Kotimaa Rikos Uutiset

Seksuaalirikoskokonaisuus tutkinnassa Helsingissä – uhreina useita iäkkäitä naisia

Helsingin poliisi tutkii kokonaisuutta, jossa 39-vuotiasta miestä epäillään 11–83-vuotiaiden naisten ahdistelusta. Rikosnimikkeinä tapauksissa on useita pakottamisia seksuaaliseen tekoon, sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Suurmetsän ja Jakomäen alueella joulukuun 2021 ja toukokuun 2022 välisenä aikana. Uhreja on yhteensä kahdeksan. Suurin osa heistä on iäkkäitä, ja joukossa on myös yksi alaikäinen.

Poliisi sai uhreilta hyvät tuntomerkit epäillystä ja pääsi hänen jäljilleen omien poikkeuksellisen laajojen tutkimustensa avulla.

– Tällaisten rikosten selvittäminen on pitkäjänteistä työtä. Jutun tutkiminen vaati työntekijöiltä joustamista ja lukuisia työtunteja. Tämäntyyppiset tapaukset aiheuttavat ymmärrettävästi alueen asukkaissa turvattomuuden tunnetta ja sen vuoksi tutkintaan on tärkeää satsata. Asuinalueiden turvallisuuden varmistaminen on poliisin tärkeä perustehtävä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo.

Tapaukset noudattivat usein samaa kaavaa

Poliisi sai ensimmäisen kerran ilmoituksen epäillyn toimista joulukuun puolivälissä 2021. Poliisi epäilee, että tuolloin mies ahdisteli ja pahoinpiteli noin 80-vuotiasta naista.

Asianomistaja oli kohdannut epäillyn kotitalonsa rappukäytävässä. Uhrin kertomuksen mukaan mies väitti, että työskentelee talossa. Tämän jälkeen epäilty oli ahdistellut naista, joka kaatui ja loukkasi itsensä. Poliisi tutkii tapahtumia pahoinpitelynä ja pakottamisena seksuaaliseen tekoon.

Joulukuun lopussa miehen epäillään ahdistelleen noin 70-vuotiasta naista. Epäilty tuli Suurmetsän ulkoilualueella asianomistajan luokse alapää paljaana ja kävi häneen käsiksi. Kun asianomistaja alkoi huutaa, mies poistui nopeasti paikalta. Tapausta tutkitaan sukupuolisiveellisyyden julkisena loukkaamisena.

Epäilty lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ajoittuu helmikuun alkuun. Tuolloin miehen epäillään ahdistelleen 11-vuotiasta tyttöä koulumatkalla. Asianomistajan mukaan epäilty hyökkäsi hänen kimppuunsa metsiköstä, kaatoi hänet maahan ja kosketteli sopimattomasti. Tämän jälkeen mies poistui paikalta.

Huhtikuun alussa epäilty ahdisteli noin 35-vuotiasta naista talon sisäpihalla. Miehen epäillään hyökänneen uhrin kimppuun takaapäin ja ahdistelleen häntä seksuaalisesti. Rikosnimike tapauksessa on pakottaminen seksuaaliseen tekoon.

Huhtikuun puolivälissä miehen epäillään hyökänneen noin 75-vuotiaan naisen kimppuun jalkakäytävällä. Hän ahdisteli uhria seksuaalisesti ja muun muassa puri häntä. Asianomistaja vastusti väkivaltaa voimakkaasti, jolloin epäilty pakeni. Tapausta tutkitaan pakottamisena seksuaaliseen tekoon ja pahoinpitelynä.

Lähde: Helsingin poliisi

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ali

”Yksittäistapauksia,joilla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajien kanssa,,,kyllä ne Suomalaisetkin tekee,,,sitä paitsi kansainväliset sopimukset takaa turvapaikan kaikille muille ,mutta ei Suomalaisille,,,niin kuin kollegani, Saarikko sanoi ,että koetakaa kestää, leipä loppuu kohta teiltä,mutta ei meiltä,,,lainaan saarikkon sanoja,koettakaa kestää , tätä menoa ette voi estää, se viellä kauan kestää. Me olemme opetellet tuon ihanan ja tehokkaan esto laulun , Stop Don’t Touch Me There,,, kun lausutte nuo sanat tansien,niin kukaan ei koske sinuun,ja niin Suomi pelastuu! https://www.youtube.com/watch?v=H31aRC3eOOI&ab_channel=DoctorMeatball

Lieväasteinen

Saarikko matkii Venäjän Medvedeviä, joka sanoi kerran eläkeläisille: ”Rahaa ei ole, mutta koettakaa kestää”.

ike

Islam ei todellakaan ole rasistinen uskonto, ainakaan ikärasistinen.

Maila Laukas

Näille kelpaa kuka ja mikä vaan: vauvasta vanhaan mummoon ja apinasta vuoheen, sairasta!

juu

Ei saisi lapsia haukkua, mutta kun tänään taas katsoi ns kehitysmaalaisia lapsia ja nuoria joita oli metroasema täynnä, siis jotain 12-16-vuotiaita, niin ei ole ikävä kyllä mitenkään soveliaita mihinkään sivistyneeseen käytökseen.
Juostaan, tönitään muita ihmisiä, syljetään ja ollaan kun jossain …tanan eläintarhassa.
Ei alkeellisimpiakaan käytöstapoja. Voisin analysoida enemmänkin mistä se johtuu, mutta se on kiellettyä.
Toki mielisairas vanhusten ja lapsen ahdistelija voi olla kuka vain, mutta ei tää tulevaisuus hyvältä näytä kun mihinkään sairaaseen käytökseen nuorten osalta ei voi edes kukaan puuttua.
Istuin esimerkiksi metrossa ja afrikansarven teinitytöt tuli istumaan vastapäätä. Kuuntelivat jotain typerää musaa täysillä ja räkivät koko ajan lattialle.
Sanoin sitte lopulta että voisitteko nyt lopettaa edes sen räkimisen kun tässä pitäs kuulemma jotain tauteja varoa. Ne sanoi et haluutsa vanhus turpaan. Oon 46v että en mikää vanhus ois ne tytöt saanu hengiltä yhellä iskulla.
Se mikä ärsyttää, et saa missään enää kulkea rauhassa, jotain kehitysmaalaisia vajakkeja ihan joka paikka täynnä.

ike

No vähän täytyy mennä noihin entisiin aikoihin. Vapaa kasvatus oli hyvässä huudossa. Se tarkoitti ehkä sitä että kodissa nuori sai katsoa elokuvia K16 vanhempien suostumuksella. Oli myös 70-luvulla vapaa seksi, kiitos siitä. Raiskausuutiset olivat harvinaisia. Koko tämä nk. vapaus ja suvaitsevaisuus on kääntynyt aivan itsensä negaatioksi, eli punavihreäksi liikkeeksi.

Kata

Hieno 75v nainen!Eiku kenkää sinne sun tänne ja aina on hyvä olla taskussa pikku m******i.
Kova on tarve tälläkin hyypiöllä hyi halavattu.Antakaa ukolle kunnon ”jarrua!”

juha II

Jaa-a. Eipä taida Suomen valtamedia kirkua näistä ”sattumuksista”!

Antioksennus

Kertoiko venäjän uutistoimisto? Tuollainen ahdistelija on aika vähäpätöinen kun vertaa vaikka venäjän lasten raiskausarmeijaan ja etenkin sen nuolija/puolustelijoihin jotka on kyllä alinta pohjasakkaa suomessa jos tietosanakirjassa olisi saastan kohdalla naamataulu kenenhän se mahtaisi olla? Voit pohtia kysymystä peilin edessä.
Kommenttisi oli muutenkin psk, ainut syy miksi kirjoitit on se, että näillä kommenteillasi yrität saada uskottavuutta venäjän propagandassasi suomea vastaan jonka jälkeen tulet kertomaan taas totuutta(venäläistä) jota valemediat(kaikki muu paitsi ryssien) ei kerro.

Uusimmat uutiset