Kotimaa Kulttuuri Rikos

Ulkomaalaisen miehen tekemän perhesurman käsittely jatkuu hovioikeudessa

Kuva: Pixabay (CC0-lisenssi).

Käräjäoikeudessa murhasta tuomitun ulkomaalaisen miehen surmatyötä käsitellään tänään hovioikeudessa. Mies surmasi vaimonsa toukokuussa 2021 Nummelassa.

Miehen uhri oli hänen oma vaimonsa ja kolmen lapsen äiti. Naiseen kohdistuneessa väkivallassa oli käräjäoikeuden mukaan kunniaväkivallan piirteitä ja hän olikin päättänyt muuttaa turvakotiin miehensä väkivaltaisuuden vuoksi.

Syytetty mies oli esittänyt vaimolleen tappouhkauksia eritilanteissa ja vienyt hänet kerran Irakiin, jossa syytetyn veljen ja sedän oli määrä tappaa uhri. Uhria kohtaan oli myös määrätty väliaikainen lähestymiskielto.

Syytetty kuitenkin kiisti käräjäoikeudessa syyllistyneensä murhaan. Hän väitti syyllistyneensä vain hätävarjelun liioitteluna tehtyyn tappoon ja että uhri olisi aloittanut väkivallan. Uhria oli lyöty useilla teräaseella ja hänen ruumiissaan oli 78 haavaa tai viiltoa.

Jutun hovioikeuskäsittely alkoi kello 9. Vangitsemisoikeudenkäynnissä mies käytti arabian kielen tulkkia

Lähde:

Nummelan perhemurha hovioikeudessa (iltalehti.fi)

Nummelan perhesurman epäilty on 36-vuotias mies (iltalehti.fi)

40 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Tampereella on lisääntynyt 15 – 20 vuotiaiden tekemät katuryöstöt, poliisi selittää syyn. Näköalattomuus, ja halu saavuttaa hyvää. Niin, kyllä siinä näköala kaventuu kun laittaa kommando pipon silmille ja leikkii roadmania. Jostain syystä poliisi ei huomaa kaikkein oleellisinta asiaa, etnistä taustaa… Ei ole olemassa viitteitä siitä että etnisyys vaikuttaisi millään tavalla ilmiön sisällä, sehän on EU:n käskyllä mitätöity mahdollisuus, mutta jostain syystä tätä ilmiötä ei ollut aiempina vuosikymmeninä. Toivon hartaasti että joku niistä sattuisi minun kohdalle, sitten katsotaan mistä kana pissii. 😠 Siinä lähtee muutama autuaamille laitumille. Oikein tai väärin, minun maani.

ike

Ymmärsin jo kauan aikaa sitten mistä kansannousut alkavat. Ne alkavat siitä että poliitikot alkavat käyttäytyä, ja käyttää verorahoja kuin heillä ei olisi mitään vastuuta kansalaisista. Poliisi on sisäministeriön ohjauksessa, noin päällisin puolin. Uskokoon ken haluaa. Bisnes pelaa sielläkin. Tuosta politiikasta sitten vähän myöhemmin syntyi EU. Ei vastuuta kenelekkään.Korruptoitunut eliitti on aina toiminut noin. Jos sinne vaikka EU:n eksyy joku rehellinen ihminen, on varmasti ihmeissään, poliittiseet broilerit eivät. Ennen aina puhuttiin että rikollisilla on rahaa, sen takia noita huume ym. kartelleja on syntynyt. Ei se nyt kovin kummoista ole tällä politiikankaan puolella, edes suomessa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Suomalaisilla on vaan turhan pitkä pinna. Osan siitä pinnan kestävyydestä selittää se, että hallinto ja media on tehnyt kaikkensa, että kansalaiset eivät huomaisi, miten heitä kusetetaan julmalla tavalla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Jukka

Pitkäkin pinna joskus katkeaa, kun tarpeeksi pitkään pingottaa!

Jukka

EU on Euroopan suurin puhallus. Ja kun kuplamätäpaise puhkeaa, mätä roiskuu.

John Quiman

Se puhallus on suvakkipuhallus, joka on melkein kaikkien EU-jäsenmaiden hallinnoissa yhtälailla. Nehän päättävät mitä EU on.

Jukka

Ilkka, katujengeillä ja etnisyydellä ei ole mitään tekemistä keskenään, paitsi että on. Jos päälle käyvä katujengi sattuu kohdalleni ja minuun yrittävät sattua, sattuvat harhaan ja pahasti. En käännä poskeani, kuten Ursula kehoittaa.

Ilkka Forsten

Oikeus katsoo toteen näytetyksi teon tahattomuuden. Ensimmäisen, lähes naarmuuttoman huitaisun jälkeen vaimo kompastui 78 kertaa samaan puukkoon, joka on aivan normaalia koska tilanteen on täytynyt olla hyvin ahdistava syytetylle. Hän on siis väistellyt kaatuilevaa vaimoaan parhaansa mukaan, mutta osumilta ei ole vältytty.

Teon aikana on myöskin osoitettu kunniaa, kuten henkilön uskonto vaatii, eikä ole näyttöä siitä että mitään kunniatonta olisi koskaan tapahtunut. Se että vaimo on ollut myöskin sukuloimassa Irakissa, kertoo epäillyn suuresta kiintymyksestä sekä jakamattomasta kunnioituksesta kaatunutta vaimoa kohtaan. Syytetyn osapuolen kertomaa tarinaa ei ole tarvetta kyseen-alaistaa, sillä on käynyt jo vuosien ajan ilmi kuinka rehellistä kansaa irakilaiset keskimäärin ovat.

Epäilty on saanut myöskin tulkkaus-apua, sillä oikeus ei tiennyt mitä toistuvasti esitetty allahu akbar tarkoittaa. Sitä kuulee harvoin, ja valikoiduilla alueilla kuten Espoo, Vantaa ja Tikkurila. Vahinko on sattunut Nummelassa, jolloin olisi liki mahdottomuus kuulla arabiankielistä puhetta. Kaikki syytekohdat tuleekin hylätä, sillä erinomaista integroitumista osoittava epäilty toivoo vähäisiä sanktioita. Hän on valmis palaamaan irakiin, josta hän pakeni joitakin aikoja sitten tultuaan tiedostaneeksi että muualla voi puhua huttua ja siitä vieläpä maksetaan mukavasti. Hän ei esitä vaimolleen mitään vaateita, mutta toivoo että KELA:n etuudet säilyisivät samoin lapsilisät. Lisäksi hän toivoo pääsevänsä avovankilaan, koska ei ole vaaraksi ympäröivälle yhteiskunnalle. Asia siirtynee raija toiviaisen harkintaan, mistä seuraa että äärioikeiston kokoontumiset tulee kieltää, niistä voi seurata vakavia selkkauksia valkonormatiivisten luodessa tapauksesta omat väärät päätelmänsä. Hallitus tukee toiviaisen kantaa, ja tiedottaa myöhemmin päätöksestään rajoittaa kansallismielisten pyrkimyksiä, joista tuleva Itsenäisyyspäivän soihtukulkue on kiireellisin.

Näin olemme jälleen vahvistaneet kansan luottamusta oikeusjärjestelmäämme ja EU:n erehtymättömyyteen. Vain lisäämällä maahanmuuttoa tulemme oppimaan enemmän meitä rikastuttavasta ilmiöstä, ja onhan selviö että meidän pitää integroitua muiden tuomaan kulttuuriin, ei suinkaan toisinpäin. 👼🏿

ike

Ajattelin tuollaistakin asiaa. On kai väärin tallentaa videokuvaa ihmisistä, sanotaan. Eikö olisi aivan oikein tallentaa kuvaa omista poliisin haastatteluista. No tuollainen on turha kysymys, Onko meillä useita ”oikeusjärjestemiä” Tietenkin on Kukahan tuon voi kiistää.

Ilkka Forsten

USA:n poliisi tallentaa KAIKKI kuulustelut ja ne ovat jopa julkista materiaalia sen jälkeen kun syytetyn asia on käsitelty. Niin ikään julkistetaan etnisyys, sukupuoli ja kasvokuvat siitä riippumatta onko teko ensikertalaisen vai jo aiemmin tuomitun tekemä. Jo silloin kun rikos on tapahtunut, kerrotaan nimi ja mikäli siinä vaiheessa kun ollaan oikeudessa, tuomari hyväksyy kuvaamisen, nekin tapahtumat tallennetaan. Jos raiskaaja / raiskaajat ovat vielä tavoittamatta, mutta henkilölllisyys tiedetään, heidän kasvokuvansa on TV lähetyksissä ja paikallislehdissä siksi että ihmiset tietävät varoa.

Näin se homma pitää hoitaa, eikä pimittämällä ja rasteroimalla kuten täkäläinen tapa edellyttää. USA:sa on laajempi yksityisyydensuoja kuin meillä tai EU:sa, mutta rikoksentekijöitä ei hyysätä. Täällä yritetään viimeiseen asti jättää tiedot julkistamatta, tai sitten sanamuoto on joku ympäripyöreä, ” Suomalaismies syyllistyi tappoon.” tai ” Suomessa asuvaa henkilöä epäillään murhasta.” samaan aikaan pyydetään avustamaan poliisia ja näytetään ne valkoiset rasteroidut NIKE lenkkarit, joita haluttaisiin kuulustella tapaukseen liittyen… Tämän maan oikeuslaitos on täysi vitsi.

ike

Olen aina ihmetellyt Suomen median tapaa väheksyä USA:n oikeusjärjestelmää. Onko siis vain suomalaisilla tuomareilla oikeus tulkita suomen lakia. Laki koskee kaikkia maassa oleskevia. Kai se on jonkinlaista ”tsaarin” perua tuo tulkinatakysymys. Jury-järjestelmä on oikein, se tuo kansalaisten äänen lain tulkintaan. Meiltä vietiin jo lautamiehet joten tervetuoloa ”asiantuntijadiktatuuri”. Tietokone myös pystyy tuohon. Tulee myös halvemmaksi kuin valtion projektit, ainakin jos se toteutetaan edes vähän fiksummin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Sanoit sen taikasanan ” tsaari.” Suomessa on yhä vallalla käsitys ettei virkamies tee koskaan virheitä, ja vaikka tekisi, niitä virheitä ei muka voi perua. Sen lisäksi meillä rehottaa omituinen käsitys siitä miten lait tulee tulkita, tai miten ne säädetään. Jos uudeksi lakiesitykseksi nousee maahanmuuton roima lisääminen, sen lain synty on yhden yön tulos, mutta kun pitäisi säätää laki joka myöskin poistaa ei toivottuja, siihen tarvitaan vuosien valiokuntatyöskentely, loputon oikeudellisten näkökulmien tarkastelu ja asian viivyttäminen mistä seuraa AINA aloitteen hylkääminen. Lakia tehtäessä siinä tulisi huomioida myöskin yleisen oikeustajun näkökulma. Nyt yleisen oikeustajun näkökulmasta ei välitetä mitään, riittää kun punavihreä koaliittio hyväksyy keskenään lain sisällön. Me emme elä enää demokratiassa, tämä on punavihreä diktatuuri joka ammentaa kaiken EU:n kautta, kertoen että meitä velvoittaa EU jäsenyys.. Jos se jäsenyys velvoittaa kaiken aikaa hyväksymään pelkkiä pakkoja vailla oikeuksia, sillä saa pyyhkiä pers****ä.

Joka paikassa huudetaan suureen ääneen tulevasta talvesta. Kansaa vaaditaan säästämään, varautumaan, suvaitsemaan, hyväksymään ja ymmärtämään milloin mitäkin puutetta. Miten ihmeessä yksi sota, jota emme edes käy, voi lamaannuttaa kaikki yhteiskunnan toiminnot niin perusteellisesti, että ihmisten omaisuus pitää myydä voidakseen selvitä muutamasta kuukaudesta ? Inflaatio koskee jokaista, mutta vain EU:n eliitti saa nostaa palkkojaan, muiden pyyntö olisi kohtuutonta kun elämme näin ” kriittistä ” vaihetta… emme me elä mitään kriittistä vaihetta, ellei sitä tarkoituksella synnytetä. Ja sehän on jo synnytetty, nyt vaan lisätään kierroksia että omaisuuden uusjakoon saataisiin lisää puhtia. Toivon joka päivä sitä että alkaisi sisäinen kapina, sota joka laittaa aseet ihmisten käteen ja päättäjät miettimään vähintään kahdesti ennen kuin aukoo suutaan. Siihen tämä lopulta kuitenkin menee. Näin idiotismilla kyllästetty kolhoosi ei voi toimia, sen ymmärtää jo lapsetkin mutta poliitikot ei.

John Quiman

Orpo sanoi 2015, että ei voi estää, pakko ottaa vastaan. Joku vuosi myöhemin hän myönsi, että olisi voitu palauttaa, ei ollut pakko ottaa vastaan. Hän siis myönsi valehdelleensa tietoisesti kansalle vetoamalla kansainvälisiin sopimuksiin, joita ei ollut. Hän oli vieläpä ylpeä siitä, mitren hän kusetti kansaa. Se on sitä poliitikkojen mielestä nerokasta, siis, että miten kansaa kusetetaan on heidän mielestään nautinnollisen nerokasta, ja sitten räkänauru nurkan takana päälle.

John Quiman

Sähköpörssi nostaa hintoja, koska kysyntä Saksassa on kamalan suuri. Näin siis pörssin avulla Saksalaiset maksattavat suomalaisilla oman typerän energiapolitiikkansa virheitä. Mitä ihmeen hyötyä suomalaisille on koko pörssistä, joka mahdollistaa tuon? Joku ehkä nettoaa paljon, mutta kansakunnan tappiot ovat moninkertaiset. Sähköpörssi pitää romuttaa ensitilassa. Se ei palvele suomalaisten etuja.

Mitä muuten hinnat nousee, johtuu se lähinnä siitä politiikasta, jolla hallitus on tehnyt kaiken vaikeaksi, jolloin kustannukset kasvavat ja tarjonta ehikkenee.

Vaikuttaa melkein tarkoitukselliselta vahingonteolta koko juttu.

Kata

Mutta Paul Pellossa-keissin poliisin vartalokamerakuvia ei tulla näkemään koskaan..on sielläkin silti se ”toiset ovat vain tasa-arvoisempia kuin toiset” eli rahalla saa ja jetillä pääsee… 🙂

Jukka

Oikeudessa käydään seuraava keskustelu. Tuomari kysyy irakilaiselta puukolla tikkaajalta: ”Ennen kuin julistan tuomion, onko sinulla vielä mitään sanottavaa?”
Puukkomies: ”Toivoisin, että ottaisitte huomioon, koska lapseni ovat puoliorpoja ja että minulle myönnettäisiin leskeneläke!”

Ilkka Forsten

Yhy hyyyy, eläke myönnetty, kertokaapa lisää siitä kun suuri ja paha susi tuli ja puhalsi majanne kumoon siellä irakissa, yhy hyyy, niisk….Tämä on tragedia vailla vertaa, mutta kyllähän sitä suomalainenkin. 😭 Aavikon prinssit, allahu akbar.. 🤴🏿

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Jukka

Suomalainenkin osaa, mutta miten aavikon prinssikin osaa? Vastaan: Kun lausuu sanat asylum ja allahu akbar, sen jälkeen kaikki ovet avautuvat, Kelan ja sossun opastajat ympäröivät, lakimiehet, tulkit auttavat.

John Quiman

Oikeauskoisen avioero.

Ja K EENERI !

Haitta-matut tulee kalliiksi työssäkäyville suomalaisille veronmaksajille.

Ilkka Forsten

Jonakin päivänä, takuuvarmasti tapahtuu se väistämätön. Kantaväestön reaktio joka sitten puhdistaa kadut pitkäksi aikaa. Ne joille on annettu lain puolesta oikeus tehdä jotain jo nyt, ei kykene mihinkään. Muistakaa aina että poliiseja on vain 7000 koko suomessa, aina jää katuja ja kujia joihin ei valvonta riitä. Niistä lähtee se muutos. Ei tarvita kuin parin roadmanin katoaminen jälkiä jättämättä, niin muuttuu ääni kellossa. Kun sovitaan ettei kukaan nähnyt tai kuullut mitään, ollaan vaiheessa joka tuottaa tulosta. Tässä maassa jää kadoksiin joka vuosi kymmeniä ihmisiä, siinä listassa ei muutaman puikulapään poistumaa kannata surra.

Tyhmä nainen joka tap

Sinne jäi leppoisat ruuanlaittohetket ja iloiset pelihetket.
Kun miettii millä prosentilla noi tekee noita tekosiaan verrattuna Suomi -miehiin niin ei pitäisi olla mitään epäselvää mistä puusta noi on veistetty.

ike

Nyt noista ”pelihetkistä” täytyy päästää irti, eihän tuossa uutisessa mitään järkeä ollut. Olet kuitenkin oikealla asialla.

Ilkka Forsten

Jumala loi ihmiset maan tomusta, mutta miksi sen piti luoda mulatit pask****a ?

Jussiboy

Samoilla sanoilla ihan kantasuomalaisetkin rikoksentekijät vastaavissa teoissa selittelevät tekoaan. Molemmat ihan tavallisia rikollisia vai pitäisikö kantasuomalaisia perhesurmaajia ymmärtää enemmän? Tai raiskaajia. Tuota Irakin matkaa minäkin ihmettelen. Lapset ovat tässä tapauksessa ja monissa muissakin täysin syyttömiä.

Kata

Älä jaksa…tottakai lapset ovat syyttömiä vai luitko jostain ettei…?

Enpä ole kuullut että 78 kertaa tikattuaan toista ihmistä joku pottunokka kertoisi naama peruslukemilla että hätävarjelua…pikkusen vain liioittelin…

Mutta onko jusaboikka sitä mieltä että kun kerran suomalaisetkin niin lisää pitää YHÄ saada tuota sakkia?
Suomalainen on omassa maassaan…aivankuin rikolliset muuallakin,siis syntyperäiset vai mitä?Rikoksia on kaikkialla,joka maailman kolkassa mutta lisää ei tarvita koska saimme jo 2015 helekutinmoisen sippilä-orpanan annoksen heitä.

Jukka

Olet täysin oikeassa. Meillä on omasta takaa ihan tarpeeksi rikollisia. Emme tarvitse enää yhtään. Jokainen maa pitäköön omat pas….kansa!

murre riepunen

Yle voisi tästä tehdä reportaasin, usempaan kertaan näytettynä parhaaseen katselu aikaan, unohtaa tämä vihervasemmiston masinoiman vihreäloikan humpuuki jallitus.

Sari Saarela

vienyt hänet kerran Irakiin”
Siis sinne karmean vaaralliseen kotimaahan, josta ensin muka piti kieli vyön alla paeta??? Ihmetellä täytyy Suomen viranomaisia, jos niillä kaikki tämä p*puhe menee läpi.

epäkorrekti

Suomen viranomaiset varmaan ymmärtää että anarkiaa kohti mennään, mutta he tekevät silti kuten YK:n Agenda 2030 velvoittaa.
Sieltä muuten löytyy aika utopistista tekstiä.

ike

Joskus Suomi oli itsenäinen maa. Kokeilkaa kysyä tuota joltakin poliitikolta niin ette vastausta saa. Vastaus noin yleisesti tulisi olla että koko poppoo vaihtoon. Kyllä nuo virkamiehet juoksevat asiat hoitavat. Niistäkin voidaan sitten alkaa keskustella. Tuollainen ”liipasimella” olo alkaa kummasti parantamaan työtä, ainakin noissa piireissä joissa se ei niin hääviä ole ollut. Yksityisellä puolella tuohon ei koskaan ole ollut varaa.

Jukka

Kun pakoloinen saa turvapaikan Suomesta, sen jälkeen hän voi lomailla vaarallisessa kotomaassaan, josta piti paeta henkensä edestä. Kerrankin luokastani lähti neljännellä luokalla somalityttö kolmen sisaruksensa ja äitinsä kanssa lomalle Somaliaan. Lomailivat yli pari kuukautta. Mitähän tytöille tehtiin? Silputtiinko pi…..llu päreiksi!?

ike

Kansalaiset 100- Poliitikot 0. Miksi vihervasemmiston suosio on niin suuri. Olen luopunut järjellisistä selityksistä. Ollaan takaisin apina-ajassa.

Piikkilampaat

”hätävarjelun liioittelua” niinpä.. Lähes 80 puukonpistoa uhrissa..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kääpä
Jukka

Kanin mu….na on kuin matun käsi. Tikkaa yhtä vinhaa vauhtia!

epäkorrekti

Demlahyeenat saa ammennettua palkkionsa verokertymästä kun ne neuvoo noita kaiken maailman niljakkeita,

Jontte

Olisivat vaan koko sakki painuneet sinne Irakiin ja pysyneet siellä, olisivat sitten toimineet omien tapojensa mukaan, akkakin on valinnallaan osoittanut hyväksyvänsä sen.

Jussiboy

Vai on vaimo hyväksynyt oman tapponsa? Älä kuule viitsi.

Jussi-poika ei nyt itse viitsi

Tähän sairaaseen kemu-kultturiin kyllä kuuluu kunniamurhat ja allahin tahtoon vaimokin joutuu viime kädessä alistumaan.

otto suni

Kunniamurhat kuuluvat näiden avaruusinsinöörien kulttuuriin ja meidän on hyväksyttävä tämä sillä vihreitten Krista Mikkonen on nyt hyvin huolissaan näiden onnettomien maassa olevien laittomien kohtelusta! Nummelan murha on Mediapoolin kehitelmä jotta vidaan peittää tekijän etninen alkuperä! Samalla tavalla tälläisten Ponzi-huijausten huippunimien kuten FXT konkurssin taustan ”joonilaisuus” halutaan salata!