Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Britannia: Nettomuutto voi ylittää miljoonan rajan tänä vuonna, mikä kaksinkertaistaa aiemman ennätyksen

Kuvakaappaus: Twitter

Myöhemmin tässä kuussa julkaistavat luvut osoittavat valtavaa kasvua verrattuna Britannian edelliseen vuotuiseen huippulukuun, joka oli 504 000 henkeä.

Sisäministeriön virkamiehet pelkäävät, että pian julkaistavat maahanmuuttotilastot osoittavat, että nettomuutto Britanniaan ylittää miljoonan rajan, vaikka hallituksen konservatiivipuolue on viime vuosikymmenen aikana luvannut vähentää maahanmuuttoa merkittävästi.

Kansallisen tilastokeskuksen (ONS) 25. toukokuuta julkaistavien lukujen odotetaan osoittavan, että uusien maahanmuuttajien määrä on kasvanut valtavasti ja ylittää reilusti kesäkuuhun 2022 päättyneen vuoden 504 000:n edellisen huippuluvun.

Sisäministeriön tiedot osoittavat jo nyt, että Britanniaan saapui viime vuonna yli 1,3 miljoonaa ihmistä, joista monet saivat työluvan tai opiskelijaviisumin. Tämä tarkoittaa, että nettomuuttoluku määräytyy maasta muuttavien ihmisten määrän mukaan.

Center for Policy Studiesin (CPS) asiantuntijat ovat ennustaneet nettoluvun olevan 700 000-997 000, kun taas toisessa analyysissä arvioidaan varovaisemmaksi luvuksi 650 000-675 000.

”Jos maastamuutto on palannut pandemiaa ja brexitiä edeltäviin malleihin, nettomaahanmuutto voi saavuttaa miljoonan rajan”, CPS:n vanhempi tutkija Karl Williams sanoi Telegraphille. ”Tämä olisi arvioidemme yläpäässä, mutta ei missään nimessä epäuskottava luku”, hän lisäsi.

Luku osoittaa joka tapauksessa maahanmuuton räjähdysmäistä kasvua maassa, joka on vuodesta 2010 lähtien äänestänyt konservatiivihallituksia, jotka alun perin pyrkivät vähentämään nettomaahanmuuttoa ”kymmeniin tuhansiin”. Virkaa tekevä pääministeri Rishi Sunak luopui lopulta tästä lupauksesta, vaikka britit yleisesti vastustivat viime vuosikymmenen aikana koettua maahanmuuttoa.

Viime vuoden joulukuussa julkaistussa YouGovin mielipidekyselyssä 57 prosenttia vastaajista sanoi, että maahanmuutto Britanniaan on ollut viimeisten 10 vuoden aikana liian suurta. Sitä vastoin vain 7 prosenttia oli sitä mieltä, että se on ollut liian vähäistä.

Britit ovat jatkuvasti äänestäneet maahanmuuton vähentämisen puolesta ja tukeneet konservatiivipuoluetta parlamentin suurimpana puolueena neljissä viime vaaleissa. Britannian äänestäjät äänestivät myös Euroopan unionista eroamisen puolesta vuonna 2016, ja eroamiskampanjan keskeisenä lupauksena oli ”rajojemme hallinnan takaisin ottaminen”. Viimeisissä europarlamenttivaaleissa ennen Britannian virallista eroamista britit myös tukivat ylivoimaisesti populistista Brexit-puoluetta.

Pian julkaistavat maahanmuuttoluvut voivat olla erittäin vahingollisia Rishi Sunakin hallinnolle, joka on viimeisimpien mielipidemittausten mukaan jo 16-19 prosenttiyksikköä työväenpuoluetta jäljessä.

Luvut raivostuttavat myös useita konservatiivisia kansanedustajia, jotka ovat jo pitkään vaatineet rajavalvonnan tiukentamista. ”Väestönkasvu tällä tasolla on kestämätöntä. Hallituksen on toimittava välittömästi ja radikaalisti maahanmuuton hillitsemiseksi”, sanoi vaikutusvaltainen konservatiivien taustavaikuttaja Sir John Hayes.

Aiemmin tänä vuonna konservatiivipuolue esitti parlamentille uuden maahanmuuttolakiesityksen, jonka mukaan kaikki laittomasti Britanniaan saapuvat ihmiset pidätettäisiin ja karkotettaisiin.

Lakiesitys on kuitenkin täynnä ongelmia, eikä vähiten sen yhteensopivuus Britannian kansainvälisten velvoitteiden eli Euroopan ihmisoikeussopimuksen kanssa.

Maan turvapaikkajärjestelmä on nyt niin ylikuormitettu, että hallitus käyttää päivittäin yli 6 miljoonaa puntaa veronmaksajien rahoja turvapaikanhakijoiden majoittamiseen hotelleihin. Hallitus ilmoitti hiljattain aikovansa siirtää monet näistä henkilöistä kalliista hotellimajoituksista käytöstä poistetuille sotilastukikohdille ja kelluville proomuille, koska kansalaiset ovat olleet tyrmistyneitä meneillään olevasta tilanteesta.

Lähde: Remix

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kyllönen

Suomen kannalta erittäin hyvä asia.
Siellä hallitusneuvotteluissa kun kaikki puolueet hahuaa mahdollisimman paljon ählämeitä Suomeen.
Kokoomuksessa ja EK:ssa luulevat että ne tulee tänne töitä tekemään :DD

John Quiman

Saksaa marssi miljoona tai ehkä enemmänkin 2015, mutta niistä kelpasi työvoimaksi vain kourallinen, joten vähän heikko hyötysuhde. Loppuja sitten elätellään ja siedetään niiden rikollisuutta.

Ilkka Manttari

Tuli tuosta hyötysuhteesta mieleen. Luxemburg tukee suomen aurinkoenergiaa. Ajatelkaa vähän. Kansainvälinen talous on suistunut raiteiltaan näihin päästökauppoihin ym. järjettömyyksiin.

John Quiman

Jotkut tekevät rahaa päästökaupoilla, kuluttajat maksavat laskun. Ja mitään hyvää se ei tuota, eikä se vaikuta ilmastoon mitenkään. Ilmastomuutos ihmisen aiheuttamana on poliittinen ilmiö, joka ratkaistaan äänestämällä, ei millään ilmastotoimilla.

Ilkka

Kuvassa jälleen raskaana olevien naisten ja lasten ryhmä pyrkimässä merihädän keskellä pelastukseen..

John Quiman

Aivan. Siinä on todistettu suvakkien kertomus hädänalaisista naisista ja lapsista, jotka tulee pelastaa.

Ilkka

Haluan myöskin huomauttaa että kuvasta voi päätellä miten meri raivosi ympärillä, ja kaikki dokumentit siitä ketä ollaan meni menojaan aaltojen mukana. Nyt kuvassa onkin lautallinen 17 vuotiaita erittäin korkeat opinnot läpikäyneitä ja työtä pelkäämättömiä moniosaajia. Sen ei saa myöskään antaa hämätä yleiskuvaa että kaikilla on parta, emmehän voi väittää etteikö myöskin valkoisilla olisi parrankasvua.

Marko Kyllönen

Tässä jos missä on kyse siitä väestönvaihdosta.

Toni Lajos

Työvoima pulasta kärsivä Britannia ei toivu ongelmasta vaikka työntekijät laumoittain rantaa ajautuvat, meillä ajatellaan toisin, luotetaan kuin pukki sarviinsa, ongelmat väistyvät ja auvoinen ihanuus meitä odottaa, kunhan maahanmuuttajia, tulivatpa he mistä päin tahansa, saadaan veronmaksajien hyysättäviksi.
Lammaspaimenista ei meillä suuremmin pulaa ole, ei myöskään kattiloinen paikkaajista. Työllistävät kyllä maamme poliisivoimat, vankilan työtekijät, samoin terveydenhoitoon aiheuttavat murjaanit melkoisen lisä työvoiman tarvpeen, turvallisuus on tipitiessää, niin kaduilla, kotona kuin kouluissakin. lapset ja naiset raiskataan, joskus jopa miehet, yhä yltyvä älämölö ja vaatimukset lisääntyvät, erivapauksien kirjo on melkoinen, ns, ohituskaista murjaanille järjestyy suht pikana.

Ilkka

Mutta paikalle voi rientää yllättäen .50 Raufoss joka viilentää kovapäisemmätkin. Ettei tule väärinkäsityksiä, niin googlatkaa mikä se mainitsemani tekele on ?

John Quiman

Jos sen osoite olisi suvakkien päämajat, korjaantuisi ongelma ja veneet kääntyisivät paluuliikenteeseen.

Ilkka

Tiedä sitten onko nimi enne siitä mitä tuleman pitää, mutta raufoss tarkoittaa norjan kielellä punaista koskea ?

John Quiman

On näköjään norjalaisen kylän nimi. Ollut myös aiemmin muodossa Rødfos, nykyisin Raufoss. Rau = Rød = punainen. Foss muistuttaa ruotsin sanaa fors, joka olisi koski, mutta norjaksi foss on vesiputous. Sinänsä melkein sama, mutta oli mielenkiintoista tonkia, kun halusin tietää miksi ”rau”. Tiesin, että punainen on rød. Rau on siis vanhempaa kieltä. Tämä meni kai joidekin mielestä pilkun kuksimiseksi.

Ilkka

No eihä tuo männä lähellekkää pilikun nus***sta, myö savolaiset ollainnii höveliä porukkoo…

John Quiman

Useimpien mielestä noin tarkka asian tarkastelu on maailman tylsintä ja ärsyttävintä 🙂

Joidenkin mielestä se on kiinnostavaa, vaan harvempien, olipa sitten Savosta, Hämeestä, Lapista tai mistä vaan. Helsingissä kai keskimäärin useampi väsyisi tekstin ensimmäisen neljänneksen kohdilla ja nukahtaisi.