Eurooppa Rikos

Uusi vihapuhelaki Skotlannissa – poliisi hukkuu rikosilmoitusten määrään

Kuva: Wikimedia Commons.

Lakimuutoksen voimaan astuminen tuotti 7800 rikosilmoitusta poliisille viikossa.

Skotlannin poliisille tuli noin 7800 rikosilmoitusta viikossa uuden sananvapautta rajoittavan vihapuhelain astuttua voimaan, joista 3 prosenttia on johtanut kirjattuun rikokseen.

Ensimmäinen huhtikuuta voimaan astunut viharikosten ja yleisen järjestyksen laki on ruuhkauttanut poliisin tutkinnan osaston ilmoitusten määrän takia. Eniten rikosilmoituksia on tullut Harry Potter-kirjailija JK Rowlingin transuvastaisista kirjoituksista, sekä ironisesti yhdestä lakimuutoksen takana olleista henkilöistä, pääministeri Humza Yousafista, hänen vuoden 2020 valkoisten vastaisen puheensa takia, missä hän sanoi ”valkoisia olevan liikaa.”

”Vihaan yllyttävistä” puheista ja kirjoituksista nimettömien ilmoitusten tekemisen mahdollistava laki on Skotlannin poliisin keskusjärjestön puheenjohtaja David Threadgoldin varoituksen mukaan vaikuttamassa poliisin kykyyn selvittää oikeita rikoksia ja se on jo nyt laskenut seksirikosten, näpistysten ja autovarkauksien selvittämisen määrää. Threadgold myös sanoi lakia käytettävän aseena henkilökohtaisille kaunoille ja poliittisten riitojen lietsomiselle.

Skotlannin poliisi on aiemmin korostanut julkisissa lausunnoissaan viharikosten raportointia ja niiden selvittämisen tärkeyttä mutta on nyt kuitenkin toinen ääni kellossa.

”Tämä on luonut tilanteen missä emme vain kykene selviytymään. Konstaapeleita on laitettu tekemään ylitöitä kestämättömästi. Jos nämä vaatimukset jatkuvat, poliisin on vain tutkittava tapaukset mutta tämä tule vaikuttamaan muuhun poliisitoimintaan,” Threadgold sanoi.

Lähteet: Breitbart, Daily Mail

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Mad CatMan

Vihapuhe ja rasismi ovat aina yksisuuntaisia. Ne eivät voi kohdistua valkoiseen heteroon.

Ilkka Manttari

Vähän vierestä. Verot sitten taas nousee. Ollaankohan jo maailman ykköspaikalla. Huono ostovoima ja korkeat verot, siinä kai nykypoliitikkojen lääke tähän velkakurimukseen. Ei sitten kukaan ole ajatellut vähentää kaikenlaisia sekavia raha-avustuksia. Tällä byrokraattimäärälläkin pyörittäisi ainakin 20-miljoonaista kansakuntaa.

John Quiman

Vaan ei virkamieskoneiston järjettömästä koosta poliitikot uskalla sanoa mitään, vaikka varmasti tietävät. Ei ole haluja ajaa Suomen etua oikeasti. Sitten tehdään älyvapaita toimia järjellisten sijaan.

Virkamieskoneiston voisi noin aluksi puolittaa. Se olisi sen jälkeenkin kohtuuttoman suuri. Jos sen lisäksi lakataan elättämästä laittomasti maahan tunkeutuneita, säästetään niin paljon rahaa, että veroja voisi rutkasti laskea.

Mutta poliitikot eivät ajattelekaan kansan etua, vaan pelaavat ihan omia pelejään ja maksattavat kansalla tyhmyytensä.

Toni Lajos

Juuri nämä vihapuheet joita rikoksena tutkitaan sitoon niukkoja resusseja viranomaisilta, antavat murjaaneille lisää tilaa temmeltää ja valloittaa yhteiskuntaa.