Eurooppa Muu maailma Politiikka Uutiset

Ukraina: Rintamalla miehistöpula

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / (CC0)

Uutistoimisto Reuters on haastatellut rintamalla palvelevia ukrainalaisia sotilaista. Moni haastateltu sotilas kertoo taudeista, väsymyksestä ja miehistöpulasta rintamalla. Myös sää aiheuttaa ongelmia.

”Sää on sadetta, lunta, sadetta, lunta” sanoo haastateltu komppanianpäällikkö. ”Sotilaat sairastuvat flunssaan tai angiinaan. He katoavat, eikä kukaan täydennä rivejä”.

Ukrainan puolustajat kertovat myös ammusten vähyydestä, ja vaikeudesta torjua hyökkäävät venäläiset.

”Kun asemat torjuvat hyökkäyksiä koko päivän, pojat väsyvät”, toinen haasteltu sotilas kuvaa tilannetta rintamalla.

Ukraina on vedonnut maailman valtioihin maan saaman tuen lisäämiseksi.

Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan alkamisesta tulee pian kuluneeksi kaksi vuotta. Sotaan osallistuu tai on osallistunut yhteensä tuhansia ulkomaisia vapaaehtoisia. Joukossa on satakunta suomalaista.

Lähde SVT txt-tv

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Maailma vaatii Ukrainaan enemmän ja vahvempia aseita, vaikka kaikki länsimaiden aseet, koska ”Ukrainan pitää voittaa”. Alusta astihan on ollut selvää että Ukrainalta ne sotilaat ensin loppuu. Joten kyllä tuohon joku muu ratkaisu pitäisi olla kuin aseita aseita enemmän aseita.
Ja minkä takia Ukrainan erikoisjoukkoja taistelee afrikassa venäläisiä vastaan? luulisi että kotimaassa olisi heille enemmän käyttöä.

Ilkka

Ei konventionaalisia aseita ( kivääreitä jne ) tarvita lisää, tarvitaan raskaita ammuksia erityisesti tykistölle, sekä pitkälle kehittyneitä ohjusjärjestelmiä. Kertsinsalmen ylittävä silta pitäisi tuhota niin perusteellisesti ettei sen kautta toimitettu huolto jatkuisi itänaapurille. Ammuspula voidaan tuottaa myöskin viholliselle huoltoreittejä hävittämällä.

Marko Kristian

Joo, mutta tuo kaikki olisi vain välttämättömän pitlittämistä?
Kun Ukraina ja Venäjä neuvottelivat rauhasta noin pari kuukautta sodan alkamisen jälkeen, niin Ukrainalla oli paljon paremmat asetelmat neuvotella.
Molemmat oli jo rauhan hyväksyneet, mutta USA ja Britannia sanoi heidän valtaan nostamalleen Zelenskyille että mistään rauhasta ei neuvotella.
Tietenkin on ikävää että joutuisivat neuvottelemaan oman alueensa mahdollisista menetyksistä, mutta nutta joka ainoa kuukausi tilanne Ukrainan kannalta heikkenee.
Ei venäjä mitään koko Ukrainaa ollut valtaamassa, mutta lopulta tää tilanne menee siihen ettei enää ole mitään Ukrainaa.
Ja sanon ihan suoraan, länsimaat on siihen enemmän syyllisiä kuin putin.
Kansainväliset etsintäkuulutukset kansanmurhasta pitäisi antaa Bidenistä, Britannian Johnssonista, ja Suomesta sille listalle voisi päätyä Marin ja Halla-aho. Toki listalla olisi useitakymmeniä muitakin länsimaiden poliitikkoja.