Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Kaupungin pormestari pitää huolestuneisuutta lasten turvallisuudesta ”perusteettomana”, kun ala-asteen koulun alueelle sijoitetaan 80 turvapaikanhakijaa

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Help Refugee Society.

Monheim am Rheinin pormestari Daniel Zimmerman kertoi kiistanalaisesta siirtojärjestelystä raivostuneille vanhemmille, että maahanmuuttajat ”ovat samanlaisia ihmisiä kuin sinä ja minä” eivätkä he ole vaarallisia.

Närkästyneet vanhemmat ovat tuominneet paikallisen pormestarin päätöksen majoittaa jopa 80 turvapaikanhakijaa kontteihin ala-asteen koulun alueelle saksalaisessa Monheim am Rheinin kaupungissa.

Kymmenet paikalliset asukkaat osallistuivat hiljattain paikallisen valtuuston kyselytunnille ilmaistakseen tyytymättömyytensä pormestari Daniel Zimmermanin hallinnon ehdottamaan kiistanalaiseen siirtoon ja ilmaisivat huolensa lasten turvallisuudesta ja pitivät suunnitelmia sekä sopimattomina että mahdottomina hyväksyä.

Ensi keväästä alkaen maahanmuuttajien ryhmä asuu koulun alueella sijoitetuissa konteissa, joita ei enää käytetä opetustarkoituksiin.

Vastauksena paikallisten asukkaiden vastalauseisiin valtuusto mainitsi taloudelliset tekijät ensisijaisena syynä siirtoon ja väitti, että konttien muuttaminen asunnoiksi maksaa arviolta 150 000 euroa, mikä on huomattavasti vähemmän kuin yksityisten asuntojen vuokraaminen, jossa noin 80 prosenttia kunnan hiljattain vastaanottamista maahanmuuttajista asuu tällä hetkellä.

”Emme yksinkertaisesti pysty enää vastaamaan vuokrauksen kustannuksiin”, kaupungin lehdistöpäällikkö kertoi vanhemmille kokouksessa.

Huolestuneet vanhemmat kertoivat valtuuston kokouksessa, että traumatisoituneiden pakolaisten asuttaminen pienten lasten läheisyydessä on täysin vastuutonta, ja ilmaisivat huolensa mahdollisista konflikteista uusien tulijoiden ja heidän lastensa välillä, mukaan lukien raiskauksen tai hyväksikäytön vaara.

Zimmerman kuitenkin kutsui näitä pelkoja ”perusteettomiksi” ja vakuutti, että maahanmuuttajat ovat ”ihmisiä kuten sinä ja minä” eivätkä he ole vaarallisia.

”Lapsiemme turvallisuus on ensisijainen tavoite – takaan sen henkilökohtaisesti”, paikallinen pormestari vakuutteli vanhemmille.

Hän selitti, että kun kunta vastaanottaa huomattavasti enemmän pakolaisia Ukrainasta, Syyriasta ja Afganistanista, yksityiset majoituspaikat Monheimissa ovat ääriään myöten täynnä ja kaupunki on saavuttamassa vastaanottorajansa. Valtuuston on siksi turvauduttava vaihtoehtoisiin toimenpiteisiin, jotta se voi majoittaa lisää tulijoita.

Kaupunginjohtaja lisäsi, että vaikka hän on valmis keskustelemaan asiasta lisää huolestuneiden vanhempien kanssa lähiviikkoina esimerkiksi vanhempaintapaamisissa, tällainen kirjeenvaihto ei muuta kaupungin päätöstä koulun alueella olevien konttien uudelleenkäyttöönotosta, ja katsoi asian loppuun käsitellyksi.

Lähde: Remix

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Rikostilastojen mukaan kaikki maahanmuutajat eivät ole samanlaisia kuin sinä ja minä. Ei myöskään jos katsotaan tukien varassa elävien määrään.

Ilkka

Sinä ja minä ei ollakaan vaarallisia, mutta ne ja he ovat. ” Takaan sen henkilökohtaisesti. ” Onkohan kukaan tehnyt tilastoa siitä kuinka monta isokenkäistä asuu vokkien naapurina ? Uskallan epäillä että luku on harvinaisen pieni.

John Quiman

Suvaitseva8iset eivät sijoita lemmikkejään omille alueilleen, jotta eivät loukkaisi lemikkejään asuinalueidensa valkoisen ylivallan synnillä.

Ilkka Manttari

En nyt oikein ymmärrä. Meillä on kansallisvaltiot koska halusimme välttää näitä ongelmia. No ei hätää. Kansallisvaltiot tulevat takaisin, tosin siihen saattaa mennä jokunen vuosisata.

John Quiman

Tarvitsee vain sulkea sossun luukku vierailta, niin hakeutuvat jonnekin muualle, kamalan mölinän kera, tietysti, ja ympärillä ulvovien suvakkien säestyksellä.

Marko Kristian

”maahanmuuttajat ”ovat samanlaisia ihmisiä kuin sinä ja minä” eivätkä he ole vaarallisia.”
Riippuu kyllä pitkälti maahanmuuttajista että mistä ja millasista kulttuureista tulevat?
Voin vannoa että esimerkiksi suomalaisista ei olisi siellä mitään vaaraa, sen sijaan afrikan ja lähi-idän tulijoista ihan tilastot kertoo että on todella suurta vaaraa lapsille ja kaikille muillekin.