Eurooppa Kulttuuri Muu maailma Politiikka

WEF: ”Yhdysvallat aikoo tehdä vihapuheesta pian laitonta”, sanoo EU-komissaari

Kuva: Kansalainen.

Yhdysvallat seuraa pian Eurooppaa niin sanotun vihapuheen vastaisten lakien käyttöönotossa, väitti eräs johtava eurokraatti Maailman talousfoorumin kokouksessa Davosissa.

Euroopan komission arvoista ja avoimuudesta vastaava varapuheenjohtaja Věra Jourová ennusti tiistaina, että vihapuheita koskevat lait asetetaan Yhdysvaltain kansalaisille, vaikka korkein oikeus on jo pitkään käsitellyt oikeuskäytäntöä, jossa tällaista puhetta suojellaan ensimmäisen lisäyksen nojalla.

”Vihapuhe on laitonta, ja se tulee pian voimaan myös Yhdysvalloissa. Mielestäni meillä on vahva syy siihen, miksi se on rikoslaissa”, Jourová sanoi.

Tšekkiläinen poliitikko, joka on aiemmin toiminut oikeus-, kuluttaja- ja tasa-arvoasioista vastaavana komissaarina, esitti kommenttinsa WEF:n paneelissa, jota isännöi CNN:n entinen juontaja Brian Stelter. Paneelin aiheena oli ”Disinformaation selvä ja nykyinen vaara”. Jotkut saattavat pitää Stelterin valintaa ironisena, kun otetaan huomioon hänen oma suhteensa totuuteen.

Paneelissa olivat mukana myös New York Timesin puheenjohtaja Arthur Gregg Sulzberger, demokraattinen kongressiedustaja Seth Moulton ja Internews-yhtiön toimitusjohtaja Jeanne Bourgault.

Edustaja Moulton oli ilmeisesti samaa mieltä EU-komission varapuheenjohtajan lausunnosta. ”Mielestäni Yhdysvalloilla on yleisesti ottaen paljon opittavaa datan ja internetin sääntelyn suhteen… Olette meitä paljon edellä tässä suhteessa,” Moulton kertoi hänelle.

Demokraattipoliitikko kuitenkin selvensi myöhemmin, ettei hän usko yhdysvaltalaisten poliitikkojen olevan valmiita luopumaan sananvapauden perusasioista.

Jourován kommentit liittyvät Euroopan unionin ja Twitterin uuden pomon Elon Muskin väliseen kiistaan, joka koskee hänen julkisesti ilmoittamaansa sitoutumista sananvapauteen. Tämä on aiheuttanut närästystä Brysselissä.

Jourová itse kommentoi asiaa Euractiville tiistaina ja sanoi, että Twitterin pitäisi tehdä yhteistyötä EU:n kanssa vihapuheen ja disinformaation torjumiseksi. ”Mielestämme alustojen on työskenneltävä verkkopuheen parissa tällaisten tapausten tunnistamiseksi,” hän sanoi.

Lisäksi Jourová ilmoitti, että verkkopuheeseen liittyviä Euroopan unionin lakeja pannaan täytäntöön. ”Niitä (lakeja) sovelletaan Twitteriin riippumatta siitä, kuka sen omistaa. Muskin ei pidä aliarvioida pyrkimyksiämme tehdä suurista alustoista vastuullisia,” hän sanoi.

”Sääntelyviranomaiset valvovat jo nyt tarkasti sovellettavien tietosuojasääntöjen noudattamista, ja voimme panna täytäntöön myös digitaalisia palveluja koskevan lain myöhemmin tänä vuonna”, Jourová lisäsi.

Marraskuussa voimaan tullut digitaalisia palveluja koskeva laki laajensi huomattavasti Brysselin mahdollisuuksia valvoa niin sanottua ”vihapuhetta ja disinformaatiota” lisäämällä rangaistusmekanismeja sellaisia internet-alustoja vastaan, jotka eivät noudata EU:n sääntöjä.

Jos Twitterin kaltaiset yritykset eivät noudata DSA:ta helmikuuhun 2024 mennessä, EU voi määrätä niille sakkoja, joiden suuruus voi olla jopa kuusi prosenttia niiden maailmanlaajuisista tuloista ja mahdollisesti jopa kieltää alustan toiminnan kokonaan.

Lähde: Breitbart

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juu

Ihan termi ”vihapuhe” on älytön.
Viha on tunne, kielletäänkö ihmiset tuntemasta mitään?
Ja tunnetusti tunteiden patoaminen ei ole tervettä, ne jossain vaiheessa purkautuu eikä jälki välttämättä ole kovin kaunista.

Anomestari

Haluavat luoda poliittisille pyrkimyksille sopivia lakeja.

juha II

TOTTA KAI!!!

Ja ne viedään soramontun reunalle, jotka eivät tunnusta EPÄ-demokraattista puoluetta!!!

KOMMUNISMIA – kaikki tyynni!!!

Kantaa Ottavainen

”Vihapuhe” on yksinkertaistettuna sitä, kun yhdellä tavalla ajatteleva joukko ei pidä jonkun toisella tavalla ajattelevan joukon puheista ja koittaa mustamaalaamalla saada siitä yleisesti paheksuttua ja jopa lain mukaan rangaistavaa.

Ilkka Forsten

Ei tule onnistumaan siinä maassa, sikäläiset ei välitä minkään vertaa poliitikkojen puheista, mutta pitävät kiinni perustuslaieistaan tarvittaessa vaikka väkivaltaa käyttäen. Yksikään poliitikko ei ole onnistunut USA:n historiassa muuttamaan aselakeja, joten ei onnistu puheen kieltäminenkään. Ne kun sattuvat olemaan tietyssä mielessä sidoksissa toisiinsa. Se jolla on aseet, sitä et määräile etkä kyykytä etkä rajoita puheita.

Anomaster

Yhdysvaltain perustajat olivat kaukaa viisaita tehdessään perustuslakia. Heidän lähtökohtansa aselaissa oli, että kansan ei tule pelätä hallintoa, vaan hallinnon tulee pelätä kansaa. He tiesivät, että hallinnot helposti alkavat polkea kansaa ja halusivat, että kansaa ei niin vain poljeta.

juu

Tiedättekö mitä?
Ei niitä kinnosta yhtään mikään vihapuhe, se mikä niitä kiinnostaa on on totuus jota ei saisi sanoa.
Tätä nykyä kun poliitikkoja ja politiikkaa arvostelee, niin väittävät että olen joku putinin trolli. En muuten ole, olen paljon isänmaallisempi kuin yksikään ministeri joka myy koko Suomen oman etunsa tähden.

Juha

Katainen kävi kontilleen Junckerin eteen.. saatiin velkaa sata miljaardia
Stubb meni kontilleen Obaman eteen.. saatiin Nato riesaksemme
Sipilå kävi kontilleen Sorosin eteen.. saatiin 100000 tummempaa suomalaista
Marin meni kontilleen Schwabin eteen.. saatiin sota Venäjää vastaan.
Mitähän nämä päägangsterit tästä kostu?
Ja pystyykö seuraava pääpiru pahempaan?

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Juha
juu

Kaikista älyttömintä on ettei media paljasta mitään.
Sen Klaus Schwabin kirjassa kirjoittamia asioita toimittajat Suomessa edelleen sanoo salaliittoteorioiksi.
Hetkinen.. Tyyppi itse myöntää asian ja ”luotettava media” sanoo et se onkin jotain salaliittoa :DD

Vihainen puhuja

Vihapuhe on puhetta (totuus) jota ”eliitti” vihaa.

seant

”Disinformaation selvä ja nykyinen vaara” Kukahan tätä eniten harrastaa, taitaa olla ns. virallinen taho, jota vaihtoehtomedia jatkuvasti korjaa. Esim. nyt on tullut nyt esille twitterin sähköpostien kautta. Usan vaalit, korona, ilmastonmuutos jne. Olen seurannut Ruotsin vaihtoehtomediaa, siellä lähes päivittäin korjataan ns. valtamedian uutisia. Kuten SVT esitti kaavion, että 1/4 osa susista metsästetään vaikka oikea luku oli 16%. Tulevaisuudessa merivesi virtaa Tukholman takana olevan järveen, siitä tulee suolainen, veden saanti loppuu, vaikka tosiasiassa merenpinta on laskenut viimeisen 100 vuoden aikan 33 senttiä. jne.

Ilkka Forsten

En tiedä onko merenpinta laskenut, mutta sen tiedän että maan pinta on noussut. Sitä tapahtuu myöskin suomessa joka vuosi.

Kaverin Puolesta

Se käsitteen laajuus on missä itse vitsi tulee ymmärtää. Puujalkapieruhuumorista kiven sisään?

Uusi vuosi, uudet kepposet

Satiiri on varsin kätevä keino kiertää moiset vihapuhekiellot.

Anomaster

Siinä on vaan sellainen riski, että jotkut pitävät kirjoitettua totena. Jos vaikka kirjoittaisin satiirina, että ”sanna on älykäs, viisas ja kauniskin”, saattaisi moni uskoa siihen, vaikka jotkut toiset tikahtuisivat nauruun ja sotkisivat näppäimistönsä läikkyvällä kahvilla, kun lukisivat moisen potaskan.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Muuta siis lauserakennetta vaikka näin. Kauniskin on sanna, älykäs ja viisaskin. Eihän kukaan tiedä kenestä sannasta sinä puhut. Voit tietysti lisätä perään, ” etenkin marinoituna ” jolloin kaikki tietävät mistä puhutaan. Marinointi ei ole vihapuhetta, ja sanna ei ole mikään yhden tietyn ihmisen nimi, älyä löytyy monelta, samoin kauneutta ja viisautta.

Peter Kreisler

Yhdysvallat on sitten muuttumassa uudeksi Neuvostoliitoksi kuten EU.
Teoria siitä miten markkinatalous kapitalismin kautta muuttuu sosialismiksi ja siitä edelleen kommunismiksi, on tämän U.S.A:n esimerkin mukaisesti paikkaansa pitävä.

Juha

Juuri näin. USA on kommunismin kehto. Kanada, Austraalia ja Suomi tulee hyvänä kakkosena. Näitä maita on pidetty kapitalistisina vapaan markkinatalouden maina, mutta nyt niistä on tullut vihervasemmistolaisen marxilaisuuddn roskaläjiä ja telttakyliä. Chicago, Philly, SanFrancisco, Detroit jne ovat esimerkkinä suomalaisille punakaupungeille. Ahdetaan ne täyteen negeritä ja muuta kulttuuria, kovat hjuumeet vapaaksi, mielisairaat kadulle avohoitoon ja lopetetaan poliisilaitos. Viddu tää on yks espoo tää suomi.

Marakatti

Nytkö aletaan tutkimaan kaikkia arabiankielisiä some-kirjoituksia, koska islamihan todellakin vihaa vääräuskoisia, vammaisia ja seksuaalivähemmistöjä ja uhkaa kuolemantuomiolla.

Myös koraani menee siten kieltoon ja kirjarovioihin, joka vihapuhuu ja neuvoo tekemään vääräuskoisia vastaan hyvin pahojakin tekoja.

pertsa

USA:n demokraatit ovat todellisuudessa kommunisteja ja näitä suomalaiset palvovat sankareina. Sananvapaus on eräs tärkeimmistä ihmisoikeuksista ja sen rajoittaminen on totalitarismia!

Anomaster

On ilmennyt jonkin verran sellaista liikettä, että konservatiivisemmat demokraattivaikuttajat siirtyvät republikaaneihin, koska leftismi on heidän mielestään mennyt liian pitkälle, eikä puolue enää ole entisensä.

Siri

Ei se sitä tarkoita, vaan sitä,että oikeat rikolliset jätetään tuomitsematta ja ”vihapuhujat” pannaan linnaan niiden tilalle.

Uusi vuosi, uudet kepposet

Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, vihapuhe on vaan rukouskutsua.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa