Eurooppa Muu maailma Politiikka Talous

Venäjä polttaa päivässä 10 miljoonan euron edestä kaasua, joka olisi lähetetty Eurooppaan

Kuvituskuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0).

Suomalaiset alkoivat viime kuussa raportoida valtavasta liekkisuihkusta Venäjän rajan takaa. Satelliittikuvat havaitsivat massiivisen liekkipalon, joka osoittautui venäläiseksi nesteytetyn maakaasun (LNG) laitokseksi. Laitos poltti miljoonia kuutiometrejä kaasua, joka oli tarkoitus myydä eurooppalaisille asiakkaille.

Norjalaisen tutkimusyhtiön Rystad Energyn vanhempi varatoimitusjohtaja Sindre Knutsson kertoi Sky Newsille perjantaina, että venäläiset polttavat päivittäin 4,34 miljoonaa kuutiometriä kaasua noin 10 miljoonan euron arvosta, mikä tuhoaa polttoainetta. Se riittäisi 1,5 miljoonan eurooppalaisen kodin tarpeisiin.

Poltto tapahtuu LNG-laitoksessa venäläisessä Portovajan kaupungissa, joka sijaitsee Pietarista luoteeseen lähellä Suomen rajaa. Laitos sijaitsee lähellä Saksaan johtavan Nord Stream 1 -meriputken kompressoriasemaa.

Venäjä leikkasi kaasuvirtauksen Nord Stream 1:n läpi 20 prosenttiin nimelliskapasiteetistaan heinäkuun lopulla, mikä saattoi päätökseen sarjan eskaloituvia rajoituksia, joiden oletettiin ilmeisesti johtuvan kompressoriturbiinin ”teknisistä ongelmista”.

Saksalaiset syyttivät Venäjää siitä, että se katkaisi heidän kaasunsa vastatoimena Venäjän Ukrainan hyökkäyksen vastustamiselle. Venäjä toimittaa noin kolmanneksen Saksan kaasuntarpeesta.

”Kaasu on nyt osa Venäjän ulkopolitiikkaa ja mahdollisesti Venäjän sotastrategiaa”, saksalaisvirkamies Klaus Müller syytti, kun nesteytetyn maakaasun hinnat Euroopassa nousivat pilviin.

Knutssonin mukaan Portovajan asemalta purkautuneen kaasun määrä oli niin suuri, ettei se todennäköisesti johtunut testauksesta tai rakentamisesta. Laitos on uusi, ja sen on määrä aloittaa virallisesti toimintansa myöhemmin tänä vuonna.

”Tarkka syy polttamiseen on epävarma, koska Gazprom tai Venäjä ei ole ilmoittanut asiasta kunnolla”, hän totesi.

Knutsson lisäsi, että Portovaja-laitoksen kaasun polttaminen puhaltaa päivittäin ilmaan noin 9 000 tonnia hiilidioksidia, mitä hän kuvasi ”ympäristökatastrofiksi”.

Muut analyytikot varoittivat, että näin massiivinen soihdutus tuottaa suuren määrän nokea tai ”mustaa hiiltä”, joka virtaa pohjoiseen ja laskeutuu arktisen alueen lumeen aiheuttaen sen sulamista.

”En ole koskaan nähnyt nesteytetyn maakaasun käsittelylaitoksen soihduttavan näin paljon. Kesäkuusta alkaen näimme valtavan polttopiikin, eikä se vain hellittänyt. Se on pysynyt hyvin poikkeuksellisen korkeana”, kertoi Ohiossa sijaitsevan Miamin yliopiston satelliittitietojen asiantuntija Jessica McCarty BBC:lle perjantaina.

Saksan Britannian-suurlähettiläs Miguel Berger sanoi, että Venäjä luultavasti tuhoaa ylimääräisiä varastoja, koska ”heillä ei ole muita paikkoja, joihin he voisivat myydä kaasunsa”.

Alan asiantuntijat totesivat, että nesteytetyn maakaasun käsittelylaitoksen pitämistä käynnissä ja muualle kuljettamatta jäävän tuotteen polttamista pidetään halvempana ja turvallisempana kuin laitoksen sulkemista kylmässä tilassa ja sen käynnistämistä uudelleen myöhemmin.

Knutsson arveli, että ”venäläiset saattavat haluta, että tämä valtava maakaasun hukkapoltto näkyy selvästi Suomesta käsin merkkinä siitä, että Venäjä hallitsee Euroopan energiamarkkinoita”.

”Selkeämpää signaalia ei voisi olla – Venäjä voi laskea energian hintaa huomenna. Tämä on kaasua, joka olisi muuten viety Nord Stream 1:n tai muiden vaihtoehtojen kautta”, hän sanoi.

Venäjän valtion energiayhtiö Gazprom kieltäytyi vahvistamasta kaasun polttoa tai keskustelemasta siitä ulkomaisten tiedotusvälineiden kanssa.

Lähde: Breitbart

39 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Ennen toista maailmansotaa ei ollut mahdollista sulkea kaasutoimituksia Saksan miehittämältä Euroopalta, vaan nytpä on.

Eka Kettunen

Venäjä polttaa omaa kaasua, omalla maalla, mitä sitten ?

Suomalaiset taas osallistuvat kustantamaan saksalaisten kaasulaskua 50 miljoonalla eurolla per päivä, se se vasta hullua on.

Jegros

Jaa pitäskö meidän alkaa itärajalla polttaa vaikka autonrenkaita aina kun tuuli on suotuisa, tai vaikka rakentaa korkea torni suihkuttamaan ihan vaan ihmisen jätöksiä sumuna? Ehkä ydinjätteet voisi hävittää samalla tavalla, omalla maalla mitä sitten…

juha II

No, siinäpä ihmettelevät. Eurooppalaisia lämmittää edes hetken kun kiehuvat kiukusta!

Toki se, että Euroopan riikinkukkomaiset elitisti poliitikot muistelisivat kuinka he itse ovat ”kätensä pelanneet”. Eikäpä kylmyys, vilu ja siniset huulet heitä korista vaan tavallista kansaa, joka nykyään on niin ”tyhmää” ettei heiltä tarvitse mitään kysyäkään. Mutta kuten olen sanonut. Yläluokka kyllä kestää alaluokan kärsimykset pelkällä mukavuuden halulla.

Eurooppa on täynnä nitroglyseriiniä vastaavia rotumuukalaisia, jotka ”elehtivät” normi oloissakin. Miettikääpä itse tykönänne mitä se tulee merkitsemään kun hillovarastot hupenevat. Tuntien monikultista ihastuneet eliitin edustajat. Ei kauaa tarvinne pähkäilä ketkä ovat ravintopyramidin huipulla.

Jegros

Ja eurooppa on täynnä rotumuukalaisia tasan siksi, että venäjä näin on tehnyt, Merkel tuo venäjän hallitseman itäsaksan lahja euroopalle joka on ollut uskollinen venäjälle viimeiseen asti kuten monet muut ovat luoneet saksan riippuvuuden venäjään ja heikentänyt eurooppaa muukalaisilla tasan venäjän(ex-neuvostoliitto) oppien ja määräysten ja toiveiden mukaan..
Suurin osa kaikesta mädästä eu:ssa johtuu vain ja ainoastaan näistä ”ex”-neuvostomielisistä, venäjän kommunisti, poliitikoista jotka ovat ajaneet venäjän etua.. Jotka olisi täytynyt siivota euroopan politiikasta ja päättävistä asemista pois silloin kuin neuvostoliitto kutistui venäjäksi. Myös suomessa.
Neuvostoliitto ei hajonnut mihinkään koska nuo sen venäjän kätyrit pääsivät euroopassa hallitseviin asemiin joka olisi tullut ehdottomasti kieltää..

Sensuroimaton Totuus

Tähän kohtaan sopii äärimmäisen hyvin vanha viisaus SE PIIRTÄÄ KENELLÄ ON LIITU.

Ja se liitu on Venäjän käsissä.

Tyhmät päättäjät

Ihan oikein. Ja Saksa sekä muut euroopan valtiot saavat syyttää vain itseään. Nordstrean 2 putki olisi valmis toimittamaan kaasua mutta kun Iso-Britania ja USA eivät salli että hanat aukaistaan. Syynä yksinkertaisesti se että yritys joka hallitsee maa-palaa sekä kraanoja on GmbH, eli osakeyhtiö. Iso-Britania ja USA haluaisivat että se olisi AG. eli pörssiyhtiön jonka osakkeet voitaisiin ostaa itselle. Ja näin laksuttaa jokaisesta tonnista joka kulkisi tuon pienen maapläntin läpi.

juu

Saksan valituskin on melko älytöntä, EU kun itse halusi eroon venäläisestä kaasusta, energiasta ja polttoaineista.
Kyllä varmaan ihmisiä sitten talvella nälissään jäätyessä lämmittää ajatus että eipä saanut putin minulta euroa..

Ilkka Forsten

Maria Ohisalo, käy kiireesti valittamassa Putinille ilmastohätätilasta, muuten voi käydä niin että ” kompensoit ” taas kaiken pas****n meidän rahoistamme ja nillität perään että me olemme syyllisiä hiilidioksidin kasvuun..

ikuinen tuli

Kenties Venäjä yrittää kiihdyttää ilmastonmuutosta, jotta Afrikan pakolaiset talloisivat Euroopan jalkoihinsa.
Autoritaariset maat Venäjä ja Kiina ovat silloin voittajia koska niillä on kyky kieltäytyä ottamasta yhtään humanitaarista kulkijaa sekä pokkaa ampua mahdolliset yrittäjät.

❤️fossiles

Ei kannata olla äärimmäisen hassu ihminen joka johtaa muitakin harhaan. Koko homma perustuu sokeat seuraavat sokeita ilmiöön jota rahoittaa siitä hyötyvät tahot.

Ei ihminen ilmastonmuutoksia voi kiihdyttää eikä pysäyttää.

Sellaisia hypoteeseja yritetään pönkittää tarkoitushakuisilla savuverho-kyhäelmillä, faktasisällöllisesti tyhjällä sanaripuleilla joita toistetaan toimittelijoiden ja Gretan lailla sekä tietokonemallinnoksilla jotka kaikki ovat menneet päin persettä, joten herääpä jo sinäkin hyvä ihminen todellisuuteen.
Sillä siis ei ole edes teorian statusta koska se on niin kertakaikkisen heikkoa roskatiedettä.

Sitäpaitsi, luonnon väistämättömät muutokset voi huomata positiivisiksi, kuten se että lähempänä kasvien minimirajaa ollut CO2 on 400ppm:n nousseena aiheuttanut merkittävän globaalin vihertymisen!

❤️fossiles

Ei kannata olla äärimmäisen hassu ihminen joka johtaa muitakin harhaan. Koko homma perustuu sokeat seuraavat sokeita ilmiöön jota rahoittaa siitä hyötyvät tahot.

Ei ihminen ilmastonmuutoksia voi kiihdyttää eikä pysäyttää.

Sellaisia hypoteeseja yritetään pönkittää tarkoitushakuisilla savuverho-kyhäelmillä, faktasisällöllisesti tyhjällä sanaripuleilla joita toistetaan toimittelijoiden ja Gretan lailla sekä tietokonemallinnoksilla jotka kaikki ovat menneet päin perspukamia, joten herätkääpä jo hyvät ihmiset todellisuuteen.
Sillä siis ei ole edes teorian statusta koska se on niin kertakaikkisen heikkoa roskatiedettä.

Sitäpaitsi, luonnon väistämättömät muutokset voi huomata positiivisiksi, kuten se että lähempänä kasvien minimirajaa ollut CO2 on 400ppm:n nousseena aiheuttanut merkittävän globaalin vihertymisen!.

ikuinen tuli

Voihan se hiilidioksidin lisääntyminen olla kasvien kannalta positiivista. mutta ylisuurelle ihmiskunnalle se on historian suurin tragedia. Tropiikki aavikoituu, jolloin sadat miljoonat ihmiset pyrkivät lauhkeammille vyöhykkeille joissa olevat yhteiskunnat ylikuormittuvat.
Syttyy sotia.

Tuo mainittu ”sanaripuli” kuuluu olevan ilmastoalkemistien ammattitauti, joten kannattaa uskoa mieluummin oikeita ilmastotutkijoita.

verificationem est aurum

Argumentum ab auctoritate on aina argumentaatiovirhe. Tapa välttää ydinkysynykset. Se on ainoastaan retorinen keino vakuuttaa ihmisiä jotka eivät ymmärrä asiaa, eikä kiinnosta ymmärtää, jos ylipäätään on kykyjä ymmärtää.
Tällainen argumentum ab auctoritate on mitä pyhät gretathunbergit ja heidän seurakuntakaverinsa hokevat, kuten ”The science is settled” ja ”Scientists have proved” (eli jopa suoria valheita). He eivät kuitenkaan tarkastele itse asiaa ja sen perusteita. Sen sijaan he kääntävät keskustelun perusolettamustensa päälle rakennetuille tyhjille väitteille, jolloin he kääntävät todistetaakan päälaelleen. Tämä on ns. hiilidioksidihysterian joka käänteessä toistuva perusvirhe. Ja ihmiset jotka sitä tekee, eivät edes tajua kuinka mielettömästi he toimivat.

Joillekin loogisuus, mikä siis sisältää skeptisen loogisuuden, on hyvin vaikeaa. Tärkeintä on se mikä itselle tuntuu vakuuttavalta ja silloin kriittisistä, loogisista näkökannoista ei välitetä, vaan päin vastoin, ne ovat uhka.

Hiilidioksidihysteria toimii tällä tavoin ja ainoastaan puolueelliset ja siitä hyötyvät ihmiset hyväksytään. He ovat siis samanlaisia hahmoja kuin papit ja poppamiehet. Ja hän joka toteaa ettei dogmeja, eli uskon oppeja ole edes todistettu, työnnetään sivuun sillä valeargumentaatiolla että ”hän ei ole kirkkomme virallinen pappi, joten Eeden, taivas, helvetti ja kymmenen vuoden kuluttua tuleva Tuomiopäivä ovat kaikki tosiasioita ja hän on tietämätön kerettiläinen, sillä kaikki virallistetut papit tietävät että on näin.” (Hiilidioksidihysteerikot ovat jo nimenneet muutaman Tuomiopäivän jotka eivät toteutuneetkaan, mutta hys hys, unohdetaan se taas.)

Juuri tällä tavoin hiilidioksidihysteerikot valeargumentoivat. Tämä on suorastaan retardia, mutta kollektiivisen retardiuden ei pitäisi olla yllätys. Ihmiset sinänsä ymmärtävät että boshevikit ja historian kaikenlaiset kiihkoilevat tahot olivat retardeja, mutta eivät välttämättä halua myöntää että ihmisjoukot ovat geneettisiltä ominaisuulsiltaan yhtä retardeja tänään kuin satoja ja tuhansiakin vuosia sitten ja eivät suostu pohtimaan olisiko sittenkin itsekin retardi. Se vain peitellään heikolla logiikalla tai valelogiikalla, eli valeargumenteilla ja tieteelliseltä kuullostavalla hötöllä joka ei oikeasti kestä tarkastelua. Tarkastelu hiljennetään kuten dogmaattiseen ja hierarkiseen uskonnollisuuteen ja Tuomiopäiväkultille ominaisena kuuluu.

Mikä sitten erottaa kelvollisen älyn ja typeryksen?
Typerys suurestikin uskoo olettamuksiin perustuvaa.

Mikä erottaa typeryksen kaikille vaarallisesta ja röyhkeästä idi ootista?
Kaikille vaarallinen ja röyhkeä idi ootti levittää uskon olettamuksia, valheita ja siihen liittyviä pelkoja. Lisäksi hän varastaa, riistää ja pilaa muiden elämät, ja kaiken kukkuraksi usein vieläpä hurskastelee sen perään. Hänhän on muiden ”pelastaja”.

Tällaisia ihmisiä on erittäin paljon.
Heillä on harhainen kuva itsestään ja harhaisia maailmankuvia, mutta nämä harhakuvat ovat heille täyttä totta, ja ryhmäpsyyke toimii sen suurimpana moottorina. Tämä on ihmiskunnan hulluutta.

Ja mikä sitten erottaa älyllisen papin vajaaälyisestä Tuomiopäiväkultin jäsenestä?
Älyllinen pappi sentään ymmärtää ja myöntää ääneen ettei hän, eikä kukaan muukaan uskonnossaan ole todistanut perusoppien ja dogmaattisten väitteiden olevan totta ja että kaikki perustuu puhtaasti ainoastaan toivoon ja uskoon että ollaan oikeassa.
On siis jopa paljon edistyksellisempää olla rehellinen uskovainen kuin tuhoisa, tietämätön ja epärehellinen Tuomiopäiväkultisti.

Olisi kauheaa jos elämän perintö olisi olla sellainen ihminen joka toistaa näitä ihmiskunnan mielisairaita puolia, sellainen joka tekee tästä maailmasta huonon paikan elää, samalla autuaana uskotellen olevansa kaikkien pelastaja.

John Quiman

Hiilidioksidin määrän kasvu ilmakehässä on lämpenemisen seuraus, ei syy. Kun lämpenee, kasvaa hiilidioksidipitoisuus ja kun viilenee, se laskee. Näin on ollut kaikki ne miljoonat vuodet, jotka planeettamme on ollut olemassa. Ei se nyt yhtäkkiä muutu joksikin toiseksi.

Ilkka Forsten

Väitteesi sotii pahasti vihreiden ylipapitar Ohisalon Wittenbergin puoluetoimiston oveen naulaamia teesejä vastaan, nyt on hyvinkin mahdollista että kerettiläisyydestä langetetaan tavallista korkeampi polttoaineiden jakeluvelvoite. ( Maria jakelee jo, sivuhuomautus.) Eihän lahkon tuomaa oppia saa kyseen-alaistaa, tai muokata ihmisten ajattelua pois vihreästä kultista sillä se tarkoittaisi, että vihreiden kansanedustajilta ja ministeriltä laskisi tuulivoimayritysten tarjoamat osingot ja riisto olemattomalla pitäisi lopettaa. On siis myötäiltävä tieteestä poikkeavaa näkemystä ja annettava vapaat kädet uskonlevitykseen. Käsittääkseni uskonvapaus liittyy jollakin tavalla TÄHÄNKIN asiaan, koska musta latritsapatukkakin on nähtävä valkoisena sillä sekin se on rotu eikä toiseuttaminen ole suvaittavaa näinä vaikeina aikoina.

Toistaiseksi Tikkurilan värikartasta vielä löytyy musta sävy, mutta sitä ei saa sanoa mustaksi. On puhuttava tummahkosta tai mentävä suoraan ruskeaan mitä voidaan sävyttää enemmän tummahkoon viittaavaksi. Näin älykkääksi on maailma mennyt ihan pienessä ajassa ja äänestäjäkunnan tomppeliuden tuntien, sitä saadaan taas seuraavat neljä vuotta kun kevät koittaa. Ohisalo puhisee jo siihen malliin ettei saa tulla kysymykseen mitään muuta kuin punavihreää propagandaa, he kuulemma eroavat hallituksesta jos muuta yritetään, ja ” bileiden kuningatar ” Sanna ilmoitti että PS:n ajatus ja käytös ei ole sovitettavissa SDP:n näkemyksiin. En yhtään epäile etteikö näin olisi, sillä Riikka Purra ei ole ollut kertaakaan huojumassa mietojen juomien alaisena poskivalssin soidessa siellä yksityistilaisuuksissa. Niin hyväkäytöksinen henkilö ei siis voi olla suomen tulevassa hallituksessa, koska sinne kelpuutetaan vain SDP KOK Vihreät RKP allianssi ja tietysti kokkelintoimittajat joita sanna ei tunne, mutta pitää heitä hyvinä ystävinään. Välttääkseni viranomaisten syytökset joissa kertoisin kokkelista negatiivisessa sävyssä liittyen yksityistilaisuuksiin, kerron että kaikki viittaa kokkelipiimään joka on sattumoisin valkoista, mutta nestemäisessä muodossa. ( Sitäkin voidaan imeä pillin läpi, toimituksen huomautus.)

Bileet ovat varmaan ainutlaatuiset tunnelmaltaan kun pelataan nyyttikestit teemalla. RKP tuo hapansilakkaa, Vihreät hapannuttaa muutkin kuin silakat, Kokoomus näkee sinivalkoisten lasien läpi punavihreää ja SDP pussaa lempeästi osallistujia, erityisesti naisia jotka ovat muutaman happaman jälkeen valmiita mihin vaan. Jos taas kärähdetään rysän päältä, tiputtaa pääministeri luomien väliin sipulimehua, ottaa kissanhiekkalaatikkoon pask****een spanielin ilmeen ja pyytää haastattelun aluksi paketin nessuja, kyseessä on herkkä tilanne josta hän ei muista mitään. Someen vuotaneista klipeistä sitten näemme joka tapauksessa monta muutakin asiaa, kuten sen että tuolloin mahdollisesti pääministerinä toimivan Otteri Pervon sydämentahdistin reistailee hälyttävällä tavalla kun limboaminen moraaliriman ali on kiihkeimmillään. Hänkään ei jälkeenpäin muista mitään, josta saan aiheen ehdottaa että mietojen alkoholijuomien prosenttia lasketaan tuntuvasti mustihäiriöiden välttämiseksi. Uskon että ehdotukseeni yhtyy moni ja niin saamme kaupan hyllyyn 0.000 % olutpohjaisen pilssiveden. Sen sijaan vahvojen juomien prosenttiin ei kannata kajota, koska eihän niitä kukaan käytä sikäli jos oikein muistan ? Jos epäillään kokkelikekkulia käytetyn, otetaan jokaiselta bileisiin osallistuneelta virtsanäyte jo kahden kuukauden kuluttua. Tämä hyvin aikaisessa vaiheessa tehty koe todistaa aukottomasti, että aukkoja lain tulkinnassa on mutta yllättääkö se enää ketään ?

Niin, ja minä en muista kirjoittaneeni tätä, olen juonut vain esituotettua 0.000 % pilssivettä välttääkseni kuumalla säällä syntyvän nestehukan.

Kata

Täyttä asiaa ja kyllä oli hauskaa luettavaa!Pilssivesi,uusi suksee! 😀

ike

Kyllä, ja viive joka on noiden kahden välissä johtuu siitä että merien lämpötila vaihtuu aika hitaasti.

Jegros

Planeettakin muuttuu sulaksi laavaksi koska näin se on ollut jo miljardeja vuosia sitten, rikkihappotehtaasta voi tuotokset valutella suoraan pohjaveteen kun onhan täällä ollut rikkihappoa jo miljardeja vuosia sitten ja niin se on oleva. Eikä sillä ole merkitystä, että luontoa on tuhottu aika järjetön määrä(pellot ei oikein luonnoksi lasketavia ole kun niillä ei normaali kiertoa ole, sivuhuomautuksena) ei tälläistä luontoa edes ollut miljardivuotta sitten.. Se, että ohisalot ja sen kaltaiset oliot ajavat tuollaisilla asiolla omia agendojansa jotka loppujen lopuksi aiheuttavat enemmän vahinkoa ei kuitenkaan kaikea muuta valheeksi..

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=cJp10nVBWJs

Mie uskon ennemmin häntä kuin höpötteleviä reettoja.

Ja kortsuja tropiikkiin!Siitä se lähtee ettei mukulaa pukkaa joka vuosi,jopa pari vuoden sisällä maailmaan jossa heillä ei ole varaa siihen!
Mikään osa maailmasta ei kestä sitä loputtomiin!
Kehitysapu on vienyt heidät tilanteeseen jossa ei lapsilukua rajoiteta vaikka liika on liikaa tässäkin asiassa.
Mutta omaa yrittämistä ja koulutusta ei oikeasti synny niin se jää mannaa taivaalta-odottamiseen.Se halu pitää asioistaan ja perheestään huolen ja rajoittaa se lapsiluku,se on tärkeintä mutta ei siitä mitään puhuta!
No kyllähän nuoret miehet on Euroopassa ja USAssakin jo..ehkä ne naiset ja lapset ja vanhukset sitten ..ovat oman onnensa nojassa mutta lapsia silti tuppaa tulemaan….?

ike

👍 👍 👍

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Piiripienipyörii lapsetsiinähyörii

Greta on muuten maailmaa hallitsevan pankkiirisuvun perillinen. Hänen iso-isoisänsä oli Rothschild-Thunberg.
https://www.truth11.com/untitled-474/

Kata

Juu tiedetään…ja taiteilijoita vanhemmat mutta äiti lopetti esiintymisen lentolakkoon 2016…ja maailma on pelastunut kun reettakin soutaa joka paikkaan.

Aina Ernman ei ole ollut yhtä ilmastokriittinen. Euroviisuissa hänet tunnettiin ”Ruotsin oopperadiivana”, joka esiintyi hulppeassa, liki 40 000 euron iltapuvussa. 😀

Ilkka Forsten

Greta, omaa sukua Kipa.

ike

😂

Rudi

Nordstream 3 toimii, venttiilit kunnossa.

murre riepunen

Ohisalo muiden piipertäjien sakki kettingillä kiinni ko. laitoksen porttiin, kuorossa itketään ja vaaditaan polttamisen välitöntä lopettamista, tai….me suututaan eikä meitä sitten pelkään kukaan.

Säkkikaupalla

Tai piipun varteen. Ajatelkaa miten satumaisia rahovirtoja Putlerin mafiakoneistoon on virranut massia ja virtaa edelleen.

random1488

Älä viitsi pilata Hitlerin nimeä vertaamalla häntä tuohon ex-kommariin. Putin ja Stalin ovat ihan tarkoituksella käytännössä samannimisiä.

Jupi

Ei putiniakaan kannata verrata Staliniin, joka ei ollu edes ryssä, ja jonka j..talaisista koostunut sisäpiiri varasti käytännössä 15 valtion koko omaisuus. Putinin aikana venäjä on vaurastunut ja tämä vauraus on valtion hallussa.

otto suni

Loistava teko Venäjältä näyttää maailman onnellisimmalle kansalle Suomessa miten soihtu palaa ja kylmä tulee talouksiin kun vihreät kirmaavat hiilidioksiidipäästöjensä kanssa. On Ohisalolla varmaan naurussa pitelemistä ja saksalaiset hyppivät riemusta. Sitä saa mitä tilaa!
Käsittämättömiä lausahduksia on kuultu Fingridin johdolta kuinka Suomen ensi talven energiavaje muka korvataan Ruotsista saatavalla sähköllä, maasta jonka viherpunainen hallitus jo viime talvena oli vaikeuksissa sähkön saannin kanssa ja polttaa koko ajan öljyä pitääkseen koneet pyörimässä.
Fortumin Rauramon puheet miljarditappioiden aiheuttamasta ongelmasta heille on kuin takapää puhuisi viisaita, sillä koko sähköpörssi on ainoastaan sisäpiirijuttu!

Piikkilampaat

Suomen ”sähköpula” ei johdu ryssistä mitenkään.
Tässä maassa kun ei ole oikeasti mitään sähköpulaa vaan s..tanallinen sähköyhtiöiden ahneus osakeenomistajille.

Kentsu

Joo, ei johdu suomen sähköpula Venäjästä, vaan ihan meidän omista idioottipäättäjistä, joista osa näkyy olevan myöhäispuperteettia eläviä narkkareitakin.

John Quiman

Olisiko peräti halu vedättää hinta aivan karmeisiin numeroihin ja sitten laskea se jonkin verran ylemmälle tasolle kuin mitä se oli aiemmin. Ihmiset olisivat vain tyytyväisiä, kun hinta ”normalisoituisi”, mutta olisi kumminkin puolet kalliimpaa kuin aiemmin.

Kata

Näin on…alamaiset itkevät ilosta kuinka hyvä onkaan keisarimme,keisaritar…Miten on niin tyhmiä ihmisiä…?En voi käsittää!

ike

Ei sitten vieläkään omat poliittiset päättäjät ymmärrä että kun jostakin tulee pulaa niin maat aika pitkälle noudattavat sitä periaatetta että oma kansa ensin. Tiedän että Suomi tekee tässäkin poikkeuksen ja meillä vaan ajatellaan että on ne muut solidaarisia suomelle vaikka miten pahassa tilanteessa. Sama koskee ruokaa. Voihan sitä maailmalta ostaa ”halvalla” niin kauan kun siitä on ylitarjontaa mutta kuinka kauan luulette sellaisen tilanteen säilyvän. Hiljaa hiipii kaikenlainen puute, se kun kulkee yleensä epäpätevän politiikan kintereillä.

John Quiman

Vastahan Saksa näytti Fortumille, että oma kansa ensin. Ei saa nostaa saksalaisille kaasun hintaa, vaan pitää maksattaa suomalaisilla. Lisäksi Saksa osti pilkkahintaan suuren siivun Uniperista.

Kata

Palkkiovirat,palkkiovirat,palkkiovirat…Naurusaarten komissaari titteli nyt luvassa.

Jegros

Venäjällä ei ole historiansa aikana ollut yhtä ainotta loistavaa tekoa, ellei maailman isoin roistovaltio titteliä sellaiseksi lasketa…