Eurooppa Muu maailma Politiikka

Simon Wiesenthal -keskus vaatii Amazonia poistamaan natsielokuvat.

Kuva: Pixabay.

”Americans Against Anti-Semitism” löysi 30 klassista natsielokuvaa, jotka ovat myynnissä tai suoratoistettavissa Amazon Prime -videoverkossa.

Simon Wiesenthal -keskus kirjoitti Amazonin perustajalle ja toimitusjohtajalle Jeff Bezosille avoimen kirjeen, jossa se vaatii alustaa poistamaan tällä hetkellä saatavilla olevat natsielokuvat.

Amerikkalaiset antisemitismiä vastaan -niminen eturyhmä löysi kolmekymmentä klassista natsielokuvaa. Näitä olivat muun muassa Leni Riefenstahlin “Tahdon voitto”, “Uskon voitto” ja “Olympia”, jotka kaikki ylistivät Hitleriä, arjalaisuutta ja natsismia.

Lisäksi he löysivät elokuvat “Ikuinen juutalainen”, “Jud Suss” ja “Rothschildien osakkeet Waterloossa”, jotka ovat myynnissä tai suoratoistettavissa Amazon Prime -videoverkossa.

”Nämä elokuvat pitäisi katsoa vain ja ainoastaan historian tunnilla, jossa opettajat voivat heti paljastaa Natsi-Saksan valheet, väkivaltaisen rasistisen ideologian ja sen juutalaisten kansanmurhavihan”, Wiesenthal-keskuksen apulaisdekaani ja globaalin sosiaalisen toiminnan johtaja rabbi Abraham Cooper kirjoitti keskiviikkona.

”Nämä elokuvat auttoivat luomaan ja ylläpitämään antisemitismiä”, joka johti “juutalaiskysymyksen lopulliseen ratkaisuun” ja “kuuden miljoonan juutalaisen joukkomurhaan toisen maailmansodan aikana,” väitti Cooper.

Leni Riefenstahlin elokuvien väitettiin olleen keskeisessä asemassa propagandan levittämisessä, joka edesauttoi natsien valtaannousua. “Ikuinen juutalainen” (Der ewige Jude), tilasi natsien propagandaministeri Joseph Goebbels. Se kuvaa juutalaisia ryhmänä, joka vaeltaa maasta toiseen, ja vertaa heitä rottiin.

“20. päivänä tammikuuta tulee kuluneeksi 80 vuotta Wannseen konferenssista, jossa “ratkaistiin juutalaiskysymys”. “Lisäksi 27. tammikuuta vietetään kansainvälistä holokaustin muistopäivää”, Cooper kirjoitti.

Hän vaati Bezosia käyttämään näitä kahta tärkeää päivämäärää tässä kuussa ilmoittaakseen, että Amazon ei enää markkinoi näitä “natsielokuvia, joita käytettiin vihapropagandana ja jotka tasoittivat tietä ‘Shoahille’ (holokausti).”

“Ymmärrät Internetin voiman paremmin kuin useimmat muut. Tehkää se, mikä on oikein. Tehkää osanne antisemitismin ja rasismin torjumiseksi,” Cooper jatkoi Bezosin painostamista kirjeessään.

 

Lähde: Jerusalem Post, Patmos Lähetyssäätiö

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
`Laitinen

J-järjestöt onnistuivat painostamaan Amazonia aiemmin poistamaan holokaustin kyseenalaistavat kirjat valikoimastaan, nyt on näköjään elokuvien vuoro. Mitähän seuraavaksi

juha II

J-järjestöt ovat kunnostautuneet ”kirjarovioiden” polttamisessa siinä missä Adolf Hitlerkin. Hitlerin ”hirmuteko” piti tosiasiassa sisällään kommunistikirjojen, pornokirjojen, homokirjojen ja muiden irstaiden julkaisujen hävittämisen.

Weimarin tasavalta oli moraalisen, taloudellisen ja kulttuurisen rappion vallassa, jossa nk. ”taide” oli sitä samaa höttöä kuin nyt Suomessa, Ruotsissa ja etenkin Yhdysvalloissa, joissa ajetaan sisään jo pedofilian laillista kaiken muun ”kauniin” lisäksi!

Jos haluaa tuhota maansa ”kivijalasta harjaan”. Avaa ovesi sepposen selälleen j-sanoille!!!

Tyrsky

”Tehkää se, mikä on oikein.”
Tuon ollessa johtoajatus, pyydän esittämään kiistattomat fyysiset todisteet siitä että Natsi-Saksa olisi kaasuttamalla massamurhannut ihmisiä keskitysleireillä.

Ilkka Forsten

Kipakponklaavi on taas puhunut ja koko maailma kumartaa, vaikka ei pitäisi, sillä tietyt asiat joita elokuvissa ilmenee on totta liittyen valittuun kansaan. Millä oikeudella he päättävät mitä ihmiset saa katsoa, tai kuinka he mieltävät katsotun.

Miksi ne pitäisi katsoa historian tunnilla jossa rabbilauma selittää valheita ja pakottaa ihmiset omaksumaan heidän näkökulmansa ? Ostakaa elokuvat itsellenne, jakakaa niitä ja tehkää selväksi ettei yhdellä kansalla ole mitään valtuutusta määritellä oikea ja väärä historiantulkinta.

Tuumailija

Ja sama konklaavi hollywoodin studioiden omistajina myös tuottaa ”natsi”elokuvia, tietty vain yhdellä teemalla ja ”tunteisiin” vedoten esim. shindlerin lista (kirja valittiin vuoden parhaimmaksi fiktio kategoriassa).
Paavo Lipponen aikoinaan toi ruotsin reissultaan (saman porukan vieraana kuin Niinistökin ja ei kyse kuninkaallisista) kirjan Kertokaa se heille ja välittömästi otettiin osaksi koulun historianopetukseen pienellä painostuksella.

Hekku

Olisko aika laittaa tuo Simonin keskus kiinni, kun heidän ulinaa on jo riittänyt ihan tarpeeksi? Varsinkin, kun ovat itse ihan sadisteja palestiinaa ja palestiinalaisia kohtaan.

Uusimmat uutiset