Eurooppa Muu maailma Politiikka

Azov: Tuhosimme prikaatikaupalla venäläisiä vain kolmessa päivässä Avdiivkassa

(Andriy Biletsky), Ukrainan poliisin everstiluutnantti, poliisin erikoisrykmentin «Azov» komentaja vapaaehtoisten kanssa. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 3.0 DEED / My News24.

Kansallismieliä sotilaita riveihinsä kokoava Azov kertoo tuhonneensa Avdiivkassa prikaatikaupalla Venäläisiä terroristeja vain kolmessa päivässä. Azov otti vastuun alueella vetäytymisen turvaamiseksi.

Yksikön mukaan kuolleita vihollisia on ainakin 1500, haavoittuneita yli 3500, suuri osa vakavasti, ja panssaroituja ajoneuvoja päätyi telakalle yli 20 kappaletta. Nämä lukemat sisältävät siis vain kolmen päivän taistelun aikana tulleet tappiot ja ainoastaan Azovin sotilaiden tuottamat. Alueella on myös muita yksiköitä.

Kun vetäytyminen Avdiivkan pikkukaupungista, jonka laidalla Venäjä on ollut jo kymmenen vuoden ajan, oli suoritettu, vetäytyi myös Azov alueelta pois. Putinistit myös Suomessa levittävät valeuutista antautumisesta, mikä ei pidä paikkaansa, sillä he eivät osaa erottaa vetäytymistä ja antautumista toisistaan. Azov sekä Ukraina jatkaa edelleen taisteluaan.

Avdiivka oli ennen sotaa noin 30 000 asukkaan kaupunki. Venäjän joukot ovat olleet jo kymmenen vuoden ajan sen välittömässä läheisyydessä ja nyt kahden vuoden täysimittaisen sodan jälkeen alue päätyi Venäjän haltuun. Siellä nostettiinkin punalippuja salkoihin valloittajien toimesta.

Aktiivisemmat taistelut alueella ovat kestäneet viiden kuukauden ajan. Lopulta alue vaihtoi omistajaa, kun hyökkääjä keskitti sinne käytännössä kaikki voimavaransa ja ryhtyi käyttämään maailmansotien aikaisia taktiikoita juoksuttamalla joukkuetta toisensa perään kohti puolustajien asemia syöden näiden resurssit. Kaupungin valtaamisen hinta on arvioitu olevan kymmeniä tuhansia kuolleita.

Venäjä valloitti viime toukokuussa pienen Bakhmutin kaupungin ja heti perään vielä pienemmän Avdiivkan 9 kuukautta myöhemmin. Tällä tahdilla hyökkääjällä menee vielä useampi kymmen vuosi ennen kuin koko Ukraina on vallattu.

Lähde: Azov

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
n/a

Ukrainian johto myönsi jo azovin porukan jääneen vangeiksi.

Ismo Meinander

Putinin ja Venäjän imperialistisilla haaveilla on melko raskas inhimillinen hinta. Tosin ei Länsi ole juuri parempi; suo siellä, vetelä täällä.

Toivon Ukrainan kuten koko Euroopan päätyvän kolmannen maailmansodan jälkeen kansallismielisille voimille, jotka osaavat tehdä korruptoitumatonta politiikkaa myös kansainvälisesti.

Ilkka

Putinin ajatus helposta voitosta paraatimarsseineen on kokenut jo nyt arvovalta tappion. Alussahan hän julisti ” vapauttavansa ” koko Ukrainan natseista, ja liki kahden vuoden jälkeen ei olla lähelläkään maan kattavaa valtausta. Putinin piti vain saada omia vaalejaan silmällä pitäen aikaan näennäinen suurvoitto, joka ei todellisuudessa ole muuta kuin yhden soraläjäksi rikotun pläntin omiminen. Sekään ei ole mitenkään itsestään selvyys että venäjän joukot pystyvät Avdiivkan pitämään pitkässä juoksussa. Jos jokaisen kylän ja taajaman valtaaminen ottaa noin suuren määrän uhreja, sekä materiaalimenetyksiä hän ei sitä sotaa tule voittamaan. Pitää muistaa ettei ukraina ole vielä suuressa mittakaavassa tulittanut yhtäkään Venäläisten puolella olevaa kaupunkia. Sekin tullaan näkemään. Satunnaiset iskut jotka on tehty droneilla ei kerro koko totuutta. Huomionarvoista on myöskin se, ettei Putin ole näennäisesti raivoissaan laivastonsa menetyksistä, vaikka se on takuulla niin kirvelevää kuin olla ja saattaa. Hän ei myöskään puhu kansalleen iskuista öljynjalostamoihin jne. Kun se ensimmäinen risteilyohjus napsahtaa Moskovan punaiselle torille, alkaa olemaan hankalampaa esittää välinpitämätöntä. Sitä ei estä sekään vaikka likvidoisi koko maan oppositon mikä vastustaa sotaa yhä äänekkäämmin.

Marko Kristian

Miksi teille joku putin on uusi stalin?
Putin on yksi mies, jos kyse olisi putinista niin Ukraina voisi voittaa.

Ilkka

Haluat siis sanoa että koko Venäjän kansa kannattaa sotaa ja hyväksyy loputtomasti sen hinnan, mikä jo nyt näyttää muodostuneen kohtuuttomaksi. Putin likvidoi Navalnyin ihan siitä syystä, että hän olisi ollut varteen otettava voima kun Putinin rukkaset alkavat lipsua ja peli menee reisille. Putin on ihan yhtä sairas kuin mainitsemasi Stalin. Stalin hävitti ukrainan, suoraan sanottuna näännytti heidät nälkään ja Putinin tavoite on ihan sama sillä erolla, että nyt punakone kärsii liian suuret menetykset saavutettuun hyötyyn nähden. Se mitä on saatu aikaan ja millä hinnalla on dilentantin saavutus. Sanottakoon nyt sekin että Saksalaiset valloittivat koko ukrainan lyhyemmässä ajassa, ja käväisivät Krimillä liki Turkin rajaa.

Marko Kristian

En nyt kyllä Ilkka tiedä missä olen noin sanonut?
Mutta ihan yhtä demokratia se venäjä on kuin Suomikin tai vaikka USA.
Ikävä puoli demokratiassa on että ennen vaaleja valehdellaan silmät päästään ja takuuta ei ole.

John Quiman

Venäjä demokratia? Putinille taataan vaalivoitto jo kauan ennen vaaleja. Ehdokkaat, jotka ovat väärää mieltä, eivät pääse ehdokkaiksi, eivät, vaikka eivät olisikaan uhka Putinin kannatukselle, vaan siksi, että Putinin sotaisaa politiikkaa ei saa arvostella.

Putin vie maata diktaattorina ja on luomassa siitä sotatalouteen nojaavan maan. Sotilaskustannuksiin kaatui Neuvostoliittokin, joten saapa nähdä, jos Putin menee samaan retkuun.

Ilkka

Jotain Venäjän ” demokratiasta ” kertoo se että kaksi henkilöä vuorotteli Presidentin ja pääministerin viroista vuosikaupalla. Putin – Medvedev – Putin – Medvedev – Putin. Jos joku luulee ettei muita edes haluttu valtaan niin putkosuuttimen sanoma on uponnut luihin ja ytimiin. Jostain syystä kaikki Putinia arvostelevat tuppaa vielä kuolemaan.

n/a

Tunnen kymmeniä venäläisiä enkä ole koskaan tavannut ensimmäistäkään joka ei äänestäisi Putinia

John Quiman

Putin muistuttaa Stalinia päivä päivältä enemmän ja enemmän. Jatkuvasti ihmisiä pidätetään valtion, presidentin, armeijan tms. arvostelemisesta. Totta ei saa puhua ja vankileirien saaristo eli gulag alkaa elpyä pitkästä horroksesta.

Tätä tosin ei saa tietää, jos lukee lähinnä putkosuutimia ja vastaavia. Purkosuutimet kertovat mitä Kreml haluaa kerrottavan.

n/a

https://youtu.be/0r7GRx8Sl-s?si=o4VWMaG2QRnqsZd0

Lyhyesti: Venäjällä 400 ihmistä sai vankilatuomion sosiaalisessa mediassa esitetyistä mielipiteistä. Isossa Britanniassa samana vuonna vastaava luku on 4000.

n/a

”kansallismielisille voimille, jotka osaavat tehdä korruptoitumatonta politiikkaa myös kansainvälisesti.”

Toivot siis venäjän voittavan