Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Rakennusurakoitsija sai tappouhkauksen: ”Senkin likainen valkoinen paskiainen, et tee enää töitä, me tapamme sinut!”

Kuva: Pixabay /CC0.

Portugalilaissyntyinen mies kertoi joutuneensa rasistisen tappouhkauksen uhriksi.

Torstaina 4. heinäkuuta Pariisin Évry-Courcouronnesin esikaupunkialueella rakennusurakoitsija ilmoitti poliisille, että huppupäinen henkilö oli uhannut häntä käsiaseella, ranskalainen uutistoimisto Valeurs Actuelles on saanut tietää poliisilähteestä.

Tapahtumat sattuivat varhain aamulla, kun uhri oli kartoittamassa purkutyömaata tarkistaakseen, onko siellä vaurioita. Portugalilaissyntyinen urakoitsija väitti kohdanneensa osittain naamioituneen henkilön, joka uhkasi häntä.

”Senkin likainen valkoinen paskiainen, et tee enää töitä, me tapamme sinut ja poltamme kaiken!”, tekijän väitetään huutaneen ennen kuin hän veti esiin pistoolin ja osoitti sillä uhria kasvoihin. Uhri perääntyi aseesta ja juoksi pois.

On epäselvää, mikä oli epäillyn tekijän motiivi tai onko rakennustyömaalla mukana järjestäytynyttä rikollisuutta.

Uhri kertoi poliisille, että uhkaava henkilö näytti tulleen harmaalla Volkswagen Golfilla, joka pysäköi usein työmaan lähelle.

Koska tapahtumapaikalla ei ollut videovalvontaa, poliisi ei pystynyt tunnistamaan kuvaukseen sopivaa ajoneuvoa. Käynti työmaalla ei tuottanut enempää tuloksia.

Vaikka monet vasemmistoaktivistit sanovat, että valkoisten vastaista rasismia ei ole olemassa, niin kyselytutkimusten mukaan 80 prosenttia ranskalaisista uskoo valkoisten vastaiseen rasismiin.

Ranskassa on viime aikoina sattunut useita välikohtauksia, jotka saattavat vain vahvistaa käsitystä siitä, että valkoisten vastainen rasismi elää ja voi hyvin maassa, vaikka valkoiset ovatkin toistaiseksi hallitseva etninen ryhmä. Syyskuussa valkoinen poliitikko Boris Venon erosi Mureaux’n apulaispormestarin virasta, koska väitti joutuneensa ”rasististen hyökkäysten ja pelottelun kohteeksi”.

Hän ilmoitti kärsineensä 11 hyökkäyksestä toimikautensa aikana, mukaan lukien tappouhkaukset sekä ”homofobiset ja rasistiset loukkaukset”. Hän sanoi erään asukkaan sanoneen hänelle: ”Valkoisen miehen pitäisi lähteä kaupungistani. Tämä on meidän kotimme.”

Ranskan eliittiyliopistoja syytetään myös valkoisten vastaisten ideologioiden edistämisestä, ja jopa jotkut maan joulumarkkinoista ovat alkaneet edistää ”vain mustat” -politiikkaa. Lisäksi Pariisin oopperassa on kielletty tietyt kuuluisat teokset, kuten Joutsenlampi, koska niiden väitetään edistävän ”valkoista ylivaltaa”. Kaikki nämä tapahtumat ja kiistat, mukaan lukien se, että monista vähemmistöalueista on tullut vaarallisia valkoisille, näyttävät vaikuttavan syvällisesti rotusuhteita koskevaan yleiseen mielipiteeseen.

Lähde: Remix News

Tilaa
Ilmoita
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit