Eurooppa Politiikka Talous

Puolalainen europarlamentaarikko: EU:n ”Fit for 55” -ilmastopaketti maksaa 5-10 biljoonaa euroa ja eurooppalaiset maksavat sen

Kuva: Pixabay (CC0).

Puolalainen europarlamentaarikko Zbigniew Kuźmiuk varoittaa, että EU:n ”vihreään vallankumoukseen” liittyvät kustannukset yrityksille ja yksittäisille kotitalouksille ovat tähtitieteelliset.

Euroopan veronmaksajat voivat joutua maksamaan 5-10 biljoonan euron lisäkustannukset EU:n ”Fit for 55” -ilmastopaketin päästövähennyssuunnitelman vuoksi, varoittaa Puolan konservatiivisen Laki ja oikeus -puolueen (PiS) Euroopan parlamentin jäsen Zbigniew Kuźmiuk.

EU osallistuu jo nyt monimutkaiseen päästökauppajärjestelmään, jossa yritykset ja muut tahot voivat joko myydä tai ostaa hyvityksiä hiilidioksidipäästöistä. EU on kuitenkin käynnistämässä uutta lainsäädäntöä, jolla järjestelmä laajennetaan koskemaan myös rakennus- ja kuljetusalaa, mikä lisää kustannuksia kaikkialla, myös meri- ja lentoliikenteessä.

Lainsäädäntöpakettiin sisältyy myös ilmastososiaalinen rahasto, jonka tarkoituksena on auttaa kotimaisia kotitalouksia vastaamaan ilmastopolitiikan vaatimuksiin, sekä hiilijalanjälkivero, jolla verotetaan sellaisten tuotteiden tuontia EU:hun, jotka tulevat maista, jotka eivät täytä ympäristö- ja ilmastostandardeja.

Puola vastusti näitä toimenpiteitä, mutta se ei onnistunut saamaan tarpeeksi maita puolelleen estääkseen toimenpiteet, jotka menivät läpi määräenemmistöpäätöksillä. Kuźmiukin mukaan suunnitellun ”vihreän vallankumouksen” kustannukset jäävät nyt sekä yritysten että yksityishenkilöiden kannettaviksi.

Puolalaisen europarlamentaarikon mukaan vihreän vallankumouksen on määrä kattaa kaikki elämänalat, joihin liittyy hiilidioksidipäästöjä. Sen on tarkoitus käynnistää suuria investointeja, mutta on epäselvää, miten ne aiotaan maksaa. Päätöksen seurauksena, jonka mukaan polttomoottoreiden käyttö lopetetaan vuoteen 2035 mennessä, 250 miljoonaa autoa on vaihdettava sähkökäyttöisiin ajoneuvoihin, ja näiden ajoneuvojen käyttövoimaksi on rakennettava infrastruktuuri.

Suunnitelman seurauksena myös 200 hiilivoimalaa on poistettava käytöstä ja korvattava muilla energialähteillä. Lisäksi noin 500 terästä valmistavaa sulatusuunia on uudistettava teknisesti, sekä 180 miljoonasta asunnosta on tehtävä ilmastoneutraaleja. Kuźmiukin mukaan kaikki tämä on uskomattoman kunnianhimoista sekä teknisestä että taloudellisesta näkökulmasta.

Hänen mukaansa ilmastovallankumoukselliset väittävät, että EU ja sen jäsenvaltiot pystyvät selviytymään taloudellisesti kustannuksista, joiden arvioidaan olevan 5-10 biljoonan euron luokkaa. EU:lla on kuitenkin vain noin 1 biljoona euroa käytettävissään budjetin, EU:n elvytysrahaston ja päästöoikeuksien kautta.

Kustannukset voivat osoittautua kohtuuttomiksi niille jäsenvaltioille, jotka vielä yrittävät ottaa kiinni kehittyneempiä kumppaneitaan, kuten Puola. Kuźmiuz varoitti, että yrityksille ja yksittäisille kotitalouksille aiheutuvat kustannukset ovat tähtitieteelliset.

Lähde: Remix

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Mitä koronaan tulee ja muuhunkin outoon:
https://www.theepochtimes.com/the-final-war_4851409.html?&utm_medium=FactsMatter&utm_source=YouTube&utm_campaign=THEFINALWAR&utm_content=11/17/2022

Tuossa on pitkähkö, mutta hyvin valaiseva dokkari. Kiinan sadan vuoden suunnitelma ja sen sellaista.

Pitää rekisteröityä nähdäkseen. Antaa jonkin s-postiosoitteen niille ja keksii salasanan, niin saa heti katsoa. Ei tarvinnut edes vahvistaa s-postia, ainakaan tähän katsomiskertaan.

Viimeksi muokattu 26 päivää sitten by John Quiman
John Quiman

Ilmastosta puheenollen, tässä on hyvä yhteenveto ilmastoennustuksista vuodesta 1958 alkaen:

https://oikeamedia.com/o1-201100

Ilkka Manttari

Olipa selkeä esitys ilmastotuuban historiasta, Kyllä kalliiksi tulee. Tuo video pitäisi pyörittää aina eduskunnassa ennen ilmastoasioiden käsittelyä, tulisi vähän faktaa peliin.

John Quiman

Eivät taitaisi esittää, koska tieto voisi vaikuttaa ilmastohörhöilyn valtaan. Yksi ongelma on, että vain vähän vanhemmat muistavat esim. sen, että piti tulla jääkausi. Nykynuorelle se on tuntematon asia, eikä sitä varmaan koulussa kerrota ilmastonmuutostarinoiden yhteydessä. Eikä kerrota sitäkään, että mitkään ennustukset eivät ole toteutuneet.

Viimeksi muokattu 26 päivää sitten by John Quiman
Ilkka

Vihreät ovat lahko, ei puolue. Tästä johtuen sanoma on myöskin täysin lahkolaisuuteen nojaavaa. Profetioita tulevasta, johon sisältyy AINA pelastus-sanoma. Siis näin. Jos äänestätte meitä kohtaatte loistavan tulevaisuuden, jos ette maailmanloppu kolkuttaa ovella. Yhä useampi ”aikuinen ” on alkanut miettimään lahkon sanoman uskottavuutta, joten mikä on ollut seuraava askel. Etsiä uusi ryhmä mikä ei kyseen alaista mitään, siis nuoret. Keloapinat ovat nyt se mihin kaikki kulminoituu, ja mikä huivittavinta, se ryhmä käyttää enemmän esimerkiksi halpatyövoimalla Kiinassa tuotettua krääsää kuin ne jotka ovat alkaneet epäilemään asioita ja syy seuraus suhteita.

Sinä, kuten minäkin olemme sitä sukupolvea jolle kerrottiin vakavalla naamalla seitsemänkymmenluvun alussa kuinka öljy loppuu maailmasta. Loppuiko se, tai onko se edes loppumaisillaan. Nyt meille puolestaan vakuutellaan että litiumia riittää koko maailman tarpeisiin, mikä ei ole totta. On puhuttu suu vaahdossa siitä miten öljynporauslautat jne pilaavat ympäristön, mutta litiumkaivosten tuottamasta täystuhosta vaietaan.

Yksi huvittava nillitys oli väittämä että makea pohjavesi loppuu suomesta. Se on kuulemma miljoonia vuosia sitten maaperään sitoutunutta vettä joka ei uusiudu. Ihanko totta ? Pohjavesi syntyy sateista, joka maahan tullessaan imeytyy ja päätyy lopulta pohjavedeksi. Mitään miljoonia vuosia vanhaa supervettä ei ole olemassakaan. Sitä paitsi pohjaveden määrä vaihtelee vuosittain, miten se vaihtelu on selitettävissä jos kyseessä on ikivanha vesivarasto mitä emme saisi käyttää. Miten sen määrä voi lisääntyä itsestään, olla joinakin vuosina alhaalla ja taas kohota ? Tämä lässytys onnistuu aikana kun miehetkin kuulemma voivat synnyttää, ja kuukautisetkin vaivaavat tämän tästä.

John Quiman

Ilmastohömpän myynti perustuukin pitkälti noihin maailmalopun ennustuksiin. Maailmanlopun ennustuksia on ollut tasaiseen niin kauan kuin minä olen elänyt, mutta valitettavasti mikään niistä ei ole toteutunut. Uusia ennustuksia tulee tasaiseen. Kun ennustettu päivä menee ohi, on jo selitykset ja uusi ennustus pöydällä.

Vihereät harrastavat kirkon ikiaikaista taktiikkaa. On perinsynti, joka tosin koskee vain valkoisia. Pitää piehtaroida itsesyytöksissä syntitaakan vuoksi. On maailmanlopun ennustus, kuin tuomiopäivä ikään.Keskiaikaisen katolisen kirkon mallista on otettu aneet eli pitää maksaa velkaa ja veroja, jotta saisi synninpäästön jne.

Oli joo öljy loppumassa. Tosiasiassa jotkut jenkkiekonomit olivat kertoneet arabeille, että öljyn hinnan voisi nostaa paljon korkeammalle. Sitten luotiin kriisi ja mm. Onassiksen laivat olivat täynnä öljyä lillumassa merellä ja odottamassa hintojen nousua. Suomessakin tuli yleinen 80 km/h nopeusrajoitus autoille. Tänä päivänä on tiedossa olevia öljylähteitä enemmän kuin mitä oli silloin, eikä se silloinkaan ollut loppumassa, lähellekään.

Vai on pohjavesi uusiutumatonta, huh, kukahan tuohon uskoo. Ehkä nuoret uskovat tai jotkut harvat vähempi lukeneet. Noilla ei ole valheilleen mitään rajaa. Vesi on kyllä miljoonia vuosia vanhaa, mutta se kiertää koko ajan ja kuten sanoit, sateet palauttavat veden pohjavedeksi. Käsittämättömiä väittämiä. Naurattaisi, ellei noilla yritettäisi viedä maata kaaokseen.

Ilkka

Kun en nyt muista mikä lahko se oli joskus takavuosina mutta he kertoilivat maailmanlopun tulosta ihan pikapuoliin, ja sitten perään he ilmoittivat että jos sinulla on jotain omaisuutta, he voivat ottaa sen huostaansa… Mihin sitä huostaanottoa tarvitaan jos se maailmanloppu on tulossa. Herätyskokouksissa paasataan siitä miten kaupallisuus ja materialismi ei kulu tosiuskovaisen elämään, mutta teltan ovenpielessä kaupataan saarnaajan CD levyjä tai kirjoja ” sopivaksi katsotulla hinnalla. ”

Vihreiden poltiikassa pätee nämä samat asiat. Ethän osta mitään tai omista mitään, mutta jos sittenkin olet ollut kulutusjuhlaa viettävä, voit aina muuttaa tapasi ja lahjoittaa sopivaksi katsomiasi summia puolueen käyttöön, esimerkiksi vaalien lähestyessä. Emme vaadi ketään olemaan samaa mieltä, mutta kun poistutte salista, ottakaa matkaanne puolue-esite ja miettikää miten voitte tukea vihreää siirtymää. Pienikin teko on suuri, miettikää lastenne tulevaisuutta. ENTÄS JOS EI OLE LAPSIA, mitä silloin pitää ajatella, tai mitäs jos EI OLE HALUJA VIHREÄÄN SIIRTYMÄÄN ?

John Quiman

Oli taannoin se 2012 maailmaloppuhysteria. Sen julistajat myivät kasapäin kaikenlaista materiaalia ja tekivät rahaa. Mietin silloin, että kuinka loogista on keskittyä tekemään rahaa, kun ”tietää”, että Maa lakkaa olemasta hetken kuluttua?

Ilkka

Ei tule onnistumaan, mutta hyvä kun sanovat etukäteen mihin ovat kätensä työntämässä. Kolhoositalous istuu heikosti länteen, ja ei siitä tälläkään yrittämällä tule mitään.

John Quiman

Voi olla, että asiat ovat todella huonossa kunnossa ennen kuin järki voittaa ja kansa nousee vastustamaan älyttömyyttä, mutta länsimaissa on kykyä nousta takaisin järjellisyyteen.

Ilkka Manttari

Kuinka kauan tämä tieteeseen perustumaton vihreän vallankumouksen nimissä oleva kusetusjärjestelmä oikein saa jatkaa. Vihreillä on tapana huutaa että teollisuuskin haluaa vihreää siirtymää. Kaatakaa sinne sama määrä tukia siihen että alkavat kannattaa siirtymistä takaisin fossiilisiin ja siirtymistä ydinvoimaan niin kyllä se huuto alkaa niidenkin puolesta. Europarlamentti on jo kauan sitten menettänyt järkensä.

John Quiman

Niin kauan kuin ideologian henki pihisee vallan käytävillä.

Turvetuotanto ajettiin alas ja hetken päästä alettiin huolestua siitä, että ei saada turvetta, kun olisi tarvetta. Turpeesta tuli Suomessa uusiutumaton luonnonvara arvalla. Ruotsissa se on edelleen uusiutuvaa.

Ei mitään tolkkua näissä poliittissa päätöksissä. Talous ajetaan alas täysin mielikuvitustarinoiden varjolla. Koko homma on politiikkaa ja ilmeinen tarkoitus on kurjistaminen, koska vain se selittäisi tämä touhun, ei mikään muu.

Viimeksi muokattu 27 päivää sitten by John Quiman
Ilkka

Ylipapitar Greta Thunberg on kommunisti. Aate edellä, järkeä ei missään.

Ilkka

Huomasitko uutisen jossa Osmo Soininvaara esittää nyt näkökulmia miten tulevan hallituksen pitäisi toimia. Hän julistaa. Suomeen ei pidä ottaa pakolaisia jollei nämä osoita halua työllistymiseen, heiltä tulee vaatia suomen kielen hallinta, ja valheellisin perustein tulleet pitää käännyttää. Suomalaisilta ei voi vaatia mukautumista somalien kulttuuriin jne. Miten tämä kuulostaa minun korvaani ihan samalta jota PS on puhunut ikiajoista lähtien, mutta silloin huudettiin jakamattomista ihmisoikeuksista, ja oli rasismia jos otti aiheet puheeksi. Onko tämä nyt se uusi vihreiden linjaus jolla koitetaan parsia menetyksiä vaaleissa, ja jos on, niin kovin populistisella pohjalla nyt yritetään uudistua.

Sitä paitsi, soininvaaran esitys on suorastaan ääliömäinen kun se tulee vihreän suusta. Hän ei varmaan huomaa itse että tuolla puheella pyyhitään lahkolta loputkin uskottavuudet. Mihin nyt katosi jakamattomat ihmisoikeudet. Mihin katosi rasismi jos vaatiikin tulijoilta sopeutumista jne ? Kaikki soininvaaran uudet keinot ovat kopio vanhasta PS:n poliittisesta kannasta. Luuleeko hän että nyt ihmiset alkavatkin pohtimaan kuinka hieno puolue vihreät ovat, kun puheissa kuultaa PS:n julkituomat asiat. Osmon olisi syytä palata hautaan josta on noussut kummittelemaan. Ville Niinistö puolestaan naukui kuinka hän on huolestunut jos uusi hallitus ei otakaan kaikkia vihreiden teesejä todesta, ja ilmastonmuutos sekä luotokato karkaa käsistä. Näin ei saisi toimia, sillä pitäisi pysyä ” faktoissa .” Niin missä faktoissa sitä pitäisi pysyä ? Siinäkö että 5.4 miljoonainen kansa käyttää kaikki luonnonvarat kolmeen kertaa joka vuosi ? Ihme ja kumma, mutta maailma ei vaan ole kaatunut, vaikka niin luulisi kun mitään ei ole jaettavaksi kolmen vuoden jälkeen. Mahtava ” fakta ” on se että faktat on valheita. Niitähän ei saanut kyseen alaistaa sillä demokratiassa ei ole nykyään tapana sallia kuin yksi totuus.

John Quiman

Kun jotain tosiasiana esitettyä ei saa kyseenalaistaa, on kyseessä poliittinen ”tosiasia”, ei tieteellinen.

Ei tarvitse olla kummoinenkaan neropatti tajutakseen, että loisien kerääminen maahan on typerää, mutta vihreiden ideologian mukaan sen tajuaminen on rasismia ja loisten vapaa pääsy loisimaan on ihmisoikeus. Vihreät ovat rasisti-sanan todellisen merkityksen mukaan rasisteja, koska rotu/ihonväri antaa erityisoikeuksia ja rasismi tarkoittaa juuri sitä, että rotu/ihonväri on peruste jollekin.

Ilmastomuutos ihmisen aiheuttamana on pelkkää poliittista hömppää, jota ajaa IPCC, joka on poliittinen järjestö, ei tieteellinen.

Ehkä Soininvaaran puheet loisten keruusta saavat nyt helpommin kannatusta, koska kansalle on tärkeää se, että kuka sanoo, ei mitä joku sanoo. Lammasmaisella asenteella elävät ihmiset ovatkin auktoriteettiriippuvaisia, jolloin olennaista on aina se, että kuka sanoo. Sanotun arviointi sillä perusteella, että mitä joku sanoo, edellyttää omaa ajattelua ja asioista selvää ottamista sekä kykyä luottaa omaan kykyynsä arvioida todellisuutta..

Viimeksi muokattu 26 päivää sitten by John Quiman
Ilkka

Jos kansalta kysytään haluaako se vaihtaa menopelinsä sähköhimmeliin joka on talvella täysin arvoton tekele, on vastaus ei haluta. Mutta kun ei kysytä, vaan sanellaan että sinähän tykkäät sähköhimmelistä kun me niin sanomme, niin ihme ja kumma, sähköhimmelit koetaan suureksi tulevaisuudeksi vaikka KAIKKI tietää ettei se voi toimia. EI OLE luonnonvaroja mistä sen kaiken synnyttäisi. Sen sijaan öljyä on maailmassa vielä miljoonaksi vuodeksi. Vihreän lahkon sanoma on että pitää haluta uutta, mutta jos ilmoittaa kantanaan että vanhakin toimii, ja se ei synnytä tilannetta jossa tarvitaan ainetta kuten Litium, olet hirvittävä luonnonpilaaja. Se litiumkaivosten määrä joka tarvittaisiin tuhoaa kyllä kaiken tieltään, mutta sillähän ei olekaan mitään merkitystä, sillä lahko on saanut tahtonsa läpi. Jos suur-yrityksille annetaan täkynä miljardeja ” vihreästä siirtymästä ”, se ei kerro mitään siitä kuinka paljon he arvostavat vihreyttä. Se kielii ainoastaan siitä että on hauskaa kun tollot jakaa rahaa. Jos nyt lobattaisiin öljyn puolesta täydellä kympillä, olisi samat vihreän siirtymän yritykset heti valmiita ottamaan siitä saatavat rahavirrat. Näin se todellisuus pelaa, unelmat ja näennäistieteet on vaan saaneet liian suuren vaikutusvallan.

John Quiman

Ideologia vie ja järki sammuu. Sitä tyrkytetään suurena viisautena ja onnen tienä. Tulos tulee olemaan sama kuin Sri Lankallakin, joka toteutti weffiläisten ohjeita vihreästä siirtymästä, siis järjettömyyttä. Heitä vielä kehuttiin hienoista muutoksista. Lopulta mikään ei toiminut ja kaikki lakosi.

Viimeksi muokattu 26 päivää sitten by John Quiman
Ilkka

Aina kun joku alkaa esittämään tarveta muutokseen, pitäisi ensimmäisenä kysyä mitä muutosta vaativa siitä hyötyy. Se kun tuppaa yleensä olemaan niin että muutosta vaativa on laskenut oman hyötynsä, ja kun siinä täyttyy halutut kriteerit, rummutetaan muutoksen välttämättömyyttä. Ei ilmastotuubaakaan tehdä, tai tehty kaikien hyötyä silmälläpitäen, siinä luotiin vaan pienelle ryhmälle suuri valta. Vanha sanonta ” ehjää ei pidä mennä korjaamaan ” pätee näissäkin asioissa. Vielä suuremman haitan mahdollisuus kasvaa välittömästi jos mitään ymmärtämättömät päästetään miettimään keinoja kuinka korjata olemassa olevaa.

Ilmastonmuutos on totta, mutta siihen se faktojen kanssa pelaaminen sitten tyssääkin. Maapallon ilmasto on muuttunut, ja muuttuu koko ajan. Tekijät mistä se johtuu ei ole säädeltävissä EU:n tai vihreiden puoluetoimistosta. Paitsi siinä tapauksessa että sieltä käsin voidaan ohjailla merivirtoja, tai vaikuttaa kosmiseen jatkumoon. Se mitä ihminen tekee nyt, tai on tehnyt parinsadan vuoden aikana, ei ole syy muutokseen. Jostain syystä en saa koskaan vastausta kysymykseeni, mikä autonvalmistaja on vastuussa dinosaurusten katoamisesta lajina. Nyt kohistaan lajikadosta. Sitäkin on tapahtunut aina, vai mistähän ne kivettyneet fossiilit ovat peräisin ? Ne lajit katosivat maailmasta miljoonia vuosia sitten, ja maapallo on yhä olemassa. Nyt pelkkä punaisen lihan syönti kuulemma turmelee elämisen mahdollisuudet miljardeilta.

John Quiman

Ihmisiä on aina kuusetettu ja kuusetetaan edelleen. Milloin mikäkin uskonto on lippuaan heiluttamassa ja vaatimassa heidän alttaritaulunsa kumartamista.

Ilkka

Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa, näin sanoi wanha kansa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa