Eurooppa Muu maailma Rikos

Uber aikoo parantaa naismatkustajien turvallisuutta

Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Ilya Plekhanov.

Tällä viikolla Uber kertoi parantavansa matkustajille tarkoitettuja turvatoimintojaan varmistaakseen naisten turvallisuuden ja minimoidakseen yöaikaan esiintyvät riskit.

Turvallisuusominaisuudet ovat nyt saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Latinalaisen Amerikan maissa, ja ne laajenevat useampiin maihin tulevina viikkoina.

Matkustajat voivat Uberin matkan aikana valita enintään neljä turvallisuusasetusta: salatut äänitallenteet, PIN-koodin varmistuksen ja suoran sijainnin jakamisen.

Yhtiö on jo useiden vuosien ajan joutunut tarkastelun kohteeksi, koska se on reagoinut tuhansien kuljettajien väitettyihin pahoinpitelyihin. Valitukset ovat koskeneet kuljettajien taustatarkastusten laiminlyöntiä ja puutteellista turvallisuuskoulutusta.

Useat uhrit ovat haastaneet kyytien jakamisalustan oikeuteen ja syyttäneet sitä siitä, ettei se ole estänyt heihin kohdistuneita seksuaalisia hyökkäyksiä.
Vuonna 2022 Uber kertoi saaneensa Yhdysvalloissa vuosina 2019 ja 2020 noin 3 800 ilmoitusta vakavasta seksuaalisesta pahoinpitelystä, kun se kahden edellisen vuoden aikana oli saanut lähes 6 000 ilmoitusta.

Lähde: Big News Network

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Tasan yksi asia toimisi naismatkustajien turvallisuuden parantamiseksi.
Nimittäin se että kuskina ei olisi islamistikeekereitä.

Kauko Aalto

Veit sanat suustani, ainoa tehokas tarkastus alkaa komennolla ”Hosen runten!” Jos kalustossa on puutteita, niin taksilupaa ei voi saada.