Kotimaa Politiikka Uutiset

Sinimusta Liike vaatii kehitysavun siirtämistä tukemaan suomalaista huoltovarmuutta

Kuva: Roine Piirainen

Meneillään oleva Suomen maatalouden alasajo romahduttaa suomalaisen ruokaturvan ja huoltovarmuuden.

-Olemme todella huonossa tilanteessa, jos kotimaan elintarviketuotanto vähenee radikaalisti tai jopa loppuu kokonaan, huomauttaa Sinimustan Liikkeen sihteeri Terhi Kiemunki. -Maatalousyrittäjän työ ei ole hyväntekeväisyyttä, vaan siitä on saatava leipä yrittäjän omallekin perheelle. Nykyisellään Suomen ruokaturva on yhä harvemman harteilla, ja uhkaa vähentyä tai jopa loppua kannattamattomana, Kiemunki jatkaa.

Maatalousyrittäjän tuntipalkka jäänee tänä vuonna neljään euroon ja oman pääoman korkotuotto 0,9 prosenttiin.

Tänä vuonna lannoitteet ja energia ovat huomattavasti kalliimpia kuin edellisvuonna. Vaikka viljan sekä öljy- ja valkuaiskasvien viljelyn keskimääräinen kannattavuus viljan hinnan noustua jopa kohenee viime vuoteen verrattuna, se on silti heikko. Muun kasvinviljelyn kannattavuus painuu huomattavan heikoksi, samoin kasvihuonetuotannon kannattavuus.

Viljan hinnan nousu nostaa puolestaan kotieläintilojen rehukustannuksia. Kymmenen vuotta sitten maitotiloja oli 9000, nyt jäljellä on enää puolet siitä. Maidon tuotanto on pysynyt samana, tämä johtuu suurempien maitotilojen kasvusta, pienet tilat ovat lopettaneet tuotantoaan.

Suomi ei saa jäädä ulkomaisten elintarviketuottajien ja raaka-aineiden varaan

Valtiovallan on pidettävä huoli, että kotimainen elintarviketuotanto ei vähene, vaan sitä on pidettävä yllä tai jopa kasvatettava tarvittaessa uudella tukijärjestelmällä.

-Nykyisin Suomi maksaa yli miljardi euroa joka vuosi tuloksettomaan kehitysapuun ulkomaille. Sinimusta Liike siirtäisi kehitysmaiden eliitin tukemisen sijaan kehitysapua tukemaan suomalaista maa- ja karjataloutta, muistuttaa Kiemunki. -Suomen valtion tehtävä on verovaroin edistää suomalaisten hyvinvointia ja huoltovarmuutta Suomessa.

Sinimusta Liike katsoo, ettei suomalaista maataloustuotantoa saa jättää vapaiden markkinoiden armoille. Maataloustukia voidaan ajatella myös puolustusstrategisena työkaluna, jolla varmistetaan tarpeeksi suuri ruoantuotantokapasiteetti omien rajojen sisäpuolella, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. On totta, että kysynnän ja tarjonnan lait tekevät tuotannosta tehokkaampaa, mutta eritoten tässä asiayhteydessä varmuus on tehokkuutta tärkeämpi arvo.

Lue tiedote kokonaan täältä.

26 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Markku Nieminen

Perussuomalaiset ovat vaatineet tätä jo vuosia, ellei vuosikymmeniä. Kehitysapu on vahingollista sekä lähettäjä, että vastaanottaja maalle. Sen sanoi muistaakseni Senegalin presidenttikin.

ike

Olen pahoillani. Tuo TV kun oli jäänyt päälle Suomen typerin ihminen Iiris Suomela. Suomen typerin media Yle. Voihan tuo Yle olla jotenkin fiksu kun päästi tuollaisen ihmisen ääneen. Tulee hiljakseen ihmisille selväksi tuollaiset ihmiset.

Kata

En pysty kattoon sitäkään muumelia yhtään sekuntia.Suu auki kuin variksen pe**e,koko ajan ja mitä sieltä tuleekaan….niinpä,sitä ittiään.

ike

No olen kai jonkinlainen masokisti. Aina ihmetyttää mitä sieltä tulee. Pidä ystävät lähellä mutta viholliset vieläkin lähempänä.

Kata

Mie en pysty…se suun liike on niin vempulaa,se ääni ja se mitä sieltä vempulasta tulee niin ei,ei millään. 😀
Stupid is as stupid does.Taas kerran.

Jukka

Miäkin olen pahoillani, kun myönnän saman typeryyden sattuneen kohdalleni. Iiris Suomela naukui punahuulin minunkin tv:stä

Ilkka Forsten

Suomessa ollaan tekemässä ihan yhtä typerää politiikkaa kuin Saksassa. Saksa ajoi itsensä hyväuskoisuuttaan riippuvaiseksi ulkomaisesta energiasta, siis maakaasusta by Russia ja on nyt kontillaan kun mitään ei tulekaan vaikka piti olla niin hyvät välit, ja maailmanrauha taattu. Suomi ajaa itsensä tyhmän politiikan johdosta tilaan missä tuotanto viedään EU:n sanelemana pois, ja sitten kun taas alkaa joku ryttyilemään, ollaan hattu kourassa ostamassa ylihinnoiteltua ruokaa ties mistä ? EU:n piti olla niin hieno tekele että me maksamme elämisestä saman kuin keskiauroopan kansat, kaikki ovat onnellisia ja hyvinvointi kohoaa. Onko kohonnut, onko nyt halpaa, onko nyt turvallista ? Vit***n ituhipit työntää ideologiansa joka paikkaan, ja hallituksessa istuu ääliölauma mikä ei uskalla sanoa juuta eikä jaata ettei vaan hallitus kaadu ja hillotolppa mene sivu suun.

John Quiman

Noin homma menee, kun maan ja kansan etu eivät ole ykkösasia, kun typerykset tekevät poliittisia kauppoja saadakseen omasta mielestään hienon uraputken.

ike

Huoltovarmuutta, noin laskelmallisesti, täytyy tietenkin laskea jos huoltovarmuutta ei voida ylläpitää. Ei siitä tarvitse antaa kansalaisille väärää tietoa. Kuinkahan moni tuohon suostuu että meillä ministerien ja muun infran palkat ovat tasolla johon veronmaksajat eivät kykene. Kyse on vuosien puhalluksesta. Kuinka monta prosenttia haluatte antaa tyhjäntoimittajille

Pesunkestävä yön timo

Jokainen yksityishenkilö ja yhtiö voi kyllä halutessaan vapaaehtoisesti lahjoittaa hyväntekeväisyyteen kuten kehitysmaihin. MUTTA EI pakolla verotuksen kautta ihmisiltä ja firmoilta VARASTAMALLA! Tällainen valtion virkamiesten ja poliitikkojen tekopyhänä äiti-teresana toimiminen ja toisten rahojen holtiton ja vastuuton jakaminen ei TODELLAKAAN kuulu valtion ydintehtäviin! Jos meillä olisikin verotus minimissä eli siellä 4-6%:n tasolla ja velaton julkinen talous ja rahaa pulppuaisi maasta niin ettei tiedettäisi mihin sitä työnnetäisiin kasaan, niin sitten voitaisiin harkita case by case.

ike

Kyllä tässä nyt täytyisi löytää vastaus siihen että kuinka monta miljardia joku pystymetsästä nostettu poliitikko saa laittaa ulkomaiden tukemiseen ennen kuin joutuu vastaamaan teoistaan oikeudessa. Telkien takana olisi aika monta. Nykyään kenelläkään ei ole vastuuta mistään joten tervetuloa anarkia. Se kai vaaditaan ennen kuin asiat ajautuvat kohdalleen. Kun olen vähän filosofi niin… Entisen täytyy sortua ennen kuin uutta voi syntyä. Esim. suomen tällä korruption tasolla muuta vaihtoehtoa ei ole.

John Quiman

Kokeillaan näin, kun mätkähti tämä viesti odotushuoneeseen. Jo toinen tänään. No ei auttanut muutos. En keksi mikä se ongalmallinen sana nyt on. Vai olisiko ongelma kolmessa linkissä.

Kehtiysapu on haitta kehitysmaille, ei hyöty, paitsi tietysti niiden eliitille, joka kerää kermat pinnalta omiin liiveihinsä.

Afrikkalainen presidentti kannattaa kehitysapujen lakkauttamista:
https://www.youtube.com/watch?v=8zqScRa_Ypw
Eikä hän ole suinkaan ainoa kehitysmaissa oleva vaikuttaja, joka on sitä mieltä.
https://www.spiegel.de/international/spiegel/spiegel-interview-with-african-economics-expert-for-god-s-sake-please-stop-the-aid-a-363663.html

Suomen entinen Mosambikin suurlähettiläs on myös sitä mieltä:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000865704.html

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ike

Olet kaltevalla pinnalla, no moni muukin todenpuhuja.

Kata

Mulle käy just noin jos on useampi linkki.Vain yksi kerrallaan sanoo täti odotushuoneessaan!

Puolueeton

Byrokratia takaa politiikan eliitille jo totalitaarisen vallan
Yksinkertaisesti rahat eivät riitä maataloustukiin, Marinin ja Niinistön ylläpitämä byrokratia kuluttaa rahat. Jos poliittinen eliitti saataisiin poistumaan maasta, pari päivää palkallista työntekoa kansalaisille toisi riittävät tulot ehkä nykyistä parempaankin elämiseen ja ruuasta voisi maksaa riittävästi.

ike

On se aika kummallista että meillä rahat eivät riitä maataloustukiin jotka takaavat suomen elintarvikkeet vaikeina aikoina. Tuet kyllä riittävät johonkin kehitysapuun jolla ei meille ole mitään merkitystä, vain niille diktaattoreille. Taidan seuraavassa elämässä alkaa suomalaiseksi somaliksi tms.

Hese

Kehitysapu pois, nyt ei ole varaa auttaa koko maailamaa. Palataan asiaa sitten kun Marinin velat on maksettu.

Ilkka Forsten

Suunnilleen samoihin aikoihin kun Kiina lupaa olla hiilineutraali, ja sen he ovat luvanneet ( mikä ei tarkoita että niin tehdään, ) jo vuonna 2085.

John Quiman

Kiinalla on nyt kuusi vuosikymmentä aikaa keksiä selityksiä sille, että miksi ei kumminkaan.

otto suni

Maataloustuotannon alasajo on EU:n komission listalla eräs tärkeimmistä sillä lehmät aiheuttavat metaanipäästöjä ja kasvit tarvitsevat hiilidioksidia sekä typpeä. Mikäli Suomeen päästetään Monsanto, niin kaikki on menetetty joten pitäkää mielessä mitä aikanaan valeoppositio eli persujen Halla-aho sanoi TTIP-sopimuksesta 2016.
Suomessa pitää olla omavarainen maatalous ja elintarviketeollisuus, ilman riittävää omavaraisuutta emme selviä, siksi FIXIT ja heti!

Ilkka Forsten

Kun nyt tuli Halla-ahosta puhe niin satuitko näkemään jokin aika sitten sen TV ohjelman jossa oli Tuomioja, halla-aho ja, no kuka se nyt olikaan, mutta kuitenkin poliitikko, ja puheenaiheena oli nyttemmin pätkitty kaasuputki.

Ohjelman aikana tuomioja sekä se toinen oli syvästi pahoillaan halla-ahon kommenteista joissa hän kaukokatseisesti kertoi, että putki tulee olemaan ongelma eikä pelastus, kun sen toimintaa hallinnoi venäjä. Hyvä ettei itkua väännetty siitä miten venäjä on hyvä ja luotettava kumppani, sen arvosteleminen on täysin edesvastuutonta. Halla-aho oli tapansa mukaan hiljaa, ja antoi epeleiden selittää oman kantansa putken suuresta hyödystä euroopalle, ja saksan sekä venäjän välisestä sopimuksesta mikä oli siis olevinaan hienointa mahdollista politiikan tekoa. Kun demarien jolina loppui hän tokaisi.

” Niin, lukeneemmat muistavat varmaan kuinka paljon suomelle on historian valossa ollut hyväksi se, mitä saksa ja venäjä ovat keskenään sopineet. Silloinkin jouduttiin sotimaan.”

Ei voisi enää hienommin vit***la tyhmille kuin tuossa lauseessa tehtiin. Molotov- Trippendrop sopimushan oli kaikkea muuta kuin meidän etumme mukainen, ja sen teki SAKSA ja NEUVOSTOLIITTO eli nykyinen venäjä kahdestaan, ihan kuten kaasuputken kanssa. Silloin meille koitui siitä iso lasku, ja niin tapahtuu tälläkin kerralla. Niksmannien hyväuskoisuus maksatetaan meidän rahoistamme, ja yhä julistetaan että venäjä on hyvä ystävä lännelle.. Kalliiksi käy ” ystävyys ” tällä menolla.

Kata

No Heinäluoma se itki suureen ääneen…”Se on laillista se kaasuputki yhyyyyyyyyyyyyy” ja heilui kuin heinämiesluoma!Naurettava ukko ja säälittävä!Ja tosiaan,kalliiksi käy ystävyys!

Halla-ahon ilme oli kyllä tyyni mutta näki että nauratti hälläkin se hyppivä ukkeli!

ike

Mitä tuolla Heinäluomalla on joka ei haittaisi suomen taloutta. Sitä voisivat hänen kannattajansa kysyä itseltään.

Kata

Nimenomaan!

ike

On aivan selvästi menossa vuosituhannen suurin puhallus. Ei se auta että aika moni ihminen sen ymmärtää. Ihmisiä täytyy kyykyttää, keinoista viis.

Mistä johtunee

Se on silti outoa että vaikka ne kuinka sanoo että tappiota tulee niin kukaan ei ole valmis myymään tilaansa seuraavalle joka haluaa yrittää. Outoa. Tai jos myyvät niin koittavat saada 10-kertaisen hinnan siihen nähden minkä verran itse maksoivat. Keskinäisiä kauppoja kun tehdään verotusarvolla.

Uusimmat uutiset