Eurooppa Muu maailma Politiikka

Unkari lopettaa EU:n tuomitsemisen Israelin sodasta Hamasia vastaan

EU:n ulkopolitiikan johtaja Josep Borrell. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Euroopan parlamentti, EU.

Unkari on kahdesti estänyt EU:n julkilausuman, jossa vastustetaan Israelin armeijan meneillään olevaa sotilasoperaatiota Hamas-terroristiryhmää vastaan. Lausumassa vaaditaan sodan ”välitöntä humanitaarista taukoa”, joka johtaa pysyvään tulitaukoon.

EU:n ulkoasiainpäällikkö Josep Borrell on kahdesti yrittänyt saada aikaan yhteisymmärrykseen perustuvan julkilausuman, jota kaikki 27 jäsenvaltiota tukisivat.

Ensimmäisen kerran hän yritti antaa tällaisen julkilausuman Münchenin turvallisuuskonferenssin yhteydessä viikonloppuna ja toisen kerran ulkoministerikokouksessa Brysselissä maanantaina.

”Unkari seisoi yksin EU:ssa”, kertoivat korkea-arvoiset diplomaattilähteet Jerusalem Postille.

Lehden mukaan Münchenin turvallisuuskonferenssissa ollut Israelin ulkoministeri Israel Katz soitti henkilökohtaisesti Unkarin ulkoministerille Péter Szijjártólle ja pyysi häntä auttamaan Israelia estämään lausunnon. Szijjártó soitti sitten tiettävästi takaisin Katzille vakuuttaakseen, että Unkari oli tukenut Israelia.

Hamasin viimeinenkin tukikohta halutaan tuhota

Puhuessaan toimittajille kokouksen jälkeen maanantaina Borrell selitti, että hän oli saanut 26 jäsenvaltiolta tukea lausumalle, mutta ei maininnut, mitkä jäsenvaltiot vastustivat sitä. Hän sanoi kuitenkin, että 26:n tuki 27:stä EU:n jäsenestä on merkittävä.

”Mutta voi olla kanta, joka perustuu suureen enemmistöön, ja ilman, että se on virallinen EU:n kanta, se on silti enemmistön kanta. Ja 26 jäsenvaltiota 27:stä on todellakin enemmistön kanta”, Borrell sanoi.

Israel on vaatinut, että sen on saatava tuhota Hamasin viimeinen linnake Rafah, sillä muuten terroristiryhmän kukistaminen on mahdotonta.

Lähde: Jerusalem Post

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Mitä sitä kyselemään mitä saa tehdä, hävittäkää Rafah minun puolestani. Kyllä islam synnyttää aina lisää jihadisteja, niillä kun ei ole mitään muuta elämänsisältöä kuin ikuinen viha muita kohtaan.

Marko Kristian

Montakos kymmentävuotta se Israel on yrittänyt ”lopullista ratkaisua”?
Eihän kumpikaan osapuoli ole tyytyväinen ennen kuin toinen on kokonaan tuhottu.
Tämä Israelin toiminta kasvattaa vain uuden sukupolven jihadisteja, voisin veikata että siksi he siellä lapsia ja naisia pääasiassa tappavatkin.

Ilkka

Kyllä siinä menee naisia ja lapsia kun soluttaudutaan tietoisesti akkalauman sekaan ja sitten itketään silmät punaisena miten vihollinen kohtelee ” heikompaa ” sukupuolta. Itse ne kivittää muijansa jos naapurin muija sattuu olemaan kiinnostavampi tapaus, ja syyksi riittää tekaistu väittämä että näin oman muijan polttamassa Koraania takapihalla. Todistajina tälle väitteelle on aina kymmenen oman suvun äijää, jotka ovat sitä samaa alikehittynyttä perimää. Kun sitten ulkopuolinen heittää vähän vettä myllyyn, kiljutaan maailmaa avuksi ja ulvotaan kädet leveillään miten heitä vainotaan.

Kauko Aalto

Hamas väittää koko Palestiinan olevan islamilainen waaf eli islamille pyhä perintöosa. Hamasin joukot ovat alkaneet tuuppia syrjään Betlehemin kristittyjä. Joukkojen johtaja johto on ilmoittanut, että Palestiinan islamilaisen valtion kaikkien asukkaiden odotetaan alistuvan noudattamaan islamilaista lakia. Betlehemissä ehdotetaan nyt, että kaikille ei-muslimeille määrätään al-jesiya-vero, joka vanhassa osmanivaltakunnassa sälytettiin dhimmeille eli uskottomille.

Yksi hyvä esimerkki islamin hapettomasta barbariasta on George Orwellin Eläinten vallankumouksen (Animal Farm) jatkuva kieltäminen. Kirja on nykyajan kiehtovimpia ja oivallisempia eläintarinoita, mutta muslimikoululaisilta sen lukeminen on evätty, koska siinä siat ovat pääosissa. Muslimit eivät syö sianlihaa, tämä juontaa ajalta jolloin heidän joukossaan kannibalismi (ihmistä jopa kutsuttiin pitkäksi siaksi) oli hyvin yleistä, sianliha muistuttaa rakenteeltaan ja maultaan ihmislihaa (en ole syönyt, mutta näin kerrotaan) joten sen syömistä vältellään, jottei jo unohtunut meny palaisi mieleen.

  En sympatisoi erikoisesti  Israeliakaan, mutta jos jommastakummasta olisi valinta tehtävä, minulle ei tuottaisi vaikeutta valita puolta.

Suvaitsevalta ja ”monikulttuuriselta” kannalta katsoen uskonnollisuuden ja henkisen häiriintymisen yhteys on sekä hyvin selvä että erittäin sopimaton puheenaihe.

John Quiman

Ns. palestiinalaiset eli Palestiinan arabit, ovat myöhäisempiä tulijoita alueella. islamin leviäminen toi niitä sinne ja niiden pyhinä pitämiään paikkoja. Nykyisistä Palestiinan arabeista noin 90 % tuli alueelle vajaat sata vuotta sitten, kun sinne alkoi kerääntyä j-laisia, jotka toivat vaurautta tullessaan ja arabit näkivät siinä taloudellisia mahdollisuuksia.

John Quiman

Hamas on gazalaisille pahempi alistaja kuin mitä Israel.

Kun asevarasto laitetaan sairaalan tai koulun alle, on siitä tehty sotilaskohde ja se on ihan gazalaisten oma vika, joskin Hamas siellä määrää. Itse ovat aikoinaan valinneet Hamasin johtamaan maata, eivätkä ole sen hallintoa kaataneet. Nyt makaavat kuten ovat pedanneet.

Israelin on ihan ymmärrettävistä syistä tuhottava Hamas. Onhan Gazasta ammuskeltu raketteja Israeliin jo vuosikymmeniä. Jotenkin se pitäisi saada loppumaan. Ei tämä Hamasin viimeinen hyökkäys ollut kuin kirsikkana kakun päällä.

Kas, kun et Hamasin toimintaa arvostele. Rakettien ampuminen vuosikausia ei ole mitään?

Eivät ne siellä ”pääasiassa naisia ja lapsia ole tappamassa”. Tuo on silkkaa kirjoittajan omaa mielikuvitusta ja tarkoitushakuista mielikuvamaalausta.