Eurooppa Muu maailma Talous Urheilu ja liikunta Uutiset

Venäjän Karjala: Kontupohjaan uusi hiihtokeskus

Kuvituskuva. CC0.

Kontupohjaan rakennetaan ympärivuotinen hiihtokeskus, kertoo Karjalan Sanomat- lehti. 5 000 hehtaarin laajuinen hiihtokeskus palvelee yli 280 000 matkailijaa vuosittain.  Luvussa eivät ole mukana Suomesta tulevat matkailijat.

Tällä hetkellä suomalaisten matkailu Venäjän Karjalaan on käytännössä loppunut, mutta Ukrainan sodan päätyttyä matkailu Suomesta Venäjälle tulee jatkumaan. Kontupohjan hiihtokeskus tulee olemaan yksi suomalaisten matkakohteista.

Munjärvenlahdelle rakennettava hiihtokeskus tuo valmistuttuaan Kontupohjan piiriin 1 200 työpaikkaa.

Alueelle tulee 40 kilometriä laskettelurinteitä, ja 14 hiihtohissiä. Lisäksi rakennetaan hotelleja, omakotitaloja sekä rivitaloja.

Investoinnin määrä on noin 21 miljardia ruplaa, eli yli 220 miljoonaa euroa. Projektiin osallistuu yksityisiä sijoittajia, joille tarjotaan veroetuja, ja muita etuja.

Lähde Karjalan Sanomat

Tilaa
Ilmoita
13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

Lyhyt on Suomalaiset muisti. Minä en ainakaan ikinä laittaisi enää euron, euroa menemään ryssillä missään muodossa.

Marko Kristian

Asiaoita voi katsoa monelta kannalta.
Todellisuus on silti että Suomen hyvinvointi on rahoitettu idänkaupalla.
Piti siitä tai ei niin niin se on.

Ilkka Manttari

Onkohan nuo idänkaupan kaikki vaikutukset perattu vieläkään ihan kunnolla.

John Quiman

Onpa uskomus, että Suomen hyvinvointi on rahoitettu idänkaupalla. Tosiasiassa idänkauppa oli aika kannattamatonta Suomelle. Ei kysymys ole pitämisestä, vaan tosiasioista. Tuota väittämää tosin eivät esittele enää kuin ne, jotka pitävät siitä.

Hyvinvointi lähti nousuun, kun Kremlistä vihdoin saatiin lupa tehdä kauppasopimuksia länteen.

Peter Kreisler

Nyt lännen ”kannattavan” kaupan aikana Suomen talous on kulkenut alamäkeä jo yli kuusitoista vuotta. Tämän vahvistaa Eurostat, Wef, maailmanpankin tilastot jne…
Idänkaupan kannattavuus ei ehkä ollut huippuluokkaa, mutta se piti talouden liikkeellä, nyt Suomen taloutta hoidetaan lähinnä lahjoittamalla rahaa ja varallisuutta ulkomaille. Tästä hyvänä esimerkkinä on se, että Suomi on EU:n nettomaksaja sekä että Suomella ei ole kaivosveroa ulkomaalaisille yhtiöille.

John Quiman

70-luvun mittaan talous alkoi kasvaa merkittävästi ja vaurautta tulla juuri läntisten kauppasopimusten ansiosta. Pitäisi vähän tuntea historiaa.

Venäjän kauppa NL:n hajoamisen jälkeen ei ole ollut Suomen viennistä kuin vajaat kymmenen prosenttia, joten turha uskoa, että se piti Suomen talouden liikkeellä.

Se mitä politiikassa nyt möhlitään on ihan eri asia, eikä se liity ulkomaankauppaan, jonka ongelmat ovat aivan eri asioista kiinni. Poliitikot voisivat toki muuttaa asian, mutta ei ole poliittista tahtoa.

Mitkään lahjoituksen sinne tänne ja pummiarmeijoiden elättämiset eivät liity kauppasopimuksiin, joten ei ole johdonmukaista yrittää niillä vakuuttaa, että venäjänkauppa olisi pitänyt Suomen taloutta liikkeellä. Ne ovat politiikkaa, sieltä tyhmemmästä päästä toki.

Viimeksi muokattu 6 päivää sitten by John Quiman
Marko Kristian

Ei yhtään yllätä että ”john” on tuota mieltä.
Jokainen suomalainen tietää että olemme menestyneet taloudellisesti vai koska olemme venäjän naapuri.

John Quiman

Jaha, lisää venäjämielistä uskomusta. Taloudellinen menestys alkoi, kun saatiin Kremlistä lupa tehdä kauppasopimuksia länsimaiden kanssa. Venäjänkauppa ei nostanut Suomea vaurauteen.

Aika heikkoa, jos ”jokainen suomalainen tietää”, että venäjänkauppa on ollut taloudellisen menestyksen syy, koska sitten suomalaiset elävät jossain propagandaunessa, sivuuttaen tosiasiat.

Viimeksi muokattu 6 päivää sitten by John Quiman
Peter Kreisler

Tämä ”propagandauni” rahoitettiin velalla, niin valtion, kuntien, yksityisfirmojen kuin yksityistalouksien.

John Quiman

Hieman epäloogista väittää, että propagandauni, jonka mukaan venäjänkauppa (joka Suomen vaurastumista koskien tarkoittaa NL-kauppaa) on ollut taloudellisen menestyksen syy, rahoitettiin velalla.

Heikoilla on tietämys, jos ei tiedä, että Suomen vaurastuminen alkoi kunnolla vasta, kun Kremliltä tuli lupa tehdä kauppasopimuksia lännen kanssa. Ei talous kasvanut velalla 70-luvulla, vaan länsikaupalla.

Kauppa Neuvostoliittoon ei ollut erityisen kannattavaa missään vaiheessa. Venäjälle NL:n hajoamisen jälkeen tehty kauppa oli aika pientä, parhaimmillaan noin kymmenen prosenttia viennistä, ei ollut Suomen vaurastuttaja.

Mitä puhut velaksi elämisestä, on se ihan oma juttunsa, eikä liity tähän asiaan.

Viimeksi muokattu 5 päivää sitten by John Quiman
Ruoste Iskee

Tuo on syvältä olevaa mahorkaa. Tosi hyvin on selvitty ryssien lähellä, vain hyvää ovat Suomelle tuottaneet. Muuten vain ryöstivät Suomelta maita ja tappoivat tuhansittain Suomalaisia. Nyt kopion tämän jutun kommentteineen, et voi enää ikinä selitellä että et ole putinisti.

Peter Kreisler

Tulihan se sana ”Putinisti” lopulta, vaikka keskustelun asialla ei Putinin kanssa ole mitään tekemistä, kaikki tapahtui jo ennen Putinin valtakautta.
Mutta niin tai näin, nykyinen Suomen valtion talouden hoito ja itsenäisyyden puolustaminen on sellaista, että menneisyydellä ei edes ole mitään merkitystä.

Ruoste Iskee

Eipä ole. Olet kuin jehova tai paremminkin kuin yle, joka suoltaa sanomaansa totuutena.

Uusimmat uutiset