Eurooppa Koti ja perhe Kulttuuri Politiikka Talous Terveys ja hyvinvointi Uutiset

Suoratoistoissa katsottavaa 350 vuodeksi

Kuvakaappaus: YouTube.

Erilaiset suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime tai kotimainen Elisa Viihde, ovat siirtäneet viihteen lähes kokonaan Internetiin. Omalta kotisohvalta voi katsoa elokuvia, sarjoja ja dokumentteja ahmimalla, lähtemättä enää elokuvateatteriin tai videovuokraamoon.

Suomen viimeiset videovuokraamot, Candy World-ketjuun kuuluvat kolme liikettä, ovat lopettamassa elokuvien vuokrauksen ja muuttumassa karkkikaupoiksi.

Tällä hetkellä suoratoistopalveluissa on katsottavaa 350 vuodeksi, ilman taukoja, kertoi EU-komission digitaalisen osaston päällikkö Lucia Recalde. Hän piti puheensa Series Mania-televisiosarjafestivaaleilla Ranskassa.

Lukuun ei ole laskettu käyttäjälle ilmaisia palveluja, kuten YouTubea, eikä tietokonepelejä.

Recalde pohtii, onko tällainen tuotantotahti liikaa. Uusia tuotantoja tulee suoratoistoihin päivittäin. Kilpailu suoratoistopalvelujen kesken on ankaraa, ja suoratoistojen katsominen passivoi katsojat.

Lucia Recalden tekemä arvio suoratoistopalveluissa olevien ohjelmien määrästä perustuu Eurooppaneuvoston audiovisuaalisen observatorion tilastoihin.

Series Mania-festivaaleille osallistunut European Producers Club- järjestön varapuheenjohtaja Pandora Gagnon Da Cunha Telles ei pidä suoratoistojen suurta määrää liian suurena.

”Kukaan ei koskaan sano, että maailmassa olisi liikaa kipulääkkeitä, tai muita lääkkeitä”, Telles kritisoi Recalden puhetta. ”Mutta kun puhutaan viihteestä, tunnutaan aina sanovan sitä olevan liikaa. Viihdeteollisuutta ei ikinä verrata muihin teollisuuden aloihin”.

Lähde SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kalle Pelttari

Tämä 350 vuotta katsomista olisi aika hyvä viihdyke, joillekin Amerikkalaisille rikollisille, koska he joskus saavat useamman sadan vuoden tuomion. Viimeksi katsoin tosielämän rikoksen ja tuomio oli 421 vuotta. Tietysti edellytys on, että vankila sallii välineet viihdykkeenä katsomiseen. Saattavat katsomisvälineet muuttua melkoisesti 400 vuoden aikana, mutta se on sitten toinen juttu.

Ruoste Iskee

Lopetin elokuvien katselun kun betavideot lopetettiin ja tilalle tuli vhs.
Jos edes tekisi mieli seurata sarjoja tai elokuvia, niin en käyttäisi mitään noista palveluista vaan ilmaisia joista voi katsella ihan mitä haluaa eikä ole jonkun koura aina taskulla.

John Quiman

On olemassa ihan ilmainen palvelu, joka on lookmovie2.to – tosin en tiedä onnistuuko Suomessa sen käyttäminen. Niillä on jotain 50.000 elokuvaa yms. jaossa. Toivovat, että osa maksaa joitakin euroja kuukaudessa, mutta ei täydy.
Jos on smart-TV, voi hoitaa homman ihan telkkarillaan. Voi katsoa tietokoneessa yhtä hyvin.

Viimeksi muokattu 28 päivää sitten by John Quiman