Eurooppa Kulttuuri Muu maailma

Terveyssiteiden valmistaja ”Always” sensuroi sanan ”nainen” kuukautisia käsittelevässä artikkelissa – loukkaa kuukautisista kärsiviä ”miehiä”

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Tiia Monto.

”Always” -niminen tuotemerkki haluaa ilmeisesti myydä terveyssiteensä tästä lähtien vain miehille. Yhtiön mukaan sanat ”nainen” ja ”tyttö” eivät saisi enää esiintyä kuukautisia käsittelevissä verkkoartikkeleissa. Se voisi loukata kuukautisista kärsiviä ”miehiä”.

Kirjoittaja Milli Hill kirjoittaa vanhemmuutta käsittelevälle verkkosivustolle ja sen osana hän kirjoitti artikkelin siitä, miten tukea teini-ikäisiä heidän ensimmäisten kuukautistensa kanssa. Artikkelia sponsoroi terveyssidebrändi ”Always”. Yhtiöllä oli kuitenkin ilmeisesti ongelmia Hillin tekstin kanssa, kuten Hill kertoi Daily Maillehdelle. Hän kirjoitti luonnollisesti ”naisista” ja ”tytöistä”. Tämä kieli ei selvästikään ollut ”Alwaysin” vastuuhenkilöiden mielestä ” inklusiivista”, sillä nämä sanat korvattiin pikaisesti uusilla sanoilla kuten muun muassa ”keho” tai ”ihmiset”.

Kirjoittaja nousi vastarintaan, kun hän huomasi muutokset artikkelissaan. Sivuston päätoimittaja selitti hänelle sitten, että ”Always” vaati ”inklusiivisen” kielen käyttöä, koska ”kaikki, joilla on kuukautiset, eivät tunnista itseään tytöksi/naiseksi”.

Hill syyttää nyt Alwaysia sen sensuurista transaktivistien miellyttämiseksi. ”Olin todella raivostunut, kun näin valmiin artikkelin, sillä oli selvää, että minua oli sensuroitu,” Hill sanoi. ”Sanojani oli muutettu ideologisen agendan mukaisiksi, mikä on aika pelottava ajatuskokeilu. En usko, että ”Alwaysin” väki on ’inklusiivisuuden’ tavoittelussaan miettinyt asiaa kovinkaan tarkkaan,” hän totesi.

Videolla keskustellaan naisten terveydestä ja cancel-kulttuurista Milli Hillin kanssa, joka on toimittaja ja menestyskirja ”The Positive Birth Book : Give Birth Like A Feminist” (2019) sekä alle kouluikäisille suunnatun, naisbiologian ihmeitä juhlistavan kirjan ”My Period” -kirjan (2021) kirjoittaja.

Hill oli kirjoittanut artikkelissaan muun muassa, että kuukautiset ovat ”normaali osa naisena olemisen kokemusta”. Sana ”nainen” oli kuitenkin poistettu. ”Kaikkien naisten” sijasta kirjoitettiin toisaalla ”kaikkien kehojen” – ikään kuin miehet vuotaisivat verta peniksestään joka kuukausi.

Hillin valitusten jälkeen yksittäisiä parafraaseja muutettiin aluksi alkuperäiseen muotoonsa, mutta myöhemmin artikkeli poistettiin kokonaan verkkosivustolta.

Mielenkiintoista on, ettei tämä ole ensimmäinen kerta, kun ”Always” on halventanut omaa kohderyhmäänsä. Vasta tänä vuonna Milli Hill oli kiinnittänyt huomiota siihen, että yhtiö oli halventanut naisia ja tyttöjä lapsille suunnatussa esitteessä kutsumalla heitä ”ruumiiksi, joilla on naispuoliset sukupuolielimet”. Vuonna 2019 he olivat jo kieltäneet ”Venuksen” terveyssiteiden pakkauksista naissukupuolen symbolina. Eräs naisten oikeuksia puolustava aktivisti kommentoi yhtiön käytöstä Daily Mailille sanomalla, että ”Always” oli tehnyt ideologisen päätöksen ”pyyhkiä” naiset ja tytöt – koko asiakaskuntansa – pois yhtiön viestinnästä ja mainonnasta. Hänen mielestään on suorastaan pahuutta, että tämä päätös kohdistetaan sensuurin avulla kirjailijaan, joka on pitkään kampanjoinut kuukautisten leimautumisen puolesta.

Verkkosivusto, jolla artikkeli julkaistiin, on nyt puolustanut ”Alwaysia” ja väittää ottavansa täyden vastuun ”virheestä”. Kirjoittaja Hill kuitenkin totesi tähän liittyen: ”Ainoa syy siihen, että kuukautisartikkelit tehtiin ’sukupuolineutraaleiksi’, oli ”Always” – kuten yksi Good To Know- verkkosivuston toimittajista kertoi minulle suoraan.”

Lähde: Report24

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Minä kunnioitan naisia jotka huolehtii perheestänsä valtavasti.
En tosiaankaan pidä heitä minään palvelijoina tai itsestäänselvyyksinä.
Toisaalta nykyfeministeille on ihan turha sanoa yhtään mitään, ne kääntää kuitenkin kaiken sinua vastaan.

Jarno Tuominen

Jos kuukautisvuodot tulevat miehellä peräpäästä,on silloin joutunut haaviston kynsiin.

Marko Kristian

joo o, mutta media on pelannut Haavistosta presidenttiä jo lähes 10-vuotta.
Haavistosta myös se presidentti tulee.
Laittomasti toi terroristeja Suomeen ja se palkitaan presidentin viralla.
Uskomatonta mutta totta.

John Quiman

En usko, että tulee. Haavistolla on jonkin verran kannatusta vasemmalta, mutta ei yli puolia kansasta. Toinen kierros on hyvin mahdollinen, mutta sitten tulee tappio.

John Quiman

Jos miehelle tulee etuosaan kuukautisvuotoja, on hänen syytä mennä sukupuolitautien poliklinikalle. Jos kuukautisvuodot tulevat peräpäästä, on tarvittaessa otettava ripulilääkkeitä. Kumpaankaan ei tule käyttää naisten kuukautissiteitä.

Ilkka

Ainoat vuodot joita on tullut, ovat syntyneet siitä että joku on onnistunut parkkeeraamaan rystyset nenänvarteen, mutta voin lohdutukseksi sanoa ettei se toinenkaan ole selvinnyt siitä rytäkästä ilman vuotoja.

Marko Kristian

Joo kyllä muutamat kerrat mensturoin kun ählämit kävi joukolla päälle.
Nyt kun on pyssy niin on saanut olla ihan rauhassa.
Se pyssy on ihan vaan näönvuoksi, mutta saapahan olla rauhassa.

Marko Kristian

Niin ja USA:ssa oli jo aikaa sitten niin, että kouluissa jaettiin tamponeita tytöille, ihan jees ajatus. Mutta tässä maailmassa se tietysti syrji niitä poikia jotka ”tunsi” olevansa tyttöjä, niinpä niitä tamponeita alettiin jakamaan myös pojille.
Kuuleman mukaan pojat voi liottaa tamponia vodkassa ja tunkea peppuun 🙂
Ja filtterinä toimii myös jos tekee vähän paksumman sätkän.

John Quiman

Kun hulluus pääsee valloilleen, ei enää mikään ole liian hullua.

Marko Kristian

Tää maailma on sairas 😀
Mutta niinhän ne Suomen yliopistoissakin opettaa että mieskin voi mensturoida, ja mies voi synnyttää.
Ja sitte ihmetellään kun syntyvyys vaan laskee..

John Quiman

Jos mies voi synnyttää, miksi yksikään homopari ei ole lisääntynyt keskenään?

Marko Kristian

Mutta ne on jo sen ikäisiä että pitäisi tietää mikä on mahdollista ja mikä ei

Ilkka

Mutta mehän emme voi tietää kuinka monta tapausta maailmaan mahtuu, koska olemme hyvin epäileviä, ja lisäksi rasismi koittaa työntää itsensä joka paikkaan. Myönnän että minulla on ollut paljon vaikeuksia ymmärtää Tampereen yliopiston tutkimuksia joista ilmenee, että mies voi tulla raskaaksi, mutta jos tämä on tiedekunnan yleisesti hyväksymä teesi, en uskalla väittää sitä vastaan etteikö myöskin tamppooneille ole tarvetta siinä ” henkilöhyllyn ” kulmalla. En voinut käyttää naisten osasto sanaa, sillä se toiseuttaisi jo kertaalleen toiseutetut ja olisi todennäköisesti laitonta. Sen kuitenkin uskallan sanoa, ettei yhdessäkään islamilaisessa maassa käydä tällaista keskustelua, ja ei sitä enää käydä täälläkään jos islamista tehdään valtauskonto. No siitähän ei sitä tehdä, mutta oli mukava leikkiä oletuksella, koska sen kautta pääsin olemaan rasisti joka epäilee kanssaihmisten älykkysosamäärän huomattavaa laskua näin lyhyessä ajassa.

Ilkka Manttari

Tämä on taas tätä sanojen ja käsitteiden uudelleenmäärittelyä. Meillä on kuitenkin vielä Suomessa viisaitakin ihmisiä. Joskus minulla syntyy pieni toivon pilkahdus. Katsokaapa tuo niin olette perillä mistä nämä woke ja muut sanojen uudelleenmäärittelyt tulevat. Paras yhteenveto siitä miten tähän tilanteeseen on jouduttu. https://www.youtube.com/watch?v=CsDN5AlhWTg

John Quiman

Hyvä video. Löytyy kakkososakin. En päässyt vielä siihen asti.

Ilkka Manttari

Katsoin kakkosenkin. Näkee että monasti tuo historia tuo parempaa ynnärrystä tapahtumiin, vaikka ei se itsellänikään niin vahva puoli ole. Tuo kuitenkin avasi uusia asiayhteyksiä, ainakin minulle. Tietysti talonpoikaisjärjelläkin pääsee pitkälle mutta kun se näyttää olevan katoava luonnonvara.

Ilkka Manttari

Tuli tuossa mieleen kun katselen tuota kyselytuntia. Suuri huuto tulee kaikista leikkauksista esim. asumistukeen yms. No miten hyvin toimeentuloisilta ihmisiltä sitten voitaisiin leikata. He eivät käytä niitä tukia jotka nyt ovat kasvaneet niin suuriksi että ollaan vaikeuksissa. Pitäisikö veroja nostaa. Tässä maassa on jo verotus viety huippuunsa. Minulla on monia ystäviä joiden mielestä lisätyö ei enää kannata, vapaa-aika kyllä. Jo pitkän aikaa sitten varoitin tuosta rahan kylvämisestä eurooppaan, pakolaisiin, kehitysapuun ym. ym.Ilmaista rahaa ei ole. Tämä kaikki oli nähtävissä jo vuosia sitten mutta, ”kun velkaa ei koskaan tarvitse maksaa pois”. No käyhän tuo kyselytuntikin jonkinlaisesta viihteestä, kun vihervasemmisto puhuu läpiä päähänsä. Taitaa kuitenkin tuloksiltaan tulla kalliimmaksi kuin yksikään elokuvaprojekteista.

John Quiman

Niin, ei tarvitse valtion velkaa maksaa koskaan takaisin, sanoi vihervassu. Unohti kuitenkin, että korot pitää aina maksaa ja kukin laina on määräaikainen, joten lainakin pitää maksaa. Mutta vihervassun mielestä, kun se aina maksetaan uudella velalla, ei ole tavallaan koskaan tarvetta maksaa velkoja pois. Unohti kuitenkin, että korot eivät ole ikuisesti alhaisia ja nyt ne ovat nousussa. Kun korot olivat alhaalla tykkäsi vihervassu, että on halpaa elää velaksi. Nyt korot voivat nousta reippaastikin ja halpuudesta ei voi nauttia, vaan korkoihin menee miljardeja, joita olisi voitu käyttää paremminkin.

Velaksi elävää perhettä pidetään typeränä. Vihervassun mielestä valtion velka on eri asia, mutta missä se erilaisuus on? Kummassakin tapauksessa pitää maksaa velka ja korot päälle. Velaksi eläminen eli lainan ottaminen johonkin tuottamattomaan tarkoitukseen ei koskaa ole järkevää, oli sitten kyse valtiosta tai perheestä. Niiden veloissa ei ole mitään eroa.

Peter Kreisler

Always onkin jatkossa All-ways, vai mitä ihmettä nämä luonnottomuuden ylistäjät seuraavaksi keksivät.
Tämä sekopäisyys kuuluu niihin juttuihin, joita en olisi uskonut jos joku olisi ne minulle kertonut parikymmentä vuotta sitten.

Ilkka

Ja minä en tiennyt vielä viikko sitten että venäläisessä rekisterissä olevat autotkin ovat rotu. On kuulemma rasismia jos kajoaa niiden kilpien alla kulkeviin laitteisiin. Mutta siitä olen äärimmäisen hyvilläni että venäjän sisällä tuntuu nyt muhivan uusi sota, kun pari ählämivaltiota kiistelee siitä kenelle alueet kuuluvat siellä mustanmeren rannalla. Se olisi tervetullut lahja maailmalle kun putinin pitäisi jakaa sakkia ukrainaan ja taltuttamaan ählyjen kapinoita. Viisaammat sanovat että jos homma vielä eskaloituu se tietää putinille varmaa lähtölaskentaa.