Kotimaa Kulttuuri Maahanmuutto Rikos

Poliisi on puuttunut voimakkaasti katujengi-ilmiöön Lounais-Suomessa

Kuvituskuva: Youtube.

Poliisin tiedote 15.12.2022

Lounais-Suomen poliisi on tunnistanut katujengi-ilmiöön liittyvää toimintaa Turun seudulla ja puuttunut siihen suunnitelmallisesti ja voimakkaasti. Tiivis työ ilmiön jarruttamiseksi jatkuu.

Poliisi on käyttänyt muun muassa vapauteen kohdistuvia pakkokeinoja, joiden avulla se on syksyn aikana selvittänyt muun muassa useita ryöstö-, kiristys- ja lahjusrikoksia.

Epäillyt ovat toteuttaneet esitutkinnan kohteena olleita tekoja joko yksin tai ryhmässä. Kyse ei ole tiukasti järjestäytyneestä ryhmästä, mutta sillä on nimi ja tunnus sekä selvä ryhmäidentiteetti ja se leimautuu tiettyyn alueeseen.

– Muun muassa näiden tunnusomaisten seikkojen perusteella ryhmän voidaan katsoa täyttävän poliisin määrittelemän katujengimääritelmän, kertoo rikosylikomisario Juha Kainonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Ensimmäiset tuomiot rikoksista annettiin marraskuun lopussa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, ja uusia syytteitä on käsitelty joulukuun alkupuolella.

Toimet ovat rauhoittaneet tilannetta

Tutkintaan ja katujengi-ilmiön torjuntatyöhön on osallistunut henkilöstöä laajasti Lounais-Suomen poliisin eri yksiköistä. Rikostutkinnan lisäksi erityisesti poliisin ennalta estävän toiminnon yksikkö on ollut suuressa roolissa.

Kyseisessä kokonaisuudessa jengitoimintaan liittyvät nuoret ovat enimmäkseen toisen polven maahanmuuttajia. Poliisi on muun muassa ollut yhteydessä jengin piiriin lukeutuvien nuorten perheisiin ja muihin taustayhteisöihin. Tilanne on tullut monille perheille yllätyksenä, eikä toimintaa pidetä hyväksyttävänä.

– Tietojemme mukaan poliisin toimet ovat rauhoittaneet tilannetta, eikä nyt selvitettyjen rikosten lisäksi poliisin tietoon ole tullut uusia rikoksia, jotka liittyisivät katujengi-ilmiöön, Kainonen sanoo.

Poliisi seuraa tilannetta ajantasaisesti ja työskentelee ennalta estävän toiminnan keinoin, laajassa sidosryhmäyhteistyössä ehkäistäkseen tutkittavana olevan kaltaisten kokonaisuuksien syntymistä.

Poliisi

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Mara Katti

Ruotsalaisten kevytkonstaapelien ja alfaurosmarakattien munkkipossukahvien merkittävin saavutus taisi olla saniteettitorttujen kolonna puhdistuslaitokselle.

Jäitä hattuun

Ikävä todeta, mutta tämä juttu edustaa todella heikkotasoista journalismia.

Jutussa näet annetaan ymmärtää, että kyseessä on poliisin tiedote. Eli viranomaistiedote on päästetty läpi sellaisenaan, ilman minkäänlaista toimituksellista harkintaa – lähdekritiikistä nyt puhumattakaan.

Tosin kyseessä on sen verran sekava tekele, että sen täsmällistä olemusta on paha määritellä. Jutun alussa ja lopussa annetaan ymmärtää tekstin kokonaisuudessaan olevan poliisin tiedotetta, mutta keskivaiheilla on kuitenkin mukana sellaistakin ainesta, joka viittaa toimituksen osallistuneen sanoman muotoiluun ainakin hieman.

Oli miten oli, lopputulos joka tapauksessa on aika masentava. Ei sentään pitäisi vajota ihan Ylen tasolle. (Siellähän tällainen viranomaistiedotteiden julkaiseminen sellaisenaan ”uutisena” ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä on aivan vakiomenettelyä.)

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Jukka

Mitähän voimakkaasti puuttuminen oikein tarkoittaa? Ruotsin poliisi kutsui jengipomoja pitzalle. Turun poliisi on tainnut tarjota mämmiä! Jokainen jengiläinen olisi pitänyt karkottaa perheineen ikiajoiksi. Mukamas tullut perheille yllätyksenä lapsosten jengeilyt ja rikokset. Ja vi….tut! Hallitus ottaa EU:sta vain lisää näitä ananaspäitä. Joukossa on kuulemma alaikäisiä, yksinhuoltajia, vanhuksia, vammaisia. Perheenyhdistämiset lisäävät tulijat kymmenkertaisiksi.

Joke

Puuttuuko ne niin voimakkaasti, että tarjoaa ihan sitä tummapaahtoista Presidentti-kahvia ja sokeroituja hillomunkkeja?

Timppa

Joo, ja naispoliisit räppää ja werkkaa näiden iloksi. Huonokuntoiset kantisjuopot puolestaan kuskataan armotta putkaan kuolemaan.

Mara Katti

Naispoliisit ovat heikompia lenkkejä silloin kun poliisi joutuu kohtaamaan väkivaltaisia korstoja.

Sama taitaa olla tilanne silloin kun poliisi joutuu kohtaamaan kaltoin kohdellun roolia vetäviä huijarikemuja.

ja niinhän siellä onkin alistuttu

Muistamme blm pelleilyn aikaisen ruotsalaisen naispoliisin polvistumisen muslimien edessä. Siitä oli oikein elävää kuvaa. Minusta oli täydellinen pohjanoteeraus. Ja viesti, että kyllä. Me alistumme.

Rami

Naispoliiseja tarvitaan kotihälytyksien yhteydessä ottamaan lapset turvaan, ei yhtään mihinkään muuhun.

j.t

 sillä on nimi ja tunnus sekä selvä ryhmäidentiteetti ja se leimautuu tiettyyn alueeseen. muassa näiden tunnusomaisten seikkojen perusteella ryhmän voidaan katsoa täyttävän poliisin määrittelemän katujengimääritelmän, kertoo rikosylikomisario Juha Kainonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.mitenkäs se Taposen huuli nyt pyörähtää?

Eetu

Jokainen aikuinen tietää, ettei riehuvia, uppiniskaisia, pilalle hemmoteltuja kakaroita saada kuriin hemmottelemalla heitä aina vain enemmän. Niinpä sitten perheissä yleensä osataan hoitaa kuntoon nuo itse tehdyt kasvatusongelmat. Häiriköt saadaan kuriin sellaisilla menetelmillä, jotka sitten toimivat ja tehoavat, ei lisää paapomalla.

Yhteiskunta on sama asia kuin perhe tai vaikkapa rivitaloyhtiö. Vain mittakaavassa on eroa. Siksi yhteiskunnan ei tule sietää mitään sellaista, jota ei perheessä/yhtiössä siedetä.

Toisaalta taas, ongelmia ei ole olemassa kun niiden olemassaolo kielletään, joka onkin menetelmä, jota meidän perheemme/yhtiömme/yhteiskuntamme käyttää.

Paasikivi: ”Kaiken viisauden alku on tosiasiain tunnustaminen.”

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Eetu
Mara Katti

Kuinka ollakaan, Ruotsi oli ensimmäinen maa maailmassa joka kriminalisoi ruumiillisen kurituksen.
Suomi seurasi miltei heti perässä, ja kriminalisoi jopa aiemman käytännön jonka mukaan huoltajalla tai viranomaisella oli l a i l l i n e n oikeus antaa ruumiillista kuritusta
r i k o k s e e n syyllistyneelle 7 – 15 vuotiaalle lapselle ja nuorelle.

Moisen vasurihötön seurauksena nykyään poliisikaan ei voi ”mitään” tuon ikäisille,eikä poliisi taida uskaltaa pamputtaa edes iholle pomppivia ja kiviä heitteleviä
t ä y s i – i k ä i s i ä marakatteja

Nykyään pienetkin asiat tungetaan oikeussalien kautta, jolloin seuraamukset tulevat viiveellä tai jauhaantuvat demlamyllyssä olemattomiksi.

Timppis

Niin ja tämä kaikkihan ttuli vanhemmille ullatuksena on nää porukat ullatuksia täynnä

antiwokettaja

Poliisi, joka ei pamputa järjestyksen säilyttämiseksi on kuin sotilas, joka ei ammu itsenäisyyden säilyttämiseksi.

Kansalaiset eivät luota silloin enää kumpaankaan.

Peter Kreisler

Kyllähän poliisi pamputtaa, mutta kansallismielisiä sekä tietenkin häpäisee siinä sivussa Suomen valtion lipun.
Ne poliisit, jotka eivät näihin toimenpiteisiin osallistu, leimataan natseiksi ja heitä rangaistaan valtaeliitin agendan mukaisesti.

antiwokettaja

Tuollainen valikoiva järjestyksenpito on kuin roskien lakaisemista maton alle.
Kun niitä ”roskia” kertyy tarpeeksi paljon, niin ne pöllähtävät lopulta kaikkien silmille.

juu

Joo-o, varmaan ihan yhtä voimakkaasti kun Ruotsissakin poliisi puuttui mamujengeihin.
Eli kutsuivat jengien johtajat pizzalle 😀 sen jälkeen ei ollutkaan poliisilla mitään arvovaltaa ”mamulähiöissä”

antiwokettaja

Pohjoismaiden viranomaiset eivät jostakin syystä halua ymmärtää, että alistuskulttuuriväen jälkeläisetkin tottelevat yleensä vain fyysistä voimaa.
Pieni lapsikin tietää mitä seurauksia on sovintoateriasta saniteettileipurien kanssa.

juu

Mä en haluaisi uskoa että tässä maailmassa pitäisi ns. voimalla pelata, mutta kyllä se silti niin vain on.

ike

No taas ajatus vähän rönsyilee. Kävin ostamassa muutaman suklaarasian lahjaksi kuten on tapana.
Sattui silmiin tuollainen mainos, nyt joulun alla, eletäänhän jo vuotta 2030. Nyt erikoistarjous. Lapsuutenne suklaata 50 gramman erikoispaketti. Kymmenellä EUY (euroopan unionin yksiköllä) 3 pakettia. Vaikka Euro kaatui, muistakaa että tuo ei ole edes sataa euroa. Antakaa läheisillenne lahja jonka hän muistaa. Bonuksena Sanna Marinin kuva jokaisen paketin kannessa. Vaikka hän kaatui skandaaliin niin muistakaa häntä kaikesta mitä hän on kansakuntamme eteen tehnyt. Samoin vihervasemmistoa, ilman heitä meistä kaikki eivät osaisi tehdä tulta ja elää metsässä, joka on sentään suomalaisen ihmisen luonnollinen elintapa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Teppo

Jaa, onks ne siis karkotettu?

Ilkka

Meillä ei ole katujengejä on vain löyhiä kaveriporukoita, terveisin Taponen. Meillä on katujengejä, terveisin Juha Kainonen. Meillä ei ole katuväkivaltaa, terveisin valtakunnan syyttäjä. Meillä on katuväkivaltaa, terveisin kaduntallaaja. Meillä on vain PALJON rasismia, terveisin Suldaan Said Ahmed. Meillä on liikaa Ahmedeja, terveisin vero-orja jolta halutaan koko ajan lisää dinaareita pakolaisten auttamiseksi, vaikka poliisikin jo sanoo missä mennään.

Peter Kreisler

Tästä Ilkan kommentin alkuosasta täytyy ottaa copy paste ja tallettaa, ettei vain tulisi ajateltua toisin tässä Euroopan uus-neuvostoliitossa. Muutenhan on mielipidemiliisi Jari ”Antifa” Taponen vainoamassa autonpolttaja kavereineen.