Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

Biden vastustaa lakia, jolla varmistetaan, että vain kansalaiset voivat äänestää

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, 2020. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 2.0) / Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America.

Joe Bidenin presidenttikaudella miljoonat laittomat maahanmuuttajat ovat saaneet virrata maahan. Yksi teoria on ollut, että uusia äänestäjiä tuodaan maahan, koska amerikkalaiset äänestävät tällä hetkellä liian usein ”väärin” eli republikaanien ja Trumpin puolesta. Nyt Bidenin hallinto vastustaa lakia, jolla varmistettaisiin, että vain Yhdysvaltain kansalaiset voivat äänestää Yhdysvaltain vaaleissa.

Lausunnossaan Bidenin hallinto tekee selväksi, että se ”vastustaa voimakkaasti” SAVE-lakiehdotusta (Safeguard American Voter Eligibility), jonka republikaaniedustaja Chip Roy esitti aiemmin tänä vuonna ja jonka odotetaan tulevan republikaanijohtoisessa edustajainhuoneessa äänestettäväksi jo tällä viikolla, mutta ei maininnut mitään veto-oikeudesta.

”Ei-kansalaisten äänestäminen liittovaltion vaaleissa on jo nyt laitonta – se on liittovaltion rikos, josta rangaistaan vankeudella ja sakoilla. Tämän lakiehdotuksen väitetty perustelu perustuu helposti kumottaviin valheisiin”, lausunnossa todetaan.

”Lisäksi väärän kansalaisuusväitteen esittämisestä tai laittomasta äänestämisestä vaaleissa rangaistaan maastapoistamisella Yhdysvalloista ja pysyvällä maahantulokiellolla”, siinä sanotaan.

Vaalien luotettavuuden vahvistaminen

Lisäksi he väittävät, että osavaltioissa on jo käytössä tehokkaita suojatoimia ja että ”lakiehdotus ei tekisi mitään vaaliemme suojelemiseksi, mutta se vaikeuttaisi huomattavasti kaikkien äänioikeutettujen amerikkalaisten rekisteröitymistä äänestämään ja lisäisi riskiä siitä, että äänioikeutettuja äänestäjiä poistetaan äänioikeusrekistereistä”.

Republikaanien mukaan lakiehdotusta tarvitaan meneillään olevan rajakriisin torjumiseksi ja vaalien luotettavuuden vahvistamiseksi.

Lähde: Samnytt

Tilaa
Ilmoita
3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Käsittämätöntä, jos siellä ei kansa nouse vastustamaan sitä, että muut kuin kansalaiset saisivat äänestää. Tuo Bidenin käytös on niin läpinäkyvää, että pitäisi demokraattejakin äänestävien tajuta, että nyt mennään todella pahaan suuntaan.

Tosin sen laki kieltää jo ennestään, mutta Bidenin haluttomuus vahvistaa sitä kieltoa allekirjoittamalla uusi laki, kertoo, että demokraattien suunnitelma on se, mitä on kauan ounasteltu: haluttiin maahan laittomia mielin määrin, jotta tulisi demokraateille ääniä. Kova hinta vaalivilpille ja amerikkalaiset sitä hintaa maksavat vielä kauan.

Osavaltiot voivat kyllä itse päättää, että ollaan tiukkana, että ei ilman kansalaisuutta äänestellä. Demokraattijohtoisissa osavaltioissa ei ehkä olla niin tarkkoja siitä, vaikka tietävät, että pitäisi olla, jos pelattaisiin rehellisesti.

Viimeksi muokattu 3 päivää sitten by John Quiman
Peter Kreisler

Tuohon on aivan selvä logiikka, kukaan Yhdysvalloissa asunut ja Bidenin touhuja seurannut ei halua mitään dementiahössöä presidentiksi. Sen sijaan joku kielitaidoton ulkomaalainen saattaa äänestää Bidenia päästyään Yhdysvaltoihin vaikka millä konsteilla.

Marko Kristian

7-10 miljoonaa laitonta siirtolaista on tullut Bidenin aikana maahan.
Amerikkalaisia tyttöjä ja naisia on raiskattu ja tapettu heidän toimestaan lähes päivittäin.
Jostain syystä demokraatit ei tunne mitään syyllisyyttä siitä.
Ne on ihan sama kun Suomessa SDP.

Uusimmat uutiset