Eurooppa Politiikka

Saksalainen vasemmistolehti vakoili omia toimittajiaan

Vasemmistoliberaali saksalainen päivälehti Süddeutsche Zeitung (SZ). Kuva: Flickr/ CC BY-NC 2.0 DEED / Can Pac Swire.

Media-skandaali ravistelee vasemmistoliberaalia saksalaista päivälehteä Süddeutsche Zeitungia (SZ) sen jälkeen, kun paljastui, että lehden johto vakoili omaa väkeään löytääkseen henkilön, joka oli vuotanut tietoja apulaispäätoimittajan plagioinnista.

Tapaus sai alkunsa viime joulukuussa, kun Mediainsider paljasti toistuvia plagioinnin tapauksia SZ:n apulaispäätoimittaja Alexandra Föderl-Schmidtin osalta. Mediainsider raportoi myös kritiikistä, jota esitettiin lehden sisäisessä kokouksessa. Nämä raportit suututtivat lehden pomot, jotka päättivät hakkeroida ja seurata kaikkia henkilökuntansa sähköposti- ja puhelinyhteyksiä löytääkseen vuotajan.

Sisäisessä kokouksessa viime viikolla päätoimittaja Wolfgang Krach raivosi vuotajasta tai mahdollisesti useammasta sellaisesta. Hän kutsui sitä ”luottamuksen pettämiseksi”, että SZ:n toimittajat olivat puhuneet Mediainsiderille. Näyttää siltä, että SZ:n johto ei kyennyt löytämään henkilöitä, jotka olivat vuotaneet tiedon.

Monet toimittajat vaikuttavat olevan järkyttyneitä uutisista vakoilukampanjasta omia työntekijöitään vastaan. SZ on yleensä ylpeillyt olevansa tutkiva media, joka paljastaa korruptoituneita tahoja. Kuitenkin, kun omaa apulaispäätoimittajaa syytettiin plagioinnista, he yrittivät peitellä asiaa ja rangaista vuotajaa. SZ oli aiemmin vaatinut parempaa oikeudellista suojaa vuotajille, kun kyse on ollut vuotajista lehden hyväksi.

Nyt heitä syytetään jopa Stasin kaltaisista menetelmistä vakoillakseen omaa henkilöstöään. Kommunistit toistavat historiallista sykliään, jossa vainoharhaisesti metsästetään jokaista, joka ei ole riittävän uskollinen ylemmilleen tai ideologisesti oikeaoppinen.

Müncheniläinen lehti on yleensä ollut yksi Saksan vasemmistoliberaalin hallinnon suosikeista ja tunnettu maalitusartikkeleistaan pääasiassa oikeistoa vastaan. Viimeisen kuuden kuukauden aikana se on käynnistänyt useita kampanjoita konservatiivisia tai oikeistopoliitikkoja vastaan, erityisesti Baijerin talousministeriä Hubert Aiwangeria ja myös AfD:n kanssajohtajaa Alice Weideliä vastaan väitetystä plagioinnista, mikä lopulta epäonnistui.

Lähde: European Conservative

 

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Politrukit heilläkin.

Ismo Meinander

Perus-vasemmistolaista meininkiä. Ainahan kommarit ja vassarit ovat olleet kaikista eniten huolissaan omiensa oikeaoppisuudesta ja yksimielisyydestä jokaikisessä pikkuseikassa aina siihen asti, että muodostetaan toverienvalvomiskomiteoita ja muita diktatuurisia kerhoja valtioiksi valtioiden sisälle.
Kunnon kommarillekin kun joku sosiaalidemokraatti on muuttunut liian porvarilliseksi ja tehnyt inhottavan kompromissin ja lehmänkaupat kapitalismin kanssa. Lenin jo totesi aikanaan, että työläisellä, jota ei agitoida koko ajan vallankumoukseen on taipumus muuttua proletaarista porvariksi.
Tämä on se lopputulos mihin marxismin kapina on johtanut: turvalliseksi pienporvarilliseksi kinuamiseksi somessa ja ulinaksi omassa pienessä vankilakopissa ja kuppikunnassa 15 minuutin kaupungin metroaseman vierellä; ja siihen moni heistä haluaa myös meidät kaikki pakottaa samalla, kun antaudumme ammattiliittojen seireeninlaulujen vietäväksi.

Ilkka

Kommunisteille demarit ovat liian ” oikeistolaisia. ” Vihreät muuttivat kurssinsa Ville Niinistön aikana lähemmäs kommunismia, josta seurasi että lähinnä Helsingin suunnalla heitä äänestäneet ei enää olleetkaan samaa mieltä. Sitten vaihtui pomokaarti, mutta Ohisalo ylläpiti yhä samaa linjaa, ja kun hän putosi kelkasta, on nykyinen puheenjohtaja taas esittänyt kuinka puolueen tulee profiloitua enemmän oikealle.. Mistä tämä kertoo ? Siitä ettei oma ” vakaumus ” olekaan oma, vaan täysin sitä mitä kulloinkin halutaan esittää äänestäjien pettämiseksi. Pentti Linkola, vaikka en hänestä pitänytkään, oli kuitenkin sellainen vihreä jolla oli lähtökohtana luonnonsuojelu mistä hän piti kiinni. Nyt puolue poukkoilee keloapinoiden, Greta Thunbergin, LGBTQ porukan ja mehmettien suojelemiseksi, tietenkään ” ilmastohätätilaa ” unohtamatta. Minulle se sakki näyttäytyy aina kommunisteina joiden tavoite ei ole ympäristön tilasta huolestuminen, he ovat sosialisteja, yhden aatteen ja yhden tavoitteen henkilöitymiä. Miksi siis äänestäisin heitä ? Se mitä sieltä tarjoillaan tulevaisuusvisioina on kehityksen jarruttamista, ja utopian luomista yhteiskunnasta jossa ei ole rajoja, eikä kansalla ei ole edes oikeutta kritisoida nähtyä ja kuultua.

John Quiman

Kun NL kaatui, löysivät kommunistit piilopaikan vihreistä.