Eurooppa Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Naton eturintamassa on realismia varautua melkein mihin tahansa Venäjän suunnalta

Raja-Joosepin raja-asema. Kuva: Wikimedia Commons

Euroopan hybridiuhkien torjuntakeskuksen verkostojohtaja Jukka Savolainen muistutti perjantaina Huomenta Suomen haastattelussa, että meillä on perustuslaissa pykälä, jossa jokaiselle suomalaiselle taataan turvallisuus.

– Se tarkoittaa sitä, että niin hallituksen kuin valtionhallinnonkin tulee aktiivisin toimenpitein huolehtia siitä, että meillä on turvallista, sanoo Savolainen. -On oltava päättäväinen ja tarvittaessa suljettava viimeinenkin paikka ja mietitään turvapaikkahakemukset jonnekin muualle.

Venäjän vaikuttamispyrkimykset Suomeen eivät tule tähän loppumaan. Venäjän presidentinvaalien lähestyessä valtionjohdolla on tarve näyttää voimakeinoja länsimaita vastaan. Koska Suomi on Naton eturintamavaltio ja Venäjän rajanaapuri, on realistista varautua melkein mihin tahansa, sanoo Savolainen.

Savolaisen mukaan epävakaus Suomen-rajalla sopii Venäjän presidentti Vladimir Putinin laajempaan suunnitelmaan. Rajan tapahtumat sopivat Venäjän narratiiviin, jonka mukaan länsimaat yrittävät eristää Venäjää.

Suomen rajan sulkeutuminen tukisi Putinin tavoitteita myös siinä tapauksessa, että Venäjä päättäisi aloittaa uuden liikekannallepanon. Rintamalle lähetettävät miehet eivät pääsisi pakenemaan sotaa EU:n alueelle.

– Tämä on kaikki toissijaista siihen verrattuna, että Suomella ei ole varaa ottaa tänne massiivista siirtolaisten vyöryä, Savolainen sanoo.

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Riittäisi ihan hyvin, että raja on suljettu ”siirtolaisilta” eli sosiaaliturvapaikanhakijoilta. Yhtään ei tarvitse päästää läpi vain siksi, että raja-asema on auki.

Eihän rajan ylitys ole yleensäkään mahdollista, jos paperit eivät ole kunnossa.

Kyse on poliittisesta tahdosta, ei mistään muusta. On ilmiselvästi tahtoa teeskennellä rajojen sulkemista, jotta kansa luulisi, että maahantunkeutujien virta estetään. Kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa raja ei kuitenkaan ole suljettu sosiaaliturvapaikanhakijoilta. Joten sieltä tulee läpi niin monta kuin Venäjä vaan saa kerätyksi kasaan.

Mukana tulevat tietysti Venäjän valikoimat pieniksi vihreiksi miehiksi koulutetut henkilöt.

Marko Kristian

Monen monta kertaa tässä on viimeisen vuosikymmenen aikana joutunut sanomaan että Suomen hallituksen ja eduskunnan ensimmäinen ja oikeastaan ainoa tehtävä on taata Suomen ja suomalaisten turvallisuus, kaikki muu on toissijaista.
Kaikki kansainväliset sopimukset ja lait tulee vasta sen jälkeen.
Jos ne on ristiriidassa niin se Suomen turvallisuus menee aina edelle.
On se ihme että poliitikoille tämmönen yksinkertainen asia ei ole selvää?