Eurooppa Politiikka

Venäläisrekisteröityjen autojen maahantulo kielletään Suomessa

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) / Rakoon.

Suomi kieltää venäläisrekisteröityjen autojen maahantulon maahan. Ulkoministeri Elina Valtonen ilmoitti asiasta tiedotustilaisuudessa perjantaina. Aiemmin tällä viikolla Viro, Latvia ja Liettua ovat jo tehneet vastaavia päätöksiä.

Suomen kielto tulee voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä 16. syyskuuta. Kiellosta vapautetaan Venäjällä pysyvästi asuvat EU-kansalaiset tai heidän perheenjäsenensä. Kielto ei myöskään koske diplomaatteja tai jos maahantulo tapahtuu niin sanotuilla humanitaarisilla perusteilla.

Venäjällä rekisteröidyt autot, jotka eivät kuulu poikkeusten piiriin, on vietävä pois Suomesta kuuden kuukauden kuluessa.

Ulkoministeri Elina Valtosen mukaan kielto vähentää merkittävästi Suomen ja Venäjän välistä rajaliikennettä. Tällä hetkellä rajan ylittää viikoittain noin 5 000 ihmistä.

Viisumin saaminen vaikeutuu

75 prosenttia rajanylityksistä tehdään sellaisten henkilöiden toimesta, joilla on kaksoiskansalaisuus, oleskelulupa tai perheside jompaankumpaan maahan. Loput ylittävät rajan viisumilla, jonka myöntämistä Suomi tiukentaa.

”Pakotteiden kiertäminen on valitettavasti suuri ongelma, myös logistiikka-alalla. Myös yrityksillä on suuri vastuu pakotteiden noudattamisesta”, sanoo ulkoministeri Valtonen.

Lähde: Samnytt

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

En kovin perusta venäläisistä, oon aina ihmetellyt miksi tänne saa tulla venäläisiä alkoholisteja työttömiksi?
Mutta on tää silti aivan älytöntä.
Kremlin ei tarvitse enää aivopestä ihmisiä, koska EU ja Suomi tekee sellasia päätöksiä mitkä ei olisi sallittuja minkään muun kansalaisuuden perusteella.
Jos samalla tavalla syrjittäisiin vaikka somaleita, irakilaisia, turkkilaisia jne, niin YK puuttuisi siihen samantien.

Jarno Tuominen

typerää politiikkaa.tuolla ei mitään sotaa pysäytetä.mutta kun on tuollainen hallitus,niin mitäpä muutakaan. vuodesta toiseen samanlaista jätöstä.istui siellä kuka tahansa,aina se käsky tulee muualta.samaa ihmisten elämän vaikeuttamista tulee eu,sta jatkuvasti. kriittisten raaka-aineiden asetuksen,saivat eu,ssa läpi.jota tukemassa,oli ps,n metsuri ja lerner.mitähän näiden päässä liikkuu?voi olla suomi 10 vuoden päästä,vain laulu menneisyydestä.

Peter Kreisler

Kansaan kohdistuvat pakotteet ovat sitä todellista rasismia, asiat tulisi käsitellä valtioiden johtojen tasolla. Tässä toimenpiteessä tavoitellaan tavallisten, mihinkään konfliktiin osattomien ja syyttömien ihmisten demonisointia. Tavoitteena tällaisissa demonisoinneissa on kontaktien katkaiseminen tavallisten kansalaisten välillä, jolloin toteutuu sanonta ”Vihaamme heitä koska emme tunne heitä ja emme tunne heitä koska vihaamme heitä.”

Minulla on venäläisiä ystäviä ja olen todennut että Venäjän kansa on sivistynyttä, vieraanvaraista ja ystävällistä väkeä. Tietenkin jonkun vihan sokaiseman henkilön mielestä olen ystävieni kautta Putinisti ja ryssän kätyri, vaikka monet ystäväni ovat täysin epäpoliittisia henkilöitä ja jotkut jopa Putinin vastustajia.

John Quiman

Isoisäni, joka aloitti itsenäisyyden puolesta taistelemisen 1916, osasi venäjää ja eli nuoruutensa Suomessa, joka oli Venäjän vallan alla. Hän totesi, että ei tavallisissa venäläisissä mitään vikaa ole, vaan vika on niiden hallinnossa. Näin, vaikka oli jo käynyt monta sotaa Venäjää vastaan.

Luonnollisesti ne venäläiset, jotka tukevat sotaa ja nykyistä hallintoa ovat vähintäänkin osasyyllisiä sotaan Ukrainaa vastaan. Vallan suuri osa venäläisistä iloitsi Krimin miehityksestä ja liittämisestä Venäjään. Uskovat, että Krim kuuluu Venäjälle ja on ikuisesti kuulunut Venäjään. Uskonevat yhtä helposti, että Suomi kuuluu Venäjälle, jos hallinto päättää kertoa asian niin. Baltian kuuluminen Venäjälle olisi varmasti helppo uskotella kansalle ja sitä Putin saattaa seuraavana vaiheena suunnitellakin.

Venäläisten ajattelu toki perustuu siihen, mitä heille on opetettu. Heille on opetettu imperialistinen venäjämielinen ajattelu. Huolimatta syistä, he ovat osa ongelmaa.

Yksityisten henkilöiden, jotka ovat tavallisia rivikansalaisia, autojen kieltäminen tms. ei tuo oikeastaan hyötyä, mutta auttaa Putinia uskottelemaan kansalle, miten kamala länsi on. Eivät kaikki usko, mutta Putinille riittää, että tarpeeksi moni uskoo.

Ilkka

Sellaisen valtiojohdon kanssa on hankala keskustella mistään, joka aloittaa toisen maan valloituksen sanomalla tekoa erikoisoperaatioksi, ja kun vastaan ottava maa ei innostukaan tästä yksipuolisesta operaatiosta eikä sen tarkoituksesta, kiihdytetään operaatiota ja keksitään uusi narratiivi. Venäjä on nyt käynyt sotaansa ainakin näillä termeiillä ja oikeutuksilla. Natsien karkoitus Ukrainasta, ukrainan natsihallinnon kaataminen, ukrainalaisen natsiarmeijan eliminointi, slaavilaisuuden turvaaminen, venäjän kirkon perinteiden vaaliminen, naton hyökkäyksen torjunta, ukrainalaisten rikollisryhmien käyttäminen sodassa vastoin kansainvälisiä lakeja ( vaikka itse suosi Wagneria. ) Natsien panssarien torjunta joka on kuulemma toisinto maailmansodasta, juutinraumalaisten vastustaminen sekä pyhän venäläisyyden vaaliminen.. Nyt odotamme jännityksellä mikä on seuraava syy. Todellisuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, joten ei kai ole syytä pyrkiä puheväleihin kun rajan itäpuolellakaan ei haluta sellaista. Saneluvalta ei ole demokratiaa, ja sitä saneluvaltaa Putin tavoittelee. Hänen tavoitteensa on panslavismi.

Ilkka Manttari

Jos sanoo että maailmassa on muutama vielä hapessa oleva natsien käytäntöjä suosiva maa, Venäjä, Kiina, Pohjois-Korea, siinä ne tärkeimmät, tuskin on kaukana totuudesta. En tosin kovin ole Venäläisiltä tuttaviltani olalle taputuksia saanut. 😊

Ilkka Manttari

Täytyy vielä sanoa että tiedonvälityksen rajat ovat monasti myös ajattelumme rajat. Ei se niin hääviä ole Suomessakaan.