ei välttämättä viisasta. Olet nielaissut IPCC:n poliittiset tarinat pureksimatta, kokonaisina.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
maailma on litteä

Tuo ”pureksiminen” tarkoitttaa varmaankin maallikon vapautta valita mielisensä faktat ja sylkäistä pois epämieluiset faktat, kuten esimerkiksi nuo:

§https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009000277.html

maailma on litteä
John Quiman

Ei suinkaan, vaan se pureksimattomuus tarkoittaa sitä, että eletään IPCC-uskossa, tajuamatta sen olevan poliittinen järjestö, ei tieteellinen.

Nimim. maailma on litteä yrittää väittää, että hänellä on oikeaa tietoa, koska hän uskoo poliitisen organisaation propagandaan. Ja jos ei usko, sitten on ”valinnut mieleisensä faktat”. Tosiasiassa kyseinen nimimerkki on juurikin valinnut itselleen mieluisat ”faktat”, koska on helpompaa elää uskossa kuin kyseenalaistaa poliittisen instituutin propagandaa.

Siksipä hän ei uskalla kuulla muita tahoja, siis oikeita tiedemiehiä, joita IPCC pyrkii piilottelemaan ja syrjii heitä parhaan kykynsä mukaan. Hänelle IPCC on auktoriteetti, jota ei voi kyseenlaistaa.

Ilkka Forsten

Kyllä ilmasto lämpenee, mutta onko syy se mitä väitetään ?

Suvakilla herahtaa jo...

Matua lappaa loisimaan meidän maksamaan täyshoitoon

Kolmossivun tyttö

Mietin vain sitä, miksi kukaan ei asetu puolustamaan Euroopan ideaa eli eurooppalaisuutta. EU:kin on oudon konsensuksen hallitsema massiivinen byrokratia,
joka suoltaa erilaisia taloutta ohjaavia ja rajoittavia direktiivejä tai vaatii rahaa. Palopuheita antiikin sivistyksestä tai valistusfilosofiasta emme kuule.

Saati sitten puolustuspuheita planeetan vähemmistönä olevan valkoisen rodun puolesta, vaikka Eurooppa oikeastaan 1500-luvulle asti oli sen ainoa asuttama manner.

Minusta on outoa, ettei kukaan kukaan kyseenalaista EU:n ideaa tai vaadi sitä tilille siitä, että se on vähän kuin huono vanhempi, ei huolehdi jälkikasvustaan tai perustele päätöksiään.

Maahanmuutto tulee lopulta tuhoamaan Euroopan sellaisena kuin se pitkälti näihin päiviin asti on tunnettu. Onko tämä teistä ok?

Rudi

Eurooppalaiset heräävät vasta sitten viimeisen lauseesi todellisuuteen kun mitään ei enää ole tehtävissä.

John Quiman

On sittenkin vielä sota jäljellä, mutta se onkin vaikeampi juttu.

Kata

Hyvin sanottu ja tuota sitä ihmettelee ihminen joka ei ole jonkun ideologian tai tekopyhyyden saastuttama.
Miksi eurooppalaisuus on tuhottava?Voisiko Eurooppa ministeri vastata …?No ei voi koska agenda ja Afrikkaministeri vie heti puhutteluun.Taiston tuoksinassa….
Tutti ja Jutti-show.

Clown-World ja kyse ei ole kivasta pellestä.

tunkeutujat ei lopu

Ja ruotsin avustuksella.

Kata

Sairasta touhua!
USAssa opettajaliitto vaatii että jos tulee lomautuksia niin valkoiset opet ensin lomille….Voipi olla että pientä närää syntyy tai sitten ei…alistutaan ja jäädään hankeen jäätymään.
Kunnes joku saa jossain vaiheessa tarpeekseen näistä porttisukkerien touhuista…

kasimir

Ihmetyttää, miksi riskeeraavat henkensä yrittämällä Englantiin, vaikka ovat jo päässeet ”yltäkylläiseen” Ranskaan asti. Joo, taitaa olla Englannissa vielä paremmat tuet ja monella varmaan sukua siellä, mutta että laittaa henkensä alttiiksi kun olet jo Ranskassa (ja todnäk tehnyt jo yhden onnistuneen merimatkan)?

otto suni

Qaddaffin murha oli keino avata Saharan eteläisten alueiden rajat ja ”pelastajat” ovat todella hätääntyneitä mikäli Libyan merivartiosto ehtii paikalle ennen heidän aluksiaan.Mikäli joku on vielä niin yksinkertainen, että ei ymmärrä meidän ”goyimien” olevan ainoastaan väestön vaihdon kohteita ja että EU tukee kaikin tavoin tätä väestön vaihtoa.
Goudenhove-Kalergin asema suunnitelman tekijänä jo 1925 on kiistaton ja siksi jokaisen kantasuomalaisen tulee muistaa ensi vuonna äänestää aivan eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin jotta tilanne saadaan muuttumaan väestön vaihdon pysäyttämiseksi!

Rudi

USA murhasi Qaddafin ja oli sen syy mikä tahansa niin siitä se suurin kansainvaellus alkoi. Qaddafi oli tappanut terrori-iskuilla jenkkejä ja eurooppalaisia ja siinä mielessä murhan voi ymmärtää, mutta oliko jenkeillä muitakin motiiveja niin emme voi tietää. Ja vaikka olisivat ymmärtäneet sen seuraukset niin olisivatko jättäneet murhaamatta?

otto suni

Qaddaffin murhasi SAS:n arabiksi naamioitunut sotilas, käyttäen 9 mm Ruger Stainless Steel pistoolia. Qaddaffin saattue jäljitettiin USA:n tiedustelulennokin avulla! USA:n suurlähettilän murha oli Hilary Clintonin typeryyden ansiota Tripolissa, joten muista aina MI6 ja CIA toimivat yhdessä tälläisissä operaatioissa. MI6:lla on useita ympärileikattuja operatiiveja, samoin SAS:llä!

Tuumailija

Eikä riittänyt että perheen pää saatiin päiviltä, jonossa seuraavana olivat Gaddafin pojat ja muut lähisukulaiset, osa on saatu kylmäksi ja pari poikaa taitaa elää maanpaossa perheineen jossain. Samalla tavoin Osaman perhettä/sukua on vainottu sekä murhattu puhumattakaan Saddamin läheisistä. Suuri tarve on jollain taholla saada myös sukulaiset tuhottua, vaikkei yhdenkään kohdalla ole kuninkaallista sukulinjaa eivätkä uskonnollisesti korkealla tasolla vaikuttavia.
Libyan kultavarannot siirtyivät todella sukkelasti ja vähin äänin FEDin holveihin ”turvaan” kuten -40 luvulla siirtyi saksan kultakanta, syystä että?

otto suni

Aivan oikein ja niin tulee jatkumaan sillä myös Neuvostoliiton romahduksen jälkeen koko keskuspankin kultavaranto siirtyi käsittämättömän nopeasti junanvaunuissa pois Venäjältä. Saksan Bundesbankin kultavaranto oli myös kadonnut FED:in tiloista New Yorkissa ja sitä yritti Angela Merkel pyytää takaisin. Kaikki kulta kuuluu ”kasaarimafialle” ja aihe on niin arka, että sen käsittely aiheuttaa välittömiä tunnereaktioita! Irakin kultavaranto siirtyi myös ryöstön jälkeen FED:in haltuun ja valmiutta tuntuu olevan myös nykyisen Venäjän kultavarannon varastamiseen!

John Quiman

Voi olla, mutta mihin tuo kerrottu perustuu? Maailma kun on täynnä kaikenlaista propagandaa, joka saattaa vaikuttaa jopa uskottavalta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Tuumailija

Valtakunnan kultavarannon takavarikko perustui Morgenthau suunnitelmaan, jonka legaliteetin takasi kansainliitto+Nürnbergin oikeus, tällä oli tarkoiitus ajaa saksa samaan tilaan kuin 1ww:n jälkeen ja estää näin uudelleen varustautuminen (sotilaallisesti sekä taloudellisesti).
Yksipuolisen sopimuksen mukaan saksa saa kultavarantonsa käyttöönsä 2085? (en ole varma tarkasta vuodesta mutta noilla main), samoin kuin sen miehitys pitäisi loppua muiden rajoitteiden myötä. Periaatteessa Natokin pitäisi purkaa, koska se perustettiin -47 juuri valvomaan saksan afäärejä sodan jälkeen liittolaismaiden (paitsi NL) kesken.

Saksa pyysi Merkelin suulla takaisin osaa kullasta maan talouden korjaamiseen ja sitä tulikin, mutta osa siitä oli kullattua volframia. Tästä nousi aikanaan ihan julkinen poru hetkeksi, mutta haudattiin nopeasti jottei ”ääri”järjestöt saisi liikaa vettä myllyihinsä/ vipuvartta.

FED oli aikoinaan (JFK:n asti) valtion hallinnassa ja Kennedy uudisti lain joka kieltää rahan painamisen/jakelun yksityisomisteisilta yrityksiltä. Tämä voi olla yksi poainava syy Dallasin tapahtumiin, koska heti kun L.B. Johnsson oli vannonut virkavalansa hän kumosi samasa lentokoneessa ensimmäisenä tämän asetuksen/lain välittömästi.
FED yksityistettiin ja sen hallinnossa ei sen koomin ole ollut kuin valitun kansan henkilöitä enemmistönä, osa ns. kasvottomia. Se myös lainaa valtiolle velkakirjoja vastaan dollareita ts. pankit tilaavat FEDiltä rahaa jonka valtio takaa.

FEDin holveihin pitäisi tehdä lain mukaan vuositarkatuksia/invenbtaarioita tietyin väliajoin, mutta Kennedyn jälkeen on ollut vain yksi yritys ja se päättyi tarkastajan ”itsemurhaan” hotellin parvekkeelta v.1973 tarkastusta edeltävänä iltana, sen koomin tarkastusyrityksiä ei ole ollut.

Se mihin perustuu Libyan kullan takavarikko, on hyvin auki. Jossain luin että löyhästi Lockerbien uhrien omaisten korvauksiin, mutta eivät kyllä ole saaneet juuri lämmintä kättä enempää ja tarvitaanko siihen koko valtion kultavarantoa?

Irakin takavarikko selitettiin maan uudelleenrakentamisella, mutta hyvävelikorruptiolla urakoitsijat olivat vain amerikkalaisia ja osa jätti työt tekemättä vaikka rahat kelpasivat ts. zombie yhtiöitä. Toisaalta taas valtion budjettiin oli jo tehty varaus uudelleen rakentamiseen varatuista varoista 500. milj. dollaria.
Taas nurinkurista että maa joka pommittaa toista maata pyytää vielä ”maksua” aiheuttamastaan tuhosta, jotta voi ”uudelleenrakentaa”.

tunkeutujat ei lopu

Väestönvaihto on salaliitto teoria.

kumiveneen tappi

Luulen että tärkein syy on se, että YK pohjustaa Eurooppaa tarjoamaan hätämajoitusta tulevina vuoskymmeninä jopa sadoille miljoonille.

Ilmastopakolaisuus – Wikipedia

Jokainen kyllä ymmärtää että Eurooppaa kohtaisi tällöin vähintään
Toisen Maailmansodan veroinen kriisi.

kumiveneen tappi

Jos taistelu hävitään: Ilmastonmuutoksen 5 uhkakuvaa Suomelle – maassa 500 000 ilmastopakolaista vuonna 2050? (iltalehti.fi)

”…rankka lämpötilan nousu ja kilpailu ehtyvistä luonnonvaroista johtaisivat myös kriiseihin ja jopa s o t i i n maailmalla. Uhka on mahdollinen m y ö s Suomessa.”

Kata

Niinpä.Libyan rannikolta on lyhin matka Italiaan.Jännää että minulle koulussa aikoinaan kerrottiin muuta..voihan Iso-Syrtti!
Toki ajat ovat muuttuneet joten karttakin pannaan uusiksi kuten pukusuolet.

Uusimmat uutiset