Kotimaa Politiikka Talous

Bensan hinnan piti laskea – bensan hinta nousee

Polttoaineiden hinnat vuonna 2017, Suomi. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Santeri Viinamäki.

Bensan hinnanlaskua luvanneen hallituspuolueen vaalilupaukset päätyivät tiistaisen alv-korotusilmoituksen myötä kiusalliseen valoon, sillä se meinaa myös sitä, että bensan hinta nousee. Bensa on merkittävälle osalle suomalaisia välttämättömyystuote, jota tarvitaan esimerkiksi töissä käymiseen ja perhearjen pyörittämiseen. Kyse ei siis ole mistään luksustuotteesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Riikka Purra vastasi tiistaina kysymykseen siitä, miten puolueen äänestäjille perustellaan alv-korotuksesta johtuvaa polttoaineiden hintojen nousua.

”Kun yleistä arvonlisäverokantaa nostetaan, se kohdistuu hyvin laajasti tuotteisiin ja palveluihin, joita tässä yhteiskunnassa kulutetaan, eikä sinne ole tehty mitään rajauksia”, Purra kommentoi. Hän ei siis kehdannut vastata suoraan kysymykseen, vaan poliitikkona kierteli ja kaarteli ympäripyöreän vastauksen.

Lähde: Iltalehti

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Teknisesti polttoaineen hinta ei noussut, vaan sen hinnasta laskuun lisätään suurempi vero kuin aiemmin. Tuolla on hyvin vähän merkitystä. Polttoaineiden hintoja saisi laskea reilusti.

Edullinen polttoaine auttaa talouden nousua ja se laskee leivän hintaa.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Ruoste Iskee

Pyörittele miten pyörittelet, mutta persut rypee omassa lantakasassaan pysyvästi valehdellen, besan hinta nousi silti, sitä mikä sen nosti, on hällä väliä, sillä persut tuon aiheutti. Purra on suora kopia mistä tahansa vihreästä edustajasta, ei osaa vastata suoraan kysymykseen bensan hinnan noususta, että miten se tapahtui kun hinta nousi eikä laskenut. Teen kaikkeni että persut istuu viimeisen kautensa hallituksessa.

Ruoste Iskee

En keksi yhtään asiaa mitä nuo lupasi ja toteutti, sikapersut ei pidä ikinä sitä mitä lupaa.

Pekka Viherä

Polttoaineiden verotusta olisi voinut alentaa hiukan ja pitää lupauksensa.