Eurooppa Muu maailma Politiikka

Putin pyysi Israelilta anteeksi Moskovan natsismia koskevia lausuntoja

Vladimir Putin (2022). Kuva: Wikimedia Commons CC BY 4.0.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on pyytänyt anteeksi Moskovan kiistanalaisia lausuntoja holokaustista, kertoo Israelin pääministerin Naftali Bennettin toimisto.

 

Johtajat keskustelivat torstaina puhelimitse, minkä jälkeen Bennett sanoi hyväksyneensä Putinin anteeksipyynnön.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov herätti tällä viikolla kohua todettuaan, että Adolf Hitlerillä oli ”juutalaista verta”.

Lavrov esitti huomautuksensa Italian television haastattelussa ja väitti, että uusnatsismia voi edelleen esiintyä Ukrainassa, vaikka presidentti Volodymyr Zelenskyi on juutalainen.

Israelin ulkoministeri Yair Lapid kutsui Lavrovin lausuntoa ”anteeksiantamattomaksi ja törkeäksi… sekä kauheaksi historialliseksi virheeksi”.

Venäjän ulkoministeriö vastasi puolestaan myöhemmin, että Israelin väitetään tukeneen uusnatsismia Ukrainassa.

Bennett – joka on noussut esiin mahdollisena välittäjänä Venäjän ja Ukrainan välillä – tuomitsi myös Lavrovin kommentit. Mutta hän kertoi torstaina, että Putin oli tarjonnut anteeksipyyntöä.

”Pääministeri hyväksyi presidentti Putinin anteeksipyynnön Lavrovin lausunnoista ja kiitti häntä siitä, että hän selvensi presidentin suhtautumista juutalaisiin ja holokaustin muiston kunnioittamiseen”, Bennettin toimisto sanoi lausunnossaan.

Moskovan mukaan osapuolet olivat keskustelleet ”holokaustin historiallisesta muistosta” ja korostivat, että on tärkeää juhlistaa natsien tappiota toisessa maailmansodassa 9. toukokuuta.

Kreml on aina ilmoittanut, että se toteuttaa Ukrainassa ”sotilaallista erikoisoperaatiota maan denatsifioimiseksi”, mikä tuo mieleen Venäjän syvään juurtuneen kertomuksen toisen maailmansodan kärsimyksistä ja sankaruudesta.

Israel on yrittänyt ylläpitää suhteita Venäjään Ukrainan hyökkäyksestä huolimatta. Osittain siksi, että Venäjällä on suuri sotilaallinen läsnäolo naapurimaa Syyriassa, jossa Israel iskee rutiininomaisesti epäiltyihin iranilaisiin sotilaskohteisiin. Israel ja Moskova koordinoivat toimiaan Syyriassa välttääkseen konfliktien syntymisen.

Bennettin toimisto kertoi, että hän ja Putin olivat keskustelleet myös suunnitelmista evakuoida siviilejä piiritetystä Azovstalin terästehtaasta eteläisessä Mariupolin satamakaupungissa.

Putin oli Bennettin toimiston mukaan ”luvannut sallia siviilien, myös haavoittuneiden siviilien, evakuoinnin YK:n ja Punaisen Ristin humanitaarisen väylän kautta”.

 

Lähde: Euronews

27 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Isrealilta EI pidä pyytää mitään anteeksi!

Kun se itse on syyllistynyt tekoihin, joita voi vain tehdä silloin kuin ei ole koskaan löytänyt itsestään mitään nöyryttä olla koskaan väärässä!

Holokaust EI ole ”avoin sekki”!!!

Hh1488

Mitähän muita natsi valheita neukut keksi toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen

Ilkka Forsten

Putlerilla on meneillään elämänsä viimeinen vuosi joka päättyy ihan eri tavalla kuin Kremlissä sovittiin. Kun putte siirtyy sairauslomalle, hän ei enää palaa sieltä valtaan. Jopa turvallisuuspalvelun kautta on kuultu puheita että sota mikä aloitettiin oli kardinaalimunaus, ( mitä se olikin, sillä venäjä työnsi itsensä takaisin 1960 luvulle. )

Nyt on mielenkiintosta nähdä miten putlerin käy. Riittääkö elinpäivät siihen että se häpeä ja munatuksi tulemisen taakka vielä läjähtää harteille, vai joko tapahtuu se venäjän politiikalle ominainen peliliike, että putleri putoaa parvekkeelta, kompastuu portaissa ja tulee muuten vaan syrjäytetyksi ? Voi olla että herra Makarovin tuottama keksintö PM-49 tarjoillee vitamiinipillerin niskaan, koska sekään ei ole siellä mitenkään tavatonta. Poloniumia voi eksyä samovaariin jne jne..

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
John Quiman

Siellä on niitä, jotka varmasti haluaisivat Putinin pois vallasta, mutta on varmasti niitäkin, jotka nauttivat etuja, jotka ovat riippuvaisia Putinista. Vääntöä tulee näiden kesken. Saa nähdä miten keksivät kammeta Putinin pois palliltaan.

Vaihtoehtona on Putinin vallan voimistuminen ja häijy meno Venäjällä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
finne igen

Varmasti sellaisia on joiden toive on vaihtaa Putin, mutta on syytä myös muistaa, että pahempi henkilö voi nousta valtaan ja silloin todella tarkistetaan onko se henkilö mahdollisesti herra Xi? Minulle sopii hyvin se, että naapurina on Kiina, loppuu tämä Joe Bidenin ja Frankfurtin koulukunnan sosialistien ihailu!
finne igen

juha II

Putinia on arvosteltu Venäjällä koko kahdeksan vuotta liiasta pehmeydestä Ukrainan kysymyksessä!

Kun ”Putte” lähtee kuten lännen valehtelijoiden klubin märkä uni on. Tumputus voikin vain johtaa siihen, että ”Puttea” tuleekin ikävä. Sillä uusi Venäjän johtaja on itse ”iivana julma”, joka aloittaa sen WWIII:n, jota lännessä huhuillaan kuin emäntä karjaa iltalypsylle!

Bling Bling

Lähellä oli, ettei Negevistä alkanut sataa ytimiä Putinin niskaan, joten anteeksipyyntö lienee ollut enemmänkin välttämättömyys. Riippumatta edellisen virkkeen todenperäisyydestä, odotamme kuitenkin innolla päivä päivältä kasvavan todennäköisyyden mukaista palatsivallankumousta, jonka seurauksena koko maailma voi omakätisesti todeta minkä väristä on Putinin veri.

Natoon

Puna-armeija ja NKVD jahtasivat natseja läpi Baltian ja Puolan Keski-Eurooppaan. Nyt sama toistuu astetta raaemmalla tavalla Ukrainassa. Miehitetyillä alueilla ukrainalainen media korvataan Venäjän TV:llä ja sanomalehdillä. Esim. Melitopolissa kouluissa on määrätty opetussuunnitelmaksi Venäjän Federaation opetussuunnitelma ja sotilaspoliisit kiertävät tuhoamassa ukrainalaista kirjallisuutta ja oppikirjoja. Paikalliset päättäjät pidätetään ja viedään Venäjälle. Suodatuskeskuksissa seulotaan vangitut siviilit ja sotilaat ympäri Venäjää. ISISä vastaan taistellut tarkkailija kertoi, että ISISkin oli eettisempi toimija kuin puna-armeija, jolla ryöstelyt, raiskaukset ja teloitukset ovat lähteneet täysin lapasesta. Edes eläimet eivät pysty noin sairaaseen toimintaan. Sitten kehdataan vielä puhua denatsifikaatiosta. Kreml on historiansa ja perinteidensä vanki. Se ei kertakaikkiaan osaa muuta kuin tuhota omaa kansaansa ja naapureitaan.

Rudi

Siinähän Putte heilaa kuvassa somasti.

Natoon

Näinhän se meneekin. Heil Putin!

Vili

Totuuden lausuminen j..talaisista ja heidän teoistaan johtaa jatkuvasti julkisiin anteeksi pyyntöihin.
Tulee taas päivä kun j..kut pakkaa kampsunsa ja heidät jälleen karkoitetaan pois kristityistä maista. Kuten niin monesti ennenkin aina j..talaisten omasta syystä.

Juha

Tämähän alkaa olla jo ihan hengästyttävää nämä paljastukset: ”Zelensky on natsij..talainen ja Hitler oli j..talaisnatsi.”

En nyt mielestäni ole mikäån rasisti tai muutenkaan rotuoppinut, mutta Ukrainasta lähtöisin olevat kasaarij..talaiset ja etenkin nämä Ukrainan Podolian kasaarilahkolaiset, šabbetailaiset frankistit, ovat ihan erilaisia kabbalaj..talaisia kuin tavalliset talmudj..talaiset.

Nämä kabbalistit/frankistit onkin ihan oma rotunsa.. tai tarkemmin sanottuna lahkonsa. En nyt tässä lähde sukeltamaan tähän kaninkoloon, mutta ko. kaninkolossa käyneet kyllä tietää mistä puhun.. eikä se todellakaan ole j..talaisiin kohdistettua rasismia jos ihmettelee jonkin lahkon omituisuutta. Onhan muissakin uskonnoissa mitä omituisimpia lahkoja, mutta nämä šabbetailaiset frankistit, etenkin kryptojuutalaiset/donmehit, jotka ovat olevinaan kristittyjä tai muslimeja, mutta ovatkin todellisuudessa šabbetailaisia frankisteja ovat todella omituisia.. suorastaan vaarallisia, mielestäni. No ei tästä tämän enempää.

Juha

Oho. Tämäpä positiivinen yllätys, että kirjoitukseni julkaistiin. J-sana on nykyään niin arka aihe, että sen väärinkäytöstä täytyy pyydellä anteeksi.. kuten Putin. Mutta ihan wikipedian julkaisemaa j-juttua kirjoitin.

Nämä j-kabbalistit ovat loanneet j-yhteisön mainetta, mutta täytyy ymmårtää että tietyt äärilahkot ovat myös leimanneet myös muita uskontokuntia.. muslimeita, kristittyjä jne. Lahko ei siis edusta koko valtavaa uskontokuntaa. Näistä ääriiahkoista erottaa tämän se, että j-kabbalisteilla on globaalisti liian paljon fiat-rahaa ja valtaa.

Tässä muuten taustaa näille Lavrovin Hitler jutuille, jos ketä kiinnostaa ko. teoriat (ihan on Amazonin sivuilla (kts. linkki) julkista tietoa eikä mitään rasismia)

Nazism was a Sabbatean-Frankist Jewish creation, and Adolf Hitler a Sabbatean-Frankist Crypto-Jew

https://www.amazon.com/review/R1BFJ4B82MWWDO?ref_=d6k_applink_bb_dls

finne igen

Mariupolin terästehtaan motin lauettua uskon läntisen arvoyhteisön hämmästyvän niiden henkilöiden jouduttua vangeiksi joiden ei pitänyt olla siellä, siksi Putin on halunnut ystävällisesti korjata Lavrovin lausuntoa. On jo tunnettua, että Zelensky ja hänen lähipiirilleen on myönnetty Britannian kansalaisuus joten taistellaan nyt viimeiseen ukrainalaiseen!
Palkkasotilaita Israelista on myös Venäjän ottamissa vangeissa, joten Bennet tietää hyvin todellisen tilanteen ja sen, että turhaa pulinaa Lavrovin kommenteista ei kannata nostaa!
finne igen

Piikkilampaat

Lähde Suomesta punikki.

Niin aina niin aina

Totuus- ja se ettei toinen ole kanssasi samaa mieltä, sattuvat. Se ei silti tarkoita automaattisesti että toinen olisi väärässä.

Olihan Aatussa 1/4-osa juutalasta verta. Sen tietävät kaikki kansallissosialistitkin. Mutta että vanha sanonta pitää paikkansa:”Katso ketä ei saa arvostella ja tiedät kuka hallitee”.

Runtiti-pou

Aatussa ei ollut tuota verta pätkääkään. Onpas teillä kova tarve rummuttaa tuota valhetta Aatun taustasta

finne igen

Olet itse punikki eli kerro kaikille mitä isoisäsi teki Vapaussodassa 1918. Minulla ei ole mitään hävettävää, sinä olet jenkkien sätkynukke! Häivy Joe Bidenin luokse turvaan!
finne igen

Piikkilampaat

Kyllä huomaa että putinisteja ottaa koville.
Tekee erittäin hyvää katsoa kipuiluanne kun Suomi liittyy natoon eikä ryssä sille mahda yhtään mitään.
Minun suku soti kaikissa Suomen sodissa.
Joten minun veri virtaa Suomalaisuutta enemmän kun yhdenkään teidän jotka ryssän perää nuolette.
Luuletko putinisti että jos kannattaa natoa, nuolee bideniä, olet kyllä tyypillen putinistin joilla ei pääkopassa paljoa mitään ole.

Egon

Rauhotuhan sinäkin, eihän tässä ole kyseessä kuin pieni sievä sota, voi kunpa me suomalaisetkin päästäisiin kunnolla mukaan.

Juha

Putinistista en tiedä mutta moni on realisti, eli ajattelee jårjellä eikä tunteella. Putinismista höpöttävillä nato keskustelu meneekin tunteisiin kun järki loppuu.

No Biden kun avaa pohjoisen rintaman itärajalle niin näistä bidenisteistä tulee ehkä myös realisteja.. ehkä tulee ehkä ei..

finne igen

Hyvin sanottu sillä vähällä tiedolla Natoon mennään ja tunteella, järjen käyttö on kielletty ja sen huomaa. USA:n ja Bidenin etu on taistella vierasmaalaisilla joukoilla, siksi Suomen kohtalo tulee olemaan poltettu maa ilman elämisen edellytyksiä.
Nato-kiimaiset eivät pysty katsomaan Scott Ritterin erinomaisia analyyseja tai Pat Buchanin selvitystä USA:n asemasta mikäli Suomi joutuu hyökkäyksen kohteeksi!
Sveitsiläisen aiemmin Naton yhteysupseerina toimineen Jacques Baudin viiltävän tarkka analyysi Ukrainasta on liika näille natottajille, mutta kyllä Siperia opettaa!
finne igen

Natoon

Aarne Saarinen sanoi jo aikanaan teidän putinistien isille sinisalolaisille etc, että ”Te luotte itsellenne keinotekoisesti kummituksia, joita vastaan taistelette”.

Toisella kertaa

Heh, ja sinä sitten edustat sukuasi seuraavassakin sodassa. Onnea itärintamalle.

Minä tulin evakkon poikana jonka sukujuuret kiertävät Hollantilaiseen kauppiaaseen Viipurissa. En siis ole kuin puolisuomalainen. Armeijan kävin mutta sotilaspassini palautin. Ei ole minun sotani tuo NATO-sota. Eikä tarvinnut raapustella mitään. Rasti ruutuun ja niimi alle, päivämäärän kanssa. Ja siitä ne rattaat sitten lähtivät pyörimään.

Ehkä se jäämeren raikas ilma selkiyttää ajatuksia.

John Quiman

Olet siis sitä mieltä, että Venäjä saa vallata Suomen, etkä sinä Suomea puolusta. Ihan sama miten perustelet tuon esittämäsi ajatuksen, niin tosiasiassa hylkäät Suomen, jos Venäjä pyrkii miehittämään Suomen.

Jos Venäjä laskeskelee, että kaltaisiasi on paljon, se helpottaa heidän suunnitelmiaan ryhtyä valloittamaan Suomea.

Nato-jäsenyys tosin korottaa kynnystä erityisen paljon, mutta ehkä juuri siksi mielestäsi ei pitäisi olla puolustusliiton jäsen. Puolustusliittohan vaikeuttaa Venäjän mahdollisuuksia liittää Suomi valtaansa. Sanoihan Putin, että Suomen itsenäistyminen oli Leninin virhe.

Nato on puolustusliitto, eikä hyökkäysliitto. Mihinkään hyökkäykseen ei nato-jäsenyys velvoita.

mokkis

On erittäin tärkeää korjata lausunnot siitä että Zelenskillä ja Aatulla olisi j..talais verta ja holokausti on puppua, koska sen jälkeen Neo-Nazien voidaan taas olettaa olevan antisemiittejä eikä siionistejä.

Runtiti-pou

Venäjä on aina tukenut holokaustisatua ja siellä ei saa kiistää virallista tarinaa

Uusimmat uutiset