Eurooppa Kulttuuri Muu maailma

Zelenskyi poistettu vaikutusvaltaisimpien juutalaisten listalta

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 4.0) / PRESIDENT OF UKRAINE VOLODYMYR ZELENSKYY Official website.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi loistaa poissaolollaan, kun Jerusalem Post julkaisi tämän vuoden listan maailman vaikutusvaltaisimmista juutalaisista. Wagnerin pomo Prigozhin saa kuitenkin kunniamaininnan.

Viime vuonna Volodymyr Zelenskyi oli Israelin silloisen pääministerin Yair Lapidin jälkeen listalla toisena.

Jerusalem Postin mukaan vuoden vaikutusvaltaisin juutalainen on sen sijaan Sam Altman – vallankumouksellisen tekoälypalvelun ChatGPT:n takana olevan OpenAI:n toimitusjohtaja. Lehti toteaa, että myös muut OpenAI:n johtohahmot, kuten Ilya Sutskever, ovat juutalaisia.

Sam Altmania seuraavat Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu toisella sijalla ja Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken kolmannella sijalla.

Ukrainan presidentti ei esiinny uudella listalla lainkaan. Äskettäin edesmennyt Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin saa kuitenkin kunniamaininnan symboliselta 52. sijalta.

Venäläisjuutalainen oligarkki ja Putin-kriitikko Roman Abramovitš on 22. sijalla listalla, jota muuten hallitsevat mediajättien omistajat, rahoittajat ja niin sanotut filantroopit, kuten juutalaismiljardööri George Soros.

Lähde: Fria Tider

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Tämän vuoden Nobelin rauhanpalkinnon saa Zelenskyi.
      – Nobeleilla on nykyään vain se arvo mikä kustakin palkinnosta on maksettu lahjuksina komitealle ja sen äänivaltaisille jäsenille.

John Quiman

Eivät tarvitse lahjuksia, ovat poliittisen ideologian huumaamia.

Ilkka Manttari

Vielä yksi asia. Onko teistä oikein että alusta joka julkaisee mielipiteenne voi joutua oikeustoimenpiteiden kohteeksi. Minusta ei alusta voi olla siitä vastuussa. Kirjoittaja on. Miten voi olla sekä alusta, että kirjoittaja. Puolitetaanko jotenkin tuomio 😂. Ei se sellaisena ole yhteiskunnallinen toimija, ellei siitä tehdä sellaista.. Kiittäkää vihervasemmistoa.

John Quiman

Jos pitäisin tämän tyyppistä alustaa mielipiteille, haluaisin siivota pois roskat eli törkeydet ja muut sekopäisyydet, mutta en mielipiteitä sinänsä. Katson, että julkaisu kärsii, jos kommenteissa on turhan sekopäinen ja ville meno päällä vapaasti. Kaiki asialliset pitäisin sallittuina.

Ilkka Manttari

En voi uskoa. Jo toinen kommentti odotukseen. Minun täytyy olla todella paha ihminen. 😂

John Quiman

Ei tarvita kuin yksi sana, joka kompastuu filtteriin. Viestissä ei tarvitse olla mitään vikaa.

Ilkka

oliko Prigozhin juutinraumalainen ?

Ilkka Manttari

Aina joskus ihmettelen tätä sensuuria täällä. Ei kai se niin paha ole. No en noita esimerkkejä laita. Katsotaan tuo kommenttini kun tulee ulos. Toivottavasti.Ei mielestäni ollut paha.

Ilkka Manttari

Uusi yritys. Jos riittävän kauas mennään, kaikki ovat sukua keskenään, koko universumi. Jotenkin tuo Pannspermia tuntuu olevan lähellä ajattelutapaani. Itse lukeudun niihin ihmisiin joiden mielestä avaruus pursuu elämää.Meidän kaltaisimme mikrobit eivät vaan sitä tunnista. Meille on toinen konteksti. Eivät muurahaisetkaan meidän teatterista paljoa ymmärrä.Aika harvassa on kuitenkin tilanteet joissa niitä täytyisi t-ppaa. Niillä on esim. taipumus hakea kuolleet omaisensa pois vaikka kylpyhuoneen lattialta johon ne olette vaikka myrkyllä t-ppaneet. Siis vähän suhteellisuudentajua. Tuo äskeinen on siis myös itse koettua ”kansanviisautta”. Jos siivoatte, tulevat takaisin.Täytyy oppia mikä on paha paikka.Kukapa meistä olisi vapaa noista historian ”rasitteista”. Politiikassakin on paljon oppimista.

Ilkka Manttari

Ei tietääkseni ole vielä kukaan täällä todemmut, mutta on se aika kummaa porukkaa noi j…tal..t. Propagandaa voi tehdä niin monella tavalla. En ole asiantuntija tässä asiassa, mutta tiedän kyllä jos jokin haisee. Kaikkia listoja voi tietenkin tehdä miten haluaa ja voi sanoa että tämä on minun mielipiteeni. Silloin tuskin kukaan sitä voi kiistää.

Peter Kreisler

Zelenskyin kanssa taisi käydä niin, että marionetti alkoi sooloilla ja kaikki ei mennyt suunnitelman mukaan, j-talainen näyttelemässä kansallissosialisti johtajaa näytti jo alkuun hieman oudolta.
Mutta, aina välillä ”häntä heiluttaa koiraa”.

Uusimmat uutiset