Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos Uutiset

Norja: Ruotsin jengiväkivalta leviää

Kuva Wikipedia. / CC BY 4.0 / B****n

Lähinnä ulkomaalaisista ja ulkomaalaistaustaisista koostuvat Ruotsin rikollisjengit ovat leviämässä Norjaan. Ruotsin oikeusministeri Gunnar Strömmer ja Norjan oikeusministeri Emilie Enger Mehl keskustelivat keskiviikkona keinoista torjua Ruotsin väkivalta-aallon leviäminen naapurimaahan.

Norjan yleisradio NRK:n mukaan ruotsalainen Foxtrot- verkosto on saapunut maahan. Lisäksi muita ruotsalaisia rikollisjengejä toimii Norjassa. Rikollisia kiinnostavat erityisesti Norjan huumemarkkinat ja meriyhteydet salakuljetusta varten.

”Viimeisen vuoden aikana ruotsalaiset rikollisjengit ovat näkyneet ja toimineet Norjassa enemmän”, sanoo norjalainen poliisipäällikkö Trond Blue Olsen. ”Ne ovat syyllistyneet myös väkivaltaan”.

Norjalaiset pelkäävät Ruotsissa yleisten ampumisten ja pommi-iskujen leviävän Norjaan.

Ruotsissa iskuja ja murhia rikollisten välillä tapahtuu lähes päivittäin. Uhreiksi päätyy myös rikollisten perheenjäseniä sekä sivullisia. Tänä vuonna Ruotsissa seitsemän sivullista on kuollut rikollisjengien iskuissa.

Ruotsin oikeusministeri Strömmer kuvaa maansa tilannetta vaikeaksi, ja neuvoo norjalaisia toimimaan väkivaltaa ehkäisevillä keinoilla.

Norjan oikeusministeri Emilie Enger Mehl ei pidä tilannetta toivottomana. Hänen mukaansa Norjalla on erilainen tilanne kuin Ruotsilla, ja maita ei pidä vertailla.

”Käsitykseni mukaan Norjan poliisilla on hyvät tiedot, mitkä jengit täällä sekä rajan yli toimivat”, ministeri Mehl pohtii. ”Nyt näyttää siltä, että Foxtrot toimii Norjassa, ja on hyvä että tiedämme siitä, jotta voimme toimia välittömästi”.

Ruotsin maahanmuuttajataustaiset rikollisjengit ovat levinneet myös Suomeen, ja Suomen poliisi pitää tilannetta silmällä.

Lähde SVT

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

No niin, pidetään tilannetta silmällä sehän auttaakin paljon. Ehkä suurempi vaikutus olisi kun poistettaisiin jokainen äbläwäblä suomesta, mutta jakamattomat ihmisoikeudet ja jaettu sosiaaliturva kuuluu kaikille, olemme kolonialismin vuosina riistäneet niin paljon jopa arabeja, ettei niihin saa kajota, Etuoikeutettu valkoinen, mutta samalla palingeneettinen myytti on päätetty asettaa maksajan rooliin kun valloittajat mellastaa.

Suomen päättäjät. Odotatteko että meno tasaantuu jos ette uskalla tehdä muuta kuin julistaa viidennentoista rasismista irtisanoutumisen, ja vielä senkin jälkeen Eva Biaudet haluaa kaataa hallituksen ja kätellä Tytti Tuppuraista, toivoen että jos sittenkin vielä saataisiin aikaan punavihreäruotsalainen idioottihallitus. Mehän olemme saaneet lukea viimeaikoina ettei ruotsinkaan tilanne ole laajasta maahanmuutosta johtuva. Ongelmaa ylläpitää äärioikeisto suvaitsemattomuudellaan.

Peter Kreisler

Artikkelin loppukappaleesta ”Suomen poliisi pitää tilannettaa silmällä.” Kuten Jari Aarnio aikanaan huumekauppaa tai KRP muuta virkamiesrikollisuutta? Niinkö tehokkaasti?

Entäpä jos siirrettäisiin mielipidepoliiseja oikeisiin töihin, vai kestäisikö niiden pullamössö poikien kantti.

Toni Lajos

Suomen arkajalka poliisikin uskaltaa ilman rangaistusta jo sanoa ongelman olevan myös meillä, pelkästään silmäilemällä mutiaisten tohuja tuskin parannusta saadaan aikaan, tarvitaan jämäkkää otetta, vellihousut siirrettävä sivuun.

Marko Kristian

Minua häiritsee se että eihän nää rajoja tunne.
Alku on se että pakoinpidellään joku ja kuvataan se. Ja sitten joku äärivasemmistolainen poliisi sanoo ettei meillä ole jengiväkivaltaa. Ja jos sattuu olemaankin niin ei se liity maahanmuuttoon mitenkään.
Tommonen poliisi pitäisi ite laittaa kokemaan maahanmuuton ihanuun mitä me muut koemme.
Ei mulla muuta.

Ilkka Manttari

Norjan ministeri sanoo että Foxtrot näyttää toimivan Norjassa. Hyvä että tiedämme, voimme toimia välittömästi. Suomen poliisi sanoo että jengit ovat levinneet Suomeen ja poliisi pitää tilannetta silmällä. Vähän tuntuu että tuo toimimattomuus (silmälläpito) vaan jatkuu. Nyt iso luuta käteen, ellei ole jo liian myöhäistä. Keinojen on nyt muututtava.

John Quiman

Totta kai taudit leviää, tietyn kulttuurin sisällä erityisesti.

Mutta eihän Suomi ole Ruotsin tiellä, koska Suomessa ei tehdä samoja virheitä, vaan Suomessa tehdään samalla tavalla kuin Ruotsissa. Olennaisinta on sulkea silmät ja vakuutella itselleen, että ei ole mitään ongelmaa, jotta ongelma katoaisi.

Ilkka

Julistin tänään tonttini maahanmuutosta vapaaksi alueeksi, samalla tein siitä ydinaseettoman vyöhykkeen, mutta vain töttöröille joiden kyljessä lukee Rossija. Päiväpuhteena lataan taas lippaat täyteen ja ” pidän silmällä ” tilannetta. Voi kun edes yksi nuija tulisi kokeilemaan onneaan. Annan lämpimän vastaanoton arkipäivisin klo 7:00 – 18:00 välisenä aikana, yövuorosta velotan enemmän, koska valojuovatkin pitää kustantaa jostain kassasta.

Ilkka Manttari

Toimii siihen asti kun vihervasemmisto ilmoittaa että olemme muuttaneet lakia. Toimii pienessä mittakaavassa. No tuosta sitten tulikin mieleen miten nämä konfliktit kasvavat, harvoin niitä haluavat vallanpitäjät.Teidän työllänne hankkineet omaisuudet eivät ole teidän vaan yhteiskunnan. Olemme mahdollistaneet teille työn. Teidän tulisi olla kiitollisia siitä. Kaikki mitä olette hankkineet kuuluu meille koska mahdollistimme pariutumisenne ja työnne ym.ym.ym.Me olemme se joka sanoo kuka saa, ja paljonko. Ai niin puhuinko verotuksesta, ehkä. Ehkä myös poliitikoista.

Ilkka

Vihervasemmiston lait ei ole toimineet tällä tontilla päivääkään. Eikä tule toimimaan.

John Quiman

Toivottavasti eivät käytä armeijaa soveltaakseen mielivaltaansa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa