Eurooppa Politiikka Uutiset

Ukraina: Partisaanit vahvistuvat

Pixabay

Partisaani on miehittäjää vastaan toimiva vastarintamies tai sissi miehitetyllä alueella. Toisessa maailmansodassa partisaaneja toimi kaikkialla saksalaisten selustassa Kreikasta Norjaan ja Ranskasta Venäjälle.

Ukrainan hallitus perusti maan partisaaniliikkeen vuonna 2015 vastineena heikolle vastarinnalle Venäjän ottaessa haltuunsa Krimin niemimaan ja osan Donbasin alueesta.

Partisaanit toimivat Venäjän hallussa olevilla Ukrainan alueilla. He suorittavat sissi-iskuja, räjäyttävät venäläisten ammusvarastoja, ja kehottavat siviilejä kansalaistottelemattomuuteen sekä suoraan toimintaan miehittäjiä vastaan.

Raportointi partisaanien iskuista on viime aikoina lisääntynyt, kertoo analyytikko Jakob Hedenskog Ruotsin Ulkopoliittisesta instituutista.

”Raporttien määrän kasvusta voimme päätellä partisaanitoiminnan olevan entistä aktiivisempaa,” sanoo Hedenskog.

Ukrainalaisten partisaanien toiminta on aktiivisinta Venäjän hallussa olevilla Hersonin ja Zaporizzjan alueilla.

Partisaanit kannustavat alueitten siviilejä osallistumaan miehitystä vastustaviin mielenosoituksiin ja kansalaistottelemattomuuteen. He myös tiedustelevat ja toimittavat venäläisten kohteiden koordinaatteja Ukrainan tiedustelupalvelulle. Partisaanien suora toiminta, kuten sotilaskolonnien tuhoaminen ja iskut venäläisiä sotilaita vastaan, tekee miehittäjän olon epämukavaksi.

Venäjän miehityshallinnon palveluksessa olevat ukrainalaiset siviilit ovat myös partisaanien kohde.

”Iskut välittävät viestin, että yhteistyöllä miehittäjien kanssa on vakavia seurauksia,” sanoo Sergei Chlan, sotilasneuvontaja sekä poliitikko Hersonin alueelta.

Raporttien mukaan Venäjän nimittämiä pormestareita vastaan on tehty useita attentaatteja. Osa heistä on iskuissa kuollut ja useita loukkaantunut.

Kansainvälinen oikeus antaa miehitetyn alueen asukkaille oikeuden tehdä vastarintaa, myös väkivalloin.

Huhtikuussa kerrottiin ukrainalaisen vanhemman rouvan tarjonneen venäläisille sotilaille myrkytettyjä piirakoita. Neljän sotilaan sanotaan kuolleen ja 28 sotilasta joutui sairaalahoitoon. Ukrainan tiedustelupalvelu raportoi saaneensa tiedon kuuntelemalla venäläisen sotilaan puhelinta.

Partisaanitoiminta voi olla sodan lopputuloksen kannalta merkittävää, sanoo Ruotsin armeijan everstiluutnantti ja Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun sotilasstrategian opettaja Joakim Paasikivi.

Partisaanien toiminta sitoo miehittäjän joukkoja, joita tarvittaisiin rintamalla ja vaikeuttaa muun muassa huoltoa.

”Titon partisaanit Jugoslaviassa toisen maailmansodan aikana olivat kova pala saksalaisille,” kertoo Paasikivi. ”Partisaanit, jotka eivät onnistuneet, ovat myös tärkeitä. Viron metsäveljet pitivät hengissä ajatusta itsenäisestä Virosta maan ollessa osa Neuvostoliittoa. Partisaanit ovat useissa maissa olleet luomassa kansallista identiteettiä.”

Partisaanit saattavat toimia myös muita partisaaneja vastaan, lisää everstiluutnantti Joakim Paasikivi.

”Esimerkiksi Balkanilla oli rojalistipartisaaneja sekä kommunistipartisaaneja, joilla oli yhteinen vihollinen, Saksan armeija, mutta jotka kuluttivat runsaasti aikaa ja voimavaroja sotiakseen toisiaan vastaan.”

Everstiluutnantti Joakim Paasikivi on Suomen presidentti Juho Kusti Paasikiven pojanpoika.

Ukrainassa partisaaniliike on maan sotilasjohdon ohjaama, eikä merkkejä partisaanien keskinäisestä kamppailusta ole.

Lähde SVT

37 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=_lleLDOO-Jk

Kattokaa ihmiset tuo..me ollaan keskellä isoa resettiä…nyt meänki maanviljelijät eiku liittykää muihin!
EU- kasa sitä ittiään!

vahva euro

”RANSKAN valtiovarainministerin Bruno Le Mairen mukaan Euroopan on varauduttava siihen, että Venäjä katkaisee kaasutoimituksensa kokonaan kostona maata kohtaan asetettujen pakotteiden takia”

Ukrainalaiset ovat julmimman kautta kärsineet eurojohtajien lepsun itäveljeilyn seurauksista ja nyt on sitten omien EU-kansalaisten vuoro.

Villapaitaa vaan päälle ja kynttilöitä palamaan sekä odottelemaan seuraavia vaaleja…

juha II

Tähänkin voi ”uskoa kuin kirveen silmään”. Kun mummot tuottavat tappioita enemmän kuin Ukrainan armeija tai juutalaisten suudelmalla silatut natsit. Silloin enää ei puutu kuin pimeä yö ja nuotio.

Partisaanit mm. murhasivat puolustuskyvyttömiä suomalaisia rajakylien asukkaita jatkosodan aikana raiskaten, kiduttaen ja murhaten pieniä lapsia pistimillä.. Voihan tuostakin joku löytää suurtakin romantiikkaa. Saksan ja Neuvostoliiton sodassa partisaanit pääasiassa keskittyivät listimään saksalaisia joskin huonosta kohtelusta suivaantuneen venäläiset siviilit eivät olleet vielä tuossa vaiheessa NKVD:n tutkimusten alaisina yhteistoiminnasta. Hajalleen joutuneet venäläiset sotilaat liittyivät partisaaneihin, joissa oli myös siviilejä nähtyään saksalaisten teot ja tuhotyöt.

Ikävä kyllä Ukrainan armeija ja puhumattakaan natseista ovat panostaneet paljolti Hollywood tyyliin sotatapahtumia, jotta lännen sotilaallinen apu on taattu Etenkin Venäjän demonisointi tehtailu on melkeinpä ollut pääasiab koko sodassa ja itse rehellinen sodantyö on jäänyt vähemmälle. Tällainen lavastustyö on armotta suunnattu omia siviilejä vastaan välittämättä siitä kuka on se ampuja tai räjähteneen ohjuksen lähde ollut. Pääsia, että ruumiita on tullut ja sitten kamerat käymään.

Yleensä sen, joka on selvästi vahvempi osapuoli ja etenee sodassa siinä missä peltoakin aurataan. Ei siinä tarvitse eikä joudakaan pitämään ”sidosryhmiä” ajan hermolla vaan ”työ” vie kaiken ajan. Se, joka on häviöllä ja perääntyy miestappioiden kera. Sen täytyy soittaa suutansa ja huutaa vielä kovempaa keksien maolaista jo yli kiehuvaa propagandaa, jossa jo taivaan kupolikin raapiintuu.

Näin WWII:n aikana Saksassakin kun sen tappio jo häämötti päällä kuin raskaat pilvet. Se ei estänyt propaganda ministeri Joseph Göbbelsiä nostamaan yhä korkeammalle. Hitlerin ”ihmeaseiden” tuhovoimaa ja vaatimasta ”Totalitääristä sotaa” suuressa kiihotuspuheessaan, joka vei kaikki hurmostilaan kaatua ja kuolla ellei muuta kuin harjanvarsi kädessä.

Sota on hulluutta ja se on vielä hullumppaa kuin sitä ei haluta eikä ymmärretä lopettaa silloin kuin kaikki on jo menetetty. Korttipöydästäkin on osattava lähteä vielä silloin kun on voiton puolella. Kuten wanha suomalainen sanonta kuuluu: ”Ahneella on paskainen loppu!”

ike

Mikä ihmeen ”rehellinen sodantyö”. Käsittääkseni sellaista ei ole. Kyllä sodassa kaikki keinot käytetään. Venäjä on rikollinen noin kansainvälisessä mielessä ja kyllä siinä joku sukupolvi taas menee ennnkuin siitä halutaan katsoa onko se yhteiskunnallisesti maailman mittakaavassa hyväksyttävä. Venäjä tulee vajoamaan ihmisten kannalta valitettavasti aika alas, mutta se on venäjän johtajien valinta. Diktaattorit toimivat kuten aina.

Jns. Man

Entä tämä näkökulma – suurin osa Venäjän miehittämästä Ukrainan alueesta on venäjänkielistä, jossa siviilien valtaosa pitää venäläisten väliintuloa hyvänä asiana. Alueellahan on käyty sisällissotaa kahdeksan vuotta! Eri juttu jos venäläiset menevät Dnepr-joen yli. Onko nyt siis niin että ukrainan hallinto lähettää sissejä Venäjän miehittämille alueille tappamaan poliiseja, opettajia ja kaikkia joita voidaan epäillä ’yhteistoiminnasta’ venäläisten kanssa? Paikallisen väestön tukea ei tälläiselle raukkamaiselle toiminalle ole.
Hieno natsitatuointi kaulassa muuten tuolla kuvituskuvan ’partisaanilla’. Kertookin tahattomasti mistä tässä on kysymys pohjimmiltaan.

Observer

Kumma juttu, että Ukrainasta suoraan ilman välikäsiä tulevan tiedon mukaan on venäjääkin äidinkielenään puhuvista vaatimattomasti noin 90% miehittäjiä vastaan.Kun tsar Putainin tarjoaman ”vapautuksen” luonne selvisi heille, ei päätöksenteko ollut vaikeaa. Muttta ymmärrän, että Olginosta käsin katsellessa tilanne on erilainen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Research_Agency

Kata

https://www.instagram.com/p/CfzWaDosble/?utm_source=ig_web_copy_link

Voi hyvänen aika…niin on narsismia että mutta velkakello se vaan tikittää!Meidän pm hohhoijaa mutta niin ihana…. 🙁

Mites noi maan asiat,ei kiinnosta?Koen tämän ylilyöntinä käyttäytymiseen.Ja näyttäytymiseen.

ike

Tuo uskonto ja politiikka kun mielestäni aika paljon hyödyntävät noita ihmisten perustavaa laatua olevia viettejä ja tuntemuksia. No kuitenkin, kun olen tuollainen Brittien grazy-huumorin ystävä, katso joskus Tubesta, on ainakin vielä siellä, sarja Father Ted. Jotenkin tuntuu että noin se yhteiskunta nykyään toimii, vähän jokapuolella.

Rudi

Suomelle keitetään sen historian pahinta talouskatastrofia ja pääpuheenaihe valtakunnassa on teinipääministerin ruisrockluukki. Pääministeriä katastrofit ei pahemmin kiinnosta kuin ei muitakaan katastrofeja.Tytti kertoi olevansa germaani joten jospa hän ottaisi tilanteen haltuun? Tytin kannattaisi tosin muuttaa luukkiaan että saisi kansan tuen ponnisteluilleen. Ei kannata odotella ilman eväitä. Tulee koht´pikaa niin kylmää kyytiä.

Kata

Todellakin,tähän on tultu…no jenkeissäkin nykkiläinen tummahipiäinen nainen seisoi rannalla käsillään ja twerkkasi kuvaajaan päin että oli pitänyt pixelöintiä käyttää..Hän oli vaaleihin ehdokkaaksi menossa,siis tämä pyllykkä….
Taatusti woket valitsee hänet.

Elämme outoja aikoja.Immoral times.

Kata

https://www.instagram.com/tv/Cf1vdl-AW71/?utm_source=ig_web_copy_link

Kumman tytön oikeasti haluatte…? Omg….

Runtiti-pou

Myös partisaanitoiminta vaatii onnistuakseen vahvaa Lännen tukea. Niin myös Euroopan partisaaniliikkeet 2. msodan aikana elivät Liittoutuneiden huollon varassa täydellisesti

Ilkka Forsten

Ehdotan sen varalta jos suomi joutuisi sotaan venäjän kanssa, että laitamme kyseiseen toimeen kaikki välimeren ylittäneet ” artesaanit. ” Niiden valmistamat kebabletut ovat jo nyt haitallisia kenelle tahansa. Aseita emme anna, koska allahu on akbar ja välimeren artesaaneilla on tapana käyttää niitä vääriin. Ne jotka kannattavat ehdotustani, nostakaa käsi ylös… On mukava nähdä miten paljon käsiä nousi näin lyhyessä ajassa.

Kata

😀 ”Artesaanit” ! Jooo oikea käsi on yhä ylhäällä,vasuri kirjoittaa yksisormisysteemillä.

Ilkka Forsten

Yksisormijärjestelmän etuna on ettei synny niin paljon ” lukihieriöitä ”. Olet kuitenkin ollut kaukaa viisas, ja ostanut näppäimistön jossa on ainakin kaksi A,O,Ä.T,E ja L näppäimiä, sillä muuten ei onnistuisi kirjoittaa edes sanaa Kata. Ilman kahta A näppäintä tulisi väistämättä pelkkä Kat.

Iloksesi voin saman tien kertoa että aloitin laihdutuskuurin. Nyt syön seuraavat kuusi kuukautta pelkkää riisivelliä haarukalla, juon tislattua vettä ja käyn postilaatikolla potkulaudan kanssa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

Kat oiski hyvä… 😀 Ja on hyvät näppäimet ja pitkät sormet!Yltää eri painikkeille yhtäaikaa hahahaaa!

Ilkka Forsten

Kat von D onko tuttu ?

Kata

Ei oo tuttu….juttu. 🙂

Ilkka Forsten

Well known tattoo artist in USA.

Penako sen keksi ?

Globalisaatio on koronapandemian sekä tulossa olevien vilupandemian ja nälkäpandemian yhteinen nimittäjä.

Sensijaan että oltaisiin siirretty dataa joka auttaa tuottamaan perushyödykkeitä paikallisesti, niin onkin siirretty ihmisiä, elintarvikkeita, polttoaineita ja ties mitä yli maiden ja mantereiden.
Kaikki munat on ikäänkuin laitettu samaan koriin joka nyttemmin putosi lattialle.

Kata

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-no-group-benefited-more-covid-communist-china

Ja tuossa lisää tästä aiheesta ja mitä on odotettavissa…monkeytä oikein tutkitusti tulossa…mutta ei aukea simmut ei millään.Rähmää jo liikaa.

Ilkka Forsten

Suomi antoi jonnekin Etelä-Amerikkaan noin 400 000 koronapiikkiä lahjoituksena, koska niitä oli meille ” saatu ” liikaa… Käsittääkseni niitä ei saatu vaan ostettiin, mutta mitäs pienistä yksityiskohdista, ja Sanna Marin on kuulemma taas erittäin kiitelty poliitikko maailmalla, voi sentään…

Kata

Varmaankin..suorastaan ylisuosittu jos katsoo vaikka instan seuraajia….siellä ei rahasta puhuta vaan naamasta ja vähän muista osista.
Tuo määrä piikkejä ei ihan halvaksi tullut täällä oleville veronmaksajille mutta todellakin,mitä pienistä.Voi surseenpeti. 🙁
Velkakello sanoo että osuuteni on 24000 juuroa valtionvelasta tällä hetkellä…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Ilkka Forsten

Pikapuoliin siihen kelloon ei kannata kiinnittää mitään huomiota, sillä PÄÄSEMME maksamaan saksalaisten puolesta heidän kaasunsa, ja kun siihen päädytään, niin kyllä sitä muutkin EU valtiot osaa sanoa että maksakaa te, teillä on varaa ja Sanna hymyilee kuin kuuden tuuman jakoavain silkasta onnesta. Millä voisikaan saada parhaan suojatyöpaikan EU:sta kuin olemalla maksajan roolissa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

Joo näin on..kato tuo linkki siis ei helvetto…

defund viva-YLE

Kyllä kopeaa catwalkki-akkaakin meno hirvittää ja ehkä tuntee, että ei mennyt putkeen. Nyt on vaan näytettävä seuraaviin eduskuntavaaleihin asti, että kaikki on kunnossa ja menee hyvin! Rosvodemareitten nettisivuston pääsivulta on kadonnut tuon katalan naisen kuva. Nainen on kieltäytynyt seuraavan kierroksen pressakisasta. Syykin on selvä:
SEURAAVA PRESSAKIERROS KÄYDÄÄN KESKELLÄ NYKYHALLITUKSEN JÄRJESTÄMÄÄ KATASTROFIA JA SEN SELVITTELYÄ!

Rudi

Maksaako sähkö ens talvena euron, kaks vai kolme/kWh, sittenhän se nähdään. Afrikassa tulee nälänhätä ja autolautat lähetetään onkiin tulokkaita Välimerestä. Loppuu Suomessakin se kitinä halpistyövoiman puutteesta.

suojasää on päättynyt

”Saksan talousministeri vaatii Fortumia osallistumaan pahasti tappiollisen Uniperin pelastamiseen”
Tästä se alkaa, sanoi suutari nälkää.

Ilkka Forsten

Ja arvaappas kahdesti auttaako suomi. Meiltä mennään kirkuen mukaan sillä olemme koko maailman pelastajia. Eihän sillä ole mitään väliä vaikka oma kansa näivettyisi olemattomiin kun tilalle on laittaa somalit ja muut ammattilaiset. Ovat kuulemma hyviä veronmaksajia kun paikkaavat kestävyysvajetta.

Nimityksiä

Minä kutsun noita terroristeiksi. Ne jotka vaikuttavat toiel valtion alueelta tunnustettujen alueiden kantaväestöön.

Eri asia on jos henkilöt koostuvat paikallisista. Silloin ne ovat vapaustaistelijoita.

Piikkilampaat

Ryssä lahtaa Ukrainasta ihmiset, jotkut pääsee pakoon. Ryssä tuo venjältä omiaan kyliin, ja sekö on sitä alueiden tunnustamista sinun mukaan, tottakai ryssäväestö tuolloin tunnustaa alueet omikseen.
Suoihmisoletetut ryssät ei kuuluisi koko maapallolle.

ryssä

44-miljoonaako ihmistä ryssä meinaa tappaa. On siinä ryssillä tekemistä. Natsitkin jäävät toiseksi tässä lahtauksessa verrattuna ryssiin. Ai niin onhan niillä ryssillä liikuteltavat krematoriot missä voivat polttaa ne lahdatut Ukrainalaiset.

Piikkilampaat

Et varmaan ole kuullut pelosta mitään? Jos muilla alueilla tietävät mitä ryssä tekee jos noiden persettä ei nuolla käy samoin kun niillä alueilla mitkä ryssä itselleen raiskasi.
Ei tarvitse ”miljoonia tappaa”.

Runtiti-pou

Siellä uhotaan avoimesti, että tapetaan osa, ei kaikkia. Ilmeisesti siis suuri ja tärkeä osa

Ilkka Forsten

Kipapää klaani ei milloinkaan tule sallimaan että sitä että joku ylittäisi heidän pyhän lukunsa kuusi miljoonaa. Sehän voisi synnyttää ajatuksen että mistä te kitisette, toiset on kärsineet enemmän. Niin hyvää monopoliasemaa ei anneta pois.

John Quiman

Ukrainalaisia Ukrainan alueella, joten ovat vapaustaistelijoita. Jos olisivat Venäjällä tuhoamassa kohteita, eivät olisi silloinkaan terroristeja, vaan sissejä. On aika pahan kerran venäläistä tulkintaa nimimerkillä Nimityksiä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilmari

Minkä tunnustettujen alueiden? Ukrainan partisaanit taistelevat vain Ukrainan alueella.

Kansalaisen verkkokauppa