Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Britannian kansanedustaja Diane Abbott Lampedusan haaksirikossa hukkuneista siirtolaisista: ”He ovat todellakin painuneet helvettiin”

Työväenpuolueen kansanedustaja Diane Abbott. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Flickr.

Kyseessä on viimeisin entisen varjohallituksen ministerin lukuisista kömmähdyksistä.

Työväenpuolueen pitkäaikaista kansanedustajaa Diane Abbottia on syytetty Välimeren tragedian politisoimisesta. 41 siirtolaista kuoli haaksirikossa Lampedusan saaren edustalla Italiassa, ja hän on väittänyt, että he ovat ”painuneet helvettiin merenpohjaan”.

Jeremy Corbynin äärivasemmistolaisen johdon aikana toimineen entisen varasisäasiainministerin huomautus oli vastaus kommentteihin, joita oli esittänyt konservatiivipuolueen varapuheenjohtaja Lee Anderson. Hän sanoi tiistaina Britanniaan saapuneille laittomille siirtolaisille, että jos he eivät tykkäisi heille tarjotusta majoitustilasta, heidän pitäisi ”painua helvettiin takaisin Ranskaan”.

Keskiviikkona Abbott julkaisi omituisessa twiitissään linkin BBC:n artikkeliin, jossa kerrottiin Italian rannikon edustalla tapahtuneesta haaksirikosta ja jossa oli kuvateksti: ”Nämä siirtolaiset ovat todellakin painuneet helvettiin. Merenpohjaan.”

Kuvakaappaus: X.

Twiitti poistettiin nopeasti sen jälkeen, kun sosiaalisen median käyttäjät syyttivät häntä tragedian politisoinnista.

Toiset muistuttivat työväenpuolueen kansanedustajaa siitä, että tragediaan osallistuneet siirtolaiset eivät olleet Britanniassa, heillä ei ollut minkäänlaista yhteyttä Britanniaan, eikä tapahtumalla ollut mitään tekemistä Lee Andersonin huomautusten kanssa. Tämä viittasi nimenomaan laittomiin siirtolaisiin, jotka valittivat veronmaksajien rahoittamasta majoituksesta Isossa-Britanniassa.

Abbott oli aiemmin moittinut konservatiivikansanedustajaa hänen kielenkäytöstään koskien ”uusbritannialaisia”. Abbott väitti tämän käskeneen turvapaikanhakijoita ”painumaan helvettiin takaisin Ranskaan” ja ”sekoittaneen aidot pakolaiset ja laittomat maahanmuuttajat keskenään”, mitä Anderson selvensi sosiaalisen median alustalla X, joka tunnettiin aiemmin nimellä Twitter, käydyssä keskustelussa.

Abbottilla on pitkä historia PR-katastrofeista. Viime marraskuussa häntä kritisoitiin voimakkaasti siitä, että hän vihjasi, että teini-ikäisen pojan raiskaus turvapaikanhakijoita majoittavassa hotellissa Koillis-Lontoossa viime kuussa ”johtuu siitä, mitä tapahtuu, kun maahanmuuttajia demonisoidaan”.

Hän on myös aiemmin joutunut tulituksen kohteeksi, kun hän on väittänyt, että ”juutalaiset eivät kärsi rasismista samalla tavalla kuin mustat, vaan että antisemitismi muistuttaa enemmänkin syrjintää, jota joku kokee, jos hänellä on punaiset hiukset.” Huhtikuussa 2023 Abbott erotettiin työväenpuolueen parlamenttiryhmästä hänen vähäteltyään juutalaisiinn ja irlantilaisiin kiertolaisiin kohdistuvaa rasismia mielipidekirjoituksessa The Observer -lehdessä.

Mitä suhdetoiminnan painajaisiin tulee, Abbott saattoi osua napakymppiin kuukausi ennen vuoden 2017 Britannian parlamenttivaaleja. Silloin hän kertoi eräälle radioasemalle, että ”työväenpuolueen politiikka 10 000 uuden poliisin palkkaamiseksi neljän vuoden aikana maksaisi vain 300 000 puntaa – mikä vastaa 30 puntaa poliisia kohden.”

Abbott oli tuolloin varjoasisäasiainministeri ja tavoitteli pääsyä sisäministeriöön, jossa hänen vastuualueeseensa olisi kuulunut lainvalvonta kaikkialla Englannissa ja Walesissa.

Lähde: Remix

Lue lisää aiheesta: Britannia: Työväenpuolueen kansanedustaja hyllytettiin väittäessään, etteivät juutalaiset joudu rasismin kohteeksi

 

33 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ilkka

Ja meillä Timo Harakka selittää että SDP on valmis hallitusneuvotteluihin kokoomuksen kanssa, sillä näkemyserot eivät ole suuria ja ” pitää voida joustaa ”.. Harakka ei nähtävästi ole selvillä mitä muuan Marin sanoi vaalien jälkeen, eikä hän ole selvillä siitäkään ettei ilman vaaleja neuvotella mitään uutta hallitusta, ihan niin pitkällä kommunismissa ei vielä olla.

RKP puolestaan vaatii ” aitoa katumusta ” sen todisteeksi että PS on nyt irtisanoutunut rasismista lopullisesti. Mitähän se voisi olla, mietitään hetki. Hmmmmm, hmmmm, hmmmmm. hmmmmm, nyt välähti, Jokaisen Perus-Suomalaisen on erottava ja tilalle otetaan vihreät sekä SDP, mutta siitä huolimatta jokaisen PS:n edustajan on käytävä suutelemassa jotain vastaan tulevaa Somalia, ja pyydettävä polvillaan anteeksi rakenteellisen rasismin tuomaa ahdistusta, minkä muuten on aiheuttanut Ruotsinvallan aikana poltettu terva. Mehän olimme tuolloin orjakansaa, emme suinkaan kolonialisteja.

Ja Eva Biaudet on ilmoittanut ettei hän aio kaataa hallitusta, hauska kuulla, mutta kuulisin mielelläni senkin miten hän yksin olisi asian hoitanut. Oletettavasti osoittamalla syvää katumusta poltetusta tervasta ja rannikkohurrien ylimielisyydestä. vai joko tämä nyt meni maalittamisen puolelle, YLE ja media yleensäkin on nyt maalittanut kuukausikaupalla PS:n edustajia, mutta sehän ei tietenkään ole rikos, sosialismissa kun saa sanoa mitä haluaa.

Marko Kristian

Harakasta muistan ainoastaan sen kun lupasi että ”rahaa tulee tilille”, mutta tosiaan eihän se sanonnu että kenen tilille, omalle tililleen sai..

ilkka

Ei tullut vappusatastakaan vaikka Rinne sitä mainosti. Sen sijaan valtio velkaantui demarien talutusnuorassa ennen näkemättömään mittaan, ja kansa kiitti kumarassa Sanna Marinia hyvästä asioiden hoidosta.

Ilkka Manttari

On nuo demarit kumma porukka. Jutta Urpilaisesta SDP:n presidenttiehdokas. Suomessa kai on ihmisiä joista kyseinen henkilö ei vielä ole tuhonnut riittävästi yhteiskunnan rahoja. Kävi vielä EU:ssa hakemassa lisäoppia Suomen kus…miseen. No pysyyhän puhtaasti demarien linjalla.

ilkka

Afrikkakomissaari J. Urpilainen, joka muistetaan paremmin siitä että hän oli Kataisen hallituksessa valtiovarainministerinä, ja jo silloin SDP kuvitteli että suomalaisten rahat on koko maailmalle yhteisiä.

John Quiman

Käteinen oli sitä mieltä, että Kreikkaa lainoittamalla tienataan ja Urpilainen vaati ”takuuksia”. Joidenkin mukaan Urpilainen sai vakuudeksi jonkin jumalan jalanjäljen kreikkalaisella hiekkarannalla.

Vappu Simanen

      Kun puhutaan helvetistä, niin kyseessä on selkeästi uskonnollinen kannanotto.
      Pitäisikö Diane Abbott’ia nyt ryhtyä vainoamaan hänen uskonsa vuoksi?

John Quiman

Ei puhuta h–vetistä. Sana syntyi käännöksessä, kun käännettiin ”fuck off” eli ”painu helv*ttiin”, merkityksessä ”painu tiehesi”

ilkka

Olen aina ollut sitä mieltä että ” f*ck koff. ” Sen punaisen mansikan, ( olut tölkin sisältö ) on sikäli kyllä hyvää tavaraa, ettei sitä tarvitse juoda ennen WC käyntiä, sen voi kaataa suoraan pyttyyn. Sen verran ” aitoa ” tavaraa se on jo tehtaalta tullessa.

Marko Kristian

Taitaa tarkoittaa oikeasti että ”nussi pois” mutta se ei oikein suomennettuna sovi 😀

John Quiman

Itse asiassa, kyllä tuon fuc-sanan voi kääntää nussimiseksi, muta kun nuo ovat yhdessä, ehdottamasi ”oikea käännös” olisi väärä käännös. Kielen kääntäminen ei ole sanojen kääntämistä, vaan merkitysten kääntämistä.

John Quiman

Näitä ei voi korjailla enää – jos haluaa korjata se vain herjaa, että kirjoittelet liian nopeasti – ota rauhallisemmin, eikä auta, vaikka odottelisi viisi minuuttia. Edelleen ei käy korjaaminen. Harmi, kun näkee jonkin kirjoitusvirheen, eikä voi korjata.

Marko Kristian

Niin se ”f*ck off” hyvin useasti suomennetaan ”painu h–vettiin” ja sitä kai se asiayhteydestä riippuen tarkoittaa, mutta eihän siinä ole painu sanaa eikä sitä h–vettiä.

Ilkka Manttari

Itse monasti ihmetellyt miten algoritmi tulee tuohon tulokseen.

ilkka

Aikoinaan Fecebookissa oli samanlainen älyttömyys. Teksti pudotetiin pois ilmoituksella, ” kirjoitat liikaa. ” Mikään sivuston säännöissä ei kuitenkaan määrittänyt koska on liikaa kirjoittanut, joten väitän että kirjoitukset poistettiin sisällön takia, ei siksi että kirjoituksen määrä olisi merkinnyt jotain.

Marko Kristian

Todetaan nyt vielä että tuo naisoletettu on kyllä juuri niin tyhmä miltä näyttääkin.
Suurin vastuullinen (laittomien) siirtolaisten hukkumisiin on silti moraaliposeeraavat ”kansalaisjärjestöt” joita soros rahoittaa.
Heille jokainen hukkuminen on lottovoitto jota käyttävät häpeilemättä poliittisen agendansa ajamiseen.

ilkka

Musta kommunisti pallero joka on koko elämänsä ajan saanut osakseen vain rasismia ja vähäistä arvostusta, mutta on siitä huolimatta mukana politiikassa. Näin ankaraa rasismia tapaa harvoin että uhrista tehdään poliitikko, joka sitten saarnaa siitä miten huonot mahdollisuudet mustilla on päästä politiikkaan.

Maailman punaiskaisin valtio meren takana, ( Yhdysvallat ) on mennyt astetta pidemmälle viemällä mustilta kaikki oikeudet, mutta antoi kuitenkin mustan tulla presidentiksi, päästä senaattiin ja rikastua siinä kuin valkoistenkin. Pahaksi on mennyt, mitä se oliskaan jos vielä oltaisiin oikeita rasisteja.

John Quiman

Yhdysvalloissa on etelävaltioissa ihan aitoa rasismia, mutta eipä siten muualla juuri ole, ei ainakaan merkittävästi. Etelävaltioilla tarkoitetaan niitä osavaltioita, jotka sotivat orjuuden säilyttämisen puolesta. Niissä on tänäkin päivänä mustan vaikea saada töitä, mutta vastineeksi siitä saavat töitä valtion virastoista helpommin. Outoa, mutta noin vain on.

Kalifornia lupasi monta miljoonaa jokaiselle, joka voi osoittaa olevansa orjan jälkeläinen. Sikäli erikoinen ratlkaisu, että Kaliforniassa ei ole koskaan ollut orjuutta. Tätä se liberalistinen höyrypäisyys teettää. No, kun pääsivät vähän ajassa eteenpäin, alkoivat vähän toppuutella ja venkoilla lupaksensa kanssa. Eivät rahat riittäneet.

John Quiman

Kun italialaiset saivat yhdessä vaiheessa lakkautetuksi merikuljetukset Libyan rannikolta pohjoiseen, lakkasivat myös hukkumiset. Eivät lähteneet veneilemään, koska ei ollut valmiiksi sovittua ”pelastusta” eli ilmaista meritaksia paikalla.

Marko Kristian

Edelleen tilanne on se, että yksikään ”siirtolainen” ei hukkuisi, jos euroopassa lopetettaisiin tämä turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttö.
Merellä tyypit on ”siirtolaisia” , kun pääsevät eurooppaan ovat ”turvapaikanhakijoita” ja jos pääsevät Suomeen asti niin ovat jo ”pakolaisia”

ilkka

Ja kun pääsevät Vantaalle tai Espooseen, ovat ” Roadmaneja. ”

Marko Kristian

Ja jos tekevät tai jos ja kun syyllistyvät rikokseen niin ovat joensuulaismiehiä, espoolaisia jne.

ilkka

Sitä päsee nykyään espoolaiseksi jo lampedusan rannassa jos ei jolla keikkaa ja joudu veden varaan. Ja jos näin ikävsäti sattuisi, voisi aina nostaa syytteen siitä kuinka rasismi kaatoi veneen.

John Quiman

Kun saa edes yhden jalan Suomen kamaralle, tulee heti suomalaiseksi. Kun saa takapuolensa ilmaisen asunnon ilmaiselle sohvalle katsomaan ilmaista väritelkkaria, on ehdottomasti espoolainen, vieläpä espoolaisen sossun elinikäinen asiakas hyvillä tuloilla.

Tuli kirjoitetuksi ”väritelkkari”. Tulipa mieleen, että nykyisin ei taida muita ollakaan. Oli ehkä vähän vanhanaikainen ilmaisu. 70-luvulla alkoivat väritelevisiot yleistyä ja vähitellen syrjäyttivät mustavalkoiset. Nuoremmat ihmiset varmaan pitävät itsestäänselvyytenä, että telkkari on väritelkkari, kun eivät kai ole muuta nähneet, paitsi mahdollisesti lapsina isoisänsä kotona iankaikisen vanhan mustavalkoisen erikoisuuden. Paljon onkin teknologia muuttunut sitten 60-luvun, jolloin katsottiiin mustavalkoisesta telkkarista suorana lähetyksenä, kun amerikkalaiset laskeutuivat kuuhun. Elämä oli yksinkertaisempaa silloin, kun ei ollut nettiä, eikä kännyköitä, eikä videoitakaan. Voipi kysyä itseltään, että onko se teknologian kehitys tuonut mitään hyvää?

Marko Kristian

Vaikka olin ihan kakara 80-luvulla, niin muistan kuinka ainakin täällä itä-helsingissä oli ”varotusjärjestelmä” tv-lupatarkastajista.
Eli siis talon juoruakat ilmotti kaikille aina kun ne tuli, sitte kauheella kiireellä raahattiin kaappiin sitä monikymmenkiloista telkkaria..
Tänä päivänä ei voi kun nauraa.

ilkka

Ihan silloin kun olin penska ei kaikilla ollut edes sitä mustavalkoista telkkaria, ja jos oli, siinä näkyi tasan yksi kanava. Sitten tuli TV 2, ja sitä jo taivasteltiin ihmeenä, MTV 3 olikin jo olevinaan suorastaan ylellisyyttä. Radiot oli putkiradioita, ja alakoulussa väsättiin kitureita että oli oma ” radio.” Vaikka silloin ei ollut lähellekään kaikkea mitä nyt on, oltiin paljon onnellisempia. Voi olla että aika kultaa muistot kuten sanotaan, mutta uskallan väittää ettei ainakaan MT potilaita ollut näin paljon.

John Quiman

Joo ei ollut kaikilla telkkaria vielä niillä seuduin ja ohjelmat olivat vähissä. Nyt niitä on monin verroin enemmän kuin jaksaa edes ottaa selville.

Kidekone olikin tavallinen askartelujuttu niihin aikoihin. Nykyisin harva kai edes tietää mikä se on.

Olen samaa mieltä, että olivat ihmiset onnellisempia. Vähemmän stressiä, ei ollut informaatio tsunamia, elämä vaan oli yksinkertaisempaa ja leppoisampaa. Hulluuskin oli rauhallisempaa ja harvinaisempaa. Ei tarvittu mitään masennusterapioita, eikä masennuslääkityksiä.

Ilkka Manttari

En tiedä. Kotonani aikoinaan oli melkoinen kirjahylly, kiitos vanhempieni. Sieltä löytyi kaikkea selattavaa ja muutakin uutta aika kauan. Kun sen utuusviehätys väheni ,tuli kirjasto apuun. En kuitenkaan koe tuota sähköistä tiedonvälitystä kummoisena kilpailijana. Vanhan kotimaisen elokuvan sanoin ”kyllä sopu sijaa antaa” (muistaakseni ”kankkulan kaivolla”). Vaikka kyseessä oli majatalo tuntuu olevan aika universaali toteamus.

Ilkka Manttari

Yritin vielä editoida mutta toimi kuin entinen heila, eihän se anna. Yritin vielä lisätä että kidekone ja transistoriradiokin on kyllä rakennettu, viimeinen vieläpä erilliskomponenteista.

John Quiman

Niihin aikoihin rakennettinkin komponenteista, eikä ollut mitääm kortteja, kuten näissä tietokoneissa. Huvittaa, kun joku kertoo rakentaneensa tietokoneen.

Itse rakensin lopulta lyhytaaltovastaanottimen, jota siten käytin ulkomaisten radioasemien kuunteluun. Liittyi harrastuksiin. Ei sekään ole vaikeaa, vaikka monesta voisi siltä tuntua. On vaan paljon osia, mutta ei niitä komponentteja tarvinnut kuitenkaan itse tehdä.

John Quiman

Meilläkin oli kirjoja tavattoman paljon, eikä kaikki mahtuneet edes hyllyihin. Kirjasto oli ahkerassa käytössä siitä huolimatta.

Nykyisin kirjastojen käyttö kai vähentynyt, ainakin niissä, joissa on arvelluttavan oloisia ja äänekäitä luuhaajia. Käynyt samalla tavalla kuin saksalaisille maauimaloille.Kirjastotädit eivät uskalla edes pyytää olemaan hiljaa, ettei tulisi rasistileimaa.

Ei sähköinen tiedonvälitys ole kummoinen kilpailija vähän vanhemmille, mutta nuoret se vie liki kokonaan. Siinä häviävät nuoret, vaikka jotkut voittoja takovatkin.

Peter Kreisler

Elintasosurffailu on riskilaji.

ilkka

Vaikka tulijoilla on puupää ja lättäjalat, ne kehtaavat mennä hukkumaan. Noilla avuilla pitäisi kyllä kellua vaikka miten pitkään. Tietysti meidän pitää ottaa huomioon paikka jolloin meriveden kylmyys aiheuttaa kangistumista, ja tiedämmehän me suomalaiset millaista on joutua uimaan jääsohjon keskellä.

Kansalaisen verkkokauppa