Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Vakava terrorisminvastainen operaatio Tanskassa

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / http://www.oresundsinstituttet.org/

Tanskassa on otettu kiinni kolme ihmistä, joita epäillään valmistautumisesta terrorismirikoksiin. Lisäksi yksi ihminen on otettu kiinni Hollannissa, kertoi Tanskan suojelupoliisi PET:n operatiivinen johtaja Drejer Flemming tiedotustilaisuudessa. Terrorismiuhan taso on Tanskassa nyt viiden pisteen asteikolla neljännellä tasolla.

Tanskan poliisi epäilee, että tapauksella on yhteyksiä jengirikollisuuteen, erityisesti Loyal To Familia -rikollisjärjestöön, jonka jäsenet ovat pääosin maahanmuuttajataustaisia.

Flemming ei kertonut tiedotustilaisuudessa mahdollisesta hyökkäyskohteesta tai motiivista.

Viranomaistoimintaa johti PET, mutta mukana oli myös useita maan poliisilaitoksia.

Pääministeri Mette Frederiksenin mukaan kiinniotot osoittavat sen, millainen tilanne Tanskassa on.

– Olemme voineet useiden vuosien ajan huomata, että Tanskassa asuu joitakin ihmisiä, jotka eivät tahdo meille hyvää. He vastustavat vapauttamme ja tanskalaista yhteiskuntaa ja kaikkea siihen liittyvää, Frederiksen sanoi EU:n huippukokouksessa Brysselissä.

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Suomessakin on huomattu, että täällä majailee henkilöitä jotka eivät halua meille pelkkää hyvää, mutta asialle ei uskalleta tehdä mitään. Viranomaisten joukkoon on pesiytynyt sellaisia jotka eivät ongelmaa tunnusta, valheiden katalaan juoneen kietoutuvat.

Ilkka

Meillä suurin huoli on demarien mielestä se että Riikka Purra haukottelee eduskuntasalissa. Hmmm. Muistan että RKP:n eräs naisedustaja nukui lähes koko ajan eikä sinä ollut mitään outoa demarien mielestä. Se henkilö oli Astrid Thors.