Eurooppa Kulttuuri Politiikka

Unkarin virkamiehet varoittavat, että koulutuksesta on tulossa liian feminiinistä

Viktor Orbán. Kuva: Flickr (CC BY 2.0).

Valtion tilintarkastajat pelkäävät, että ”vaaleanpunainen koulutus” uhkaa poikien mielenterveyttä ja maan taloutta.

Unkarin valtiontalouden tarkastusvirasto on antanut raportin maan koulutusjärjestelmän ”liian feminiiniseksi” muuttumisen riskeistä ja todennut, että se voi vahingoittaa poikien kehitystä ja aiheuttaa vakavia väestörakenteellisia ongelmia.

Raportti julkaistiin viime kuussa, mutta se ei ollut saanut julkisuutta ennen viime torstaina julkaistua lehtiartikkelia.

”Vaaleanpunaiseksi koulutukseksi kutsutulla ilmiöllä on lukuisia taloudellisia ja sosiaalisia seurauksia”, todetaan raportissa. Raportin on laatinut valtiollinen elin, jota pidetään kansallismielisen pääministerin Viktor Orbánin lähipiiriin kuuluvana.

Kuten monissa muissakin maissa, myös Unkarissa opettajien ammattikuntaa hallitsevat naiset, joita on 82 prosenttia maan opettajista.

”Jos koulutus suosii naisellisia piirteitä, kuten emotionaalista ja sosiaalista kypsyyttä, sekä provosoi naisten yliedustusta yliopistoissa, (sukupuolten välinen) tasa-arvo heikkenee huomattavasti”, raportissa todetaan.

Raportissa varoitetaan, että ”jos poikien, jotka ovat taipuvaisempia yrittäjyyteen ja riskinottoon, ei anneta kehittyä vapaasti, he ovat vaarassa kärsiä mielenterveys- ja käyttäytymisongelmista”.

Raportissa lisätään, että ”poikien luovuus ja innovatiivisuus ovat välttämättömiä talouden optimaalisen kehityksen kannalta”.

Tilintarkastusvirasto toteaa, että niin sanottu ”vaaleanpunainen koulutus” voi aiheuttaa vakavia väestörakenteellisia ongelmia, koska koulutetut naiset eivät pystyisi löytämään yhtä koulutettuja puolisoita, mikä johtaisi hedelmällisyyden vähenemiseen”.

Unkarin opposition kansanedustaja Endre Toth pöyristeli Facebookissa, että puheet maskuliinisista ja feminiinisistä ominaisuuksista ovat ”täyttä tieteellistä järjettömyyttä”.

”On aika ottaa päästä pois viime vuosisadan silmälasit”, hän jatkoi.

Orbán on edistänyt konservatiivista vallankumousta sen jälkeen, kun hän palasi valtaan vuonna 2010, rohkaissut kansallismielisyyteen ja tuominnut maahanmuuton. Hän on myös puolustanut lakia, joka kieltää LGBTQ-sisällön tarjoamisen alaikäisille.

Vuonna 2019 Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari julisti vierailunsa jälkeen, että ”naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon suhteen Unkarissa on tapahtunut taantumusta”.

Vaikka Unkari valitsi hiljattain Katalin Novákin ensimmäiseksi naispresidentikseen, sillä on vain yksi nainen ministerinä, mikä nostaa sen toiseksi viimeiselle sijalle EU:ssa naisten edustuksen osalta hallituksessa.

Lähde: Guardian

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Orban on vähintäänkin oikeilla suunnilla.

juha II

Asia on selviö ollut Suomessa jo vuosikymmeniä uupumattoman työn tuloksena. Ensin radiossa alettiin pohtia ”Saako mies itkeä”. Sitä vatvottiin rouva ties kuinka kauan ja oleellisinta kaikessa oli, että sitä puivat naiset keskenään eikä ainu6tkaan päässyt urahtamaan mielipidettään.Tuolloin aika oli vielä niin somaa, että raiskauskin oli rikoksista pahin ja oikeutettu naisten viha asiaa kohtaan oli miehille kollektiivinen kokemus. Ja tuo rikos oli twaatusti sellainen, että sen tehnyt mies oli lopullisesti menettänyt akateemisessä mielessä kunniansa. Ja oikein se olikin.

Kun sinänsä aktiiviset ja suloiset naikset olivat onnistuneet omassa ”stalinin kanavassaan” eli muuttamaan juron, jörön, kankean ja rappupäähän kuseskelevan suomalaisen miehen herkäksi, tunteelliseksi itkupilliksi, josta ennen wanhaan mies olisi naurettu rähänaurulla pois koko kinkeripiiristä. Tuolloin mies menetti luontaisen olemuksensa eikä esiliinan ja raurasahan välitilassa hoipperehtaminen tuonut muuta kuin epätiedon siitä, että ööööööhhhh…..???

Kun sitten suomalainen läskin tirinällä (pannulla) kasvanut mies oli feminiinen olento,vaikka edelleen kaikki ruotsalaismiehet olivatkin homoja. Huomaa moni suomalainen aiemmin mitä karkein ja naista ymmärtämättömin ”naisten taudeille” hirnunut uros ”jääneensä lehdelle soittelemaan”. Kun sinänsä jo yhdentekevä ilmiö nk. ”pakolaismiesten”, jotka ovat tunnetusti ”rikastavia” kokemuksia ”värinöineen” päivineen. Nämä abdullahit ja mekebelet ovatkin niitä tosi miehiä, jotka raiskaavat yksin tai joukolla. Lyövät ja kuristavat. sekä suomi naisen siniset silmät ovat niin kauniit, että pitäähän se pääkin saada piirongin pöydälle.

Suomalainen koululaitos menee samaa tynnyri laskua Niagaran putoust alas kuin Ruotsin jo nyt täysin feministinen yhteiskunta, johon kuin toiseksi mausteeksii on ympätty periruotsalainen saoste eli sosiaalidemokraattinen hallinto. Joka on niin hampaaton, alistuvainen, syyllistävä ja ryöstöverottava passioiva, säännelty, mutta yhä niin loputtoman diskuteeraava ettei normi-ihminen selviä kuin täisaunan kautta.

Pojat ovat hukassa feministisessä yhteiskunnassa, joka alkaa jo päiväkodissa jatkuen läpi koululaitoksen, koska noissa kaikissa instansseissa EI ole kuin naisopettajia, jolloin usein isättömistä yksinhuoltajaperheistä lähtöisin ovat pojat eivät saa minkäänlaista oikeaa miehen mallia. Tämä ongelma on erityisen paha Yhdysvalloissa. Ja mikä nykymiehiä vaivaa ovat hekin lässyjä cuck miehiä (vihreitä), joilta on pyöristetty kaikki kulmat ettei särmää löyhdy eikä edes kunnon perkelettä tai huutoa!

Ruotsissa pojat ovat jo niin ”neitiintyneitä”, että eräässä esimerkissä lruotsalaisesta lastenohjelmasta selfietä ottavat pojat törröilivät jhuuliansa ja keekoilivat kuin tytöt pehmeitä (kuvainnollisesti) puoliaan esitellen. EI edes ainoatakaan tulevan miehen merkkiä vaan sellaista nössöyttä, jota ei voi sietää vielä perinteisemmässä ympäristössä elänyt wanha pieru!

Ja näitä nk. ”maahanmuuttajat” nöyryytys ryöstävät riisuen uhrit alasti, viillellen, pakottaen nuolemaan murjaanien kenkiä. Ja nämä olivat ”siisteimmästä” päästä monikulltturisuuden (kansanvaihdon) ”iloja”!

Jegros

Ylistät jokaista unkarin tekoa vain siksi, että tuo mahtava ”itsenäinen” maa nuolee kieli pitkällä venäjää ja vastustaa jokaista pakotetta ja varkaiden varojen jäädyttämisiä, eikö totta?

Kanta A. Ottavainen

Typerän ja rappiollisen naisasialiikkeen sijasta maailma tarvitsee nyt aitoa, luonnollista naiseutta.

Nemo

Feminismi on miesvihaa, samoin kuin sovinimi on naisvihaa. Kumpaakan ei saa sallia, Feministit tietysti naisellisesti kieroilevat ja sanovat, että kyseessä on tasa-arvo, mutta näin ei ole. Tasa-arvo on tasa-arvoa, feminismi on miesvihaa ja sovinismi naisvihaa, mikä siinä on vaikea ymmärtää?

John Quiman

Aitoa tasa-arvoa ei voi saavuttaa millään ismeillä.

Tosiasiassa aito tasa-arvo on luonnollinen tila. Pitää vaan pystyä olemaan luonnollisella tavalla, eikä tapella vallasta tai näytellä rooleja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ilmahälytys !

Piparipari-feminismi on näemmä valtion”johdon” erityisessä suojeluksessa:
https://www.seiska.fi/Kotimaa/Taas-uusi-kohuvideo-Sanna-Marinista-paaministeri-kiehnasi-kuumasti-Sabina-Sarkan-kanssa.
Meno on villiä kuin Berliinissä toisen maailmansodan aattona,

Dan

mikaan politiikassa ei ole sattumaa, taitaa olla maanpetturisannalla uusi virka odottamassa

murre riepunen

Maamme tulipunainen tyttökatras ajaa meidät suohon, syvälle maan uumeniin, paluuta entiseen ei ole.

E.K.

Olipa hienosti ja oikeansuuntaisesti kantaa ottava raportti.
Olen itsekin mies jolla ei sinänsä ollut vaikeuksia keskittyä ja oppia, päinvastoin, mutta _motivaatio_ oli akateemisen koulutuksen ongelma jo yläasteellakin. Toisin sanoen se, miten ja mihin opit _sovelletaan_ . Tylsyydestä tein mitä oli pakko vailla kunnon yritystä ja silti parempien suorittajien joukossa.
Eli se käytännön puoli puuttui tai oli toisarvoista, edes monipuolisina esimerkkeinä kuinka jotain on sovellettu.
Lisäksi talouden logiikkaa, yhteiskunnan laillisia käytännön rakenteita ei opetettu jotta oppilaista voisi tulla _itsenäisiä toimijoita_.
Niinpä siirryin suht. suoraan käytännön ammatteihin.
Jokaisessa opiskelupaikassa kuitenkin kysyttiin, miksen ole yliopistossa ja vaikka olen ns. matalakoulutettu, minulta on keskusteluissa useampikin proffa kysynyt mitä yliopistoa kävin, koska olettavat tietynlaisen kommunikatiivisen tyylin ja tietopohjan olevan yliopistojen aikaansaannosta, mikä tietenkin on järjetöntä, mutta liittyy joidenkin akateemikkojen harhakäsityksiin.

Motivaatio olisi syntynyt kun keskityttäisiin _tuottavuuteen_ eli LUOVAAN OPPIMISEEN.

Kävin muuten myös talousalojen aikuiskoulutuksessa. Siellä olikin sitten pääopettajana lihavahko viisikymppinen nainen jolla ei ollut minkäänlaista omakohtaista talouskokemusta, varsinkaan yrittäjyydestä. Kunhan vain toisti mitä jossain kirjassa oli lukenut. Se oli siis puhtaasti kierrätettävä suojatyöpaikka. Hänen ”luennot” ja tehtävänannot olivat sellaista tyhjänpäiväistä tuubaa että oksat pois. Nöyryyttävää osallistua sellaiseen teatteriin jossa lopussa saadaan jotkut yliopiston paperit, mutta oikeasti heiltä ei ole saanut yhtään mitään uusia työkaluja ja osaamista mitä ei ollut jo ennestään tai kaikki uusi tieto on vain ja ainoastaan teoreettista niissä kirjoissa mitä lainaa, mutta kokemuksesta ja soveltamisesta ei tietoakaan. Sellaisesta roskakoulutuksesta oli sitten maksanut veroja jo toistakymmentä vuotta.

Pojista tulee miehiä ja miehet ovat luoneet modernin sivilisaation nimenomaan miehen keskimääräisten biologisten ominaisuuksien ansiosta.
Nyt kun eräänlainen sivilisaation huippupiste on saavutettu, siitä nauttivat ulkoa oppivat tai heikkolajaiset, mutta hyvin puhetta tuottavat, ovatkin ottaneet vallan ja syrjäyttäneet ne, ketkä olivat ja ovat modernin sivilisaation edellytys, ihan ylläpidonkin kannalta.

Eka Kettunen

Liika feminiinisyys tuppaa suistamaan asiat päin prinkkalaa joten oikeassahan Orbán on ja näkeehän tämän meidän hallituksemme toimistakin.

Nyt töissä käyvillä ei tunnu rahat riittävän elämiseen kun hinnat nousevat niin hurjaa tahtia, että valtiovarainministeri on kehoittanut heitä menemään sosiaalihuoltoon hakemaan toimeentulotukea.

Edes 90-luvun laman aikaan ei ollut näin kurja tilanne, silloin sentään palkka riitti asumiskuluihin, ruokaan ja autoiluun.

Ei ihme ettei maan ylin poliittinen johto kestä tätä tilannetta selvin päin, korjaan, käyttäen ainoastaan mietoja alkoholijuomia ( max. 22% ) joista ei tule humalaan, eikä saa krapulaa, vaikka niitä vetäisi kaksin käsin lärviin koko yön.

Kata

Naisena pakko sanoa että olet oikeassa.
Ei ole mitään järkeä vääntää jotain kuka pitää ottaa hommiin vaan se jolla on parhaat avut(ei ulkonaiset)kyseiseen työhön ja eikä värihypetystä yhtään!Se on sairasta ja kaukana Joen unity unity-jargonista.Tuollainen saa aikaan aivan päinvastaista ja sitä ne hakeekin!
Woket ulos kaikesta!👍🤔

Tuumailija
Kata

Jordan on huippu!❤

Ilkka Forsten

Ainakin se on hyvä hammasharja, voin suositella.

Kata

😀 Sähköhammasharja on kiva! No tietty jos tulee sähkökatkoksia..

otto suni

Oikeassa olet, hyvä esimerkki on peruskoulujen opettajat ja johtajat, lähes kaikki naisia ja luokissa itsensä paljastavia somppunuoria, joiden ikä paperien mukaan on 11-12v, mutta todellinen ikä yli 16v. Hyvin menee kun on hyväksytty tämä meininki!