Eurooppa Kulttuuri Uutiset

Sukupuolen muutokset 8-vuotiaille? Skotlantilaisen kansanedustajan mukaan vaihtoehtoja pitäisi ”tutkia”

Skotlannin vihreän puolueen poliitikko Maggie Chapmanin mielestä lasten pitäisi saada vaihtaa sukupuoltaan.

Skotlannin parlamentin jäsen on ehdottanut, että hallituksen tulisi ”tutkia prosesseja”, joiden avulla jo kahdeksanvuotiaat lapset voisivat laillisesti ja itsenäisesti vaihtaa omaa sukupuoltaan.

Skotlannin vihreän puolueen jäsen Maggie Chapman ehdotti LBC:n haastattelussa, että ”nykyiset uudistukset eivät ehkä mene tarpeeksi pitkälle.” Chapman kannattaa kiihkeästi Skotlannin hallituksen kiistanalaisia sukupuoliuudistuksia, joiden tarkoituksena on helpottaa sukupuolen tunnustamista koskevan todistuksen (GRC) saamista ja sukupuolensa muuttamista.

Haastattelija Tom Swarbrick siteerasi Chapmanin aiempia kommentteja asiasta häneltä itseltään, joissa Chapman sanoi: ”Olisi asianmukaista ja hyödyllistä, että alle 16-vuotiaat lapset saisivat virallisen sukupuolen tunnustamisen.”

”Tarkoittaako tämä, että kannatatte esimerkiksi sitä, että 8-vuotias saa muuttaa sukupuoltaan laillisesti?” Swarbrick kysyi.

”Valiokunnassa, joka tutki (Sturgeonin sukupuoliuudistusta koskevaa) lainsäädäntöä, kuulimme monenlaisia trans-ihmisiä, jotka tiesivät jo kauan ennen kuin täyttivät 16 vuotta, että he ovat trans-ihmisiä. Meidän pitäisi tarkastella prosesseja, joilla heidät voidaan tunnustaa”, sanoi Swarbrick. ”Tämä ei tarkoita sitä, että määrittelemme tietyn ikärajan, joka on sopiva, vaan asiasta on käytävä paljon laajempia keskusteluja.”

Swarbrick selvensi: ”Oletko sitä mieltä, että alle 16-vuotias lapsi saisi itse päättää, vaihtaako hän sukupuoltaan laillisesti?”

”Kyllä”, Chapman vastasi.

”Eli teoriassa 8-vuotias voisi tehdä sen?”

”Periaatteessa kyllä. Meidän pitäisi tutkia asiaa”, Chapman vahvisti.

Kiistanalainen haastattelu jatkui. Tilaisuutta aistien Swarbrick kysyi: ”Laskisitteko myös äänestysikärajan 8 vuoteen?”

”Mielestäni meidän pitäisi oikeastaan tarkastella, miten nuoria yleensä kohdellaan koko yhteiskunnassa”, Chapman vastasi.

”Haluaisit siis, että Skotlannissa 8-vuotiaat voisivat äänestää ja vaihtaa laillisesti sukupuoltaan?”

”En sanonut niin, älä vääristele sanojani”, vihreiden kansanedustaja perääntyi.

Tämän jälkeen hänen aiempia kommentteja siteerattiin, joissa hän on väittänyt, että ”sukupuoli ei ole binäärinen ja muuttumaton”, eli sitä ei voi muuttaa. Swarbrickin kysyessä, voisiko hän osoittaa esimerkin siitä, että ihminen olisi muuttanut biologista sukupuoltaan, Chapman väitti, että koulujen oppikirjoissa opetettu sukupuoli on ”törkeää todellisuuden yksinkertaistamista”.

Hän väitti, että sukupuolen tarkastelu binäärisenä on ”aivan liian yksinkertaista”. Hän ei kuitenkaan pystynyt antamaan esimerkkiä kenestäkään, joka olisi onnistunut muuttamaan biologista sukupuoltaan.

Skotlannin hallituksen sukupuolen uudistamista koskeva lainsäädäntö hyväksyttiin Skotlannin parlamentissa viime kuussa. Sen myötä 16 vuotta täyttäneiden henkilöiden olisi huomattavasti helpompi muuttaa virallisesti sukupuoltaan. Lakiehdotuksella poistettaisiin vaatimus lääkärin tekemästä dysforia-diagnoosista sukupuolen tunnustamista koskevan todistuksen (GRC) saamiseksi ja lyhennettäisiin aikaa, jonka hakijan on elettävä haluamassaan sukupuolessa, kahdesta vuodesta vain kolmeen kuukauteen.

Britannian hallitus ilmoitti maanantaina aikovansa estää lakiesityksen voimaantulon käyttämällä perustuslaillista mekanismia, joka sisältyy lainsäädäntöön, jonka nojalla Skotlannille annettiin vuonna 1998 ensimmäistä kertaa hajautettua toimivaltaa.

Lähde: Remix

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka

Korkeisiin EU-virkoihin pääsyvaatimus on EU-pomojen kumartelu ja suupielin nuoleskelu. Se on alistumisen merkki, koirillakin!

Shinta

”Tämän jälkeen hänen aiempia kommentteja siteerattiin, joissa hän on väittänyt, että ”sukupuoli ei ole binäärinen ja muuttumaton”, eli sitä ei voi muuttaa.”
Täh, töh… lauseenne on rikki, voitteko korjata?

Ilkka Forsten

On taas kuultu monia hulluja, jotka ovat tienneet aina olevansa hulluja, mutta se ei ole este sille että ajatus hullujen pyörittämästä yhteiskunnasta ei ole mitään muuta, kuin hullujenhuone ja läjäpäin ongelmia. En usko missään vaiheessa että kahdeksan vuotias pohtii sukupuolensa oikeellisuutta. Sitä voidaan toki väittää tapahtuvan, mutta tapahtuuko se vai onko kyseessä pelkkä jälkiviisaus vailla todisteita.

Anomaster

Kyllä se pohtii, kun sille vakuutellaan, että et voi tietää ja sinun pitää valita sekä tunnustaa itsellesi sukupuolesi. Kohta se on päästään niin pyörällä, että sehän pohtii ja päätyy mihin sattuu tulokseen – mahdollisesti siihen tulokseen, mitä se uskoo kysyjien haluavan. Johan se on koulussa opinut, että oikea vastaus on se, mitä opettaja haluaa kuulla.

juu

Nämä pääasiassa äärivasemmistolaiset ajaa joka maassa aivan sairaita asioita, tosin siihen näköjään oikeistokin menee mukaan. Suomessakin kokoomus yrittää esittää jotain vuoden aikaa että saisi vaihdella ”sukupuoltaan” ilmoituksella edestakasin.
Yritin kysyä hesarin jutussa että mitenkäs esimerkiksi ne sukupuolikiintiöt, joita sama porukka on ajanut ja saanut esimerkiksi pörssiyhtiöihin?

Pertti työpaikallaan tietää että nyt olisi johtajan paikka mahdollinen, kunhan vaan muuttaa itsensä nettihakemuksella Pirkoksi vähäksi aikaa.
Siinähän samalla Pertti Pirkko voi muutaman kuukauden käydä naisten saunassa, ja kun Pertti oli jo isyysvapaalla niin nyt voisi ottaa äitiysvapaat, tuleehan Pertistä myös lapsensa äitipuoli. Ja Pertti kun on harrastanut pikajuoksua, uintia ja painonnostoa, niin nyt voisi lähteä samalla tavoittelemaan myös olympiapaikkaa naistensarjassa.
Ei yhtää huono keikka Pertille olla Pirkko hetken aikaa..

Sairas maailma ja sairaammaks muuttuu..

Piikkilampaat

”Oikeisto menee mukaan”, Keksippä vielä lisää valheita ilmastouskovainen.

juu

Jaa mitä?, väitätkö että kokoomuksen ehdotus esimerkiksi että saisi vain ”vuoden välein” vaihtaa virallista sukupuolta on jotain vastustusta?
Onko sillä väliä vaihteleeko mielisairaat sitä 3kk vai vuoden välein? Kun pointti on se, että sukupuoli ei ole mikään tunne, valinta ja ilmoituskysymys.
Samat jotka vaatii että pitää uskoa tieteeseen ja tutkimukseen, ei suostu uskomaan tieteeseen, tutkimukseen ja siihen biologiaan.
Ja jos minusta saat jonkun ilmastouskovaisen, niin oot kyllä aika pahasti väärässä. En tie miten sen tähän sait liitettyä?

ike

Sairas tyyppi. Tällainen ”vapaus” on jo lähellä anarkiaa. Mielivalta on kävellyt lasten, aikuistenkin edun, ja kaiken sivistyksen yli.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Anomaster

Monet uskovat, että sivistyneistö ohjailee maailmaa. Eivät vaan älyä, että nämä itseään sivistyneistönä pitävät ovat tosiasiallisesti maan tyhmistö.

Juha

Kommunismi on yhteiskunnan syöpä. Lapsiperheiden kannattaa muuttaa nopeasti pois punakaupungeista tavallisten ihmisten keskuuteen. Nämä kommunisti-ghettot eivät ole turvallisia asuinpaikkoja lapsille, eikä myöskään naisille eikä vanhuksille.

16 PROSENTIN SUPERTÄHTI

Sanna Marinia kaavaillaan jo europarlamentin sosiaalidemokraattien S&D-ryhmässä EU-komission johtoon, kertovat Maaseudun Tulevaisuuden lähteet. Mitä mieltä Marin itse ideasta on, että tiedetä
Lehden tietojen mukaan idea Suomen pääministeri Sanna Marinin (sd.) pyytämisesti ryhmän kärkiehdokkaaksi vuoden 2024 nousi esille jo viime vuoden lopulla.
– Marinia pidetään parlamentissa ja muutenkin täällä Brysselissä poikkeuksellisena poliittisena ***supertähtenä***, jota mikään skandaali ei horjuta ja joka on sekä suosittu että tunnettu yli kansallisten rajojen erityisesti Ukraina-lausuntojensa vuoksi, MT:n komissiolähde luonnehtii.
MTV3 Palvoo tätä suomen enemmistön liberaali vasuri inhokkia
siis Eu on juuri paikka johon nämä kotimaansa inhokit
vain kävelevät virkoihinsa ilman demokratiaa äänestyksiä jossa heidän oikea kansan eu suosionsa mitataan
TÄMÄ TOIMINTA ON JUURI SYY MIKSI
EU MUUTUU NÄIDEN VIHER VASUREIDEN DIKTATUURIKSI
Marinia pidetään parlamentissa ja muutenkin
täällä Brysselissä poikkeuksellisena poliittisena ***supertähtenä***,

NIIN NE TOISET
VASURI FEMINISTI SUOJATYÖPAIKA MEPIT
MUTTA EI EU KANSALAISTEN ENEMMISTÖ
 Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä
16 prosenttia vastaajista nosti Marinin ykkösvaihtoehdokseen.
SIIS 16 PROSENTTIA
MIETIKÄÄ SITÄ
JA TÄTÄ
Marinia pidetään parlamentissa ja muutenkin täällä Brysselissä poikkeuksellisena poliittisena ***supertähtenä**

16 PROSENTIN SUPERTÄHTI

Sanna Mariini on Tulevaisuuden maanpetturi
ja kaikki hänen toimintansa johtuu tästä
Sanna Marinia kaavaillaan jo europarlamentin sosiaalidemokraattien S&D-ryhmässä EU-komission johtoon, kertovat Maaseudun Tulevaisuuden lähteet. Mitä mieltä Marin itse ideasta on, että tiedetä
Lehden tietojen mukaan idea Suomen pääministeri Sanna Marinin (sd.) pyytämisesti ryhmän kärkiehdokkaaksi vuoden 2024 nousi esille jo viime vuoden lopulla.
tämän naisen EU vallan himo tuhoaa suomen
HENKISESTI ETTÄ TALOUDELLISESTI
KA HEI ME OLLAAN RASISTEJA
JA EU KOMPAA VÄITETTÄ
SUOJATYÖPAIKALLA
Vaikka Sanna Mariinin suosio kotimaassaan olisi 0 prosenttia
se asia ei ole ongelma EU virkakunnan demokratia käsityksessä

kuten esim Eu n parjatussa DEMOKRATIA VAJE OIKEISTON unkarissa
Orbanin kannatus 85 prossaa
ja Sanan 16
mutta silti Sanna edustaa enemmän
EU n ja valtamedian MIELESTÄ
Kansanvallan demokratiaa

juu

EU:ssa on ihan sama kuka sinne millon mihinkin johtoon valitaan, koska ne ei valitse muita kuin ”oikeaa mieltä” olevia WEFin juoksupoikia tai tyttöjä ja kohta tietysti juoksumuunsukupuolisia..