Eurooppa Muu maailma Uutiset

WHO pyytää yleisön apua ”syrjivän ja leimaavan” apinarokkoviruksen uudelleennimeämisessä

Kuva: Flickr.

”Mitä nimessä on?” William Shakespeare esitti kysymyksen ”Romeossa ja Juliassa”. Nyt Maailman terveysjärjestö (WHO) pyytää apua pyrkimyksessään nimetä apinarokkovirus uudelleen ja säästää uhrit nimitykseen liittyviltä ”syrjiviltä ja leimaavilta” vaikutuksilta.

Perjantaina YK:n alainen järjestö ilmoitti perustavansa avoimen julkisen foorumin tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

WHO kertoi, että päätös tehtiin sen jälkeen, kun YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO oli tavannut sen edustajia.

Yhdessä ne pyrkivät löytämään parhaat käytännöt uusien ihmisillä esiintyvien tautien nimeämiseen, jotta ”vältettäisiin loukkaamasta mitään kulttuurisia, sosiaalisia, kansallisia, alueellisia, ammatillisia tai etnisiä ryhmiä ja minimoitaisiin mahdolliset kielteiset vaikutukset kauppaan, matkustamiseen, matkailuun tai eläinten hyvinvointiin”.

YK:n terveysjärjestö sanoi, että se on myös nimittänyt uudelleen kaksi rokkovirusperhettä eli kladeja käyttämällä maantieteellisten alueiden sijasta roomalaisia numeroita, jotta vältettäisiin nimiin liittyvät ”kielteiset” mielleyhtymät.

Breitbart News uutisoi aiemmin siitä, että yleisön apua apinarokon nimeämiseksi uudelleen on pyydetty. Tämä tapahtui vain muutama päivä sen jälkeen, kun Maailman terveysjärjestö WHO varoitti, että Brasiliassa on myrkytetty ja tapettu apinoita, koska ihmiset etsivät vääränlaista kostoa tartunnan oletettua lähdettä vastaan.

Brasilialainen uutissivusto G1 kertoi viime viikolla, että kymmenen apinaa oli myrkytetty alle viikon aikana Sao Jose do Rio Preton kaupungissa Sao Paulon osavaltiossa. Vastaavia tapauksia on raportoitu myös muista kaupungeista.

WHO:n tutkijat ehdottivat uutta nimeä, jolla minimoitaisiin ”negatiiviset vaikutukset kansakuntiin, maantieteellisiin alueisiin, talouksiin ja ihmisiin ja jossa otetaan huomioon viruksen kehittyminen ja leviäminen”.

Nimien muuttamista vaaditaan, vaikka monet muut taudit, kuten japanilainen aivotulehdus, Marburg-virus, saksalainen tuhkarokko (suom. vihurirokko), espanjantauti (espanjalainen influenssa) ja Lähi-idän hengitystieoireyhtymä (Middle Eastern Respiratory Syndrome), on nimetty niiden maantieteellisten alueiden mukaan, joilla ne ovat ensimmäisen kerran esiintyneet tai joissa ne on tunnistettu.

WHO ei ole julkisesti ehdottanut minkään näiden nimien muuttamista.

Sen sijaan tutkijat ehdottivat neutraalia nimeä, joka ottaisi huomioon viruksen evoluution sen sijaan, että ”korostaisi sen etäistä yhteyttä kädelliseen”.

”Tämänhetkisen maailmanlaajuisen epidemiapurkauksen yhteydessä jatkuva viittaus siihen, että tämä virus on afrikkalainen, ja sen nimeäminen afrikkalaiseksi ei ole ainoastaan epätarkkaa, vaan myös syrjivää ja leimaavaa”, he totesivat yhteisessä lausunnossaan. ”Ilmeisin osoitus tästä on afrikkalaisten potilaiden kuvien käyttäminen rokkovaurioiden kuvaamiseen maailmanlaajuisesti pohjoisten maiden valtamediassa.”

Maailman terveysjärjestö WHO julisti apinarokon maailmanlaajuisen leviämisen kansainväliseksi hätätilanteeksi heinäkuussa. Yhdysvallat julisti oman epidemiansa kansalliseksi hätätilanteeksi aiemmin tässä kuussa.

Afrikan ulkopuolella 98 prosenttia tapauksista on miehillä, jotka harrastavat homoseksiä. Rokotteita on maailmanlaajuisesti vain rajallisesti, joten viranomaiset pyrkivät pysäyttämään viruksen, ennen kuin se ”vakiintuu uudeksi taudiksi”.

Ennen vuotta 2022 apinarokkotapaukset liittyivät lähes aina kansainvälisiin matkoihin maihin, joissa tauti on yleinen, tai maahantuotujen eläinten välityksellä. Ensimmäinen ihmisellä todettu tapaus oli vuonna 1970.

The Economist/YouGovin tekemän kyselyn mukaan suurin osa amerikkalaisista sanoo, etteivät he ole huolissaan siitä, että he voisivat itse sairastua apinarokkoon Yhdysvalloissa, vaikka Yhdysvallat on julistanut taudin vuoksi hätätilan.

Kaikki, jotka haluavat ehdottaa uusia nimiä ”apinarokolle”, voivat tehdä sen täällä, kohdassa: ”see ICD-11, Add proposals” (katso ICD-11, Lisää ehdotuksia).

Lähde: Breitbart

 

43 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Matti Kanerva

Pitääkö A-sanan käyttö lopettaa kuten N-sanankin?…A-rokkoa ja N-sankkeria sairastaville kuuluvat toki samat kädellisoikeudet?

Eeva

Yks hyvä tuli vielä mieleen. Tedroksen kullinäppylä. Eiks oo osuva?

Eeva

”Uusi entistäkin tappavampi piikki”

Raksaäijä

WHO-rokko ?? Sopisiko se?
Ei ainakaan nimenä leimaa yhtäkään henkilöä, rotua, kulttuuria tai elikkoa, ja kertoo kaiken olennaisen…
Coronankin voisi nimetä esim WHO-pandemiaksi ?

Molemmissa taudeissa sama kaava: pöpö vihdoin löytyy ja WHO alkaa keulimaan 😂😂 ja saa kaikkien (lähes) maiden hallinnot mukaan vouhotukseen…

Apinarokosta johtuvia etätyöpakkoja ja palvelualojen sulkuja odotellessa…. eristetäänkö uusimaa uudestaan? 😂😂😂
joko se tällä kertaa sahattaisiin oikeasti irti suomesta, ettei rokko leviä 😂😂😂😂

Tämä rokko ei koske tosiaankaan koko väestöä, ainoastaa pientä prosenttia siitä….

juha II

Voi hevon v..tu!!!

Siinä on Teille ”AAAAAAAPPPUVA” sensoria myöten!!!

Ilkka Forsten

Minulla on ehdotus. Valkoisen heteromiehen lihansyönnistä alkanut nationalistinen ihottuma.. Tämä kelpaa takuuvarmasti, koska se EI LEIMAA KETÄÄN EIKÄ MITÄÄN, ja Lähi-Idän korkeasti oppineetkin saattaa hyväksyä uusionimen, samoin antifa. Se antaisi niin hyvän syyn hyökätä valkoisten kimppuun. Hottentottien yhteisö on samoilla linjoilla jostain syystä.

Uskon että tarjoamani ehdotus kelpaa myöskin WHO:le sillä he eivät voi koskaan nimetä todellista syytä tai syyllisiä kun hyppykuppa karkaa homppelien käsistä jossain saharan eteläpuolella. Toki käsitämme että myöskin ilmastonmuutos synnyttää uusia sairauksia, sillä villieläimet pakenevat aavikoitumista. Lähinnä lepakot jotka sitten syödään ihmisten ilmoilla. Lepakoiden syömisellä on pohjoismaissa pitkät perinteet, ja osittain tästä syystä WHO oli vastustamassa ettei saisi esittää viimeisintä Batman elokuvaakaan kuin hyvin valitulle kohdeyleisölle. Nimittäin Kiinalaisille joiden sukuperimä johtaa Wuhanin lepakkoluolaan.

On mielenkiintoista että uutisen otsikkokuvassa on valkoinen mies, vaikka KAIKKI tietävät ettei ”apinapoksahdus ” ( Monkeypox ) suinkaan karannut euroopasta afrikkaan vaan päinvastoin. Voimme aina lohduttautua sillä että uusi rokote on jo olemassa, ja sitä käytetään heti vauvasta vaariin kunhan syyskausi saadaan kunnolla vauhtiin ja ihmisten elämä taas rajattua neljän seinän sisään. Marin on jo väläytellyt liikkumisrajoitusten voimaantuloa, voi kiitos sanna.. WHO onkin julistanut tämän pandemiaksi, joka kuulemma ohittaa koronan mennen tullen, ja vaatii Pfizerin rokotteen heti eikä viidestoista päivä. Rokotteen kehitystyöhön on käytetty paljon rahaa, todella paljon, sillä poliitikkojen lahjonta ei ole mitään nappikauppaa.

Vaiva oli alunperin hanurihinurien keskuudessa tuotettu, mutta sekin oli väärin sanottu, sillä toiseuttaminen on syntiä ja niin rokosta tuli kaikkien yleissairaus joka tarttuu kassajonossa, metrojonossa, maitojonossa ja muuten vaan jonossa. Riittää kun käsipari räplää edellä olevan tarakkaa, mikä on ihan yleistä ja suvaittavaa sillä emme toiseuta emmekä synnytä polarisaatiota, sillä aito suvaitsevaisuus kyllä edellyttää tarakan räpläämisen sallimista vaikka koronan takia on syytä pitää kahden metrin välit.

Ja lopuksi, olen ihan he*****in vit****nut tähän loputtomaan pas****n jossa valkoiset on joka asiaan syyllisiä, ja meitä voi yhdistää mihin tahansa maailman ongelmaan joka syntyy jossain alikehittyneessä banaanivaltiossa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

Et ole ainoa jota vatuttaa…niin karseaa syrjintää ja noita ite valkoisia riittää tätä oppia jakamaan…se kertoo ettei ole muumit eikä raamit kunnossa.Ja money talks ja liiteriopiston pomot.
Etovaa touhua.

Ilkka Forsten

Pakko todeta että nuo kädet tuossa alempana olevassa kuvassa muistuttaa erehdyttävän paljon kaverin käsiä, kun hän jäi sorsastuskauden aloituksessa kaislikkoon pomppusorsia hätyyttämään. Sinne nimittäin ammuttiin veneestä, ja osumiakin tuli. Siinä sitten iltapuhteina nypittiin pinseteillä raskametallia käsistä ja käsivarresta. Hyvin autenttisen näköinen kuva etten paremmin sano.

Kata

😀 Joo totta siltä näyttää!

Valkoinen

Off topic

Minneapolisin opettajien ammattiliiton sopimus vaatii ensin valkoisten opettajien lomautuksia

https://alphanews.org/minneapolis-teachers-union-contract-calls-for-layoffs-of-white-teachers-first/

Kata

Juu semmoista se on keskilännessäkin.Findians olivat siellä alinta porukkaa jo suurina siirtolaisvuosina.Syrjittyjä.
Eli natiivit ja suomalaiset..Both cultures also faced persecution and displacement and exclusion. Finns were forced from their homes when part of the country was ceded to Russia. American Indian populations had been forcibly removed. Both ethnicities were the underdogs in the region. After the Finnish involvement with the mine strikes, the Oliver Mining Co. excluded Finns from mining jobs.

Kata

Jännää että vastasin sinulle suomalaistenkin (suurina siirtolaisvuosina) kohtelusta Minnesotassa mutta meni odotushuoneeseen.Omituista…

Tuumailija

Oli uudessa informaatiossa pureskeltavaa ja sulateltavaa, sen verran kuumaa dataa laitoit.

Kata

Luulen että alko-rytmi toppas sanaan pe**e–cution…ko meän kielellä se on niin tuhma sana tuossa alussa… 😀

karisala

Moktargubtarokko

5hts

Suomalaiselle riittääkin että jonkin nimi on eksoottinen ja vaikea muistaa – silloin se on eksperttiasiantuntijoiden tiedon aluetta ja nämä eksperttiasiantuntijat tietävät sekä kertovat kuolevaisille, millä tunteella nimettyyn kuuluu reagoida.
Siksi suomalaiset poliitikotkin aina käyttävät muotisanoja. Saa kuullostamaan ”älykkäältä” ja vakuuttavalta.

manki

WHO:n antirasisteille taitaa itselle tulla apinarokosta tummaihoiset mieleen joten sen takia haluavat vaihtaa nimen. Kukakohan tässä nyt sitten oikein rodullistaa?

Zardex

Paljon hyviä ehdotuksia täällä.
Omani:
Alistu ja tottele-Pox (Submit and Obey-pox)
tai
EVVVK-Pox (GTFO-Pox)

Eeva

Hiton hyvä ja osuva

Eka Kettunen

Harmi tosiaankin, että apinoita syyllistetään tai leimataan tämän takia, ovat sentään täysin syyttömiä luontokappaleita tämän hetkiseen tilanteeseen.

Taudin uudelleen nimeäminen on idioottimainen ajatus, onhan se ollut käytössä jo yli 50 vuotta ja lukuisia tutkimuksia, artikkeleita ja muuta materiaalia on julkaistu suuria määriä. Tällainen asioiden vääntely on vain osoitus siitä, kuinka turha järjestö WHO on.

Letunviuhake

Öööö??? Swappox, Marinpox, Clauspox, Analpox!! Ja edelleen vaadimme sähkötuoliin nämä globaalit maanpetturit/kansanmurhaajat!!! Anteeksi jo etukäteen jos joku pahoitti mielensä.

Eeva

👍👍

Kantaa Ottavainen

Faggotpox, eli hinttirokko.

Kainuunkonkari

Homorutto?

Kainuunkonkari

Jos luette ensimmäisestä koirasta,joka sai ”Homoruton”, niin media pyrkii välttämään pääsääntöisesti kertomasta haavaumista koiran anuksessa.
https://www.infowars.com/posts/first-dog-infected-with-monkeypox-after-sharing-bed-with-gay-couple/

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kainuunkonkari
Ilkka Forsten

Joku ” tummahipiäinen ” TIK-TOK naikkonen on kertonut että hän on kehittänyt uuden tavan saada mies kiinnostumaan itsestään. Sormet lompsaan ja sen jälkeen pyyhkäisy niskaan ja ranteisiin saa kuulemme äijät ihan sekopäisiksi vällyjen välissä… Jostain syytä tämä keksintö ja sen keksijä ei tuottanut minulle suurta ihmettelyä, mitä tulee siihen että osasin aavistaa DNA perimän jo alkuvaiheessa.

Älkää sitten ihmetelkö kun alkaa tulla taas joku omituinen näppylöitä tuottava vinksahdus keskuuteemme. Se todella korkeasti koulutettu ryhmä, joka tekee näin briljantteja keksintöjä on lisääntymään päin muuallakin kuin varissuolla. Täytyy olla koko lailla outo suhde hajusteisiin, jos tämäkin saa villiintymää ? Ennen puhuttiin feromonien vaikutuksesta, nyt sen korvaa ” per**emonoonit. Uskon että tätä vielä jatkokehitetään tuottamalla jalkahiki nimistä parfyymiä niille jotka rakastaa savannia pitkin polkeneita koneinsinöörejä.

Tämä maailma ei ansaitse elää, olen tullut siihen johtopäätökseen.

Kata

Emmie tiiä mutta mua naurattaa….ja itkettää samaan aikaan kuinka alas tikkitokki-ihmiskunta on vajonnut.
Koko elämä muutamissa minuuteissa mitä hulluimmista tai hitokseen yksnkertaisista asioista mutta ”pitää vähän näkyä”!

Ei ollu kuiten videota niinku opetusmielessä…? 😀

Sitäkään en ihmettelisi enää.

Tämä tavalliseen katseluaikaan tuleva puolisonetsintä-sarja telkussa antaa osviittaa mihin ollaan menossa…mikä merkkaa ihmisessä kun alhaaltapäin aletaan verhoa nostaa,naama viimeisenä…uskomatonta….voivoi ja kun emmanuelle oli niiiiiin gauhee aikanaan…

Puolueeton

Vitsikkäitä nimiä on esitelty. Mutta mikä WHO:n ajattelussa on takapiruna? Ihmisten pelottelu kuten koronaepidemissakin. Joka päivä kuolee 35000 lasta nälkään, jolla WHO:lla ole mahdollisuus pelotella ihmisiä länsimaissa.
Kansalaisia tulee pelotella vaikka panemalla miettimään taudin nimeä, jotta nämä häiriintyvät ja todelliset ilkeät tavoitteet jäävät huomiotta. Ilkeillä tavoitteilla tarkoitan pyrkimyksiä totalitaariseen hallintoon.

Box Office

Pridepox
Rainpox
Brownpox

Coccomobil

Se vois olla vaikka ”rupina-atto” koska jonkinlaisia rupiahan siinä iholle nousee.

Timppis

Kyllä ehdottaman neutraali on Pervo-virus.

Näin

Cabalpox
WHOspox
NWOpox

Kiinankorona

”Afrikantauti”, ”Saharansyyhy” tai ”Sekundaebola”.

Kiinankorona

Miten olisi vaikkapa ”Sateenkaarisilsa” ?

Hybridiosaaja KokkiKoneistaja

Homorutto. Ei leimaa apinoita ja kertoo kaiken tarvittavan leviämistavasta. Kun tauti sitten nykyajan länsimaisen holtittoman nussimakulttuurin takia leviää laajemmallekin, voidaan nimeksi muuttaa joku nwowef-2030. Tuossa kohtaa ko. rutto onkin jo muuttunut merkiksi jota ilman et saa osallistua yhteiskunnan toimintoihin. Asiaan kuuluu tietysti kolmen kuukauden välin otettava buusteripiikki, ettei ihan kaikki ruumiinosat tipu nimismiehen kiharoihin ajettaessa.

Tane

Homoapinarokko, kelpaako? Homorokko?N..keritauti?Afrikantuliainen?

Toin sen näisin

Ehdotan NWO-ruttoa, viralliselta nimeltä NWO-22.

Perusteluna, että siinä on kaikki, mitä Uuteen Maailmanjärjestykseen sisältyy:

1. Sodomia : tauti on tarttunut sukupuoliteitse apinoista mustiin miehiin

2. Rotujen sekoittaminen ja rotujen väliset suhteet: tauti on tarttunut mustista miehistä valkoisiin miehiin

3. LGBT-ideologian edistäminen: viittaan edelliseen

4. Vapaa seksi: viittaan edelliseen. Taudin tartuttajilla on useita seksikumppaneita lajiin ja rotuun katsomatta

Kata

Ja erityisesti lasten päiden sekoittaminen tuolla kirjainyhdistelmäsekametelisopalla(kohta 3) ja lasten murrosiän estäminen jos lapsi tuntee olevansa toista sukupuolta!Helevetto!
Kerrassaan oksettavaa!
Näin raakaa peliä pelaa juurikin libtardien NWO!

juu

Samaan agendaan liittyy kaikki, ilmastohuijaus, ruokapula, sähköpula, talouden romahduttaminen jne..
Ja ne WEF ym kerhot käy sellaisten maiden kimppuun, jotka ei ole kiinnostunut mitään suuresta nollauksesta ja maailmanhallituksesta.

Mutta eipä tuo apinarokko kovin vaarallinen ole, jos WHO:n suurin ongelma on sen ”syrjivä nimi”

Piikkilampaat

Mielisairaiden homorokko.

murre riepunen

Apinarokko tuntuu oikein hyvältä nimeltä, valtamedian on syytä pitää nimeä esillä kaikissa lähetyksissä, kerrottava myös ketkä taudin kantajia ovat, myös kuvia apinarokkoon sairastuneista levitettävä, kuten muissakin taudeissa on tapana.

otto suni

Kyseessä on todella erityisesti homosuhteissa esiintyvä tauti mikä tarttuu Covid-19 rokotetuilta homoilta toiseen kumppaniin. Tauti nimettiin jo 1958 kun kokeiltiin apinoihin vanhaa isorokkorokotetta.
Tauti ei täytä mitään vanhan pandemian määritelmää vaan on ainoastaan jälleen keino kyykyttää länsimaisia lampaita. Sanna on jo riemuissaan suunnitellessaan uusia rajoituksia meille tavallisille ”pottunokille”! WHO:n Tedros kaipaa kovasti samanlaista käsittelyä kuin Salman Rushdie sain.

Irma

Ehdotan apinarokon uudeksi nimeksi ”n..eri-ja homorutto”. Ehdottamani uusi nimitys apinarokolle ei ole poliittisesti korrekti, mutta en ole minäkään.