Eurooppa Muu maailma Politiikka Talous

Saksa julistaa ”OneLovea” Qatarin kaasulle

Qatar. Kuvituskuva: Unsplash (CC0-lisenssi)

Saksa sai juuri saarnattua Qatarille ”ihmisoikeuksista” jalkapallon MM-kisojen aikana, mutta allekirjoitti sitten 15-vuotisen kaasusopimuksen shariajohtoisen maan kanssa.

Koko Saksan poliittinen johto raivostui, kun FIFA kielsi LGBT-myönteisen ”OneLove” -käsivarsinauhan MM-kisoissa. Saksan talousministeri Robert Habeck (Vihreät) kehotti Saksan maajoukkuetta uhmaamaan sanktioiden uhkaa ja käyttämään käsivarsinauhaa joka tapauksessa. Useat hallituksen virkamiehet protestoivat, muun muassa sisäministeri Nancy Faeser, joka käytti ”OneLove”-käsivarsinauhaa avausottelun aikana kannustaessaan Saksan maajoukkuetta.

Nyt ”skandaalin” jälkeen, Saksa ilmoittaa ylpeänä uudesta kaasusopimuksesta nimenomaan Qatarin kanssa. Habeck on luonnehtinut sopimusta ”supersopimukseksi”. Sopimus voi olla uudelle hallitukselle energia-alan vallankaappaus, mutta ehkä yhtä tärkeää on se, että sopimus osoittaa Saksan vasemmistoliberaalin instituution raa’an poliittisen ja yhteiskunnallisen suunnittelun voiman. Se osoittaa hämmästyttävää kykyä hyvesignaloida ja sitten viikkoa myöhemmin olla täysin ristiriidassa saman ”hyveellisyyden” kanssa ilman minkäänlaisia seurauksia.

On tärkeää muistaa, että eurooppalainen ulko- ja energiapolitiikka perustuu arvoihin. Vaikka Qatarin viime viikolla toteuttamat toimet olivatkin ”pöyristyttäviä”, Saksa on tulevaisuuteen suuntautunut. Sharia-valtio Qatar on edelleen tunnettu naisten ja LGBT-ryhmien vainoamisesta ja on totta, että Qatarissa on paljon alistavampi ja epädemokraattisempi järjestelmä kuin ehkä Venäjällä. Ja kyllä – Qatarissa on edelleen paljon suoranaista orjuutta, mutta Habeckin sanoin ”15 vuotta on hieno asia”.

Hän siis viittaa siihen, että LNG-sopimus alkaa vuonna 2026 ja päättyy vuonna 2041.

Tekopyhyyttä ja kaksinaismoralismia

Miten Saksa aikoo vastata Qatarin tuleviin ihmisoikeusloukkauksiin? Noudattaako Saksa kaasunsa sateenkaarenvärisissä säiliöautoissa? Painattaako se sateenkaarenvärisiä erikoispainoksia euro-seteleistä, jotka lähetetään Qatarin pankeille? Tämä kaikki on tietysti vain irvailua, mutta ”OneLove” -käsivarsinauhan taustalla oleva merkityksetön tunne on pohjimmiltaan sama strategia. Todellisuudessa voisi kuvitella, että Saksan nykyisen hallituksen PR-toimintaa hoitava ”Twitter-luokka” olisi ehdottanut tällaisia tempauksia.

Vasemmistoa auttaa se, että Saksan väestön enemmistö ei kykene ymmärtämään minkäänlaista ristiriitaa siinä, että Saksan hallitus tukee omahyväisesti ”OneLove” -käsivarsinauhoja Qatarissa ja allekirjoittaa samaan aikaan miljardien arvoista kaasusopimusta Qatarin kanssa. Vaikka saksalaisissa tiedotusvälineissä ja poliittisissa luokissa saattaa esiintyä jotain yksittäistä nillitystä, kukaan vasemmistoliberaalissa valtaapitävässä elimessä, jolla on todellista valtaa sosiaalidemokraattien tai vihreiden joukossa, ei todellakaan rohkene tuoda tätä järjettömyyttä esiin.

Sama ilmiö on taustalla, kun liberaalien rakas Justin Trudeau murskasi rekkakuskien mielenosoitukset Kanadassa kirjaimellisesti jäädyttämällä mielenosoittajien pankkitilit ja takavarikoimalla heidän omaisuutensa ja ryhtyikin sitten tukemaan kiinalaisia mielenosoittajia. Samoin Gavin Newsom söi Kalifornian hienoimmassa ravintolassa ilman maskia ja rikkoi näin itse sulkutoimia, kun hän kutsui samalla sulkutoimia vastustavia ”vaarallisiksi ja sydämettömiksi”. Nämä poliitikot, aivan kuten vasemmistoliberaalit Saksassa, voivat räikeästi rikkoa sääntöjä ja arvoja, joita he teeskentelevät edistävänsä. Koska he voivat. Koska Big Tech, tiedotusvälineet, akateemiset piirit ja länsimaiden erilaiset kulttuurilaitokset ovat luoneet näille harvoille valituille mystisen voimakentän, joka tekee heidät lähes koskemattomiksi sille, että heidät saataisiin vastuuseen kaksinaismoralismistaan ja tekopyhyydestään.

Kuten N.S. Lyons kirjoittaa: ”Tekopyhyys on yksinkertaisesti vallankäyttöä, joten mitä räikeämpää se on, sitä parempi. Tekopyhyys on konkreettinen osoitus siitä, että eletään ilman pelkoa seuraamuksista.”

Todellisuudessa kaasusopimus Qatarin kanssa on esimerkki tekopyhyydestä, mutta myös reaalipolitiikasta, vaikka vasemmistoliberaalit eivät sitä koskaan myöntäisikään.

Harhauttamalla voi tehdä ihmeitä politiikassa

Saksa tarvitsee kaasua, mutta se ei voi hankkia tarvitsemaansa määrää rikkomatta omia niin sanottuja ”moraalinormejaan”, minkä vuoksi se ottaa yhteyttä kaikkiin näihin ”inhottaviin” maihin, kuten Qatariin. Tämä maa on äärimmäisen homovastainen, mutta myös sen väestö on melko ruskeaa. Tämä yhdistelmä aiheuttaa suurta hämmennystä saksalaisissa mielissä. Mielenkiintoista on, että reaalipoliittinen sopimus Qatarin kanssa oli välttämätön. Saksa ei itse asiassa välittänyt reaalipolitiikasta ja luopui Venäjän resursseista, mutta venäläiset ovat anteeksipyytelemättömän valkoisia eivätkä ole kovin iloisia homoista, mikä on saksalaisen mielen paljon helpompi käsittää.

Kaiken kaikkiaan Saksan poliittiselta johdolta puuttuu huomattavan paljon reaalipolitiikkaa. Saksan teollisuusjohtajat, jotka katsovat omaisuutensa mahdollisesti karkaavan käsistään, ymmärtävät tämän. He saattoivat olla niitä, jotka ruoskivat taitamatonta Habeckia tekemään mitä tahansa Saksan energiahuollon turvaamiseksi. Tämä yksi reaalipoliittinen teko Qatarin kanssa ei kuitenkaan pelasta Saksaa. Yleinen kyvyttömyys ajaa kansallisia etuja koko Euroopassa, joka on edelleen riippuvainen paitsi Yhdysvaltojen eduista myös Yhdysvaltojen kulttuurisesta hegemoniasta, ja se käy Euroopalle kalliiksi.

Venäjä ja sen resurssit ovat edelleen olemassa. Vaikka Ukrainan tapahtumat ovatkin todellinen tragedia, on yhä niitä, jotka pyytävät Eurooppaa kääntämään kurssinsa. Jos Saksan Qatarin kaasusopimus on vastoin niitä ”liberaaleja arvoja”, joita Saksa väittää edistävänsä, niin mikä todellinen moraalinen perusta Saksalla on laajentaa pakotteita Venäjää vastaan? Kysymys on oikeutettu.

Saksa voisi suurelta osin välttää koko talouskriisinsä palaamalla halpaan venäläiseen energiaan ja resursseihin. Unkarin pääministeriä Viktor Orbánia on pilkattu siitä, että hän on vaatinut Venäjälle asetettujen pakotteiden lopettamista väittäen, että eurooppalaiset kärsivät pakotteista enemmän kuin venäläiset. Qatarin sopimuksen valossa Saksalla ei ole juurikaan moraalista pohjaa, jonka varassa se voisi seistä arvostellessaan Unkaria. Se kuitenkin jatkaa teeskentelyä, että sillä on jokin moraalinen perusta. Itse asiassa se todennäköisesti kaksinkertaistaa pyrkimyksensä poistaa Orbánin virastaan. Harhauttamalla voi tehdä ihmeitä politiikassa.

Nyt on täysin selvää, että Venäjä ei kykene edes valtaamaan Ukrainaa, saati sitten hyökkäämään Saksaan tai muuhun Nato-maahan. Tämä sota on osoittanut sen. Tämän uskomattoman tiedon ja Venäjän räikeän heikkouden ollessa esillä nyt olisi sopiva aika painostaa rauhaa ja palauttaa taloussuhteet. Sopimukset Venäjän kanssa eivät ehkä ole Euroopan ”moraalisten” etujen mukaisia, mutta eivät myöskään sopimukset Qatarin kanssa. Yhdysvallat on jo pitkään osallistunut laittomiin hyökkäyksiin muihin maihin, vallankaappaussuunnitelmiin ja valeoperaatioihin. Kaikki tämä ei ole koskaan ollut peruste sille, että Eurooppa lopettaisi liiketoimet Yhdysvaltojen kanssa.

Tietenkin Yhdysvallat ja Saksan tiedotusvälineet puolestaan taistelevat kynsin ja hampain tällaista dramaattista ulkopoliittista käännettä Venäjää kohtaan. Vaikka jotkut Saksan poliittisen instituution jäsenet toivovat salaa, että sota päättyisi siten, että Ukraina ei välttämättä työntäisi venäläisiä takaisin rajalleen.

Toistaiseksi moraalinen mahtipontisuus voittaa raa’an kansallisen edun kaikkialla Euroopassa. Saksan ja Euroopan väestö joutuu jatkossakin maksamaan tästä uudesta ajattelutavasta, vaikka Qatarin ja Yhdysvaltojen kaasusopimukset hyödyttävätkin sitä.

Lähde: Remix

69 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Runtiti-pou

Siis kuinka monya maakuntaa Venäjälle nyt pitäisi luovuttaa halvan kaasun hinnasta?

Runtiti-pou

Ukraina pärjää vain siksi, että saa tukea. Uskomatonta, että joku haluaa sitoa taas koko Euroopan Venäjän kaasuun. Olisihan se paljon moraalittomampaa kuin Qatarin kaasu. Qatar nyt vain on nihkeä sateenkaarimenolle, kun taas Venäjä uhoaa kansoja ja kulttuureita ja pitää omaa kansaakin aika kurjuudessa.

Puolueeton

Nina näkee asiat naisena kuten jotkin russofobiset miehet. Venäjälle tuli yllätyksenä Nato-maiden tuki, Nyt kopioitiin Naton omat menetelmät. Libyaa ja Belgradia pommitettiin, kunnes maa romahti. Nyt Ukrainassa on sama menetelmä otettu käyttöön. Venäjän tappiot ovat nyt pääasiassa tuhoutuvia ohjuksia.
Kuka on vastuussa ukrainalaisten kärsimyksistä? Tietenkin Venäjä tällä hetkellä, mutta osuutta on myös Natolla ja Zelenskillä. Sodassa pitäisi aina pyrkiä sopimukseen ja jättää aseet piiloon. Tämä toimii Naton kannalta vain silloin, kun uhkaa tappio. Nato poistui Afganistanista saatuaan siellä asiat sekaisin kuten myös LIbyasta. Nato ei ole missään maassa (?) sotiaallisen puuttumisen jälkeen saanut järjestystä aikaan. Kettokaa tämä Niinistölle ja Marinille.
Suomen Nato jäsenyyttä kannatti lausuntopyynnöissä 0,1% kansalaisista. Suurin osa kansalasista osaa ottaa tapahtumat huomioon ja ajatella.

ike

Tuurha Niinistölle ja Marinille on mitään kertoa, niiden ohjeet tulee suomen ulkopuolelta. En tarkoita itänapuria.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Tapsa

Uutinen on käännetty suoraan tästä: Germany has ’OneLove’ for Qatar’s gas (rmx.news) Tuossahan on lähde mainittu uutisen lopussa.

Ilkka Forsten

Mitä tarvetta natolla olisi sotilaalliseen puuttumiseen suomen kohdalla. Ei nyt kannata sekoittaa tarkoituksella natomaita ja jotain lähi – idän aina hajallaan olevaa menoa toisiinsa. Natojäsenyys ei ole mikään sodanjulistus. Nato ei ole poistunut yhdestäkään liittolaismaasta ja jättänyt niitä johonkin kaaokseen. Nato ja USA ei tarkoita samaa, vaikka USA kuuluukin organisaatioon. On väärin koko ajan puhua natosta yhtäläisyysmerkkien kanssa, yksinkertaistaen asiat. USA käy sotiaan milloin missäkin, niin käy Venäjäkin. Se on ollut osallisena lähes aina niissä samoissa sodissa vastapuolen auttajana. Rahoittanut tai aseistanut ja / kouluttanut joukkoja.

Sodassa pyritään luomaan sopimuksia vain silloin kun ollaan jäämässä alakynteen, tai huomataan että sopimuksella voidaan tavalla tai toisella heikentää vastustajan asemaa. Sopimuksia käytetään myöskin sodanjälkeisen ajan oikeuskäsitteinä, jos niillä voidaan leimata hävinnyt osapuoli.

Ukrainan sota alkoi talvella, ja nyt ollaan jälleen talvikaudessa. Tilanne jämähtää paikoilleen hetkeksi, mutta kun kevät taas koittaa alkaa sama ralli. Ukrainan olisi nyt hyvä keskittyä vahvistamaan aseistustaan, ja laatia strategiat kevättä varten. Turha ohjusten ampuminen puolin ja toisin ei ratkaise voimasuhteita, koska turhaan ammutut kalliit aseet tarvitaan kevään aikana.

Tähän loppuun nyt voi laittaa kevennyksenä sen, että ei ukrainalla ole mitään hätää, koska EU:n ” Ursula ” on hyvin hyvin vihainen, ja sanoo tekevänsä suuria tekoja jos venäläiset ei nyt luovuta.

John Quiman

Pitäisi yksinkertaisemmakin ymmärtää, että tuollaiseen lausuntopyyntöön, jonne kansalaiset saavat mennä purkamaan tuntojaan, osallistuvat erityisesti vastustajat kiihkoissaan, vieläpä toisiaan yllyttäen. Nato-jäsenyyteen tyytyväiset eivät mene sinne kirjoittelemaan mitään lausuntoja.

On aika koomista esitellä argumenttina, että ”jäsenyyttä kannatti lausuntopyynnöissä 0,1 % kansalaisista”.

hah

Uskomaton trolli tämä Nina Metsälä.

Huru-ukko

Uskomaton trolli tämä Nina Metsälä.
Joo niin on. Saanoo putkosen patriootti=idiootti. Sehän on ikiaikainen vihervassareiden iskulause: tehkää kuten minä sanon, ei niin kuin minä teen

Runtiti-pou

Metsälä tässä Putkosen juttuja esittää

Tommi88

Hah. Metsälä on Sinimusta. Aika helvetin kaukana siis putkos-homopatriotismista.

Tapsa

Trolli? Uutinen on suora suomennoskäännös Remix -lehden uutisesta. Opetelkaa lukemaan uutisia. Medialukutaidot puuttuvat.

Runtiti-pou

Miksi tänne kopioidaan putinistista artikkelia?

Tapsa

Luetko ollenkaan näitä lehden uutisia? Tasapuolisesti tänne on uutisoitu kaikesta, niin kuin normaalin median kuuluukin. Yksipuolinen mielipidekirjoittelu ei ole uutisointia, eikä Kansalaista voi putinismista tai natottamisesta ainakaan syyttää tai luokitella minkään tietyn puolen kannattajaksi.

Runtiti-pou

Kyllä tässä Ukrainan asiassa on turhaa yrittää nuola molempien osapuolten tukijoita. Venäjän asiaa palvelevat kirjoitukset vain leimaavat koko sivuston ja ilmeisesti paljastavat jotain sen ylläpitäjistä

Tapsa

Eiväthän nämä nuole kumpaakaan sodan osapuolta Kansalaisessa. Eivätkä öyhötä sodasta edes viikoittainkaan. Miksi pitäisikään, kun kaikki muut mediat tekevät sitä jo kyllästymiseen asti? Sodasta on tehty tällä palstalla uutisia eri puolilta maailman medioista ilman mitään puolen valintoja. Neutraali, puolueeton ote asiassa on paras tapa, ei pidä tehdäkään uutisista mielipidekirjoituksia. Jos valtamediat tai esim. UMV-lehti ym. keskittyvät uutisissaan pelkästään sotapropagandan levittämiseen vain tietyn puolen sodassa valitsemalla, niin miksi Kansalaisen pitäisi?

Runtiti-pou

Remix vaikuttaa Putinin sivustolta ja tuossahan kirjoitetaan nimenomaan Venäjän etujen puolesta. Kyllä suomalaisten kuuluisi olla sen puolella,e ttä Ukraina voittaisi sodan

Ilkka Forsten

Kukahan Suomessa ” ruoskisi ” marinaadin ja hih hih salon tekemään päätöksiä joista hyötyisi muutkin kuin polittikot itse ? Takinkäännön he jo osaavat, samoin uhriutumis-seremoniat. Nyyh, tanssikin kiellettiin…

ike

Sanna sanoi(ainakin tekstitv:n uutisten mukaan) että eurooppa on liian heikko vastustamaan venäjää yksin. On sitten neidistä kuoriutunut sotilasasiantuntijakin viime matkallaan. Aika edesvastuuton lausunto tuossa asemassa olevalta, saa vielä itänaapuri vääriä käsityksiä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
otto suni

On se niin ihmellistä kun politiikosta ilman edes varusmiespalvelusta on tullut sotilasasiantuntija! Hullu-aho on myös päästänyt aivopierujaan melkoisen lahjakkaasti eikä ole myöskään käynyt armeijaa! Hyvin ovat ”asiantuntijat” suomalaisia sumuttaneet!

JFK

Pitää myös muistaa, että Sanna ei ole koskaan tavannut Venäjän johtoa. Meillä on supervalta naapurissa, jolla on vieläpä suopea asenne Suomea kohtaan, ja meidän pääministeri näyttää pitkää nokkaa siihen suuntaan. Aivan käsittämättömän moukkamaista käytöstä.
PM Marin! Hajoita hallitus ja eroa. Anna joululahja Suomen kansalle.

JFK

Tähän vielä jatkoksi: Mieti itse, jos olisit pääministeri nyt, mitä tekisit?
Suomen tulevaisuus on sinun vastuulla.
Tekisitkö lähialuediplomatiaa, vai matkustaisitko Uuteen Seelantiin?

ike

Uudessa Seelannissa on lämpimämpää 😊.

Joke

Mutta Ukrainassa on kuumat paikat, onhan se Sanna siellä natsinäyttelijän luona laukannutkin.

Pera

Uudessa Seelannissa on samanlainen sanna pääministerinä. Kyllä vakka kantensa löytää.

Runtiti-pou

Hyvä Sanna!

Ilkka Forsten

Sanna on ilmeisesti prikaatinkorpraali, ( evp ) ja SDP:n puoluetoimistoa voi verrata Yhdysvaltojen Pentagonin kaltaiseen monoliittiin.

Kallu

Niinistö ylentää Sannukan Itsenäisyyspäivänä suoraan Ylivääpeliksi.

Kybelwagen

Eräs tunnettu keihäänheittäjähän sanoi jo aikoinaan (tiesi), että Saksa on basamaa.

Juha

Näyttäs olevan enempikin näitä bajamaja-maita

(England, Wales, Belgium, the Netherlands, Switzerland, Germany, and Denmark)

Mikä näitä yhdistää?

Näistä jo puolet tippunut jo lohkovaiheessa jatkosta.

Kommunismi ei taaskaan pelitä.

JFK

Toden totta:

Robert Habeck (Vihreät) kehotti Saksan maajoukkuetta uhmaamaan sanktioiden uhkaa ja käyttämään käsivarsinauhaa”
Nythän Saksan joukkue voi pitää käsivarsinauhaa vaikka joka päivä, jopa nukkuessa. Käsivarsinauhojen käyttöönhän sielläpäin on vahvat perinteet.
Saksan jähmeä peliesitys vihjaisi, että siellä on vihreä siirtymä paleluoottiselle kaudelle jo hyvässä vauhdissa.

Kallu

Saksan maajoukkuehan voi pyytää, että saa pelataa naisten MM-kilpailuissa, siellä saa pitää värikkäitä rannerenkaita ja lettinauhoja.

CO2

Tuollaiset posititiiviset uutiset fossiilisten polttoaineiden saatavuuden varmistamiseksi ovat huonoja uutisia luontokadon ja ilmastokatastrofin kannalta.

Tätä menoa ilmastonmuutos, luontokato ja gigamigraatio kyllä tapahtuvat kaiken maailman salaliittosössötysten rippeistä huolimatta.

Piikkilampaat

Salalitto sontaa on kaikki ilmastomuutos väitökset, niihin ei ihminen vaikuta yhtään mitenkään, ilmasto muuttuu ihan maapallon oman säädön mukaan. Hiilidioksidi ei tuhoa ilmasto mitenkään vaikka sinun kaltaiset hörhöt sitä väittää, poistappa maapallon tuo niin , mitä luulet että luonnossa tapahtuu? Vihjeenä, tapahtuu ihan sama kun poistaisit hapen.

CO2

Ilmastotutkijoiden intressi liioitella ilmastonmuutosta on paljon pienempi kuin öljy-yhtiöiden lobbaamien tahojen intressi vähätellä ilmastonmuutosta.
Jo taasen mennään keittiökemian puolelle, niin silloin voisi vaikka väittää että veden hengittäminen on terveellisempää kuin ilman hengittäminen sillä siinä on enemmän happea (33 %) kuin ilmassa (21 %)

ike

Nestehengitystä on kyllä kokeiltu, se on tutkimuksen kohteena ja aika tehokkaaksi todettu, toki ongelmiakin on.😊

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Nestehengitys mahdollistaa hyvinkin syvälle sukeltamisen.

Tuumailija

Mutta on vielä kehittelyn asteella. Eläinkokeita on tehty hyvällä menestyksellä ja sellainen on näytettykin elokuvassa ABYSS kun rotta upotettiin hapetettuun fluorokarboni liuokseen.

Ilkka Forsten

Aikoinaan oli olemassa kouluissa jaettava Oppima niminen lehti. Siihen sai koululaiset kirjoittaa asioista ja havainnoistaan. Sieltä löytyi tämä(kin) helmi. ” Kalat voi elää vesi, ku niillä on kidu.” Älkää enää ihmetelkö miksi keloapainoille riittää materiaalia tien tukkeeksi. Ehkä ne ” kidulla ” varustetut kestää vettäkin paremmin mutta järki on kyllä hattuhyllyllä.

Ilkka Forsten

Särjet ovat samaa mieltä siitä että veden hengittäminen on ihan ok.

Runtiti-pou

Öljy-yhtiöt suoltavat nykyisin tuota ilmastopropagandaa. Millä vuosikymmenellä oikein elät?

Ilkka Forsten

Gigamigraatio ei ole mikään luonnonvoima, se on järjettömien punavihreiden luoma tekele mikä voidaan koska tahansa lopettaa jos halutaan.

MikkoM

Kasvien kannalta co2 pitoisuus on liian alhainen, määrän voi vaikka kaksinkertaistaa ja kaikki sitoutuu kasvustoon.
Miljoonasosat co2 pitoisuudessa ei paljon vaikuta kun suurin ilmastoon vaikuttava kaasu on vesihöyry.
Ilmastonmuutos sulatti suomen päältä n. 2km paksun jäätikön ja tulee vielä tekemään sen uudestaan vaikka koko ihmiskunta häviäisi.

Koko ilmastohöpötys on vain rahankeruuta keksityillä syillä.

CO2

Öljyn, kivihiilen ja maakaasun myynnillä pystyy keräämään paljon enemmän rahaa kuin tuulimyllyillä.

MikkoM

Tuulimyllyjen hyötyprosentti on olematon ja rahaa palaa rakennuskustannuksiin ja tukiaisiin. Tuulimyllyn siivet ovat ongelmajätettä.
Vedyn tuotanto teollisuuteen on vielä järkevää mutta sähköntuotantoon ne ei käy.
Yksi turpeella toimiva lämpövoimala/sähkövoimala vastaa koko suomen tuulienergituotantoa kylmänä talvipäivänä.
Ja turve on uusiutuva luonnonvara jota olisi suomessa käytettävissä norjan öljyvarojen verran.

Ilkka Forsten

Siirry siis myymään öljyä kivihiiltä ja maakaasua. Ainahan olen sanonut ettei propelimetsä ole ratkaisu energiansaantiin.

CO2

Ongelma on siinä että niiden myyminen johtaa niiden polttamiseen mikä puolestaan johtaa ilmastonmuutokseen mikä taas johtaa aavikoitumiseen mikä sitten johtaa megalomaaniseen ilmastopakolaisuuteen mikä puolestaan johtaa sotiin.

Ydinvoima olisi ollut ratkaisu jos sihen olisi panostettu paljon enemmän paljon aikaisemmin.

Ilkka Forsten

Niin, mutta kukas oli esteenä ? Ne samat tyypit mitkä nyt sanovat että olisi pitänyt, ja olisi sitä ja olisi tätä. Aavikoituminen, vaikka nyt Saharassa, mikäs sen sysäsi alkuun ? Ei silloin ollut ensimmäistäkään fossiilista polttoainetta käyttävää konetta.. Miksi se on niin vaikeaa myöntää ettei ihmiskunta, ja sen tekemiset ole joka paikassa pelkkää ongelmaa. Vastaan itse. Poliittinen narratiivi ei nyt salli faktan myöntämistä koska keskittiin keino hallita massoja ilman väkivaltaa. Toisaalta ilmastopolitiikka on kaiken aikaa henkistä väkivaltaa, jolla syyllistetään menneet ja nykyiset sukupolvet. Sitten sivuutetaan hienosti vastaaminen jos joku kysyy eikö hottentottien tekemiset vaikuta mitään vaikka heitä on niin että päät yhteen kolisee ? Sekään ei sitten vaikuta mitään kun ne tuodaan, huomaa, TUODAAN välimeren yli eurooppaan ylläpitämään sitä samaa kulutusta josta nyt syytetään valkoisia.

Ihmiskunta on sotinut läpi vuosituhansien, ei sitä taitoa ole keksitty olemattoman ilmastohätätilan aikana. Ilmastopakolaisuus on täysin keksitty kupletti, jolla oikeutetaan valkoisten maiden ryöstö mustalle perimälle. Ne voidaan koska tahansa pysäyttää, ja estää tulo, mutta nyt taas ne samat ydinvoimaa vastustaneet kiljuvat jakamattomien ihmisoikeuksien perään. Jos joku heistä viitsisi edes vaivautua lukemaan miten pakolaisuus määritellään, ja miten YK:n artiklat on sorkittu täysin ulos siitä mitä niillä alunperin on tarkoitettu, oltaisiin jo pitkällä paremmassa tulevaisuudessa. Evoluutio hoitaisi ongelmat, mutta sille ei anneta mahdollisuutta, koska on mukavampaa hyvesignaloida ja julistaa olevansa ihmisoikeuksien puolustaja, jolloin jätetään valkoisten ihmisoikeudet täysin pois laskuista. Me olemme rakentaneet hyvinvoinnin, me olemme keksineet ja olleet innovatiivisia, mutta nyt yritetään selittää kuinka kaikki se on vasta tulossa tänne kun kumivenekerhon kokoontumisajot saadaan käyntiin, ja täysi taantuma eurooppaan. Evoluutio hävittää elinkelvottomat, ja tasaa puntit jos sen annetaan tehdä tehtävänsä. Nyt ei anneta, vaikka ne ” pelastettavat ” itse ei tee mitään auttaakseen itseään. Jos emme vie ruokaa, emme lääkkeitä emmekä hyysää niitä, ei välimeren yli ole tulossa juuri ketään. Hyvinvointi ei synny sanalla asylum, siihen tarvitaan paljon muuta, ja kaikkein vähiten niitä tomppeleita mitkä nyt haluaa väestönvaihtoa vain poliittisin perustein.

John Quiman

Oikein hyvä yhteenveto ilmastohömpän poliittisesta luonteesta ja vihervassujen järjettömästä politiikasta, joka on kaikkea muuta kuin mitä he itse ovat uskovinaan.

Vihervassupolitiikka on erityisen vahingollista ihmiskunnalle. Se on raakaa typeryyttä, jolla halutaan valtaa, vain ja ainoastaan valtaa.

Vaan tuon tajuamiseen vihervassut ja muut heidän kaltaisensa ns. suvaitsevat suvaitsemattomet eivät kykene, koska heille heidän idologinen uskonsa on todellisuutta, joka puolestaan ei liity todellisuuteen lainkaan.

Runtiti-pou

Tuulivoimalat eivät suinkaan ole ”puhdasta enegiaa” ja niiden käyttöikä on lyhyt. Myllyt/muuntajat syttyvät satunnaisesti tuleen, kaatuvat, vaihteisto jumittaa, ympäristöön leviää muovia ja öljyä (jopa tuhansia litroja), pultit katkeilevat. Korjaaminen on etenkin merellä ongelmallinen. Myllyjen poiskorjaaminen lyhyen käyttöiän jälkeen on usein laiminlyöty.
Lehtniemen kotisivut kannattaa katsoa linkistä. Kuvat Oregonista. Auton konepelti kertoo öljyroiskeiden määrästä.
”Tuulivoimaloiden siivissä on eräissä malleissa sähkövastukset. Vaihteiston öljy tarvitsee myös lämmitystä. Muutoin jähmeä öljy aiheuttaa käynnistyessä ratas- ja laakerivaurioita, sillä siipien kierrosluku 3-5 kierrosta per minuutti nostetaan esimerkiksi tahtigeneraattorille (50Hz/ 1800k/min) sopivaksi. Muovia lähtee siivistä jo uutena (liitekuva). Lapojen kärkinopeus on luokkaa 200- 280km/h, joten hyönteiset, ilman hiukkaset ja jääkiteet tekevät niihin vaurioita. Turbulenssi vähentää sähkön tuotantoa. Vaihdossa tarvitaan iso nosturi: suurimmat lavat painavat yli 50 tonnia ja ovat 118 metriä pitkiä, nostokorkeus 200- 260 metriä. Öljyroiskeista lisää kotisivullani.”

CO2

Jos öljy-yhtiöt eivät i t s e uskoisi ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen, niin nehän vastustaisivat ilmastotoimia hyvin ääneekkäästi.

Mitään sellaista ei enää kuulu eikä näy..

MikkoM

Kauppa käy ja se riittää suuryrityksille.
Hinnalla ei ole väliä koska kuluttaja joutuu maksamaan sen.
Ihmisen osuus on co2 tuotannossa 2% tutkimusten mukaan.
Maapallo nyt vaan sattuu olemaan iso komposti meriä myöten joten hiiltä ja sen hajoamistuotteia riittää eri muodoissa.
Pitää myös muistaa että hiili kiertää luonnossa koko ajan, ei se sinne ilmaan jää.

CO2

Kauppa käy suuryrityksille ja ne haluavat varmistaa kaupankäynnin jatkuvuuden pysyttelemällä sillä toimialalla jolla ne ovat todenneet kaupan käyvän hyvin,

Uudet toimialat ovat riski ja teollisuus pyrkii minimoimaan riskinsä.

Öljyteollisuus on nyt samassa tilanteessa kuin tupakkateollisuus takavuosina, eli se tietää itsekin tuotteidensa olevan haitallisia ja käy sopeutuvaa viivytystaistelua pakon edessä.

Ylivoimaisesti suurin osa hiilestä hiili kiertää kyllä luonnossa, mutta ongelma on kasvihuonekaasu hiilidioksin lisääntyvä ylijäämä.

otto suni

Opecin järjestämä kriisi 1974 on ilmeisesti täysin unohdettu sillä silloin väitettiin öljyn loppuvan viimeistään uudelle vuosituhannelle mentäessä. Mitään kaasuvarojen tai öljyn loppumista ei ole näköpiirissä ja kukaan ei osaa selittää mistä tulevat tulivuorien silloin tällöin tapahtuvat purkaukset joiden tapahduttua saattaa koko läntinen lentoliikenne loppua jopa kuukausiksi!
Ihmisen vaikutus kasvihuonepäästöihin on vain kipapäiden keksintö rahastaa, miksi ilmastoa pelastamaan lennetään sadoilla yksityisjeteillä? Kenelle kerätään rahat ilmaston pelastamisesta? Otsonikadosta puhuttiin kuin maailma tuhoutuisi autojen ja jääkaappien freon-kaasun vuoksi ja kuka hyötyi Dupont-yhtiöt tarjotessaan kalliimman ja huonosti pysyvän uuden tuotteen kun freonin patentti vanheni. Ilmastohömppä on keino saada aikaan pahoinvointia ja syyllistää tavallista tietämätöntä ihmistä muka ”tieteellisellä tutkimuksella”!

CO2

Ihmisten määrä on tuplaantunut tuon öljykriisin jälkeen.
On ilmastouskovaisten hömppää väittää että tuossa tuokiossa yhdeksään tuhanteen miljoonaan pullahtavan ihmismassan hiilenpoltto EI aiheuttaisi ilmastonmuutosta.

Mikäli suurteollisuudella olisi v ä h ä ä k ä ä n epäilystä ilmastonmuutoksesta, niin se olisi jo nostanut ison metelin.

Mitään sellaista ei ole aikoihin kuulunut koska teollisuus ja päättäjät tietävät missä mennään ja yrittävät sopeutua. Ihan niitä ”kipapäitä” myöten.

Ilkka Forsten

Otapas nyt asiaksi miettiä miksi se populaation määrä on tuplaantunut. Minä voin hiukan auttaa mietintää. Valkoiset ovat luoneet järjestelmän joka ei anna luonnollisen poistuman hoitaa asiaa, ja en nyt puhu lääketieteestä vaan vastikkeettoman hyvän jakamisesta massoille, jotka eivät ole keksineet edes pyörää vuoteen 2022 tultaessa.

Ikuisuusväittämä on että kehitysmaissa ei kulutus ole korkeaa, joten heitä ei voi syyttää mistään. Kyllä he kuitenkin hengittävät, ja tuottavat sitä samaa hiilidioksidia jota nyt esitellään maailmanlopun tuotteena. Jos heidät tämän lisäksi tuodaan kehittyneisiin maihin, ei syntyvyys laske, jolloin olemme tilanteessa että suurempi määrä kuluttaa samoja hyödykkeitä kuin valkoisetkin,josta pitäisi siis seurata kaikella logiikalla vielä nopeampi maailmanloppu. Näin ei sitten muka tapahdukaan, mikä sen estää jos väkiluvun lisäämisestä tehdään vieläkin helpompaa, ja elin-iän odote kasvaa. Vastaus ei ole että he tuovat mukanaan uutta teknologiaa, koska me emme enää tarvitse tietoa siitä miten keihäs terotetaan. He eivät puolestaan osaa lukea tai kirjoittaa, jolloin voidaan sanoa ettei edes painettu teksti olisi riittävä informaation lähde, pyrittäessä kertomaan ” vakavasta ilmastokatastrofista.”

John Quiman

Kehitysmaat pitäisi jättää rauhaan ja antaa niiden kehittyä omain voimin. Elätysapurahat menevät enimmäkseen aseisiin ja muuhun turhaan, mutta kokonaisuutena ne vain passivoivat kehitysmaiden hallintoja ja kansalaisetkin oppivat istumaan ja odottamaan valmista.

Jättämällä ne rauhaan, ne kansat aktivoituvat ja alkavat ottaa vastuuta yhteiskunnistaan. Se on kehitystä. Nykyiset kehitysavut estävät kehitystä. Eivätkä apurahat ole tuoneet vuosikymmenissä mitään todellista kehitystä kehitysmaihin.

Ehkä apurahojen tarkoituskaan ei ole kehitys, vaan antajien vaikutusvalta, siis kyyninen politiikka.

Ilkka Forsten

Oli huvittavaa kun Wahlroos sanoi suoraan ettei rahan kantaminen kehitysmaille ole muuta kuin haaskaamista, jolloin lausunto otettiin ihan hyvänä huomiona ( mitä se olikin, ) mutta jos sen sanoo Jussi Halla-aho, on kyse äärimmäisestä toiseuttamisesta.

Aikoinaan Vasemmistoliiton puheenjohtajasta Suvi Anne Siimeksestä sanottiin, että jos hän olisi muuta kuin kommunisti aatemaailmaltaan, siitä käytäisiin kilpailua mikä puolue hänet saisi riveihinsä. Kun siimes sitten lopulta nenääntyi ” toveriaatteen ” suhteen, hänelle oltiin heti avaamassa ovia joka paikkaan. Jos halla-aho muuttaisi kantaansa, ja julistaisi kaiken aiemmin sanomansa uudessa asussa puoltaen vihreää aatetta, hänet nostettaisiin heti puolueen keulakuvaksi. Kun sitä ei tapahdu, tulee mukaan aina etuliite ” äärioikeistolainen ” faktojen vääristelijä.

Kerroin tämän siksi että edes joku huomaisi, miten selvästi lauseiden puolue liitännäisyys määrittää sen, miten järkevänä sitä nykyään pidetään, ja että sama sanoja olisi toisessa kontekstissa äärimmäinen nero mitä seurataan vaikka maailman ääriin.

Runtiti-pou

Halla-aho näyttäisi olevan joku vihreän äärivasemmiston myyrä. Suuri harhaanjohtaja ja vesittäjä. Kaikkien sanojensa syöjä, Israelin agentti ja petturi

John Quiman

Taidat erehtyä. Kiihkeä mieli johtaa helposti harhaan, vaikka kuinka tarkoitus olisi olla realistinen ja hyvä.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Runtiti-pou

Vihreistähän se tulikin. Kiihkeätäkö vain todeta miehen toimet vuosien ajalta

Nakke

Hullu-aho kuuluu selvästi ”viidenteen kolonnaan.”Valehtelee ja pettää ihmisiä, tai sitten on oikeasti hullu.

John Quiman

Monikohan jaksaa täällä ottaa edes tosissaan nuo ilmastotarinasi. Noita kuulee missä vaan, eikä niiden uskottavuus ole kovin korkealla. Tarinasi ovat politiikkaa, eivät todellisuutta. Noiden samojen jankuttamiseen on mahtavat koneistot, mutta eivätpä ne todeksi muutu sillä mahtavalla koneistolla.

Runtiti-pou

Ne omistaa sama rikollisremmi, joka ajaa ilmastohuijausta

Tuumailija

Juuri tuon vähyyden vuoksi esim. kasvihuoneet joutuvat pumppaamaan co2:a, jotta kasvit kasvaisivat/tuottaisivat jotain, pelkkä vesi, valo ja apupska ei ihan riitä.

Totta, vesihöyryn määrää ei ole juuri huomioita ”virallisissa” tutkimuksissa.

Isämaan puolesta

Saksa on läpeensä p**ka maa. Suomi äkkiä eroon EU:sta ja sen jälkeen on julistettava uusi Itsenäisyyspäivä ja perustettava II-tasavalta. Natohakemus on peruuttava, lopetettava humanitaarinen maahanmuutto ja palautettava normaalit arvot.

Ile

Ja se vastenmielinen feministiämmä joka sanoi, että ”oman kansan etujen ajaminen on haitallista” pitää panna Itsenäisyyspäivänä istumaan jalkapuuhun Senaatintorille. Huono säähän siellä on istua tähän vuoden aikaan, mutta oppiipahan.

otto suni

Tähän kirjoitukseen on jo pakko kommentoida kun idiootit Suomessa huutavat suu vaahdossa ihmisoikeuksista ja trans-kansan erikoisoikeuksista pedofiliaan, niin eikö kenekään päässä herää ajatus Saksan kansan täydellisestä moraalittomuudesta?
Kaasua ja öljyä on saatava sillä teollisuuden kaatuminen merkitsee kansakunnan taloudellista konkurssia, joten Saksa ostaa vaikka paholaiselta ja Suomessa jatkuu hyvesignalointi. Kannattaisi muistaa III Valtakunta ja miksi se piti murskata, mitkä maat olivat silloin myös Suomen vihollisia? Kun tiedot historiasta ovat sitä luokkaa kuin Pirkkalan koulukokeilun kokeneet nykyiset hallituksemme edustajat, niin voimme odottaa täyttä tuhoa valtiolle nimeltä Suomi!
Kansakunnan tilaa Suomessa on hyvä arvioida kunniamerkkien jakamisen kautta ja jokainen jopa yksinkertainen USA:n vilpitön ihailija ymmärtää korkeimman kunniamerkin menneen Suomen syöjälle Sannalle! Merkin myöntänyt Sauli I Suomen ylipäällikkö antoi merkin Natoon liittymissopimuksen hyväksymisestä!
Joulun odotus Suomessa tulee olemaan vielä ankeampaa kuin vuonna 1939, joten hyvin ovat nämä kansan ihailemat daamit ylipäällikkönsä kanssa asiat hoitaneet!

Juha

Heh kommunistinen saksa on p@ska maa. Siksi ne lähetettiin maitojunalla kotiin kun ovat täynnä scheissea. Kommunismi ei vaan toimi.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa