Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Tuhannet pakenevat Venäjältä – yli 8 000 tullut Suomeen yhdessä päivässä

Vaalimaan rajanylitysasema. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0).

Tuhansien ihmisten kerrotaan pakenevan Venäjältä sen jälkeen, kun Putin oli määrännyt liikekannallepanon lisäämistä sodankäyntiin.

Keskiviikkona Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti 300 000 reserviläisen lisäjoukon mobilisoimisesta osallistumaan Ukrainan ”erityiseen sotilasoperaatioon”.

Pian ilmoituksen jälkeen länsimaiset tiedotusvälineet alkoivat raportoida laajasta maanpaosta Venäjältä. Raporttien mukaan muun muassa lentoliput maasta oli myyty loppuun.

Brittiläinen BBC viittasi lauantaina venäläisen internet-yhtiön Yandexin tietoihin, jotka näyttivät kahdeksan kilometrin pituisia autojonoja Venäjän ja Georgian rajalla. Vastaavanlaisesta joukkopaosta Armeniaan on myös raportoitu.

Tiedotusvälineiden mukaan kyse on siitä, että monet eivät halua ottaa riskiä joutumisesta Ukrainan sotarintamalle.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov puolestaan torjuu raportit joukkopaosta ”liioiteltuina”.

Suomeen on tullut yli 8000 venäläistä yhden päivän aikana

Suomen rajavartijat vahvistavat, että myös venäläisiä pakenee Suomeen. Pelkästään lauantaina 7 662 Venäjän kansalaista ylitti maarajan viraston mukaan. Samaan aikaan yli 700 venäläistä saapui maahan muilla tavoin.

Suomen hallitus on nyt ilmoittanut ottavansa pian käyttöön tiukemmat maahantuloa koskevat säännöt Venäjän kansalaisille.

Myös Baltian maat Viro, Latvia ja Liettua ovat asettaneet maahantulokiellon useimmille venäläisille. Maat tekevät kuitenkin muutamia poikkeuksia esimerkiksi ”humanitaarisista syistä”.

Huhuja venäläisten miesten maastapoistumiskiellosta

Venäläisen pakolaislehti Meduzan vahvistamattomien tietojen mukaan Venäjä ottaa pian käyttöön maastapoistumiskiellon taisteluikäisille venäläisille miehille. Väitetään, että tämä otetaan käyttöön 28. syyskuuta sen jälkeen, kun Venäjän puolelle irtaantuneiden alueiden kansanäänestykset on pidetty.

Jos maastapoistumiskielto otetaan käyttöön, venäläiset miehet tarvitsevat lehden mukaan armeijan luvan lähteäkseen maasta.

Lähde: Nordfont

47 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Nyt vuotaa jo Nord streamitkin. Uutisissa joku teki johtopäätökset että Venäjä on sen takana. Tänään avattiin myös Norjasta Tanskan kautta Puolaan tuleva uusi kaasuputki.
Aloin miettiä motiiveja putkien tuhoamisille, varsin järjettömältähän se vaikuttaa. Ainoa joka on uhannut julkisesti putket tuhota on Biden. Ajoitukset vaikuttaa harkituilta, mutta mutta.. Juttu haisee pahasti muullekin kuin metaanille.

Ilkka Forsten

Ihan vakavalla naamallako kerrot että USA tuhoaa kaasuputkia itämerellä ? Jos asia olisi niin kuten näytät otaksuvan, miksi niitä ei tuhottu jo sodan alkupäivinä kun kävi selväksi ettei venäläiset anna kaasun virrata vapaasti. Mitä piti odottaa puoli vuotta, siis aikuisen oikeasti, avaa vähän sielunmaisemaasi ?

ike

Venäjä ei kaihda mitään jotta saisi laittaa kiilaa EU:n jäsenille.. En ole mikään EU:n ystävä mutta kuinka lapsellisiksi nämä meidän ”johtajat” nyt sitten alkavat. Eivät vieläkään ymmärrä että venäjällä petos=älykkyys jos se kohdistuu ulkopuolisiin ihmisiin. Noin viisikymmentä vuotta asiaan tutustuneena voin kertoa että ovat erittäin solidaarisia läheisilleen, mutta noin laajemmin ? Voidaan tietenkin keskustella miksi tähän on tultu. Ei tämä palstatila riitä, kirjojakin on kirjoitettu.

Rudi

Kun kerran tunnet venäläistä sielua, niin voisitko avata että millaisella logiikalla Venäjä hyötyisi putkien räjäyttämisestä? Ne putket kun olivat ainoat valttikortit painostaa ja lyödä kiilaa Eurooppaan energialla ja he heittivät ne kortit noin vain käsistään? Jos ovat niin tehneet niin voi sanoa sen olevan kaiken järjellisen ylittävää idioottimaisuutta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Rudi
ike

Juuri tuossa länsimaat menevät pieleen. Luullaan että he ajattelevat kuin me ja heidän motiivinsa perustuvat samoihin asioihin. No eivät ajattele. Elävät suunnilleen seuraava päivä suunnitelmissa, tai kuten venäjän nykyinen johto joka luulee ajattelevansa vuosikymmenien tähtäimellä ja metsään menee taas. Tuosta ajattelutavan erosta tulevat kaikki nk. ”yllätykset” joita venäjä tuo tullessaan. Luullaan että ei kukaan voi toimia noin epärationaalisesti mutta Venäjä voi.

Rudi

Äläpä laittele sanoja suuhuni. En ole väittänyt että USA tuhoaa putkia vaan Biden aiemmin tänä vuonna. Kertoi löytävänsä tavat niiden tuhoamiseen. Jos siellä Venäjä on ollut kaasuputkia tuhoamassa niin sitten ovat erehtyneet putkesta? Siitä olisi ollut harmia ja vahinkoa Euroopalle että olisivat räjäyttäneet sen Norjasta tulevan putken, ei siitä että räjäyttää omia putkia joissa ei virtaa edes myytävää kaasua?

Ilkka Forsten

Mutta kun ihminen on sellainen otus, ettei se käytä loogista päättelyä jos tilaisuus tarjoutuu mielettömyydelle. Norjasta tulevaa putkea putin ei uskalla rikkoa, mutta kaiken muun hän on valmis rikkomaan. En leiki ennustajaa, mutta sen verran ennustan kaikesta huolimata, että me tulemme näkemään vielä sen ydinaseenkin kun putinin peli alkaa menemään lopullisesti maton alle. Se mitä sen jälkeen tapahtuu onkin sitten historiaa joka tullaan muistamaan pitkään, eikä vähiten siksi että taru nimeltään suurvenäläisyys loppuu maailmasta.

Ilkka Forsten

Putin taitaa haluta ihan tosissaan kolmatta maailmansotaa ? Se että tuhoaa Nordstream kaasuputkia ja ilmoittaa silmät kirkkaina ettei tiedä mitään koko asiasta, alkaa olemaan sen luokan silmille hyppimistä, että minäkin toivon jo vetypommia venäläisten niskaan.

Rudi

Olet sitten ilmeisesti heitä jotka ajattelevat että ydinsodassa voisi olla voittajia?

Ilkka Forsten

Siviilissä kuolevat kaikki, sodasta sentään joku jää henkiin.

Ilkka Forsten

Venäläinen versio liikekannallepanosta. Aloitetaan kutsunnat ja kaikki liike suuntautuu ulos maasta.

Kata

😀 Voi hitsi…joo näin.

John Quiman

Venäläiset löysivät jotain mistä vallitsee laaja yksimielisyys.

Ilkka Forsten

Ja ilman politbyroon äänestystä.

Eetu

”Suomen hallitus on nyt ilmoittanut ottavansa pian käyttöön tiukemmat maahantuloa koskevat säännöt Venäjän kansalaisille.”
Tuossa kiteytyy Manna Stalinin koko hallitusaika, paitsi mitä nyt surkea osaamattomuus, avuttomuus, vihjeettömyys ja järjetön tuhlailu, vierassuosiminen ja tietenkin omien yrmiminen jää pois.

”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista!”

Sairaanhoitaja: ”Lisää liksaa!” Demari: ”HILJAA!”

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Eetu
juha II

Länsimediat ovat ryvettäneet valheilla itsensä koko Ukrainan kriisin ajan eikä Zelensny ole ”jäänyt Pekkaa” pahemmaksi”!

Kun EU:n, USA:n ja Ison-Britannian siirtomaan virkaa toimittavan Ukrainan presidentin ja koko laajan puoluekirjon kuten demokraattisessa valtiossa täytyy asioiden ollakin – on tällöin pakostakin Zelensnyn ollut tehdä raikuvaa PR-työtä sotilaallisten saavutusten osalta, että USA:n, NATO:n ja Ison-Britannian raha hanat ja aseiden tuonti on pysynyt nupit kaakossa. Edelleenkin muistutan onnellisessa rauhassa eläneitä (ei kauan) suomalaisia sotaan AINA liittyvästä sotapropagandasta, joka on ollut lännen,EU:n ja Suomen valtamedian osalta yhtä räävitöntä makaaberisuudessaan kuin se oli Neuvostoliiton tekemänä v. 1939 Talvisodassa. Se ”ampui niin yli”, että se lähinnä oli suomalasisotilaiden ja -siviilien mielestä kaikessa ronskiudessaan tragikoomista. Mutta se oli vain tuolloin kulttuurillinen ero Suomen ja Neuvostoliiton välillä, sillä neukut kirjoittelivat poliittisia asioitaan ja uutisia aivan itselleen ”normaalilla” tavalla.

Kun poika huusi ollessaan paimenessa lähimetsikössä sutta turhaan juoksutten kylälkäisiä avukseen toistaen jekkunsa vielä muutaman kerran. Ja kun kyläläiset vihaisena viimeisen kerran kielsivät juoksuttamassa heitä turhan takia. Kun sitten auvan oikeasti susi tuli poikaa uhkaamaan. Ei hänen hätähuutoihinsa kukaan enää viitsinyt korvaansa lotkauttaa.

En enää usko ketään viranomasista Suomessa ja kaiken lisäksi ”itsenäisessä suveriinissa” valtiossamme ulkorajajoillamme ovat EU:n saksalaiset rajavartijat eikä millän medialla EI enää ole pääsyä Venäjän vastaiselle rajalle.

Osalle venäläisille on kehotettu hakemaan länsimaisilla kansainvälisillä pankkien tileiltä rahansa pois, koska nyt alkaa olemaan siiihen viimeinen hetki tehdä tuo toimenide. Tämä on vain valhetta. Iltap..ka on NYT täyttä rautaa toisin kuin ennen koko ukrainan EU ja NATO sotkua.

Toivotaan, että sotahullu Suomi saa sotansa! Kyllä se kotiolot voittaa ja ellei se ”syty” niin toivotaan, että puunkalikat ensi talvena!

Observer

Millaiset kelit Olginossa tänään?

Ilkka Forsten

Odotettavissa pierun nihkeää pystytuulta.

Rudi

Tuli on vähän semmoista että joskus ei saa syttymään vaikka mitä tekis, ja joskus lehahtaa silmille, riippuu katalyyteistä.
Jos tästä tulevasta talvesta nyt jotain hyvää koittaisi löytää, niin jos tuli lehahtaa Euroopassa ja siinä samalla meillä, niin samalla voisi hävitä EU iäksi niine hyvineen painajaismaisten muistojen laaksoon, ja ymmärrettäisiin se että eurooppalaiset valtiot ovat liian erilaisia siihen että niistä voisi tulla yksi valtio.

Ilkka Forsten

Putin työntää vaan uutta porukkaa lihamyllyyn koska ei enää pysty perääntymään menettämättä kasvojaan. Tai oikeastaan tässä tulee käymään niin että hänet syrjäytetään hetkellä kun sitä vähiten odotetaan. Vaikka puhutaan siitä miten venäjän kansa haluaa vahvan johtajan, näyttäisi pikemminkin siltä että vahva johtaja halutaan vaihtaa, koska ” erikoisoperaatiosta ” onkin tullut Afganistanin kaltainen loputon räme mikä vie kaiken mennessään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
ike

Ajattelen vähän samaan suuntaan, en tiedä toteutuuko. Jossakin vaiheessa muut saavat Putesta tarpeekseen ja asian hoitaa joku riittävän isänmaallinen armeijatoveri. Ei olisi uutta ja onhan se ikävää että asia on ajautunut tuohon tuohon pisteeseen mutta siitä Putte saa syyttää vain itseään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Valitettavasti se uusi tuskin on sitä sorttia, joka vetäisi venäläiset pois Ukrainasta aina Krimiä myöten.

Eipä silti, ei Venäjällä ole enää mahdollisuutta aseistaa niitä suuria määriä, mitä liikekannallepanolla oli puhetta uutta teuraalle vietävää saada kasaan. Jonkinlainen kivääri varmaan löytyy jokaiselle, mutta asiallista varustelua ei löydy. Ovat vielä kokemattomiakin ja ensimmäisiä on jo viety rintamalle. Ei siellä kouluttamattomilla ole mitään mahdollisuutta, mutta hengenlähtö on kyllä hyvin tyrkyllä.

Ukraina jo ehdottikin, että voivat antautua Ukrainalle heti kättelyssä, jotta säästäisivät henkensä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Kun jo rintamalla olevilla ei ole edes ruokaa, ammuksia tai lääketarpeita riittävästi, niin uusien tulo tuskin helpottaa sitä asiaa. Luulin aina että Putin olisi hieman parempi peluri, mutta kyllä se on nyt nähty ettei hän hallitse tilannetta edes ajatustasolla. Muuan Itävaltalainen taidemaalari tunsi samanlaista tarvetta julistaa uskoa omaan asiaan kun kaikki muut jo tiesivät, ettei ole tulevaisuutta kuin harvoilla.

Uskoisin että Kremlissä ei enää tietyissä piireissä mietitä strategioita kuinka voitetaan sota, vaan sitä miten poistetaan putin vallasta ja kenet nostetaan tilalle.Onko seuraava kandidaatti yhtään viisaampi jää nähtäväksi, mutta muutos tapahtuu joka tapauksessa. Mitä pidempään sota jatkuu, sitä enemmän kansan mielipide kääntyy sitä vastaan. Eihän diktaattorin tietenkään tarvitse välittää kansan mielipiteestä, mutta kansalaiset voi sabotoida diktaattorin suunnitelmia jättämällä käskyt toteuttamatta. Koska kyseessä on Venäjä, suuri maa ja suuret toleranssit, voi käskytkin jäädä oudosti puolimatkaan, ja rintamalla ei liikahdeta vaikka yksi huutaisi naama punaisena hyökkäyskäskyä.

Juha

Suomi on perinteisesti myöntänyt turvapaikan toisinajattelijoille.. mm. Turkin kurdeille. Olisi johdonmukaista myöntää myös venäläisille sotilaskarkureille turvapaikka Kela-gold-kortti ja kunniakansalaisuus. .

Tai sitten alun alkaen pysytelty erossa Turkin sisäisistä konflikteista ja maahantulijoille annetaan vain oleskelu ja kauttakulkuoikeus, mutta ei muuta. Nyt tasa-arvon nimissä, jokainen suomalainen kotitalous, etenkin Sipilä-nimiset, antavat kotinsa näille venäläisille.. hmm kotiryssille.

Tuumailija

Eipä ole ukrainalaisetkaan kela goldeja nähneet, silti suuri osa on hanakasti tekemässä töitä, koska ajattelevat paluuta hieman varakkaampana. Ukrainalaiset eivät saa kuin max.330€/kk + asunnon, kalusteet ja muut tarpeet joutuu hankkimaan itse ellei ota vastaan lahjoituksilla saatuja (ei niin siistejä ja osa romujakin).
Mutta kun vaippapää tulee ja sanoo asylum, niin tie on taivasta myöden auki, kaikki kustannetaan p-paperista lähtien lopun ikää eikä työkään pääse rasittamaan.
Ei kelpaa lahjoituksina saadut vaatteet, kalusteet tms. (siitä oli video kun oulun spr kelkkoi säkkikaupalla hyviä vaatteita kaatopaikalle kun itämaan tietäjille ei kelvannut pahan puuron lisäksi), kaikki on uutta ja mielen mukaista. Vuokrat, vakuutukset, sähköt/vedet, ajoneuvot etc. kustannetaan yhdenvertaisuuden ja kunniavelan vuoksi.

Kata

Niin ja lisäksi ne vaatteet oli naisille ja lapsille kerättyjä…ei ne sopineet ursusten päälle….näin meitä pikkusen huijattiin.Ihan pikkusen.

bianca

eli venalaisten viisumit on peruttu mutta rajan yli saa juosta,thanks manna sarin

RAJA KIINNI

Onko kyseessä putinin masinoima naamioitu operaatio, jossa tuodaan ”vihreitä miehiä” siviiliasuissa. Rajat kiinni nyt!

"Mikä mies?"

Samaa minäkin mietin. 2015 tuli ilman mitään papereita kasa värivirheellisiä maahan. Ne on kuitenkin suht helppo erottaa Suomen väestöstä. Nämä ovat vaikeampia jolleivat ne puhu tai käytä sikäläisiä vaatteita.

Ja nimenomaan… keitä sieltä nyt ”pakenee”? Sotakokemuksen omaavia ja upseereita. Johtamaan tiedusteluako ja sabotaaseja?

Tuumailija

Kunnon gopnikki tulee adidasverkkareissa kyykkysillään bussin katolla suomeen.

murre riepunen

Maamme nukkehallitus on päät pensaassa, pikaisia päätöksiä saamme odottaa, jahka niitä tulee, on myöhäistä.

Kolmossivun tyttö

Juu, mukana mm. Sergei, joka harrastaa ammuntaa (Iltalehti) sekä 30 v upseeri Rodion, joka on Etelä-Savon mökillään organisoimassa Suomen erikoisoperaatiota (Ilta-Sanomat). Venäläisten maanostot Saimaan rannoilta lisääntyivät yllättäen heti Ukrainan sodan alettua. Aiemmin jommassa kummassa Iltapotaskassa huokaistiin helpotuksesta, etteivät ostot kohdistu enää strategisille paikoille. Niin eivät, nyt täytetään suojeltavilla venäläisillä näiden strategisten pisteiden välisiä alueita. Uskovatko suomalaiset todella näiden tulijoiden puheita. Tai siis venäläinen on semirehellinen sanoessaan, ettei voi kertoa kaikkea…

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/venalaisten-kiinteistokaupat-kasvoivat-sodan-alettua-kavimme-lapi-kaikki-ostokset-naille-alueille-kaupat-keskittyvat/004d2be6-bbc2-4742-8fa0-548baa5270fd

Kata

Tätäkin on jahkailtu että ei pitäs myydä enää…ei pitäs,mietitään,katsotaan,rokataan välillä ja katsotaan…kysymme yrzylältä ja ylvä on sanonut niin mutta saammeko luvan…tanssia.

kasimir

Ja kukaan ei tiedä kuinka paljon noissa ”Airiston Helmissä” ynnä muissa kiinteistöissä saattaa olla mm. venäläisdiplomaattien tuomia aseita tai jopa kiitoratoja ym. Tehtaankadun kellaria on saatettu täydentää aseilla, jammereilla, kriittisen infran pohjapiirroksilla ym jo vuosia – mistä sitä tietää. Meillä on niin sinisilmäiset johtajat, että kaikki on mahdollista. Tänään uutisoitiin, kuinka Putin on jakanut diplomaattipasseja kuin leipää. Mitä heidän autoissaan ja salkuissaan kulkee – sitä ei tiedä kukaan koska nämä ovat koskemattomia. .
Ja onhan näillä kaksoiskansalaisillakin aseita, ihan laillisiakin. Nyt tullee todnäk lisää desantteja ja sotilaskoulutuksen saaneita agentteja rajan yli. Siellä tuhansien tulijoiden joukossa lienee ihan laidasta laitaan porukkaa. Kun rajallemme paukahtaa 200 000 vihreätä miestä, niin Sanna kysyy varmaan silloinkin vielä Brysselistä ohjeita ja lupaa voimankäyttöön. Kunhan krapulaltaan ja instagramilta ehtii. .

Ja kun on Hölmölä kyseessä, niin täällä ei varmaan tartte montaa vihollisen ukkoa/akkaa vallata vaikkapa ydinvoimala tai sähkö/vesilaitos tai risteilyalus, öljynjalostamo jne.

Ylen MOT-dokkari 10 vuoden takaa: ”Suomi polvilleen 15 minuutissa” kertoo Suomen (tarkemmin Suomen infran) haavoittuvuudesta ja se on aika karua katsottavaa etenkin kun mietit Sannaa ja kumppaneita kriisijohtajina. Onneksi sentään yksi, eli puolustusministeri on tolkuissaan – ja armeijan käynyt.
https://areena.yle.fi/1-1822186

Sari Saarela

Kuinkahan paljon näiden joukossa raahautuu Suomeen sitä kolmannen maailman ylijäämäväestöä leikkimään pakolaista, kuten kävi sen 2015 invaasion aikana?

Kata

No sama tuli mieleen…kuten Ukrainassakin kun nämä herrat heitti junista ukrainalaisia pois.Voi halavattu tätä maailmaa.

Sari Saarela

Sanopa muuta. Se 2015 sirkushan myytiin kansalle kuvilla rääsyisistä ja nälkäisistä syyrialaistaaperoista, ja mitä saatiin? 32.000 onnenonkijaa mistä tahansa, ja joista 28.000 oli hyvinsyönyttä, täysi-ikäista ja muotikuteissa pasteeraavaa irakiaanojannua. Mikähän mahtaa olla nuppiluku tämän farssin jäljiltä…..

Peter Kreisler

Suhteutettuna Suomen väkilukuun olisi vastaava määrä Suomessa hieman alle 350 henkilöä, eli mistään suuresta kansainvaelluksesta ei ole kysymys.

Piikkilampaat

Suhteutus, suhteutus.
Tulijat on terroristeja ja 8000 tuollaista ei paina mitään vaakakupissa?

otto suni

Vietnamin sodan aikana myös amerikkalaiset ”miehet” lähtivät mielellään Kanadaan tai kadulle osoittamaan mieltään sotaa vastaan, rikkaat selvisivät asepalveluksesta erilaisilla kikkailuilla ja sama jatkuu Venäjällä. Tykinruuaksi kelpaa musikka, samoin kuin USA:ssa köyhä, ei Hunter Biden tai Barron Trump!

Kata

No ei kai Barron vielä 16 vuotiaana olis menossakaan värväytymään?Toista se oli WWI,silloin lähti Ameriikan poikia Eurooppaan pilvin pimein taistelemaan(ikä valehdeltiin usein) ja niin kävi sitten pari vuosikymmentä myöhemminkin…ympäri maailmaa kun japsit keksi murskata Pearl Harborin.
USAssa monelle köyhälle,oli valkoinen tai musta,sotilasammatti tarjosi leivän ja tekee niin yhä.
Ei aavistustakaan onko Trumpin aikuiset pojat olleet armeijassa mutta huntteri käy Once Upon The Time In America-sotaa…..

Tuumailija

Sehän on suurin kodittomien ryhmä ”veteraanit”. Yhdysvalloissa elelee kadulla tai köyhyysrajan alapuolella yli 1,7 miljoonaa ”veteraania”. Nämä ovat osittain lähtöisin huonoista oloista ja army tarjoaa heille 24h täyden ylläpidon, säännöllisen elämän, pienehkön palkan.
Palvelusajan jälkeen kuitenkin palataan samaan mistä lähdettiin ja ehkä huonommin menee vielä kun on traumatisoitunut kylväessään demokratiaa pitkin lähi-itää, huumeet sekä alkoholi tulee viimeistään tässä mukaan koska ovat pudonneet maksukattoisen terveydenhuollon ulkopuolelle ja normaali ei pysty antamaan laadukkaita erikoispalveluita kuten psykiatrista hoitoa tehokkaasti.

Kata

Se on juuri näin ja ihan järkyttävää!

Ilkka Forsten

Vietnamin sodan alkuvuosina ei kukaan protestoinut, eikä olisi myöhemminkään osallistunut mielenilmauksiin ellei koko sotaa olisi näytetty TV:n välityksellä kotiyleisölle. Se oli maailman ensimmäinen TV sota josta tuli liveseurantaa päivittäin. jenkit ottikin opikseen, ja muut sodat sen jälkeen on aina olleet esitystavaltaan tyyliä ohjus lähtee sotalaivan kannelta, lentokoneet pudottavat pommeja, tai jostain kaukaa nähdään mihin pommit osuu, yleensä vielä yöaikaan. Omalta puolelta ei näytetä kaatuneita tai haavottuneita eikä ketään haastatella suoraan tilanteen ollessa päällä.

Se mitä sodista on tullut julkisuuteen sitten vietnamin on aina rankan sensuurin siivittämää propagandaa, ja jos jotain muuta on löydettävissä, se on yksittäisten sotilaiden kännyköillään kuvaamaa materiaalia tyyliin you tube.

Tuumailija

Tai sitten joku on kuvannut toiminnassa/valvomossa omaan laitteeseen tallenteen esim. kun apachesta ampuivat tv-ryhmän ja nauroivat omahyväisesti päälle (tästähän tuli myöhemmin mainio meemi; tv-kamera olkapäällä = RPG yms.) tai Droneisku keskelle hääseuruetta (sielläpäin maailmaa kun on tapana roiskia AK-47:lla pitkin taivaita koska papatit ja muut ilotulitteet ovat mahdottomia saada).

Eikös Assagne ja se toinen kaveri myös vuotaneet likapyykkiä ”voitokkaista” operaatioista jotka oli lakaistu maton alle tai laitettu kaappiin turvaan julkisuudelta piiloon.

Ilkka Forsten

Periaatteessa minua ei vaivaa millään tavalla ne Black Ops jutut, siis mustat operaatiot joita tehdään aika ajoin. Jos niiden aikana menetetään muutama sivustaseuraaja niin mitä sitten. Välittääkö terroristit rahtuakaan sitä miten monelle he aiheuttavat loppuelämän vaivat iskiessään siviilien kimppuun ? Sen sijaan minua ärsyttää ne luopiot jotka tuovat tapahtumat päivänvaloon, koska he pelaavat omiaan vastaan vaikka miten selittävät velvollisuudekseen kertoa totuuden. Mitään ” totuutta ” ei ole olemassakaan, sota on aina epäsiistiä ja silloin tehdään asioita mitä ei ehkä muuten tehtäisi. En sure yhdenkään muslimin puolesta, enkä saa päänsärkyä jos afrikassa tapahtuu jollekin hottentotille ikäviä asioita. Mitä nopeammin aletaan tajuamaan ettei ole yksipuolista armoa, sitä helpommaksi käy homman hoitaminen.

Me emme ole niille mitään velkaa, ja silti julistetaan että niillä on oikeus toimia meitä vastaan. Ei ole, niillä ei ole siihen minkäänlaista oikeutta, joten annetaan vaan mennä täysillä kun mahdollisuus tulee. Moraalilla ei tässä maailmassa pärjää, eikä huono omatunto auta ketään, mutta keinot joita löytyy kun niitä halutaan käyttää, muuttaa kyllä asioiden kulkua. Maailma on tässä hantissa kun olemme olleet sinisilmäisiä ja halunneet olettaa jokaisen puolustavan samoja arvoja, tai hyväksyvän yhteiset pelisäännöt. Mitään yhteisiä sääntöjä ei ole, eikä niitä kannata yrittää edes rakentaa tiettyjen ryhmien kanssa.

Kata

Ihan totta!Mutta tänään ihan kunnolla tajusin miten huuakotteja onkaan ihmiset…toinen kommentoi että miksi venäläissotilaiden pitäs mennä Ukrainaan ja vaikka kuolla…?(Kyse siis turvapaikoista)Ööööööööö….niiiiin….munkin isä lähti sinne rintamalle tietoisena että voi näin käydä eli kuten sanoit ei niitä ”samoja arvoja” ole kuin makeissa juhlapuheissa ja toki moni uskoo mutta ”yhteisiä sääntöjä” ei ole kaikkien olioiden kanssa.
Sitten hessarin kommenteissa Melonista että voi mihin Italia joutuu,eikö mitään ole opittu,mussulinon jalanjäljissä ääääääääärimmäistä äärrrrtä….eikö ne tajua missä tilassa EU on?

https://www.instagram.com/tv/Ci-IasYjWzD/?utm_source=ig_web_copy_link

Tuo puhe siis vaarallista,perhearvot jne……no yrzylän suusta tulee vain etikkaa…

Uusimmat uutiset