Eurooppa Muu maailma Politiikka Talous

Venäjä sanoo lopettavansa öljyn myynnin maille, jotka asettavat hintakattoja

Venäläisiä öljyvsäiliövaunuja. Kuva: Flickr (CC BY 2.0).

Kreml ilmoitti perjantaina, että Venäjä lopettaa öljyn myynnin maille, jotka asettavat Venäjän energiavaroille hintakattoja. Moskovan mukaan hintakatot johtaisivat maailman öljymarkkinoiden merkittävään epävakauteen.

”Yritykset, jotka asettavat hintakattoja, eivät kuulu venäläisen öljyn vastaanottajiin”, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille puhelinkonferenssissa ja vahvisti varapääministeri Alexander Novakin torstaina esittämät kommentit.

”Emme yksinkertaisesti tee heidän kanssaan yhteistyötä markkinattomia periaatteita noudattaen”, Peskov sanoi.

Seitsemän maan (G7) valtiovarainministerien oli määrä tavata perjantaina, ja heidän odotettiin vahvistavan suunnitelmia hintakaton asettamisesta Venäjän öljynostoille, jotta Moskovaan virtaavia tuloja voitaisiin vähentää.

Euroopan unioni asetti aiemmin tänä vuonna Venäjän öljynostoja koskevan osittaisen kiellon, joka Brysselin mukaan pysäyttää 90 prosenttia Venäjän viennistä 27 jäsenvaltion yhteisöön, kun se tulee kokonaisuudessaan voimaan.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi perjantaina, että EU:n on aika harkita samanlaista hintakattoa Venäjän kaasuostoille.

Peskov sanoi, että Euroopan kansalaiset maksavat hinnan tällaisista toimista, jotka on määrätty vastauksena Venäjän sotatoimiin Ukrainassa.

”Energiamarkkinat ovat kuumeisessa tilassa. Tämä koskee lähinnä Eurooppaa, jossa Venäjän vastaiset toimet ovat johtaneet tilanteeseen, jossa Eurooppa ostaa nesteytettyä maakaasua (LNG) Yhdysvalloista kalliilla ja perusteettomalla hinnalla. Yhdysvaltalaiset yritykset rikastuvat ja eurooppalaiset veronmaksajat köyhtyvät”, Peskov sanoi.

Peskovin mukaan Venäjä tutkii, miten öljyn viennin hintakatto voisi vaikuttaa sen talouteen.

”Yhden asian voi sanoa varmuudella: tällainen toimenpide johtaa öljymarkkinoiden merkittävään epävakauteen.”

Ennen kuin Venäjä lähetti helmikuussa kymmeniätuhansia joukkoja Ukrainaan, Eurooppaan suuntautui Kansainvälisen energiajärjestön mukaan lähes puolet Venäjän raakaöljyn ja öljytuotteiden viennistä.

EU toi vuonna 2021 raakaöljyä 2,2 miljoonaa barrelia päivässä, jalostettuja tuotteita 1,2 miljoonaa barrelia päivässä ja dieseliä 0,5 miljoonaa barrelia päivässä, ja suurimmat asiakkaat olivat Saksa, Puola ja Alankomaat.

Lähde: Reuters

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eka Kettunen

Kauppalehdestä bongasin tällaista ” Virkamieslähteiden mukaan komissiossa harkitaan, että kaasun osto- ja jälleenmyyntihinta korvattaisiin energiayhtiöille EU-maiden yhteisellä velanotolla hankittavilla varoilla, mutta Milano Finanzan mukaan tämä esitys ei toistaiseksi ole mukana valmisteluasiakirjassa. Alustavien tietojen mukaan kyse olisi kymmenen miljardin euron tukipaketista.”

Eli Suomeksi sanottuna päästäneen energiakriisin nimissä taas maksamaan muiden maiden energiamaksuja tarkkarajaisesti, kertaluonteisesti ja välttämättömästi.

John Quiman

Saisiko Uniper tuosta sen, mitä menettää Saksassa? Saksassahan hallitus kielsi hintojen nostamisen ja osti siitä syystä heikoilla olevasta Uniperistä ison siivun itselleen pilkkahintaan.

Kata

Ei perskutarallaa…kertaluontoinen ja tarkkarajainen ja me tienataan tällä.

Meidän huikeat ”pollitiikot”…

pettuleipuri

Suomen soratie vie takaisin 1950-luvun alkuvuosien kaltaiselle perunamaiden, halkopinojen ja kaksipyöräisten aikakaudelle.

Rauma-Repolan, Kemiran, Tampellan ja Imatran Voiman muistojen teollisuusmaa vajoaa toivottomasti velkaantuneeksi, kemuklaanien piinaamaksi luontaistaloudeksi.

Juha

Tätä köyhäilyn ideologiaa kutsutaan kommunismiksi. Jatkuva pula-aika siis edessä.. ja tätähän lammaskansa haluaa. Kommunismia.

otto suni

Euroopan itsemurha ja Suomen tuho on seurausta moraaliposeerauksesta minkä maksavat tavalliset kansalaiset. Fortum on tahkonnut viime vuonna yli miljardi euroa voittoa omistajilleen ja tehtyään tyhmän Uniper-sijoituksen aikoo tahkota 1,2 miljardia euroa seuraavien neljän kuukauden aikana tavallisten omakotiasujien selkänahasta.
Kaikki uhoaminen Venäjän öljyn ja kaasun vähästä merkityksestä Euroopalle on ainoastaan tyhmien ja yksinkertaisten Mediapoolin aivopesemien keskenkasvuisten esille tulemista. Tällä sivustolla tuntuu olevan aina yksi tai useampi ”päivystävä dosentti”, eli historiaa ja taloutta täysin tuntematon imbesilli!
Vaikka Partisaanin sivuilla käy myös silloin tällöin joku antifan idiootti, niin tyhmimmät lyödään lyttyyn heti ja siksi totuus asioiden takana paljastuu. Ongelma ei ole Venäjä vaan Biden, sen asian jotkut sentään ymmärtävät. USA:n presidenttinä Trump vakautti maailmaa, mutta Biden tuhosi vakauden ja luottamuksen USA:n ylivoimaan!

Rudi

Siitähän se juuri johtuu, moraaliposeerauksesta. Unkari on hoitanut asioitaan toisin, unkarilaiset ovat menneet oman maan etu edellä ja siinä olisi mallia Suomeenkin. Mutta täällä meillä ”oman kansan etu ensin on vahingollista”-ajattelu on viimeisten gallupien mukaan hyvin suosittua. Kukaan muu ei meidän etua puolusta jos emme sitä itse tee, ja Suomi on niin pieni ja merkityksetön maa maailmalla että meitä ei mikään tai kukaan pelasta jos itsemme suohon poljemme. Ja kainaloita myöden suossa jo olemme, mutta johtajamme odottavat kansalta lisää uhrauksia ja elintason laskun hyväksymistä, ja jakavat meidän rahaa meitä rikkaammille. Voisi sanoa että jo on aikoihin eletty!

John Quiman

Suomeen ohjeet tulevat weffiläisiltä ja Schwab-kerhosta. Unkarissa tekevät omia päätöksiään ihan itse. Sekös EU-eliittiä harmittaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Rudi

Suomalaiset poliitikot ovat erityisen kunnostautuneita Unkarin mollaamisessa. Enpä ole seurannut että joko Unkari on ratifioinut Suomen natohakemuksen?

John Quiman

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/467dcca0-12bc-4b54-83a7-004e9fff8e04
Tuo on päivitetty vastikään, joten se taitaa olla tositilanne juuri nyt.
Unkarilla on ratifiointiprosessi kesken. Ainoa ongelmallisen tuntuinen on edelleen Turkki, jonka isot maat laittanevat ”kuriin ja herran nuhteeseen”.

Hh1488

päästäää iloisesti sit naton maksumieheksi,onhan meillä rqhaa

John Quiman

Naton jäsenmaksu on aika pieni. Se puolestaan korvautuu sillä, että aseostoista saa jäsenalennuksia.

Mitä tulee puolustusbudjettiin, on se jo valmiiksi Naton sovitulla tasolla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ike

Mielenkiinnolla seuraan saako Fortumin johto jatkaa, jos jatkaa niin se sitten siitä vastuunkannosta ja bonuspalkkioista sitten. Kaiketi jatkaa koska eihän suomessa kukaan kanna mistään vastuuta. Vasta katselin Hjalliksen videon Tubesta jossa kertoi varoittaneensa noista Uniperkaupoista koska oli liian riskialtista, ei kuunneltu.https://www.youtube.com/watch?v=z0fjwP4n6kE

John Quiman

Marin osallistui ongelman hoitoon joillain tekstiviesteillä tai sähköposteilla, kun bailaamiseltaan sattui ehtimään. Ei kuulosta kovin vastuulliselta toiminnalta. Ehkä hän ei käsitä, että pääministerin virkaan kuuluu velvoitteitakin, ei pelkästään aamupaloista ja bailaamisista huolehtiminen.

Jupi

Kauppaa on aina ohjannut yksinkertainen sääntö: kysyntä ja tarjonta. Se että länsi asettaa pakotteita ei vähennä meidän tarvetta, ja nyt venäläiset öljytuotteet kiertävät Intian ja Kiinan kautta meille. Ja jokaisen välikäden voitto ja pitkän kuljetuksen hinta näkyy pumpulla. Hyvää työmatkaa kaikille

kenen vika

Tämähän oli siis hyvä uutinen. Koska Suomen politikot sekä energiayhtiöiden johtokunnat ovat lähteneet vuolemaan kultaa ja korottamaan energin hintaa ilman mitään syytä, ei Suomessa hintakattoa ole. Eli Venäjä voi jatkossakin myydä energiaa maallemme.

Huono uutinen tässä on että valtion velanotto on kiihtynyt enätyslukemiin sen vuoksi että rahaa viskotaan vastikkeetta ympäri maailmaa. Ja tulevat sukupolvet maksavat kaiken. Myös nykyiset sukupolvet tulevat tekemään työtä kuolemaansa asti. Kiitos Manna Sarin, Esko Aho, Mauno Koivisto, Kalevi Sorsa, Paavo Lipponen, Tavja Halonen ja monet monet muut…

Jallu

Venäjä voi myydä öljynsä ja kaasunsa vaikka hevonp..seeseen. Kyllä Eurooppa pärjää ilmankin Venäjän energiaa, kun on pakko. Venäjästä tulee samalla Kiinan ja Intian käskyläinen, jolla ei ole muuta tehtävää kuin toimittaa halpaa energiaa isännilleen. Arvostus on sen jälkeen Kiinan ja Intian taholta hyvinkin arvattavaa.

Jupi

Ja tästä kaikesta sinä olet se joka maksat. Käytä aivojasi

seant

Onkohan Eu mennyt halpaan usan suhteen ensin sovittiin kaikkea hyvää
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/06/27/joint-statement-by-president-biden-and-president-von-der-leyen-on-european-energy-security/
Mutta nyt ”Yhdysvaltain energiaministeri Jennifer Granholm vaatii, että maan tärkeimmät energianjalostusyritykset pidättäytyvät lisäämästä polttoaineen vientiä aikana, jolloin Amerikan liittolaiset Eurooppa on syvässä tarpeessa. ”Kun otetaan huomioon Yhdysvaltojen jalostettujen tuotteiden viennin historiallinen taso, kehotan teitä jälleen keskittymään lyhyellä aikavälillä varastojen kasvattamiseen Yhdysvalloissa sen sijaan, että myysit varastoja ja lisäät vientiä entisestään”, Granholm kirjoitti viitaten ”historiallisesti alhaisiin varastotasoihin” . bensiinin ja dieselin osissa maata.” Toisin sanoen Amerikka ensin. Kuka on yllättynyt? Euroopan ei todellakaan pitäisi olla, huolimatta siitä, mitä se on saatettu uskomaan.”
Onkohan koko Ukrainan sodalla tarkoitus lyödä eu kehitysmaaksi, jotta ei uhkaa Usan johtopaikkaa taloudessa. 

John Quiman

Amerikoissa on varastoja vähennetty sillä, että Biden ilmoitti vapautavansa varmuusvarastoista öljyä, koska on pulaa ja sitten myi niistä suuret määrät öljyä kiinalaisille. Eli varmuusvarastoista otettu öljy ei siis paikannut juurikaan pulaa, koska Biden myi pääosan niistä kiinalaisille.

Muutenkin amerikkalainen öljypula on ihan puhtaasrti Bidenin aiheuttama. Hän kielsi öljyntuotannon riittävän monesta paikasta, jotta pula syntyi. Hän myös lakkautti öljyputken, jolla piti saada öljyä Kanadasta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
juha II

Myyjä päättää kelle myy ja asiakas vastaa käytöksestään kaupassa!

Tämä on yleissääntö elämässä ja liiketoiminnassa! Vain Suomi ja suomalainen nuolee sairaalaan hakkaajansa perseenb ja maksaa vielä aivan kaikki nyrkin iskut ja potkut!

Ettei tule sitä ”maine haittaa”!!!

Letunviuhake

Ja näin kun käy koko Eurostiliitossa niin voi lyenin lettu työntää peukun kakkoseen ja banaanin lettuunsa😝Yhy Yhy pullauta itku saat..an NATSITÄTI😂😂