Eurooppa Muu maailma Politiikka Talous

Murhasiko Venäjä kansalaisensa Euroopan maaperällä? Venäjältä paennut sotilas ammuttiin Espanjassa

Maksim Kuzminov. Kuvakaappaus: YouTube.

Venäjältä Ukrainan puolelle sotilashelikopterin kanssa viime vuonna paennut venäläismies on löytynyt ammuttuna Espanjasta. Tausta huomioiden on herännyt epäilykset, että Venäjän valtio liittyisi murhaan.

Maksim Kuzminov pakeni viime elokuussa Venäjän puolelta varastamallaan sotilashelikopterilla lahjoittaen aluksen samalla Ukrainan viranomaisten tutkittavaksi ja käytettäväksi. Hän suoritti pakomatkansa yhteistyössä Ukrainan tiedustelupalvelun kanssa. Teon jälkeen hän muutti Espanjaan.

Kuzminovia oli ammuttu 12 kertaa. Tekijöitä ei ole ole tavoitettu. Mikäli Venäjä murhaa vihollisiaan Euroopan maaperällä näinkin avoimesti, on kyseessä lähestulkoon avoin sodanjulistus.

Lähde: The Guardian

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Mitä tämä natsien johtama fasistinen viheliäinen ”valtio” aikoo tehdä raunioiksi tuhonneen Ukrainan alueella. Ei yhtään mitään, siitä pitää huolen isovenäläinen laiskuus ja saamattomuus, muussa kun varastamisessa ja toisten omaisuuden tuhoamisessa. Winston Churchill oli täysin oikeassa kun sanoi, että liittoutuneiden olisi pitänyt edetä Moskovaan asti ja hävittää lopullisesti venäläinen barbaria.

Ilkka

Kenraali George S. Patton sanoi myöskin sodan päättymisen aikaan, että nyt kun olemme jo Euroopassa ja meillä on aseet mukana, voisimme saman tien hyökätä Venäjälle. Niin ikään sodan jälkeen moni Amerikkalainen korkea-arvoinen sotilashenkilö ilmoitti kantanaan että sodimme sittenkin väärällä puolella, nyt kommunismi olisi hävitetty kun olisimme tukeneet Saksaa.

John Quiman

Muistelen Churchillin sanoneen sodan jälkeen, että taisimme teurastaa väärän sian.

Vappu Simanen

      Itse odotan näitä salamurhia ja vastaavia tapahtumia lisää. Niiden tarkoituksena on siirtää huomio Ukrainan luhistumisesta pahaan Putiniin.
      I— Niin ja onhan Venäjällä tulossa presidentinvaalit, joiden vaalivaikuttamiseen on satsattu paljon. Ennustan, että länsi kiistää vaalituloksen ja asettaa oman «maanpakolaispresidentin», joka ryhtyy hallitsemaan Venäjän ulkomailla sijaitsevaa varallisuutta.

Ruoste Iskee

Tulossa vaalit juu.. Yksi ainoa ehdokas joka valtiaana kielti kaikkia muita edes harkitsematta alkamaan vastaehdokkaaksi tai siitä joutuu vankilaan. Siinä sitä vaalivaikuttamista venäläisittäin. Muiden maiden vaaleihin ei ole sekaantunut kun yksi maa, venäjä, sekä suomen vaaleihin ja monen muunkin maan.

Vappu Simanen

      Olet­te­ko muu­ten aja­tel­leet, mit­kä ovat Ze­lens­kin sel­viy­ty­mis­mah­dol­li­suu­det, jos Uk­rai­na hä­vi­ää so­dan?
      Län­nes­sä hä­nel­le ei ole si­jaa, kos­ka hän tie­tää lii­an pal­jon Uk­rai­nan kaut­ta kul­ke­nees­ta kor­rup­ti­os­ta ai­na hen­ki­löi­den ni­miä myö­ten. Hän on myös hen­ki­lö, jo­ka on val­mis myy­mään tie­ton­sa, «jos sum­mas­ta so­vi­taan».
      Ve­nä­jäl­lä hän voi sel­vi­tä vain uu­te­na tsaa­ri­na sen jäl­keen, kun Uk­rai­na on ot­ta­nut hal­tuun­sa Ve­nä­jän ny­kyi­set alu­eet. — Ku­ten tie­däm­me, Ve­nä­jäl­tä lop­pui­vat ty­ki­nam­muk­set jo lä­hes kak­si vuot­ta sit­ten ja maa on ol­lut sii­tä läh­tien po­liit­ti­sen ja ta­lou­del­li­sen ro­mah­duk­sen par­taal­la. Kaa­tui­han yk­si­tyi­sen ar­mei­jan val­lan­kaap­pau­sy­ri­tys­kin sii­hen, et­tä ben­sa lop­pui pans­sa­ri­vau­nuis­ta.
      En­tä­pä sit­ten Kii­na? Voi­si­ko Uk­rai­nan so­dan lo­pet­ta­mi­sen eh­to­na ol­la Kii­nan myön­tä­mät tur­va­ta­kuut Ze­lens­kin hen­gel­le. — Mik­si muu­ten Ze­lens­ki on os­ta­nut asuin­si­jo­ja it­sel­leen ara­bi­mais­ta, joil­la on hy­vät suh­teet Kii­naan? Mik­si Kii­nas­ta os­te­tuis­ta asun­nois­ta ei tih­ku mi­tään tie­to­ja jul­ki­suu­teen?

Ilkka

Mistä sait tietosi kun niitä ei ole julkistettu omien sanojesi mukaan ?

Ilkka

Missä vaiheessa Ukraina on ilmoittanut tavoitteekseen vallata Venäjän alueet ?

Ilkka

”Vappu siman ” juontia ei kannata aloittaa näin aikaisin, voi mennä rusina päähän. onko muuten sattuma että julkaiset tekstisi VK:n kautta. Mehän tiedämme että se on ryssän kanava.

n/a

Vähemmästäkin petturuudesta lähtee henki, veikkaan että on aika monta jotka mielellään listii tuollaiset spedet.

John Quiman

Hän ei kai ajatellut, että Putin ja hänen klaaninsa on yhtä kuin isänmaa ja Venäjä, kuten jotkut venäläiset ja venäjämieliset tuntuvat ajattelevan.

Putin on pettänyt Venäjän, isänmaansa ja kansansa. Löytyy aika monta, jotka hänen kaltaisensa spedet listisi.

Ruoste Iskee

Ainakin tuollainen pikku putinisti. Montako maata luulet olevan jotka ei haluaisi pistää kylmäksi sinun jumaloimaa hullujohtajaa ryssän maalla? Kohta alkaa olemaa se hetki kun venäjä tullaan pilkkomaan teoistaan palasiksi.