Kotimaa Politiikka Talous Uutiset

Valtioneuvosto: maahanmuuttajat jonon ohi terveydenhuollossa

Kuva: Ear_surgery_on_a_patient.jpg. Wikimedia Commons.

Valtioneuvoston kanslian ohjeistus terveydenhuollon palveluvalikoiman priorisoinnista esittää kriteereiksi priorisoinnille (eli kenellä on oikeus ohittaa jono) periaatteiden ja arvojen pohjalta ”oikeudenmukaisuutta, solidaarisuutta ja kustannusvaikuttavuutta”.

 

Solidaarisuus määritellään seuraavasti: ”Haavoittuvaisessa asemassa olevat (esimerkiksi lapset, maahanmuuttajat) asetetaan jonossa lääketieteellisesti samassa asemassa olevan ohi.”

Asiakirjassa pohditaan myös eettistä dilemmaa: ”asetetaanko haavoittuvaisessa asemassa olevien lievän sairauden hoito muiden väestöryhmien vakavamman sairauden hoidon edelle. Hankalien valintatilanteiden tueksi tarvitaan yhteisesti hyväksytyt periaatteet, joihin päätöksentekijä voi nojata.” Ohjeistuksen mukaan lievästi sairaan maahanmuuttajan on siis haavoittuvuutensa takia päästävä hoitoon ennen vakavasti sairasta kantasuomalaista.

Suomen perustuslain mukaan ihmiset ovat keskenään tasa-arvoisia. Valtioneuvoston kanslian tulkinta perustuslaista ottaa joitakin erivapauksia: ”Perustuslain tulkinnassa on painotettu yksilön oikeuksia. Perustuslaki jättää kuitenkin liikkumavaraa kehittää priorisoinnin oikeudellista ohjausta myös väestöterveyden ja yhteiskunnan taloudelliset voimavarat nykyistä selvemmin huomioon ottavaan suuntaan.”

Lähde

Terveydenhuollon palveluvalikoiman priorisointi. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja. 24.8.2022

55 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Moktar.Gubta

Älkääpä pojat taas öyhöttäkö pää punaisen. Menkää töihin, persut.
Minä olen menossa hirvijahtiin!
😉
https://imgbox.com/8xHEyPrA

Julli

Latasin kyseisen julkaisun 29.8.2022. Edellä olevassa kuvassa olevaa sanaa ’maahanmuuttajat’ ei löytynyt julkaisun taulukosta 2 sivulta 18.

Voi olla, että julkaisua on muutettu sen saaman mahdollisen palautteen jälkeen. En tiedä. Nyt siis taulukossa on maininta vain lapsista.

Jos julkaisussa ei ole alkujaankaan ollut sanaa ’maahanmuuttajat’, niin älkää tehkö tällaisia tarkoitushakuisen uutisia. Kansalainen.fi -sivuston uskottavuus kärsii turhan vuoksi.

Kehitysmaalaisten tekemistä rikoksista voi aina kirjoittaa. Käräjäoikeuksien tuomiot ovat pääasiassa julkisia…

Liina Vaatekaappi

Muokkaamattomasta vanhasta versiostapa sana ”maahanmuuttajat” löytyy. Tässä olisi periaatteessa jatkouutisen paikka Kansalaiselle halutessaan: https://web.archive.org/web/20220825163702/https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/164298/VNTEAS_22_53.pdf
Aina kun jotain mielestään merkittävää netistä löytää, se kannattaa vähintään tallettaa itselle, mutta mielellään hyödyntää netin arkistointipalveluita, joita voi pyytää tallentamaan sen hetkisen version ko. sivusta. On nähtävillä sitten kaikille myöhemminkin.

Julli

Kiitos.

Todella nolo ja kiusallinen muokkaus vihervassareiden ohjauksessa toimivilta virkamiehiltä.

Ilkka Forsten

” Ai per****e kui hyö taapertaat, mut koht heil tullooki noutaja. Sie taivaa ukko, anna sie heil anteeks jos hyö ovat mitä pahhaa tehneet, mut piä kiirettä, niit rupiaa tulemaa justiisa.”

Kata

Hyvä siteeraus todellakin! Voi sirselinsurseli tätä hulluutta.
Maksat veroja jotta jäät hännille kun sairastat!Vattu mitä totalitarismia!

Kata

”Valtioneuvostoliitto”Haistakaapa pitkä aksap!
No tämä tekopyhyyden hulluus tuli minulle selväksi kyllä jo 6v sitte hammaslääkärillä!😠

Kuka yllättyi?

Jos vaikka olet (yhteiskunnan tilasta ja siitä seuranneesta henkilökohtaisesta tilasta) syvästi masentunut kantasuomalainen joka on siitä syystä kykenemätön tekemään asioita tilanteen parantamiseksi, et kuitenkaan ole haavoittuvassa asemassa, vaan kategorisesti etuoikeutettu suomalainen.
Se on sitä tyttöjen ja ministeriön virkamiesnaisten logiikkaa.

naZi-neukkula

”Lahden torilla YLEisö oli puolihurmioissaan kyyn elehtineen pääministerin edessä”Rippipappini antoi aikanaan tuon, nyt hyvin käyttökelpoisen sannanmuunnoksen (onkohan kohutapahtumissa myös ”sanan muunnos” – oooh, taisi tulla monimerkityksinen juttu?)
Kuka yllättyi? no en ainakaan, taskudemarit tiedetään jo ennestään.

täh

Tuo raportti antaa ymmärtää että maahanmuuttajat ovat jotain kehitysvammaisia jos he ovat muka jollain tavalla heikompia kuin muut?

Aatu H.

Kyllä.

Rudi

Jos epäilee itsellään jotain vakavaa sairautta niin julkinen terveyskeskus kannattaa ohittaa ja mennä yksityiselle erikoislääkärille. Hän kirjoittaa lähetteen tutkimusten jälkeen erikoissairaanhoitoon mikäli siihen on aihetta. Semmoinen jokunen satanen tätä tilannetta varten kannattaa jokaisella olla jemmassa, sillä siinä on kyse omasta hengestä.
Tämmöiseksi homma nyt on mennyt ja muutosta ei ole näköpiirissä, joten sen mukaan vaan kannattaa toimia jos pitää henkeään arvokkaana.

Ei hyvälle näytä

Suomi on sairas maa ja sillä on mielisairaat hallitsijat.

cockinmypocket

Ja tärähtäneet vasaratyypit menossa Cannonballien päälle kuten palstoilla tumputtava karvahattu https://keskustelu.suomi24.fi/t/17568614/mina-olet-sitten-kun-julkaiset-hesarissa-omalla-kuvalla-juttusi#comment-116502152

Eetu

Suomalaiset saavat ihan ansionsa mukaan. Kun sisäministerinä ollut Orpo palkitaan puolueensa puheenjohtajuudella päästettyään maahan parissa kuukaudessa 32 000 ikielättiä, kun pääministeripuolueen ministeri livertää: ”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista” ja kun näiden kahden puolueen suosio vain kasvaa, on sillä sitten seurauksensa.

Suomalaiset eivät lie koskaan tajunneet, että olevat olot ovat seurausta siitä, miten rahvas äänesti. Sitä sai, mitä äänesti.

Allahu akbar.

Totuus esille

Lyhyt on vaalikarjan muisti. Sen tietävät vallankahvaan kiipineet maanpetturit, sudet lampaan vaatteissa.
Roomalainen poliitikko ja filosofi Marcus Tullius Cicero sanoi n. 2000 vuotta sitten:
”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

Timppis

Sitäinäkin olen tässä vähän ihmetellyt .gallupit on suurilta osin peukaloituja mutta ovatko vaalitkin?????

maakaasusta kyynelkaasuun

Jos sähkölaskut vievät ruokarahat suurelta osalta suomalaisia, niin mitä muuta voi odottaa kuin mellakoita ?

Hintojen äkkinäinen nousu aiheutti sellaisen vastakkainasettelun viimeksi vuonna 1956.

https://seura.fi/ilmiot/historia/vuoden-1956-suurlakko-suistaa-suomen-kaaokseen-poliisien-konepistoolit-jo-tulivalmiina/

Mutta se on silloin jo myöhäistä

Nälkä pistää ihmiset liikkeelle ja vilu pistää kinntuihin vipinää.

kasimir

Mitä h..vettiä mä juuri luin??? Ehkei tällaisen pitäisi enää tässä nurinkurin-maailmassa yllättää, mutta kyllä tämä silti on jotain uskomatonta kaikessa härskiydessään. Kiitos Kansalainen, enpä olisi tästäkään tiennyt kun tämäkin on pimitetty.

… Niin siis joutuuko kidutusta kokenut ukrainalainen (tai vaikka ihqu syyrialainen) samalle viivalle japanilaisen/ruotsalaisen huippuinsinöörin kanssa? Suomalaisen yli pääsee näemmä kuka tahansa, mutta entäs mamu vastaan mamu -tilanteessa? Mamujakin on niin erilaisia.

Mitäköhän puolustettavaa tässä maassa enää on meidän nuorille, kun signaali on näin selkeä: Olette toisen luokan p..kiaisia apartheid-Suomessa. Miten kukaan haluaa olla enää lojaali tällaista maata kohtaan. Mitä Suomi ja itsenäisyys edes tarkoittaa/merkitsee – etenkin kun Suomi globalisoituu ja islamisoituu jo muutenkin.

lukija

Jos vastaanotolle tulee maahanmuuttaja ja kantasuomalainen joilta on molemmilta käsi murtunut: tuon ehdotuksen mukaan maahanmuuttaja hoidettaisiin ensin.
Jos lääketieteellisesti samassa asemassa olevia on useita jonossa niin ensimmäisenä tulee hoitaa se joka tuli vastaanotolle ensiksi.

John Quiman

Itse asiassa tulisi hoitaa ensin kantasuomalaiset, koska he ovat yhteiskunnalle tärkeämpiä, sillä he ovat tuottavia. Harva mamu on tuotava, joten yhteiskunnan etu on, että ensin hoidetaan ne, joista on suurin hyöty.

Vaalit2023

Äänestä sinimustia ensi vaaleissa.

Kansallismielisten pitää saada aikaan vaaliliitto

VKK on myös ihan hyvä vaihtoehto.

Muistutus

Suomessa on liki miljoona ei-suomalaista jo.

juha II

Ruotsissa eivät oikeat valkoiset ruotsalaiset eivät pääse hammaslääkärille käytännössä EI koskaan. Vain siksi, että nk. ”maahanmuuttajat” kurvaavat kiihdytyskaistalla ohi kuin toiseen ulottuvuuteen.

Tämä on kokeiltu Ruotsidemokraattien tekemällä kokeellä, jossa aito maahanmuuttaja osasi täysin ruotsia, mutta esitti olevansa lähes ummikko mennessään tilaamaan aikaa hammaslääkärille.

Kunhan ”yhteinen kieli” löydettiin kaikki sujui kuin rasvattu ja naishammaslääkäri ja naishammashoitaja olivat kuin sulaa vahaa. Eikä edes haitannut, että purukalklustossa oli tiedossa suurremontti, joka vie aikaa monta reissua.

Tavallinen sairaanhoito on täydessä kriisissä, jossa kuolemaan johtavia hoitovirheitä tapahtuu tuon tuostakin vanhustenhoidosta nyt puhumattakaan. Korruptio ja kaikkien voimavarojen suuntaaminen pelkästään maahanmuuttoon vie kaikki hillot. Ja sitä EI ole vaikeaa arvata keneltä se on pois.

Anneli

Suomalaiset joutuvat maksamaan korkeina veroina terveydenhoitopalvelut.. Sitten maahanmuuttajat laitetaan suomalaisten edelle… Miten voi olla noin sairasta porukkaa tekemässä noita raportteja? Raportin laatijat voitaisiin laittaa terveydenhoitojonoon viimeiseksi, voisivat sitten itse kokeilla olla niitä solidaarisia.

Jäitä hattuun

Vastaus kysymykseesi:

Kyllä tuollaista porukkaa voi olla päätöksentekijöiden joukossa – ja valitettavasti onkin.

Olennaista on se, mitä kukin näistä henkilöistä haluaa. Karu totuus on, että iso osa nykyisistä päätöksentekijöistämme EI EDES HALUA ajaa suomalaisten etua, vaan heidän tavoitteenaan on jotain ihan muuta (kuten vaikkapa maahanmuuton lisääminen mahdollisimman paljon tai ”ilmastotoimien” lisääminen mahdollisimman paljon, kustannuksista piittaamatta).

Kun tämä perusasia otetaan huomioon, rupeaa moni ”käsittämättömältä” tuntuva päätös näyttäytymään jo ihan järkeenkäyvältä. Eli kyseinen päätöksentekijä ei ole tuota päätöstä tehdessään edes yrittänytkään ajaa suomalaisten etua, vaan hän on toteuttanut jotain aivan muuta pyrkimystä – ja niinpä päätös sitten on tuollainen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
potilas

Kyseistä raporttia laatimassa ollut lääkäri puolustelee Twitterissä tätä maahanmuuttajien oikeutta jonon ohitukseen: https://twitter.com/KariTikkinen/status/1562766886236229634

taitaa olla

Taitaa urologilla olla kova hinku päästä hieromaan mustaa munaa. Siksi haluaa maahanmuuttajat vastaanotolleen ensin.

kaksoisstandardi

Kuvitteleppas jos persuhallitus olisi tilannut selvityksen jossa ehdotettaisiin ”kantasuomalaiset hoidetaan ensin”. Olisiko samainen lääkäri siellä puolustelemassa että ”vaikka siellä noin lukee niin ei se sitä tarkoita että asia olisi niin”….

Rahavahti

Ja tuohonkin raporttiin saatiin törsättyä veronmaksajian rahoja 299 696 euroa: https://vnk.fi/-/1927382/terveydenhuollon-palveluvalikoiman-priorisointi-terppa-

Kake

Jahas, siellä suomen valtioneuvosto(bilefeministihallitus) ajaa kansalaistensa etua, en vaan saa selvää minkä maan kansalaisten?

Era

Juonpa sitten itseni kuoliaaksi kun ei enää saa sairauteenkaan hoitoa. Onneksi olkoon uudisasukkaat, teillä on hyvä Pääministeri.

Minäkö rasisti?

Niin ja KELA:n maahanmuttajat on jo omineet ajat sitten, kantasuomalainen haavoittuva vähäosainen ei saa sieltä mitään. Portsari ovella kääntää ihonvärin perusteella ulos.

saniteettileipuri Shitbul

Päättäjät yrittävät mokuttaa suomalaisia jo ennakolta, jotta myöhemmin iskevä satojen tuhansien sandaalitsunami ei aiheuttaisi liikaa vastarintaa kansalaisten keskuudessa.
Sanoisin kyllä että päättäjien tehtävä on toivoton.

Tuumailija

Totta, tuo on sitä konkreettista rakenteellista rasismia. Elintasoturistit saavat sellaisia etuja, joita ei kantaväestön heikompi osa ole koskaan saaneet saati kuulleet, eikä tule saamaan koska turistit ovat enemmän ”tasa-arvoisia”.

Puhumattakaan asuntojonojen, opiskelun yms. ohituskaistoista.

Rauli

P…..npyörittäjä Marin on näköjään saanut jotain uudistuksiakin aikaan. Veroja maksamattomat maahnmuutajet ensin ja koko ikänsä veroja suomeen maksaneet jonon hännille. Se on juuri sitä intersektionaalista feminismiä jos joku ei ole ymmärtänyt. Sinä päivänä kun ”tuo odotettu parannus” astuu voimaan poltan suomen lipun..

jari vuori

Kaikki on mennyt pas…ksi, Karpon ohjelmatkin on poistettu juutuubista

Tuumailija
Kolmossivun tyttö

”… lievästi sairaan maahanmuuttajan on siis haavoittuvuutensa takia päästävä hoitoon ennen vakavasti sairasta kantasuomalaista.”

Mietin tuota ”haavoittuvuutta” maahanmuuttajien kohdalla. Mitä järkeä siis on tuoda ihmisiä maahan, jos se tekee heistä haavoittuvaisia tai pitää heidät edelleen siinä asemassa. Eikö pakolaiskiintiöllä tai turvapaikkaoikeuden/oleskeluluvan myöntämisellä olekaan tarkoitus pelastaa ihmisiä. Samaan kai on tähdätty rajojen auki pitämisellä siirtolaisille, merkitseehän muutto Suomeen heille taloudellisen aseman paranemista.

Sinänsä mietin sitä, miten tämä ”etuoikeutettu” asema sitten auttaa vakavasti sairasta kantasuomalaista. Etuoikeutus kun ainakin suvaitsevaiston sanakirjassa kulminoituu lähinnä valkoiseen ihoon. Ainoa, mikä tietysti tulee mieleen, on se, että ainakin työssä käyvät suomalaiset voivat hakeutua yksityiselle. Ilmeisesti suunnitelmissa on selkeämpi kahtiajako, jossa maahanmuuttajat hoidetaan verovaroin ja se kantaväestö, jolla on varaa, hakeutuu yksityiselle. Väliin putoavat ne tällä hetkellä noin miljoona köyhyysrajan alapuolella olevaa kantasuomalaista.

On sydäntäsärkevää nähdä kuinka se hyvinvointivaltii, jonka kukkaan puhkeamista sain 1970-luvun alussa syntyneenä seurata työnnetään jyrkänteeltä alas eliitin kreisibailatessa ja kansan puristaessa kättään nyrkkiin taskussa.

John Quiman

Haavoittuvaiset = saattaisivat loukkaantua, kokea alemuutta jne. Siis sitä mitä suvakit kokevat aamusta iltaan ja väittävät, että hyväkuntoiset miehet, jotka marssivat läpi Euroopan päästäkseen hyödyntämään ilmaisia etuja, ovat haavoittuvaisia. Eivät ne ole mitään haavoittuvaisia, mutta kyllä valittavat, jos sillä saa etuja. Suvakeilla ei vaan ole mitään elämänkokemusta, eikä ymmärrystä sille, että tulijat vedättävät heitä.

saniteettileipuri Shitbul

Tuo ”haavoittuvainen” on termi jota vilisee mm. YK:n Agenda 2030 -nimisessä sadussa.

Jäitä hattuun

Niin, on keksitty sopivasti tunteisiin vetoava termi, johon vetoamalla voidaan sitten ajaa tuota läpikotaisin marxilaista hanketta.

Kuten moni varmasti tietääkin, tuo Agenda 2030 on äärivasemmistolainen projekti, joka tähtää yksityisomaisuuden lopettamiseen ja kaiken ottamiseen yhteiskunnan haltuun. (Iskulause ”et omista mitään, ja olet onnellinen” paljastaa homman peruskuvion jo aika hyvin.)

Kyseessä on siis varsin tyylipuhdas kommunismi, mutta taktisista syistä hanketta ei ajeta tällä nimellä, vaan on keksitty noita harmittomalta kuulostavia kiertoilmauksia (ensin Agenda 21 ja sitten Agenda 2030).

ike

Eivät nämä poliitikot enää näytä häpeävän mitään. Koskahan alkaa tosissaan roiskua. Ei pottunokkakaan tällaista kohtelua loputtomasti siedä, aika pitkään kyllä jo on sietänyt.

Jäitä hattuun

Kyllä suomalaiset sietävät tätä vielä hyvinkin kauan, valitettavasti.

Meidät on tällaisiksi nöyriksi alistujiksi kasvatettu – ja valtamedia pitää huolen siitä, etteivät ihmiset osaa tämän parempaa elämää edes vaatiakaan. (Vrt. virallisen propagandan höpinät siitä, miten Suomi on muka ”maailman onnellisin maa” jne. Iso osa ihmisistä uskoo tuollaisiin juttuihin ihan oikeasti.)

Rudi

Juuri näin. Pistän linkin Jari Ernroothin kolumniin jossa asia selkiytyy. Tällä Ernroothilla on usein sanat kohillaan. https://yle.fi/uutiset/3-12538252

murre riepunen

Onhan se nyt perk…e, kauanko meitä pottunokkia kurmuutetaan ? Eiköhän se nyt riitä.

Ilkka Forsten

Näin siinä käy kun vaaliteltoilla uskotaan vihreän sosialismin sanomaan, mutta TE voitte VAIKUTTAA asiaan ensivuoden keväällä, ja vielä enemmän kuin viestitätte näitä asioita muillekin jo nyt. Jos meinaa usko pettää, niin miettikää että TE maksattte veroja, TE teette kaikki työt, ja TE jäätte kaikessa aina viimeiseksi. Edesmenneellä Isälläni oli tapana sanoa, ” Jos alat kynnysmatoksi kyllä jalkojen pyyhkijöitä riittää.” Niin näkyy riittävän, mutta näin ei tarvitse olla loputtomiin. Puhukaa ihmisten kanssa epäkohdista, ja sanokaa heille että muutos tarvitaan sillä tämä meno tuhoaa meiltä oikeudet ja jättää pelkän luun kouraan. Jos keharit ei ole omissa yhteiskunnissaan osanneet tehdä mitään edistystä, miten niistä tulisi järkeviä täälläkään kun ei tarvitse edes vaivautua miettimään miten pärjätään, ja kuka laskut maksaa ?

Tämä saat*****n pellesirkus on loputtava, jos se ei tapahdu parlamenttaarisin keinoin niin muutetaan se väkivalloin. Jos tulevana talvikautena kantaväestön pitää värjötellä kylmässä pirtissä, maksaa kaikesta mielettömiä ylihintoja ja samaan aikaan läpsyttäjät ylläpitää elintasoa minkä me mahdollistamme, niin se on tilanne joka oikeuttaa meille aika paljon sellaista mitä nyt ollaan kieltämässä. Jos, ja kun se synnyttää ” polarisaatiota ” niin mitä sitten, niin tekee tämäkin malli jota tarjoillaan itsestään selvyytenä. Demokratian kanssa tässä ei ole enää mitään tekemistä. Demokratia ei tarkoita poliittisten räkäpäiden itselleen sopivan mallin muokausta, sen pitää palvella kansaa, siis meitä. Keharit EI OLE suomalaisia, heillä on kotimaat joten passitus takaisin ei ole edes laitonta. Se joka niin väittää, valehtelee. Te tiedätte kyllä ketä ne valehtelijat on ?

Ilkka Forsten

Miten mahtaa onnistua somalilta sähkön säästäminen tai puhtaan veden säännöstely. Ne kun on tähänkin asti pitäneet taloyhtiöissä vasihanaa auki läpi vuorokauden ja valot palaa takuulla yötä päivää. ME maksamme että toisten ei tarvitse välittää mistään mitään. Voi kiitos Sanna, käypäs nyt kiskaisemassa taas ” viiva ” lasipöydältä ja näyttele vietonta naisraukaa jota uusnatsit vainoaa.

Vihreän lahkon ylipapitar ilmoitti kuin uhkauksena, että jos seuraava hallitus ei noudata tiukkaa ja kunnianhimoista riistopolitiikkaansa ( ilmastohössötystä ) valkoisia ( Suomalaisia ) kohtaan, he eivät tule tekemään yhteistyötä.. Niin, paitsi että mikä saa ohisalon kuvittelemaan että he ovat vielä hallituspuolue vaalien jälkeen, ja toisekseen, millä oikeudella hän määrittelee seuraavan hallituksen linjaukset ? Ohisalon näkemyksen mukaan olisi katastrofaalinen virhe pyrkiä alentamaan kuluttajahintoja juuri nyt, päin vastoin, niitä olisi tiukennettava että jouduttaisimme fossiilisista polttoaineista luopumista. Maria. Heti kun sinä ajat sähköpotkulaudalla kaikki ajosi, ja lasket palkkaasi muutamalla tonnilla, eli menet leipäjonoon ja et pääse hoitoon jos tulee pipi, niin minäkin olen kanssasi samoilla linjoilla… Paitsi etten ole koska sinä et kuitenkaan tee yhtään mitään henkilökohtaisia uhrauksia vaikka vaadit niitä toisilta.

Lupaan opastaa sinut lähimmälle hiekkakuopalle, koska sinne sinä kuulut ja ei se ole niin pois-suljettua etteikö näin vielä tule käymään.

KIKKA MOKKELI

Veronmaksuhalukkuus kyllä tippuu taas lisää, kun matut kiilaa työssäkäyvien ohi hoitojonoissa.

Lypsylehmäkin kuivuu joskus

Kyllä homma menee helvetin sairaaksi!! Suomen kansalainen tekee töitä, maksaa ylihintaa ruuasta, energiasta, autoista, polttoaineista ja ties mistä muusta, selvästi huonommalla keskipalkalla kuin esim. muissa Pohjoismaissa, saa nyt vielä sitten kuolla lekurijonoon kultamunien takia! Pistää vihaksi ja kunnolla! Suoraan sanottuna olisi aika teroittaa kirveet..
Päättäjämme vihaavat meitä ja ajavat meidät suomalaiset ennenaikaiseen hautaan tavalla tai toisella. Miksipä meidänkään kansana enää tarvitsee tässä maassa mitään lakeja noudattaa tai tuota päättäjien ..skapää laumaa pitää edes ihmisinä?

Bellatrix

Härskisti vaan,plumpsis.
Ukrainasta tuleville TÄMÄ on ensisijaisesti tarkoitettu eikä heillekään ilman syytä.EI MUILLE,muualta maahantunkijoille,jotka muutenkin täyttävät terveysasemien ajanvaraukset.
Kantasuomalaisilla kuvitellaan olevan loputon sietokyky tälle lypsämiselle.
Sanna Marinin velkaottoa rakastavan hallituksen irvokkuus on ennennäkemätöntä.

Nationalisti

Hoitojonot ovat ennennäkemättömän suuria ja hoitovelkaa on ainakin puolen vuoden verran, silti tässä maassa priorisoidaan etusijalle maahanmuuttajat ja LAITTOMASTI maassa olevat henkilöt.
Ihan oikeasti, miettikää miten tähän pisteeseen on päädytty.

Sanon sen, että ensi vaaleissa jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa tähän(kin) asiaan ja muuttaa suuntaa antamalla ääni Sinimustalle Liikkeelle, ääni kansallisradikaalille liikkeelle on ääni paremmalle tulevaisuudelle.
Turha on jupista ja napista, jos vieläkin jättää äänestämättä, vaikka on olemassa se oikea vaihtoehto.

Kokoomus "pelastaa"

Nämä lampaat äänestävät Kokoomuksen vaalivoittoon, vaikka miten olisi koetettu varoittaa siitäkin, että Kokoomus vain jatkaa tällaista maahanmuuttoa, sekä Kokoomukselle ei ole ongelma korkea polttoaineen hinta, koska Kokoomushan tukee samaa järjetöntä ilmastoöyhötystä, kuten vihervasemmisto. Siksi sekin kuuluu vihervasemmistoon. Sinimustaliike ei saa kuin korkeintaan ehkä 0,5% kannatuksen, nuo kaikki pienpuolueet vain syövät toistensa kannatuksen. Jos ensi vaalit voittaa Kokoomus, taidan harkita äänestämisen lopettamista, turhaa se on äänestää jotain hyödyttömiä pienpuolueita ja varsinkin jos vaalit voittaa joka kerta SDP, Kokoomus tai Keskusta.