Muu maailma Politiikka Talous Terveys ja hyvinvointi

Yhdysvallat maksaa 176 miljoonaa dollaria Modernalle mRNA-lintuinfluenssarokotteen kehittämisestä

Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Lintuinfluenssasta saattaa tulla lääkealan suuryritysten uusi rahasampo koronakriisin kuihduttua Ukrainan sodan myötä.

Yhdysvaltojen hallitus tulee työntämään 176 miljoonaa dollaria veronmaksajien rahoja lääkealan suuryritys Modernalle kehittääkseen mRNA-rokotteen lintuinfluenssaa vastaan.

Modernan lintuinfluenssarokote on jo testien alkuvaiheessa ja käyttää samankaltaista mRNA-teknologiaa kuin mitä käytettiin Covid-19 rokotteissa. Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriön tarjoamalla rahoituksella on tarkoitus jatkaa rokotteen kehittelyä ja kokeilua, sisältäen myöhäisen vaiheen testauksen, jos aikaisemmat koetulokset osoittautuvat positiivisiksi.

Tutkimusprojektia voidaan nopeasti muuttaa kohdistumaan toisen muotoiseen influenssaan kuin H5N1-lintuinfluenssaa, jos sellaisia ilmenee, Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriö oli kehunut projektia.

Aika näyttää, miten suosittu lintuinfluenssarokote tulee olemaan Amerikassa ja tuleeko sillä olemaan samanlaisia terveydelle haitallisia sivuvaikutuksia kuin Covid-rokotteilla oli.

Suomessa lintuinfluenssarokotukset on jo aloitettu mutta kiinnostus niihin on ollut toistaiseksi vähäistä.

Lähde: AP

Tilaa
Ilmoita
7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Vaikuttaa siltä, että ihmisiä voi huijata kerta toisensa jälkeen, riippumatta siitä mitkä ovat seuraukset huijatulle itselleen. Jotenkin en voi välttyä päätelmältä siitä, että Darvinismi toimii ja karsii herkkäuskoiset joukostamme.
Epämiellyttävää asiassa on se, että näitä ”rokotteita” annetaan myös lapsille ja vanhuksille, jotka eivät voi puolustaa itseään.
Ihmisen ahneus saa käsittämättömän epäinhimillisiä ja julmia muotoja.

Marko Kristian

Kiitos mutta ei kiitos.
Koko maailmassa on todettu alle 10 lintuinfluenssa tapausta, Syomessa ei yhtä ainutta ja suomalaiset pääsevät saamaan ihan ensimmäiset ”rokotteet” maailmassa.
Saapa nähdä paljonko sitä lintuinfluenssaa sen jälkeen on?

John Quiman

Tuohan tuossa onkin sitä naurettavaa. Ei ole koko tautia näkynyt ja jo rokotuksia ollaan tarjoamassa. Ovatkohan epäonnistuneet ”pandemian” luomisessa?

John Quiman

Olettavat, että kyllä ihmisiä voi vielä huijata, ainakin kerran vielä.

Marko Kristian

Kyllä ihmisiä voi huijata ihan loputtomiin, media on se joka sen takaa.
Itsellä katkes kaikki yhteydet yhteen kaveriin kun se soitteli ja laitto viestiä jatkuvasti että nyt saat korona piikin, teidän seudulla saa nyt rokotuksia. Viimisessä puhelussa sanoin että en ota mitään xxx piikkejä eikö nyt mene perille.

Peter Kreisler

Asialle on puhtaasti psykologinen selitys, kun ihminen huomaa tehneensä jotain peruuttamattoman typerää, hän ei halua olla muita typerämpi vaan haluaa muidenkin tekevän saman virheen ja on siten samalla tasolla muiden kanssa.

John Quiman

Maailma on pullollaan ihmisiä, jotka ajattelevat parastasi ja haluavat omien uskomustensa valossa johdattaa sinua oikealle teille. Heillä ei vaan ole tapana kysyä mielipidettäsi, eikä kunnioittaa sitä, jos jonkinlaisen mielipiteen sattuisitkin lausumaan. He tulevat kuin juna ajaakseen ylitsesi, joten parasta väistää ja antaa niiden mennä menojaan.

Uusimmat uutiset