Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Saksa: CDU:n poliitikot vaativat turvapaikanhakijoille työvelvoitetta tai heidän etuuksiensa peruuttamista

Maahanmuuttajia Köln-Bonnin lentokentällä, (Saksa). Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Raymond Spekking.

Tämä on viimeisin CDU:n yritys ottaa maahanmuuttokeskustelu haltuunsa ja saada valta takaisin nousevalta AfD:ltä.

Saksan oppositiopuolue CDU:n ehdottaman viimeisimmän ”kovan linjan politiikan” mukaan turvapaikanhakijoille myönnettävät sosiaalietuudet riippuisivat heidän halukkuudestaan tehdä työtä ja integroitua yhteiskuntaan, kertoo saksalainen Bild-lehti.

Puolueen näkyvät jäsenet ovat vaatineet työntekoa pakolliseksi kaikille turvapaikanhakijoille, kun taas toiset ovat sitä mieltä, että etuuksia pitäisi leikata, jos maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä.

”Meille piireille on tärkeää ja auttaisi yhteiskunnallista hyväksyntää, jos pakolaiset saisivat nopeasti töitä, vaihtoehtoisesti myös voittoa tavoittelemattomissa järjestöissä”, sanoi CDU:n piirineuvoston puheenjohtaja Joachim Walter. Hän kyseenalaisti sen, ovatko Saksan uusille tulijoille myöntämät sosiaalietuudet ”aina oikeanlaisia kannustimia maahanmuuttajille”.

Walterin näkemys sai vastakaikua liittopäivien CSU:n osavaltioryhmän johtajalta Alexander Dobrindtiltä. Hän ehdotti, että sosiaaliturvamaksut sidottaisiin maahanmuuttajien halukkuuteen tehdä työtä. Hän korosti, että pakolaisilla on ”velvollisuus tehdä yhteistyötä” ja integroitua yhteiskuntaan.

”Työn tarjoamisen on oltava osa kotouttamisprosessia. Jos tätä tarjousta ei hyväksytä, etuuksia on leikattava”, Dobrindt sanoi.

Saksa pyrkii hallitsemaan hallitsematonta maahanmuuttoa erilaisilla korjausliikkeillä

Ehdotus sai jonkin verran puoluerajat ylittävää kannatusta FDP:ssä, joka on tällä hetkellä liittovaltion koalitiohallituksen jäsen SPD:n ja vihreiden kanssa, ja myös kuntapäättäjien keskuudessa.

FDP:n kansanedustaja Stephan Thomae oli samaa mieltä siitä, että lainsäätäjien pitäisi pyrkiä ”hallitsemaan maahanmuuttoa siten, ettei maahanmuuttoa suuntaudu sosiaalijärjestelmiin, vaan sen sijaan Saksan työmarkkinoille”. Myös Baden-Württembergin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Steffen Jäger antoi tukensa.

”Hyvinvointivaltiomme auttaa niitä, jotka tarvitsevat apua. Valtion on kuitenkin kyettävä odottamaan, että jokainen yksilö osallistuu silloin myös yhteiskunnan menestykseen mahdollisuuksiensa puitteissa. Esimerkiksi hyväntekeväisyystyön kautta”, hän lisäsi.

Politiikka on viimeisin useista CDU:n yrityksistä ottaa maahanmuuttokeskustelu haltuunsa ja viedä valta takaisin nousevalta Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueelta, joka johtaa keskustelua ja houkuttelee äänestäjiä huomattavan tehokkaasti.

Saksan liittopäivien CDU/CSU-ryhmän varapuheenjohtaja Thorsten Frei vaati viime viikolla, että Euroopan unioni poistaisi laittomasti unioniin saapuvien turvapaikkaoikeuden ja ottaisi sen sijaan käyttöön kiintiöt, joiden mukaan ”kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat pakolaiset” otetaan suoraan lähtömaista.

Hän selitti, että tällaisessa menettelyssä henkilöt eivät enää olisi oikeutettuja turvapaikkaan pelkästään saapumalla Eurooppaan. Lisäksi nykyisiä siirtolaisreittejä käyttävien uusien tulokkaiden sosiaalietuudet ”suljettaisiin kokonaan pois”.

Lähde: Remix

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ilkka

Kyllä Riikka Purran nyt pitää pyytää tuhannesti anteeksi ja erota, Saksassakin on ” natsit ” alkaneet puhua siitä miten mokkakik****lien pitäisi tehdä jotain leipänsä eteen. Pahaksi on mennyt tämä rasistinen ajattelu, jopa lampaaksi kuohitut niksmannit alkavat vaatia tulijoilta muuta kuin kuin tyhjän toimittamista. Miten eurooppa kestää tämän äärioikeiston nousun, ilmiselvän toiseuttamisen ja etnisen profiloinnin kun RKP yrittää kaiken aikaa esittää suvaitsevaisuutta myöskin suomelle.

Ikuinen känkkäränkkä Eva Biuadet on jo sanonut suoraan että RKP tavoittelee sinipuna hallitusta viimeistään syksyllä. Outo tavoite, sillä kansa ei äänestänyt sen puolesta, eikä ole muuttanut mieltään äänestyksen jälkeen. Jos hän yhä puhuu kovalla äänellä demokratiasta, suosittelen ottamaan selvää mitä sana tarkoittaa. Sehän ei tarkoita että äänestystulos mitätöidään kun miniatyyripuolue kokee ahdistusta. Jos tässä maassa aletaan soveltamaan ajatusta ettei äänestystulos ole se mitä pitää kunnioittaa, sanoisin että jätetään koko instituutio väliin ja vaihdetaan järjestelmä oikeisto diktatuuriksi. Säästyy huomattavan paljon aikaa toimintaan ja suomalaisten verorahat käytetään suomalaisten hyväksi. Ei kuulosta ollenkaan pahalta. Minä ainakin olen kyllästynyt elättämään somaleita ja äbläwäblää.

Ilkka Manttari

Luulisi kaikille olevan selvää , että poliitikkojen tulisi ensisijaisesti ajatella kansalaisten etua, hehän palkan makavat. En vieläkään ymmärrä miten tähän tilanteeseen on tultu, meidän palkollisemme tekevät meille haitallisia päätöksiä.

John Quiman

Kauas on tultu ajoista, jolloin poliitikot pyrkivät tekemään asioita siten, että suomalaisista tulisi terve, osaava ja vahva kansa. Niihin aikoihin kehiteltiin terveydenhoitoa ja koulutusta sekä arvostettiin liikuntaa. Eikä kansaa sen nimissä verotettu hengiltä.

John Quiman

Niinpä, Saksassakin alkaa politiikka muuttaa kurssia. Näin on tapahtunut Ruotsissa ja Tanskassakin. Suomessa vaan RKP haluaa vasemmistopolitiikkaa ja paljon ”siirtolaisia” elämään tuilla ja tekemään halvalla töitä Närpiössä. Kaikki puheet jostain tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista ovat pelkkää sanahelinää peittelelmässä todellisia pyrkimyksiä.

RKP:n itsensä kertoma, tosin myös kiireesti piilottama syy maahanmuuton rajattomuudelle on tahto saada joka neljäs oppimaan ruotsinkieliseksi, jotta ruotsinkielisten osuus kasvaisi. Melkoisen outo toive, jos ajatelleen sitä, että sitten Suomeen tulee tummanahkainen ruotsinkielinen vähemmistö, eikä nykyisistä suomenruotsalaisista ole kuin muisto jäljellä. Sekin vain sen aikaa, kun tummemmat ruotsinkieliset viitsivät kirjoittaa historiaa siten, että oli joskus niitä vaaleampiakin. Sitten näemme, miten varsin tummat ihmiset kertovat olevansa ruotsalaista hallitsijakansaa.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Vierestä: Aukaisin taas tuon tv:n, menossa oli taas 8 minuuttia ohjelma. Jos nyt jotakin johtopäätöksiä tuosta voisi vetää niin suomen väestöstä valtaosa on maahanmuuttajia ja heistä suuri osa n.. mustia. Aika kumma ohjelma, myös sisällöltään.

Marko Kristian

”Kova linja” olisi se että lopetettaisiin se turvapikkajärjestelmän hyväksikäyttö.
Jo pitkästi toistakymmentävuotta sitten Suomeenkin tuli venäjältä ja muista ex-neuvostoliiton maista rosvoporukoita jotka väittivät hakevansa turvapaikkaa.
Saivat siten majoittua ilmaiseksi Metsälän vastaanottokeskuksessa, oli ruuat ja päivärahat.
Öisin kulkivat rosvoamassa kaupungista kaiken mitä saivat, ja sitten muutaman viikon päästä katosivat saaliineen. Ja kaikki siksi että kuka vain voi tulla sanomaan taikasanan ”turvapaikka”, ja sen jälkeen veronmaksajat joutuu heistä huolehtimaan.

John Quiman

Turvapaikkasysteemiä käytetään väärin, vastoin sen tarkoitusta ja henkeä. Tämän tietävät suvakit vallan hyvin, mutta heillehän tärkeää on vain se, että maahan lasketaan mahdollisimman paljon rupusakkia lähi-idästä ja Afrikasta. Heille ei kelpaa esim. thaimaalaiset tai filippiiniläiset. Pitää olla mustia ja oikeauskoisia, ennen kaikkea nuoria miehiä.

Jos nyt turvapaikkaa joku hakee, pitää se laittaa suljetulle leirille, josta ei pääse mihinkään ennen kuin asia on käsitelty. Jos ei hyväksytä, sitten pääsee vain lentokentälle ja kotimatkalle. Valituksia leirin ruoasta ja olosuhteista ei oteta vastaan. Jos ei kelpaa, saa kyllä palata kotimaahansa koska tahtoo.

Toni Lajos

Pakolaisten monen kirjava sakki vain laajenee, sotaa pakoon pötkivät, ilmastokin alkanut kiusaamaan, sukupuolisesti vinksahtaneita löytyy enemmän ja enemmän, elintason parannusta läperösti jaeskeltujen etuuksien toivossa maahan rynnivät, perheiden yhdistämisiä toivotaan jne. Näille on vain yksi suunta, kotimaata kohti, niin pian kuin mahdollista. Lammaspaimenen arvostetun ammatin haltioille annettakoon uudet varvassandaalit.

John Quiman

Suvakki toivottaa tervetulleeksi koko maailman kaikki hörhöt ja ongelmatapaukset.

Ilkka Manttari

Oikein. Ei ole mitään perustetta jossa laittomasti tulleilla tulisi olla turvapaikkaoikeus. Vielä 80-luvulla se olisi ollut täysin absurdia.Turvapaikkaoikeutta käytetään nykyään lähes pääsääntöisesti väärin sen alkuperäiseen tarkoitukseen verrattuna. Maailman väestökehityksen huomioon ottaen olisin kyllä vähintäänkin varovainen noiden pakolaiskiintiöidenkin kanssa. Ollaan äkkiä tilanteessa jossa joko nokka tai pyrsö on tarttumassa jatkuvasti kiinni.

John Quiman

80-luvulla tuli turvapaikanhakijoita, ihan oikeita, muutama vuodessa. Silloin olisi varmaan 2015-porukalle naurettu rajalla ja käännytetty takaisin.

Pakolaiskiintiöissä ei ole sikäli järkeä, että jos miljoonista otetaan tuhansia Eurooppaan, ei sillä ole juuri merkitystä, mutta niiden tuhansien kustannukset Euroopassa ovat sitä luokkaa, että samalla rahalla elättäisi lähialueilla esim. viisikymmenkertaisesti tai enemmän sen määrän.

Uusimmat uutiset