Eurooppa Politiikka

Emmanuel Macron kehottaa Eurooppaa valmistautumaan mahdolliseen sotaan

Ranskan presidentti Emmanuel Macron. Kuva: Flickr.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti, että Euroopan on lisättävä investointeja puolustusteollisuuteen.

 

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin lausunnon mukaan Euroopan maiden tulisi lisätä investointeja puolustusteollisuuteen, jotta ne voisivat valmistautua mahdolliseen aseelliseen konfliktiin, kertoo uutistoimisto TASS.

“Meidän on lisättävä investointeja puolustussektorille, jotta voimme valmistautua voimakkaaseen sotaan, joka voi kohdistua maanosaamme”, Macron sanoi.

“Viidennen tasavallan asevoimat näyttävät olevan ainoa täysivaltainen armeija Euroopassa”, Ranskan presidentti huomautti. Macron muistutti tarpeesta vahvistaa Euroopan mantereen puolustuskykyä.

Osana vaaliohjelmaansa Ranskan presidentti lupasi myös nostaa Ranskan asevoimien vuotuisen rahoituksen 50 miljardiin euroon vuoteen 2025 mennessä.

”Tällä hetkellä armeijan rahoitus on 40,9 miljardia euroa vuodessa. Kriisistä huolimatta pidämme lupauksemme ja vuodesta 2020 lähtien käytämme kaksi prosenttia BKT:sta puolustusmenoihin”, hän totesi lopuksi.

Macron kehotti muita Euroopan maita noudattamaan samaa strategiaa puolustusvoimiensa tukemiseksi.

Maaliskuun 10. päivänä Macron ilmoitti, että Euroopan pitäisi varautua kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin venäläisen maakaasun toimitusten osalta. Hän sanoi, että Venäjä voi käyttää kaasutoimituksia painostuskeinona nykytilanteessa. Macronin mukaan Ranska on vähemmän riippuvainen venäläisestä kaasusta kuin monet muut Euroopan maat.

 

Lähde: TASS

63 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

NATO:lla oli aikomus hyökätä jo 8.3.2022 Krimille ja venäläisalueille Ukrainan armeijan ja natsien kanssa. Tämä paljastui ukrainalaisten natsien tukikohdasta venäläisten joukkojen valloitettuksen jälkeen NATO:n läppäristä, jonka sarjanumeroista paljastui sen todellinen omistaja. Myös paperilla olevaa aineistoa löytyi karttoina, keskityksistä ja hyökkäyssuunnista!

Myrkkytehtaat Ukrainassa on täyttä totta, mutta kun tulipaloa sammutetaan väärin niin ei siitä sen enempää. Sitä vain, että Suomi kerrankin nyt saa ”teollisuutta” ja ”osaajia” toisin kuin EU:n auvosta valheteltiin kun NATO:on liitytään. Itse Pentagon ja CIA:n humaanit sedät pääsevät suomalaiseen saunaan. Tosin luulevat he, että joutuivat suomalaisten järjestämään ”kidutuskammioon”.

Sota tulee varmasti, sillä Ukrainan sotaan johtanut kriisi kuuluu ohjelmaan mkuin tanhu seuraintalolla silloin kuin ajat olivat paremmat.

WWIII on yhtä välttämätön kuin korona, NWO, George Soros, WEF:n ”the Great Reset”, YK:n ”Agenda 2030”, EU:n Federaatiio, Rooman paavin ”Yksi maailmanuskonto”, ”vihreä vallankumous” ja ”ilmastonmuutos”!

Kaikki tämä vain siksi, että msaailman ruuantuotanto ja rahajärjestelmä saadaan tuhottua kivijalkaan, joista vm. on JO romahduspisteessä muutenkin, mutta se voidaan laittaa kaikkinaisen katastrofin syyksi eikä maailman rahajärjestelmästä vastaavian tahojen omaksi ahneudeksi eli tyhmyydeksi muassaan heidän täydellinen moraalinen rappio!

John Quiman

Venäjähän tietysti kertoo vain totuuksia Naton aikeista. 🙂

MV-Putkonenkin on vain ”oikean tiedon” lähde, joka on mielikuvitustasavaltojen propagandatoimistossa tärkeä jäsen.

Noin muuten: onhan ukrainalaisilla oikeus ottaa Krim takaisin, avulla tai ilman, sillä se kuuluu Ukrainaan ja Venäjä on sen miehittänyt. Venäjällä ei ole oikeutta pitää Krimiä tai Itä-Ukrainaa hallussaan, eikä myöskään oikeutta lisätä miehitettyjä alueita, paitsi hyvin venäläismielisten mukaan, koska heidän mielestään Venäjälle kuuluu kaikki, mitä Venäjä haluaa.

Rudi

Kyllä Ukrainan sota saattaa eskaloitua isommaksikin kahinaksi Euroopassa. Varmuudella siitä tulee sellainen jos Yhdysvallat ja Nato siihen sekaantuvat sotilaallisesti. Lisäksi Balkanilla on tikittänyt aikapommi yli 20 vuotta ja siellä aikanaan tehty rauhansoppari aiheuttaa katkeruutta varsinkin Serbiassa. Olisiko siellä joillain haluja järjestellä asioita uudelleen nyt kun tuli on Euroopassa avattu. Jos taas Venäjä katkaisisi energian tulon Eurooppaan niin senkin vaikutus olisi arvaamaton. Jännän äärellä ollaan.

Horace Smith

Ei Nato ”sekaannu” mihinkään. Sen sijaan se aloittaa vastatoimet, jos/kun ensimmäinen ryssän kranaatti/ohjus/tankki yms ylittää jonkun Nato-maan rajan. Jos näin tapahtuu, niin kyllä se on ryssä joka sodan aloittaa. Mikään Euroopan valtio ei 100% varmuudella halua sotaa, mutta 100% varmasti puolustaa itseänsä, ja saa muilta Natomailta apua. Sama prosessi tapahtuisi myös Suomessa, mutta ilman Naton selkänojaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Horace Smith
Rudi

Olipa tosi helpottavaa kuulla..

Horace Smith

Niin, sota on tietysti pahin mahdollinen skenaario, mutta ei se niin mene että ryssä esittää mielipuolisia vaatimuksia ja uhkailee. Ja jos ei onnistu, kävelee vain rajan yli ja ottaa haluamansa. Itsepuolutus on itsenäisen valtion oikeus ja velvollisuus, vaikka sitten sotimalla. Väitän, että suurin osa suomalaisista yhtyy tähän väitteeseen.
”Meiltä voi kyllä vaatia, mutta voi olla paha tulla mitään ottamahan.”

John Quiman

Nyt heräillään puolustusmenojen lisäämiseen pitkin Eurooppaa. Nato-jäsenyyshän on edellyttänyt, että pari prosenttia bruttokansantuotteesta menee puolustusvoimille. Tästähän eurooppalaiset poliitikot olivat jo ikiajat luistaneet ja laiminlyöneet puolustuksesta huolehtimisen.

Kun Trump asiasta huomautti, kuten olivat aiemmatkin USA:n presidentit huomauttaneet, syntyi kauhea älämölö Trumpin kamalista puheista, että sopimuksista tulisi pitää kiinni.

Putinin varustelut olivat näkyvissä lähemmäs kaksi vuosikymmentä, mutta eurooppalaiset vaan lilluivat unessaan ja laiminlöivät puolustuksestaan huolehtimisen. Nyt sitten kovin myöhään mennään paniikkiin ja aletaan huutaa toinen toisilleen, että puolustusmenoihin tulee laittaa lisää rahaa.

Ilkka Forsten

Venäläiset patsastelee termobaarisilla pommeillaan, ja esittelee niitä omana innovaationaan. Todellisuudessa niitä oli jo Vietnamin sodan aikaan ja keksintö on Amerikkalainen. Ohjus, joka kantaa nimeä Vympel K -13 nähtiin venäläisten innovaationa, vaikka se oli kopio jenkkien Sidewinder ohjuksesta. Kaasuturbiimoottorit panssarivaunuissa ( T – 80 ) on innovaationa kopio kuinkas muuten, amerikkalaisten Abrams vaunun vastaavasta, mutta tehottomampi ja epäluotettava. Venäläisten häivehävittäjät ovat loistaneet poissaolollaan, ja nekin mitä on suttuisten kuvien kautta nähty, osuu ihmeen paljon jenkkien muokkaamaan konemalliin. Venäläisten avaruus-sukkula oli suora kopio amerikan vastaavasta…

Se mitä nyt tässä sanon liittyy siihen otaksumaan, että venäjän armeijalla on jotain mullistavaa vaikka mihin tarkoitukseen, mutta todellisuudessa puna-armeija on paperitiikeri. Siltä loppuu jo kolmen viikon sodassa sellaisetkin tarvikkeet mitkä ei pitäisi loppua vuosiin. Jenkit tappeli Kuwaitissa ja Irakissa, siis aavistuksen kauempana kotimaastaan kuin venäläiset ukrainassa, ja ei loppunut polttoaineet, ruoka, vesi eikä varaosat. Motivaatiokin löytyi sodan voittamiseen. Ja jos joku nyt sanoo ettei vastassa ollut mitään, niin kyllä oli, koko irakin armeija. Sen valioyksikkö taisi olla ensimmäinen joka heitti pyyhkeen kehään kun taivaanrantaan ilmaantui pölypilvi vihollisen lähestymisen merkiksi. Nyt puna-armeijan yksiköt hylkää ajoneuvonsa ja luikkii karkuun kuten ählämitkin. Ainoa mihin kyetään on siviileihin kohdistetut iskut, joita ei kuulemma koskaan tapahdu. Ukrainalaiset varmaan ampuu omiaan tykistöllä ja pommittaa kaupunkejaan että voi syyttää siitä venäläisiä. Näinhän putin ja hänen trollinsa asiat ilmaisee.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Horace Smith

Venäläiset patsastelee termobaarisilla pommeillaan, ja esittelee niitä omana innovaationaan. Todellisuudessa niitä oli jo Vietnamin sodan aikaan ja keksintö on Amerikkalainen.
Kyllä, GBU-43 B MOAB eli Massive Ordnance Air Blast Bomb. Tosin vertaus ydinaseesta seuraavaksi voimakkampaan pommiin antaa väärän kuvan. MOABin teho on vain 11 tonnia tenttua, kun pienemmätkin ydinaseet mitataan kilotonneissa. 2017 amerikkalaiset käyttivät GBU-43:a ISIS:in niittaamiseen Afganistanissa.

Hh1488

Ja jenkkien keksinnöt onkin sitten, varastettuja saksalaisia patentteja

Näin se vaan on

Täytyy silti muistaa, että afrikkalaiset ja arabit eivät edes pysty tuohonkaan.

understand

Globalistien tulee varautua että ihmiset ymmärtävät ettei mitään polarisaatiota ole

understand

sota taas on luotu että eurooppa saadaan polvilleen itse tehtyjen pakotteiden kanssa ja maailma laajuinen nälänhätä jotta klassikko nälänhätäpakolaisuus saadaan eurooppan

understand

klaus voi tansahdella mekossaan täysin vapaasti

understand

Jahka ihmiset ymmärtävt 3 taso sodan

Äitin pikku liikemiehet pilaa kaiken

Kiitos vaan kirotut NWO -globalistit. Emme kaipaa sairasta hallintoanne, koronapiikkejä, kehitysmaalaisia, järkkäämiänne sotia – toisin sanoen emme kaipaa yhtään mitään teiltä hemmetin narsistipsykopaatit.
Teillä on jo massia sen verran, että vetäytyisitte saakelin munapäät sivuun.

juu

Klaus Schabin mukaan Putinkin on samoja world economic (wef) johtajia kuin Marin.
Ei se putin kyllä kauhean nuori ole mutta samaan kerhoon kuuluu Sanna Marinin kanssa.

Tomppa

Mitään sotaa eurooppaan ei tule. Kun putin saa tehtyä Ukrainan bioaselaboratoriot vaarattomiksi ja tuhottua Azov-pataljoonan natsit, tilanne palautuu ennalleen ja alkaa Ukrainan uudelleenrakennus. Kolmas maailmansota (Harmageddonin sota) käydään Israelissa, Megiddon vuorella (hebr. Har = vuori; Megiddo = kaupunki Israelissa)

juu

Vaikka siellä Ukrainassa on vajaa pari tuhatta natsia, niin ei se oikeuta mitenkäänpommittamaan ja tappamaan siviileitä naisia ja lapsia.

Arvo

Niinhän se sanoi Putinkin, että Venäjä ei hyökkää Ukrainaan eikä myönnä vieläkään, että siellä on päällä hänen johtamansa sota ja kansanmurha.

Tomppa

Tietämättömyys ei ole hyve, ystävä hyvä. Ota selvää asioista ennen kuin kirjoittelet omia harhakäsityksiäsi.

Arvo

Ei tarvitse kummoisia googletustaitoja kun nuo esittämäni asiat voi tarkistaa ja todeta, että ne pitävät paikkansa!

Tomppa

Jospa annat suoraan linkin, niin nähdään, että lähteesi on takuuvarmasti jonkun kansallissosialismia fanittavan hörhön kirjoitus tai valtamedian valeuutinen. Olet tietämätön, niin kuin ovat kaikki oman ideologian sokeuttamat kansallissosialistit.

Jussiboy

Tomppa on tainnut lukea mvlehteä ja sanoo sitä ainoaksi oikeaksi totuuden torveksi.

Tomppa

No, vihervasemmiston trollihan se siinä. Menisit jo omiesi joukkoon, niin et häpäisisi itseäsi enempää. Ja tiedoksi Jussi-boylle: minä en lue MV-lehteä enkä kannata Putkosta, Beckmania tai muitakaan russofiilejä.

Hh1488

Natsit valtamedia, taidat lukea sitä mv lehteä. Muista että sielläkään joka sana ei ole totta

John Quiman

MV on nykyään Donetskin ja Luhanskin mielikuvitustasavaltojen propagandatoimiston tuote. Siellähän Putkonen työskentelee voidakseen auttaa noita kuviteltuja tasavaltoja levittämään ”totuutta ja oikeaa tietoa”.

Arvo
Tomppa

Olipa varsinainen lähde. Itse jutussa ei viitattu mihinkään muuhun lähteeseen kuin julkaisuun itseensä, lol. Tässä on puolestaan sinulle lähde. Ehkä se avaa hieman silmiäsi.
https://www.youtube.com/watch?v=1lasT-5Mrpk

John Quiman

Tuo Fox-uutisten juttu oli liki kolme viikkoa vanha, eivätkä asiat ole menneet, kuten siinä kenraali oletteli – hän kertoi mielipiteitään, mutta ei ollut oikeassa sodan kehityksestä.
Hänelle on kai muutenkin samantekevää, miten Ukraina pärjää, senhän voi uhrata ilman henkilökohtaista kipua.

John Quiman

Tuo, että Venäjä vakuutteli, ettei hyökkää Ukrainaan, oli hyvinkin monessa mediassa. Oli jopa Putkosen propagandauutisissa.

Ilkka Forsten

Ensin venäjän ” suurkeisari ” selitti sodan tarpeen natsien häätämisellä. Sitten oli vuorossa narkomaanien häätö, sitten se vaihtui juu****aisten vastustamiseen, sitten oli vuorossa venäläisiin kohdistunut kansanmurha, sitten ydinaseet joita ukrainalla muka on, ja nyt viimeksi kemiallisten aseiden laboratoriot. Ihan viimeisin selitys taitaa olla että hän etsii rauhaa, eikä halua pahaa kenellekään kun vaan antautuvat ja antavat venäläisten sanella maan asioista.. Sotaa eurooppaan ei tule, koska putinilla ei ole resursseja käydä edes yhtä sotaa ilman Kiinan ja Syyrilaisten partalasten apua. Kiina ei sotaan sekaannut sen paremmin, koska käsittää ettei oma talous toimi sen jälkeen. Syyrilaiset jihadistit on muuten vaan niin umpimöllejä, että mikä tahansa riittää syyksi tappelulle. Paitsi että jo nyt on tullut soraääniä kun ei saatukaan olla komentajina vaan tykinruokana. Ehkä sinä lähdet putinin avuksi, hankit antifalle sotakokemusta ettei tarvitse heiluttaa pelkästään kommunistien lippuja ja kiljua megafoniin, kun Isänmaalliset ihmiset välittää muistakin kuin venäjän trolleista ja puikulapäistä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Arvo

Rauhanpuolustajat vuonna 2019: ”Olisi hienoa, jos Ukraina luopuisi armeijasta Costa Rican tavoin” – (alfatvuutiset.fi)
Tuolta sivustolta käy ilmi, että nykyhallituksemme on jakanut rahaa näille ”rauhanpuolustajille” enemmän kuin reserviläisille. Siis meilläkin tällaisia luopioita ihan omasta takaa!

Hh1488

Kuulostaa usan Irakin sodan syiltä

Matti Hyyryläinen

Pommittamalla Ukrainan naisia ja lapsia eivät natsit vähene vaan vaikutus on päinvastainen..kansallissosialismi vaan lisääntyy Euroopassa..itsekin alan tästä kansallissosialistiksi heti kun ehdin..Putte on jo luiskassa.

Nationalisti

Suksi vittuun, kommari.
Olet ennenkin jauhanut samaa mantraa ”natseista”, vaikka et tiedä kansallissosialismista mitään muuta kuin sen sanan.

Tomppa

Sinä ystäväiseni vaikutat ihmiseltä, jonka kansallissosialismin ideologia on sokaissut täysin. Kaikki, jotka eivät kannata ihailemaasi kansallissosialismia, ovat sinulle kommunisteja. Mitään muita vaihtoehtoja sinulle ei ole olemassa. Surullista. Miten se menikään se vanha sanonta sokeasta johtamassa sokeita?

Mr.hilti ja sepeli

Jeesus mitä pas..a, btw kyllä se putin voi jääkäripataljoona-nazit presidentti-nazit, ps-nazit, kansanedustajapataljona-fasistit, venäläisiä vauvoja syövät kemikaali-natsit, venäläisiä mummoja hakkaava fasisti-nazzit itäkeskuksen prikaatista suomesta tuhota tikkurilan maalitehtaan lisäksi kun pitkään siellä on suomalaisten mustamaalaus historiassakin taas ollut menossa. Sä voisit suoraan vaan laittaa linkin rt sivuille niin ei tarvisisi sun turhaa kirjoittaa. Hanki aivot ennen kuin edes yrität ottaa asiosta selvää, älä turhaan tähän viestiin replyä tuolla lauseella.

Olli

“Viidennen tasavallan asevoimat näyttävät olevan ainoa täysivaltainen armeija Euroopassa”

Mitä ihmettä Macron sekoilee. Suomessa on ihan vahva armeija (toki puoludtuspudjettia on syytä lisätä) myös Ukrainan armeija on suoriutunut viime viikkoina hyvin Venäjän hyökyksestä.

juu

Sitä ”suurta nollausta” itsekin uskon. Ihan suunniteltuhan tämä on.
Korona ei ollu tarpeeksi suuri katastrofi niin piti järjestää sota.

matti mainio

Eurooppa hakee nyt sotaa. Tarviiko great reset sen, ilmeisesti.

Kale

Tarvitsee, jotta saadaan taloudet romutettua ja sen avulla tuotua digitaalinen identiteetti ja digivaluutta.

Tomppa

Yrittävät sitä, koska ovat epätoivoisia, kun Nato ei tullutkaan Ukrainan fasistihallinnon avuksi.

Ilkka Forsten

Kommari taas hourii..

Tomppa

Idiootti.

Jussiboy

Ota vetolaput pois niin näet kunnolla. Joka toista idiootiksi kutsuu on sellainen. Mikä se sellainen suuri mollaus on?

Ilkka Forsten

Hauska tavata, mukavaa kun esittelit itsesi.

Piikkilampaat

Kun täällä kirjoittaa negatiivista venäjästä, kirjoitukset ei ilmesty.
Johtopäätös on se, että tämä saitti on ryssien alusta, ja toimeen on alettu sen johdosta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Piikkilampaat
Mr Bungle

PT-Median saitilla saa suoltaa v.valta fantasioita niin paljon kuin sielu sietää. Sinne vaan avautumaan.

Nationalisti

Kuinkahan paljon tuollakin sionistilla on aseteollisuuteen liittyviä osakkeita?
Nämä kaikki vastenmieliset poliitikot voisivat jäädä ihan vaan vahingossa ohjuksen alle, moni ongelma korjautuisi Euroopassa.

ei jaksa tuollaisia

Sionisti on haukkumasana? Luulisi ns. nationalistin edes jotain ymmärtävän.

Nationalisti

Ei, vaan toteamus.

Kata

Je suis l’ami de Justin saluant Emmanuel-le…nous sommes de gentils garçons!

Eurooppaa jaetaan kovaa kyytiä

Miten ranska voi käyttää budjetista rahaa aseinvestointeihin? Sehän on Euroopan velkantuneimpia maita, lähes konkurssissa!

Velkaa on vaivaiset 2 105 000 Miljardia euroa. Eli siis ~97.7% BKT:sta. Pari prosenttia enää lisää ja konkurssi uhkaa. Mistä tuossa yhtälössä lisätään puolustusmäärärahoja?

No, ranskalaiset yhä edelleen haluaa valloittaa Saksan viljavat ja metsäiset alueet itselleen. Siitähän tässä on kyse. Ranska joka kuvittelee olevansa suurvalta, aikoo saada sen itselleen mikä jäi saamatta toisen maailmansodan jälkeen ja joka aiheuttaa vieläkin peppukipuilua. Ja vaikka eurooppa on jälleen uus-jaettu länteen ja itään, niin Saksa ei jää sivustakatsojaksi kun Ranska ja Puola koittavat ottaa sitä osia. Enkä usko että Suomikaan ihan ilmaiseksi antautuu Venäjälle, vaikka ei meitä muut puolusta koska niillä on kiire uus-jakaa eurooppaa.

Onneksi Putin sanoi jo macronille että ”Jos Ranska haluaa sodan Venäjän kanssa niin se sen saa. Mutta sillä sodalla ei ole voittajaa”. Toivottavasti ranskalaiset ja macron ymmärtävät tämän. Ja lakkaavat kukkoilemasta.

Mirkku

Onko Saksassa jäljellä metsäisiä alueita?

Tuumailija

Onhan siellä vaikka millä mitalla. Vaikka -80 luvulla puhuttiin kovasti happosateista yms. metsäkadosta keski-euroopassa, oli se pelkkää propagandaa (alustusta tämän päivän ilmastohysterialle).
Kuvat ”kuolleista” metsistä olivat paikallisia, tuholaisten aiheuttamia metsätuhoja, joista metsät kuitenkin toipuivat (tästä ei mediassa puhuta mitään) ennalleen luonnollisesti.
Menepä vaikka Hürtgeniin katsomaan, niin näet silmänkantamattomiin jykevää metsää, vaikka liittoutuneet (amerikkalaiset) sen jyräsivät tehokkaasti aikoinaan.

Tammimetsät ovat kyllä euroopassa harvenneet, mutta sekin johtuu infektiosta jota ei ole vielä kyetty pysäyttämään, mutta se etenee todella hitaasti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
Mr.hilti ja sepeli

Hmm.. Että metsät ihan toipuivat kun se rikin päästö lopetettiin? Oletkohan oikeasti ymmärtänyt edes mitä olet lukenut, seuraavaksi puhut otsoniaukosta joka oli ihan pas..a koska se alkoi pienentyä ja ihan sattumalta freonit kiellettiin.. Seuraavaksi voisitkin puhua vantaan joesta kuinka puhdas se on ja ihan turhaan keravalla pa..avedet putsataan…

Onhan sielä

Voidaan sanoa että koko vuoristoseutu. Schwarzwaldista Nürnbergiin. Ja siitä 200km ylös ja alaspäin. Ja jos olet koskaan ajellut bahnoja pitkin, niin poikkeuksetta niiden vierusta kasvaa sellasita 40 vuotiasta mäntymetsää. Pohjosempana se on käkkäräistä johtuen kalkkipohjaisesta maaperästä. Mutta suoristuu etelään päin mentäessä.
Matkailu avartaa… Sillä niin hyvin hoidettuja metsiä kuin Saksassa ei kyllä Suomesta löydä. Suomalainen puusto on joko risukossa kasvanutta oksaista runkoa joka kelpaa lähinnä polttopuuksi. Tai sitten se on selluteollisuuteen kasvatettua höttöä joka ei kelpaa rakennuspuuksi. Saksassa on jopa 300 vuotta vanhoja kuusia. Niistä kun yhden kaataa niin kantohinta lähentelee 200 000e:a. Siinä olisi suomaalaiselle selluteollisuuden tuottajalle melkoinen markkinarako.

Ei huolta huomisesta

FIAT rahalla kaikki hoituu.

pää määrää

Missään tapauksessa ei tule lähteä sotimaan Suomen vähäisen kansan. Se on hyvä, että on vankat puolustusvoimat, joten voi tehdä sopimuksen, joka hyödyttää Suomea ja Venäjää. Venäjälle ei ole Suomesta hyötyä lisämaana, mutta suuri hyöty kaupallisesti ja puolustuksellisesti. Jos meillä olisi älykäs mutta ei EU sokaisemä presidentti,hän osaisi neuvotella edullisen sopimuksen sodan uhatessa. Ei Erkkoja ja Tannereita tai Rytejä vaan Paasikiven ja Mannerheimin kaltaisia, jotka pitävät oman kansan etuja tärkeimpinä kuin mitään omia näkemyksiä.

Satamat

Mutta meillä on ne syväsatamat joita Venäjä tarvitsee. Se on se suurin uhka.

J. Jörgensen

Ja mitä kukkopoika mahtaa tarkoittaa armeijan ’täysivaltaisuudella’ ainoana Euroopassa? Entä Suomen armeijan resurssit ja iskukyky? Ei ne Ranskan näytöt sodankäynnistä kakkosrähinän ajalta ole kovin hääppöisiä. Vichyn hallituksen ja marsalkka Petainin saavutukset natsien kollaboraattoreina eivät juuri kansallistuntoa tue. Kyllä sitä sitten jenkkien ja brittien per….ssä ’vallattiin’ Pariisi takaisin ja oltiin niin suurta liittoutunutta. Mutta helppoa uskoa historian perusteella, että Ranskasta löytyisi sankoin joukoin yhteistoimintaväkeä Putinille.

Ilkka Forsten

Ranska oli toisen maailmansodan aikaan kyllä nollavaltio, mutta etnisistä ranskalaisista koottu Waffen – SS divisioona Charlemagne, ei ollut lähelläkään nollaa. Se taisteli vielä Berliinin puolustuksessakin ansioituneemmin kuin moni muu yksikkö. Hinta oli kova, sillä divisioonan vahvuus oli huippuvuonna 1944 noin 13 000 miestä, ja berliinin puolustuksessa oli jäljellä alle 100 ukkoa.