Muu maailma Politiikka Terveys ja hyvinvointi

Yhdysvallat: Ryhmä haastaa Washingtonin kuvernöörin oikeuteen lakiehdotuksesta, joka sallii sukupuolenvaihdosleikkaukset alaikäisille ilman vanhempien suostumusta

Sateenkaariväen mielenosoitus Washingtonissa. 12. huhtikuuta 2019 Trumpin hallinnon kielto armeijassa palveleville transsukupuolisille tulee voimaan. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 2.0) / Ted Eytan.

Lakiehdotuksen kannattajien mukaan lainsäädännössä ei käsitellä huoltajuuskysymyksiä tai nuorten erottamista vanhemmistaan.

New Jerseyn Middletownin koululautakunnan puheenjohtaja Frank Capone varoittaa videolla, että vanhempien oikeudet ovat ”hyökkäyksen kohteena” ennen oikeuden päätöstä ”The Story with Martha MacCallum” -ohjelmassa.

America First Legal, voittoa tavoittelematon ryhmä, jota johtaa Donald Trumpin entinen poliittinen neuvonantaja Stephen Miller, on nostanut kanteen Washingtonin kuvernööriä Jay Insleetä vastaan pysäyttääkseen osavaltion lain täytäntöönpanon, joka sallii alaikäisille sukupuolenvaihdosleikkaukset ilman vanhempien lupaa.

Konservatiivisen ryhmän mukaan senaatin lakiesitys 5599, jonka kuvernööri Inslee allekirjoitti toukokuussa, ”luo vaarallisen kannustimen alaikäisille, jotka ovat eri mieltä vanhempiensa kanssa ’sukupuolenkorjaavasta hoidosta’, paeta turvakotiin tai sijaiskotiin”.

SB 5599 sallii sijaiskotien ”majoittaa nuoria ilman vanhempien lupaa”. Lisäksi sijaiskotien ei tarvitse ilmoittaa vanhemmille siitä, missä heidän lapsensa ovat tai jos he saavat lääketieteellisiä toimenpiteitä, ”jos siihen on pakottava syy, johon kuuluu myös suojattuja terveyspalveluja hakeva nuori”.

Lakiehdotuksen mukaan ”suojattuihin terveydenhuoltopalveluihin” kuului ”sukupuolta vahvistava hoito”, joka alaikäisten osalta sisälsi mielivaltaisesti kaiken, mitä lääkärit määräävät dysforian hoitoon.

”Sukupuolta vahvistavaa hoitoa voidaan määrätä ’kaksisieluisille’, transsukupuolisille, ei-binäärisille ja muille sukupuoleltaan erilaisille henkilöille”, lakiesityksessä todetaan.

Demokraattiset lainsäätäjät kuvailivat tuolloin sukupuolenvaihdosleikkauksia ”ihmishenkiä pelastaviksi”.

VIDEO: Trans-mies kysyi tämän yksinkertaisen kysymyksen lapsista trans-konferenssissa. Hänet potkittiin ulos konferenssista. Trans-mies Aaron Terrell häädettiin WPATH:n vuotuisesta tieteellisestä symposiumista, koska hän oli kysynyt kliinikoilta heidän tutkimuksestaan alaikäisille suunnatuista lääketieteellisistä toimenpiteistä.

”Jokainen lapsi – myös transnuoret – ansaitsee olla turvassa kotona. Täydellisessä maailmassa näin olisi, mutta valitettavasti se ei ole todellisuutta”, sanoi lakiehdotusta tukenut demokraattinen senaattori Marko Liias Everettistä. ”Tämä laki vahvistaa sitoumuksemme varmistaa, että lapsilla on turvallinen ja vakaa paikka, jonne mennä, kun he eivät ole tervetulleita kotiinsa.”

Lakiehdotuksen kannattajat sanoivat, että lainsäädäntö ei käsittele huoltajuuskysymyksiä tai nuorten erottamista vanhemmistaan, jos nämä eivät ole antaneet suostumustaan lapsensa ”sukupuolenvaihdokseen”.

America First Legal väittää, että SB599 antaa Washingtonin osavaltiolle luvan ohjata alaikäinen ”käyttäytymiseen liittyviin terveyspalveluihin” määrittelemättä, mitä tämä tarkoittaa.

”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nuoret lapset, jotka karkaavat kotoaan, voivat saada kemiallisia sterilisaatiolääkkeitä tai jopa sukupuolielinten silpomista ilman vanhempien suostumusta tai tietoa”, ryhmä totesi lehdistötiedotteessa.

Lähde: Fox News

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Se, että tultuaan täysi-ikäiseksi voi päättää omista asioistaan on ihan hyvä periaate, sitä sovelletaan jo laillisten päihteiden osalta ja hyvä niin. Tämä sateenkaariväen omituinen innostus manipuloida lapsia on outo ilmiö, sillä yleensä he kertovat olevansa humaaneja ja ihmisoikeuksien puolustajia. Vai onko tässäkin käynyt niin, että pieni ääriryhmä on ominut asian päästäkseen hillumaan ja aiheuttamaan pahennusta.
Samaa periaatetta voisi soveltaa myös uskontokuntiin kuulumisessa ja uskonnon opetuksessa kouluissa sekä uskonnollisten (taikauskoisten) väkivalta rituaalien toteuttamisessa. Esimerkiksi alaikäisten ympärileikkaaminen pitäisi lopettaa, sillä voihan jokainen täysi-ikäinen silpoa itseään jos niin haluaa.

John Quiman

Puhuvat sukupuolen vaihtamisesta leikkauksin. Heillä ei kuitenkaan ole näyttää yhtään tapausta, jossa sukupuoli olisi vaihtunut. Heillä on esittää vain tapauksia, joissa kehon sukupuoli on tärvelty peruuttamattomasti, ei suinkaan muuttunut muuten kuin ehkä ulkonäöltä toista sukupuolta muistuttavaksi, jos totuus peitetään vaatteilla.

ilkka

Tekovi****a ei kannata tehdä ehjään per****een. Saman voi sanoa myöskin niin ettei ehjää tarvitse korjata. Maailmaan ei synny yhtään sellaista olentoa, josta pitäisi arpoa kumpaa sukupuolta hän on, ja vielä vähemmän on tarvetta pyrkiä normalisoimaan joku peruuttamaton kirurginen toimenpide kun teini sellaista vaatii.

Käsittääkseni jokainen nuori kokee jossakin teini-iän kynnyksellä tunteen ettei oikein osaa selittää sielunmaisemaansa, mutta onko sen hetken tarkoitus olla rahan- ahneiden puoskareiden ja poliitikkojen leikkikenttä. Tuskin ? Se vaihe tulee ja menee, eikä siitä pitäisi nostaa mitään juupas eipäs keskustelua.