Maahanmuutto Muu maailma Rikos

Yhdysvaltalaistuomioistuin: ”Laittomasti maassa oleville kuuluu oikeus omistaa aseita”

Kuva: Wikimedia Commons.

Mikä voisi mennä pieleen, kun laittomasti maassa oleville annetaan oikeus aseiden omistamiseen?

Yhdysvaltojen Illinoisin alueellisen tuomioistuimen tuomari oli tullut tulokseen, että aseen hallussapidosta laittomasti maassa olleen syyte oli perustuslain vastainen.

Maassa laittomasti oleskellut Heriberto Carbajal-Flores oli joutunut rikossyytteeseen ”aseen hallussapidosta ollessaan laittomasti Yhdysvalloissa.” Hänen hallustaan oli löydetty ampuma-ase kesäkuussa 2020, minkä myötä syytteeseen joutunut Carbajal-Flores oli kirjannut asiasta kaikkiaan kolme valitusta, jolloin kolmannella kerralla tuomari Sharon Johnson Coleman oli perunut syytteen vedoten perustuslakiin aseiden omistusoikeudesta.

”Valtion perusteluiden mukaan Carbajal-Flores on ei-kansalainen ja laittomasti tässä maassa. Oikeus silti ottaa huomuoon, että Carbaja-Floresia ei ole koskaan tuomittu törkeästä rikoksesta, väkivaltarikoksesta, tai aseellisesta rikoksesta. Carbajal-Flores on lisäksi kertonut hankkineensa aseen itsensä ja omaisuutensa puolustamiseksi kevään 2020 levottomuuksien seurauksena,”
Coleman oli lausunut päätöksessään ja lopulta summaa:

”Ei-kansalaisten aseiden hallussapitolaki 18 U.S.C. § 922(g)(5) rikkoo perustuslain toista lisäystä vastaan, pätien Carbajal-Floresin tapauksessa.”

Tuomari siis kumosi syytteen, vaikka lain mukaan laittomasti maassa olevilla ei ole laillista oikeutta omistaa aseita. Tulevaisuudessa kaikki laittomasti maassa olevat, jotka joutuvat syytteisiin aseiden hallussapidosta, voivat vastedes vedota Carbajal-Floresin ennakkotapaukseen.

Lähde: Breitbart

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

Suomessa aseenkantolupaa voi nyt hakea sähköisesti, kohta lupa tippuu luukusta joka islamistille tässä maassa. Tämän maan toimissakaan ei nykyään ole ei sitten mitään järkeä. Mitä niitä enää mitään tutkitaan, ei muuta kun asetta ostamaan suoraan tiskiltä käteen tässä pohjoisessa usan kopiomaassa.

Marko Kristian

Siellä niitä laittomia ”turvapaikanhakijoita” rynnii piikkilankojen ja rajavartijoiden läpi ihan niin kuin euroopassakin.
Ainoastaan Bidenin aikana tämmönen on mahdollista.
https://nypost.com/2024/03/21/us-news/migrants-break-barriers-and-rush-border-guards-in-el-paso/

John Quiman

Tuomarilla kai pallo hukassa. Mieshän oli tullut rajan yli aseistettuna, eikä sillä ole mitään aseenkantolupaa, eikä mitään muutakaan, mikä tekisi aseista laillisen.

Ruoste Iskee

Sama kyllä iski silmää niin että pisti. Täytyy olla tuomari kyllä joku pahasti seniili.
Omalla kohdalla on yksi tapaus. Aokaa jotakuinkin 12 vuotta sitten kun niinkutsuttu isäukko kuoli ja poliisit soitti että olisi kymmenkunta metsätysasetta jäänyt mitkä lähettäisivät minulle. Olin hiukan kuin nyrkillä lyöty, että mitä helkkaria, tuosta vain aseet minulle, joukossa myös voikamakas 308 hirvikivääri, aseet kyllä on tuttuja kun olen joskus muumioikaan vuosia ollut metsästäjä mutta aseet vaihtui kameraan jo yli 20 vuotta sitten, aseet myös myin kun lopetin metsästyksen. Puhelimessa jouduin varmaan 10 kertaa toistaan että en halua aseita, eihän minulla olisi ollut edes noille kantolupaakaan. Tapaus vain sai minut hermoraunioksi kun tajusin miten löyhästi aseita voi saada käsiinsä.