Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Belgia: 4 islamistia pidätetty epäillystä salamurhasuunnitelmasta – terroriuhka kasvaa nopeasti

Kuvituskuva, Kuva:: Unsplash/ (CC0) / mhrezaa.

Belgiassa terroriuhkien määrä kasvoi 41 prosenttia vuonna 2023.

Sunnuntaiaamuna terrorismintorjuntaviranomaiset pidättivät neljä miestä, joiden epäillään olevan yhteydessä ääri-islamistiseen järjestöön, ja kolme epäillyistä oli alaikäisiä.

Operaatio toteutettiin neljässä eri belgialaisessa kaupungissa – Brysselissä, Charleroissa, Ninovessa ja Liègessä. Poliisit tekivät ratsioita taloihin ja asuntoihin jokaisessa paikassa, mutta räjähteitä tai aseita ei löydetty.

RTBF:n mukaan epäillyt olivat viestisovelluksen kautta yhteydessä toisiinsa, ja heidän uskottiin suunnittelevan terrori-iskua. Viranomaiset puuttuivat asiaan ja pidättivät miehet varotoimenpiteenä mahdollisen iskuyrityksen välttämiseksi.

Terrorismin uhka kasvaa

Perjantaina julkaisemassaan raportissa Belgian terrorismin uhkia analysoiva keskus (OCAD) totesi, että terrorismiin ja ekstremismiin liittyvien uhkien määrä kasvoi viime vuonna 41 prosenttia.

Yli 40 prosenttia ilmoituksista liittyi islamistiseen ekstremismiin, mutta muissa tapauksissa ”ideologista ulottuvuutta” ei voitu määrittää. OCAD katsoo, että suurin osa uhkauksista liittyy yksittäisiin tekijöihin, ja vain pieni osa liittyy järjestäytyneisiin ryhmiin.

OCAD ilmoitti, että vuonna 2023 tehtiin 332 ilmoitusta terrorismista tai ekstremismistä, kun edellisenä vuonna uhkauksia oli 236. Terroriuhkien nousu kasvoi ”merkittävien tunnetason tapahtumien”, kuten Gazan sodan ja lokakuussa tapahtuneen Brysselin terrori-iskun, jossa kaksi ruotsalaista jalkapallofania ammuttiin kuolettavasti, vuoksi.

Vaikka yli puolet ilmoituksista luokiteltiin vähäiseksi uhkaksi, OCAD totesi, että 7 prosenttia luokiteltiin erittäin vakavaksi, mikä nosti Belgian yleisen uhkaympäristön tasolle 3 (vakava). Korkeimman uhkatason 4 uhkataso otettiin lyhytaikaisesti käyttöön Brysselin alueella lokakuussa tapahtuneen iskun jälkeen.

Lähde: Remix

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Ei tässä ole rikastunut muu kuin rikollisuus ja terrorismi monikulttuurisen suvakkiunelman myötä.

Kauko Aalto

Milloin islamin harjoittaminen Euroopassa kielletään, ja sen kiellosta rangaistaan äärimmäisen kovalla väkivallalla, sitähän nämä barbaarit kerjäävät. Jollei näin menetellä, on maanosamme syöksymässä islamilaiseen barbariaan a´la Afganistan. Eurooppa on ihmisten asuinaluetta, ei elukoiden. On alun perin ollut suuri virhe antaa muslimeille mitään oikeuksia, ja on hyvä muistaa, ettei suvaitsevaista ja ihmisarvoja kunnioittavaa muslimia ole olemassa, eikä koskaan tule olemaan, loppupeleissä (jos näille se mahdollisuus suodaan) kaikki muslimit ovat yhtä mieltä islamin voiton oikeellisuudesta.  

Vappu Simanen

> pidättivät miehet varotoimenpiteenä
mahdollisen iskuyrityksen välttämiseksi

      Nämä «syylliset» siis ajattelivat tekevänsä rikoksen ja varsinainen vangitsemisen syy oli puhevapauden käyttäminen viestisovelluksen välityksellä. Jossain toisessa kulttuurissa tuollaiset pidättämiset olisivat normaaleja ja hyväksyttäviä.

      Mitä meidän on siis tekeminen? Vaihtoehdot ovat vähissä:
      1) joko lähetetään vieraan kulttuurin omaksuneet henkilöt maahan, jossa vallitsee heille sopiva kulttuuri
      2) tai sitten muutamme oman kulttuurimme sellaiseksi, johon vieraat ovat sopeutuneet.
      3) Sota. Sota aivan ketä tai mitä tahansa vastaan kääntää kansan huomion pois poliitikkojen tekemistä katastrofaalisista virheistä, ja antaa heille mahdollisuuden jatkaa samalla tuhon tiellä vielä jonkin aikaa. Päivä kerrallaan.

Toni Lajos

Meillä pitää ehdottomasti ratsata ählämien majapaikat…varmuuden vuoksi, taatusti siellä havitellaan tämän maan valloituksen loppuun saattamista. Muutoin olemme ikuisessa liemessä, minareettien silhuetit halkovat kauttaaltaan maamme joka kolkan, rukouskutsujen ilkeä ujellus rikkoo tärykalvot, unettomia öitä vietämme, ikuista kadotusta murjaaneille toivomme, helvetin tulen kuumuuteen soisin jokaisen pitkähuulen joutuvan, sinne niin, uunin luukusta sisään, halkoja tulen heittelemään jotta kuumuus saadaan sopivaksi…