Eurooppa Politiikka

Ukraina laskee rintamalle kutsuttavien ikää 25 vuoteen

Kuvituskuva (ei liity kyseiseen uutiseen). Kuva: Flickr.

Ukraina laskee mobilisoitavien sotilaiden suojaikärajaa 27 vuodesta 25 vuoteen. Näin aukeaa suuri määrä lisää rekrytoitavia sotilaita käytettäväksi maan puolesta.

Maa on tähän saakka sotinut käytännössä vapaaehtoisten voimin. Reilun kahden vuoden aikana sota on kuitenkin alkanut kuluttamaan myös vapaaehtoisten voimia ja maa tarvitsee lisää sotilaita riveihinsä. Puhutaan jopa puolesta miljoonasta rekrytoitavasta.

Ukraina on myös aloittanut laajat linnoitustyöt koko rintaman leveydellä, jotta puolustustaistelu olisi turvallisempaa puolustajille. Rakennustyöt etenevätkin pikaista vauhtia.

Venäjä pyrkii lisäämään painettaan hyökätessään, eikä hyökkääjä tunnu välittävän kuolleiden sotilaidensa tai tuhoutuneen kaluston määrästä, kunhan jonkinlaista etenemistä tapahtuu. Venäjä eteneekin hyvin hitaasti joillain alueilla jättäen jälkeensä valtavia määriä kuolleita sotilaitaan.

Lähde: HS

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

”laskee rintamalle kutsuttavien ikää 25”
Ei laske, katsokaa netistä videoita kuinka kadulta viedään ihmiset suoraan eturintamaan.
Ei tämmöistä pitäisi sallia, mutta kun Ukrainan osalta valehdellaan kaikesta niin miksi sitten ei tästäkin.

John Quiman

Ovatko videot aitoja, vai venäläisiä näytelmäsuorituksia?

Tuo, että viedään kadulta eturintamaan, on taatusti silkkaa puppua. Ukrainalle ei ole mitään hyötyä viedä osaamattomia sotkemaan asioita eturintamalle.

Venäjä tosin tekee niin, koska Venäjä ei välitä kansalaisistaan, vaan lähettää suuren määrän sotilaita juoksemaan kohti vihollista, toivoen, että saataisiin läpimurto rynnimällä. Monet venäläiset ovat kertoneet, että heidät vietiin ilman koulutusta eturintamalla heikosti varustautuneina, jotkut jopa ilman aseita.

Viimeksi muokattu 16 päivää sitten by John Quiman
Marko Kristian

Kyllä se on ihan totta että kadulta viedään väkisin ihmiset eturintamaan.
Se ei vaan tämäkään eroa venäjästä mitenkään.

John Quiman

Oletko ollut paikalla ja seurannut mihin on viety? Sisälsikö video kaiken kadulta ottamisesta eturintamalle vientiin asti?

Se, että kadulta otetaan palvelusta vältteleviä, asevelvollisuusikäisiä miehiä kiinni, on vallan normaalia sotaa käyvissä maissa. Siinä ei ole mitään uutta.

Viimeksi muokattu 16 päivää sitten by John Quiman