Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ruotsin rikoksentorjuntaneuvosto: Rikollisklaanit ovat soluttautuneet koko yhteiskuntaan

Rinkebyn gettoalueella Ruotsin poliisi pitää yhteyttä maahanmuuttajajengeihin. Kuvakaappaus: YouTube.

Klaaneihin perustuvat maahanmuuttajien rikollisverkostot ovat nyt soluttautuneet lähes koko ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Näin toteaa Ruotsin rikoksentorjuntaneuvosto (Brå) tuoreessa raportissaan, jonka hallitus ja SD ovat teettäneet.

Joidenkin maahanmuuttajaryhmien klaanikulttuuri helpottaa rikollisverkostoja taivuttelemaan sukulaisia, ystäviä, tuttavia ja muita samasta taustasta tulevia henkilöitä suorittamaan heille palveluja. Ruotsin asettamat etniselle monimuotoisuudelle asetetut tavoitteet yhteiskunnan kaikissa osissa helpottavat osaltaan myös jengirikollisten soluttautumista strategisiin paikkoihin.

Ulkoisesti kunnolliset ihmiset, joilla on ei-länsimainen maahanmuuttajatausta ja jotka ovat luoneet uran Ruotsissa, tekevät vapaaehtoisesti tai rikollisten sukulaistensa painostamina lojaalisuussyistä vapaaehtoistyötä Ruotsin yhteiskunnan eri sektoreilla kyseisten ryhmien etujen edistämiseksi.

Kaikille tutkituille aloille on soluttauduttu

Ruotsin rikoksentorjuntaneuvoston uudessa tutkimuksessa todetaan, että enää ei ole mahdollista löytää yhtään alaa, johon ei olisi soluttautunut rikollisia maahanmuuttajaverkostoja, joissa on niin sanottuja mahdollistajia. Brån tutkimiin aloihin, joiden tulokset ovat huolestuttavia, kuuluvat oikeuslaitos, kiinteistöala, kirjanpito, lakipalvelut, turvallisuus- ja valvontapalvelut sekä liikenne.

”Yleisintä on, että mahdollistajat koulutetaan työsuhteen aikana, mutta käy myös niin, että verkosto välittää mahdollistajat tai että mahdollistajat itse ehdottavat, että heidän pitäisi hakeutua verkostolle sopivaan tehtävään”, sanoo Brån tutkija Johanna Skinnari raportin kommentissa.

Tietoa ja palveluja

Soluttautumisen yleisin tarkoitus on päästä käsiksi sisäpiiritietoon. Erityisen tärkeää on luoda viestintäkanavia jengin jäsenten kanssa, jotka ovat pidätettynä rajoitetusti. Vanginvartijan tai vastaavan palkkaaminen on verkostojen kannalta erittäin arvokasta, ja se voi maksaa hyvin lisätyönä työntekijälle.

Joulukuussa sattuneessa korkean profiilin tapauksessa Tukholman pohjoispuolella sijaitsevan Attundan käräjäoikeuden työntekijä tuomittiin vankeuteen sen jälkeen, kun hän oli antanut rikollisverkoston jäsenille tietoja siitä, mitä viranomaiset tiesivät rikollisverkostosta.

Samnytt kertoi taannoin, kuinka Helsingborgin satamatyöntekijät olivat rikollisjengien palkkalistoilla, jotta huumausaineiden laajamittainen salakuljetus Ruotsiin oli mahdollista. Myös ihmiset, usein yrittäjät, jotka voivat auttaa pimeän rahan pesussa, ovat erittäin haluttuja.

Neljä eri ryhmää

Brå on jakanut raportissa mahdollistajat neljään luokkaan:

  • Manipuloidut: ihmiset, jotka tietoisesti tai tietämättään auttavat rikollisia, usein vankila- ja koevapauspalvelun tai sosiaalipalvelujen työntekijöitä.
  • Vakiintuneet: ihmiset, joihin on otettu yhteyttä heidän työnsä vuoksi ja jotka on suostuteltu auttamaan jengejä.
  • Kaupalliset: ihmiset, joille maksetaan rikollisten auttamisesta.
  • Sijoitetut: henkilöt, jotka on suostuteltu tai joille on tarjottu tiettyä työpaikkaa, jossa he voivat auttaa rikollisia.

Yhteenveto Ruotsin rikoksentorjuntaneuvoston (Brå) ruotsinkielisestä raportista on luettavissa täältä ja koko raportti on ladattavissa ja luettavissa täältä.

Lähde: Samnytt

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Päästäkää lisää tai jopa hakekaa maahan muslimeja loisimaan. Taitaa olla jo myöhäistä Euroopassa havaita, että maanosaamme on päästetty pesiytymään Ihmiskuntaan (sellaisena kuin me sen ymmärrämme) kuulumattomia neliraajaisia nisäkkäitä.

Vappu Simanen

      Itse näkisin, että valtio on jo lähtökohtaisesti rikollisjärjestö ja demokratia vain yksi tapa monien joukossa alistaa kansan eliitin vallan alle. Yhden klaanin soluttautuminen toisen klaanin reviirille on ihmisen luonnon mukaista normaalia toimintaa.
      Kun nämä «rikollis»klaanit ovat ottaneet poliittisen vallan kulissit haltuunsa, ei ole tapahtunut sen kummempaa kuin, että entisistä rikollisista on tullut uusi eliitti ja entisestä eliitistä uusi puolueiden muodostamista klaaneista koostuva rikollisjärjestö, jotka ovat keskenään tukkanuottasilla …
      … Ja vanha meno jatkuu.

      Kun valta lopulta on vaihtunut, entiset «rikolliset» ovat muuttuneet vallankumoustaistelijoiksi ja siten sankareiksi, joille pystytetään patsaita.

John Quiman

Ruotsissa on alkanut maan luovuttaminen laittomille tulijoille.

Toni Lajos

Näitä lörppähuulia istuu jo meilläkin päättäjien paikoilla, jopa eduskunnassa mölistään kuinka huonosti asiat meillä on, asiat olisi meilläkin hyvällä tolalla mikäli kaikki mätämunat saadaan kuskattua huis hel…kuuseen.

Ilkka

No enpä olisi uskonut että oikein koko yhteiskuntaan. Miten hauras ja hädässä oleva vähemmistö joka pakenee sotaa ja vainoja, onkaan voinut päätyä osaksi instituutiota ihan politiikkaan asti. En keksi mitään syytä kuinka tämä on tapahtunut, hämmästykseni on aito ja konstailematon. ” Kyl mää ny oon ku klapil päähä lyäty.”

Jukka Severinkangas

Tääl toine yht hämmäst ja kummast. On se vaan metka maa tuo svedu. Kykenee ihan mihin vaan hulluun.

Ruoste Iskee

Itseä alkaa jo pikkuhiljaa tympimään kun otetaan Ruotsi aina esiin jostain kuvatunlaisesta asiasta, ihan kun Suomessa ei olisi samaa saastaa ujuttautuneena yhteiskunnan eri syövereihin.

Ilkka

No on kyllä ujuttautunut, mutta ei lähellekään samassa mittakaavassa. Ei meillä voida puhua siitä miten rikolliset hallitsevat asuntomarkkinoita, keräävät suojelurahaa yrityksiltä tai ovat osa poliisivoimia. Politiikassa niille on tarjottu mahdollisuus ajaa omaa asiaansa, mikä näkyy eduskunnan istuntosalissa. Mutta nyt kannattaa muistaa asia minkä jo Englannin kuningas Henry VIII sanoi 1500 luvulla. ” Se mikä on luotu, se voidaan myöskin lopettaa.” Tuolloin kuningas viittasi siihen että jos hän on antanut jollekin valtaa, hän voi myöskin ottaa sen pois. Ja niin tapahtui useita kertoja. Jos tämän sijoittaa nykyaikaan, se tarkoittaa yksinkertaisemmillaan sitä että meidän systeemimme on sallinut tapahtumat, mutta sama systeemi voi ne myöskin lakkauttaa.