Eurooppa Politiikka

EU ja Nato jännittävät, kun Le Pen lähtee toiselle kierrokselle Macronin kanssa

Marine Le Pen, 2021 Kuva: Wikimedia Commons.

Emmanuel Macron ja Marine Le Pen pääsivät Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle.

 

Natolla ja Euroopan unionilla on edessään jännittyneet kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Ranskan “äärioikeistolainen” johtaja Marine Le Pen pääsi sunnuntaina Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle haastamaan äärisuvaitsevaisen Emmanuel Macronin 24. huhtikuuta.

Ranskalaisen mielipidemittausyritys Ipsosin ennusteiden mukaan Ranskan presidentti sai 28,4 prosenttia äänistä ensimmäisen äänestyskierroksen päätteeksi. Hänen kilpailijansa Le Pen keräsi samojen ennusteiden mukaan 23,4 prosenttia äänistä. Kyseessä on Le Penin kolmas esiintyminen – ja hänen kaikkien aikojen korkein tuloksensa – presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

Vaikka mielipidemittaukset tässä vaiheessa viittaavat siihen, että Macron jatkaa presidenttinä kahden viikon kuluttua, hänellä on edessään paljon tiukempi toisen kierroksen kamppailu kuin vuoden 2017 vaaleissa, jolloin hän kohtasi myös Le Penin.

Nämä kaventuvat gallup-ennusteet tarkoittavat, että kaikki katseet sekä Euroopassa että Washingtonissa kiinnittyvät kampanjan käänteisiin tulevina päivinä, kun liittolaiset pyrkivät punnitsemaan, pysyykö Pariisi luotettavana kumppanina sodassa Putinin joukkoja vastaan Ukrainassa.

Maaliskuun 20. päivänä käytävä keskustelu on todennäköisesti ratkaiseva kohtaaminen, jossa Le Pen haluaa antaa itsestään hiotumman kuvan kuin viisi vuotta sitten Macronin kanssa käydyssä kamppailussa.

Natolle päänvaivaa Le Penin ulostuloista

Naton osalta Le Pen on aiheuttanut päänvaivaa ilmoittamalla haluavansa vetää EU:n ainoan ydinasevaltion pois liittouman integroidusta komentorakenteesta, sanomalla: ”jotta emme enää joutuisi konflikteihin, jotka eivät kuulu meille”.

Tämä kanta herättää Natossa erityistä huolta, koska väitetään Le Penin jo pitkään nauttineen läheisistä suhteista Kremliin ja saaneen puoluetukea venäläisestä pankista, vaikka hän tuomitsi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Jos hän onnistuu kukistamaan Macronin toisella kierroksella, hän aiheuttaisi mahdollisesti kohtalokasta vahinkoa myös Euroopan unionin toiminnalle. Vaikka hänen puolueensa, Kansallinen liittouma, on luopunut ehdotuksestaan erota EU:sta, Schengenistä ja eurosta, Le Pen on pysynyt laajalti euroskeptikkona.

Hän on suunnitellut Ranskan EU-rahoitusosuuksien vähentämistä ja liittoutumista Unkarin ja Puolan kaltaisten maiden kanssa, joita johtavat samanhenkiset poliitikot.

Le Penin kannattajat huusivat sunnuntai-iltana tuloksesta innostuneina ”Me voitamme!” ja lauloivat Marseljeesia. Kannattajilleen pitämässään puheessa hän otti voimakkaasti esille identiteettikysymykset, itsemääräämisoikeuden ja elinkustannuksia koskevat huolenaiheet ja lupasi olla ”kaikkien ranskalaisten presidentti”.

Tulokset vahvistavat ajatusta siitä, että Ranska on siirtynyt sodanjälkeistä politiikkaa hallinneen perinteisen vasemmisto-oikeisto-jaon ulkopuolelle kohti taistelua, jossa Le Penin edustamat maahanmuuttovastaiset kansallismieliset taistelevat globalisaatiolle avoimia Eurooppa-myönteisiä suvaitsevaisia vastaan.

Kaikki riippuu nyt siitä, kumpi ehdokas saa kannatusta äärivasemmistolaiselta Jean-Luc Mélenchonilta, joka tuli ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi hieman yli 21 prosentin äänisaaliilla. Äänestäjät näyttävät olevan erimielisiä siitä, ketä he tukevat toisella äänestyskierroksella.

Ipsos-yhtiön tuoreen mielipidemittauksen mukaan puolet Mélenchonin äänestäjistä ei osaa valita Le Penin ja Macronin välillä, kun taas toinen puoli on jakautunut Macronin ja Le Penin välillä ja suosii Macronia.

Mélenchon itse kehotti äänestäjiä olemaan äänestämättä Le Penin puolesta toisella kierroksella, mutta ei kuitenkaan kehottanut äänestämään Macronin puolesta.”Meidän on valittava kahden pahan välillä, jotka ovat meille kauheita ja jotka eivät ole luonteeltaan samanlaisia”, Mélenchon sanoi puheessaan. ”Jokainen teistä joutuu kohtaamaan omatuntonsa”, hän sanoi ja toisti myöhemmin useaan kertaan: ”Emme saa antaa yhtään ääntä Marine Le Penille.”

Macronin taakse toiselle kierrokselle asettuivat välittömästi myös useat muut kilpailijat, kuten konservatiivisen Les Républicains -puolueen Valérie Pécresse, sosialistien Pariisin pormestari Anne Hidalgo ja vihreiden Yannick Jadot.

Le Penin suurin mahdollisuus päästä johtamaan Ranskaa

Näissä vaaleissa Le Penin perhe on ollut kaikkein lähimpänä mahdollisuutta päästä johtamaan Ranskaa.

Vuonna 2002 Jacques Chirac voitti Le Penin isän Jean-Marie Le Penin helposti 82 prosentin äänisaaliilla, kun vastakkainasettelua pidettiin taisteluna ranskalaisten arvojen turvaamiseksi. Vuonna 2017 Le Pen itse hävisi Macronille lähes 34 prosentin äänisaaliilla, mikä on paljon suurempi osuus kuin hänen isällään.

Tällä kertaa Politicon “Poll of Polls” -vertailun mukaan hän voisi saada jopa 47 prosenttia äänistä 24. huhtikuuta.

Jännitys Ranskan presidenttikisan ympärillä kasvoi pari pykälää kampanjoinnin viimeisinä päivinä, kun kävi selväksi, että Le Pen antaa Macronille kovan vastuksen.

Le Pen on kampanjoinut kuukausien ajan kiertämällä kyliä ja pikkukaupunkeja matalan kustannustason kampanjassaan, jolla on pyritty tavoittamaan tavalliset ranskalaiset. Hänen keskittymisensä elinkustannuksiin liittyviin kysymyksiin on osoittautunut ajankohtaiseksi inflaation ja polttoainekustannusten noustessa, mikä on iskenyt ranskalaisten talouteen.

Macronin on puolestaan katsottu suhtautuvan vaaleihin ylimielisesti, sillä hän ilmoitti ehdokkuudestaan vasta viime kuussa ja kieltäytyi väittelystä kilpailevien ehdokkaiden kanssa.

Macronia on myös syytetty siitä, että hän on yrittänyt vetää poliittista pääomaa diplomaattisista ponnisteluistaan Ukrainan sodan lopettamiseksi. Lisäksi on paljastunut, että hänen hallituksensa on käyttänyt miljoonia konsulttiyritysten palkkioihin.

Macronin kannattajat elättelevät toiveita siitä, että ranskalaiset äänestäjät tunnustavat näistä viimeaikaisista vastoinkäymisistä huolimatta hänen saavutuksensa COVID-19-pandemian hallinnassa ja Ranskan talouden elpymisen edistämisessä.

Tärkein kilpailija Eric Zemmour

Toista äänestyskierrosta silmällä pitäen yksi tärkeimmistä kysymyksistä on se, onko Le Pen onnistunut laajentamaan vetovoimaansa Kansallisen liittouman vaikutuspiiriä laajemmalle.

Viime vuosina Le Pen on pyrkinyt tekemään puolueestaan valtavirtaisemman ja lieventämään ajoittain kiihkeää maahanmuuttoa koskevaa retoriikkaansa houkutellakseen perinteisempiä konservatiivisia äänestäjiä.

Hän on myös pyrkinyt tekemään itsestään houkuttelevamman vasemmiston äänestäjille ajamalla eläkeiän aikaistamista ja peruselintarvikkeiden arvonlisäveron alentamista.

Myös hänen “äärioikeistolaisen” kilpailijansa Eric Zemmourin leirin reaktioita seurataan tarkasti. Zemmour, jota pidettiin aikoinaan vakavana uhkana Le Penille oikeiston puolelta, sai Ipsos-ennusteen mukaan vain noin 7 prosenttia äänistä.

Zemmour vetosi epäröimättä tärkeään maahanmuuttokysymykseen kehottaessaan kannattajiaan asettumaan Le Penin taakse.

”Le Pen kohtaa miehen (Macronin), joka on päästänyt 2 miljoonaa maahanmuuttajaa Ranskaan ja joka ei ole sanonut sanaakaan turvallisuudesta ja maahanmuutosta kampanjansa aikana ja joka tekee vielä pahempia asioita, jos hänet valitaan. Siksi kehotan äänestäjiäni äänestämään Marine Le Peniä,” Zemmour sanoi kannattajilleen Pariisissa.

 

Lähde: Politico

27 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Sanotaanko, että kaikki nk. ”sielukaupat” tehneet jännittävät aivan turhaan, sillä ”todellisen” demokratien toteutumista pitää vähän ”auttaa” ettei hoomat mene päin orbania!

ike

No tuollaisella ”hanskatuntumalla” Le Pen ei koskaan voita vaaleja. Siitä on tehty yhtä mahdotonta kuin Ttumpin voitosta. Nyt täytyy alkaa kiinnittämään kohde aivan muuhun asiaan kuin kuka sai eniten ääniä. Nyt siis täytyy alkaa kantsomaan äänestysjärjestelmää mitä jotkin puoluet eivät anna tarkastella. No sen ymmärtää.

Ali

Ei tule voittamaan,,se on kieroa peliä, vaikka  Marine Le Pen saisi 90% äänistä,niin ne käännetään Macronille.
Sama Suomessa,nykyiset ministerit toimii niin itsevarmasti ja röyhkeästi, ihan niinkuin tietäisivät, että pääsevät jatkoon seuraavien vaalien jälkeen!

valhetta

Juuri näin. Vaalit on olleet vilpilliset kaikkialla jo kymmeniä vuosia. Miksi muuten meilläkin äänestetään piirtämällä lyijykynällä numero pahvilappuun? Pankkitunnuksilla voi tehdä jo mitä tahansa – miksei äänestää. Vaaleja edeltävillä valheellisilla gallup-tuloksilla varmistetaan vilpin läpimeno.
Ranska on kärsinyt maahanmuutosta 90-luvulta saakka. Eivät varmasti valitsisi globalistia uudestaan. Valhetta valheen perään koko vaalisysteemi. USAn viime vaalit oli ehkä törkein valhe ikinä.

John Quiman

Jos vaalit muuttuisivat tietokoneilla tehtäviksi äänestyksiksi, netillä tai ilman, sitten ne vasta olisikin helppo väärentää, vieläpä jälkiä jättämättä.

Plutokratia

Ei olisi, jos jokainen voisi nähdä omilla tunnuksillaan, että ääni on mennyt sille ketä on äänestänyt. Nyt et voi mistään tarkistaa, että mihin se oma ääni meni.
Tosin lopullinen vaalitulos olisi myös tunnuksillä äänestäessä mahdollista väärentää. Ihan kuten nytkin Tieto Oyj tekee.

John Quiman

Voit katsoa tunnuksillasi ja kone vastaa sen, mitä äänestit, mutta et voi tietää mitä se kone laittaa ääntenlaskentaan. Samalla kerrot valtiovallalle, että ketä äänestit ja se voidaan merkitä rekisteriin, josta voivat halutessaan katsoa ketä milloinkin äänestit.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Tuumailija

Juuri tätähän marinadi ehdotti vähän aikaa sitten, vaalitapamuutosta. Elikkä vaalien äänestys muuttuisi sähköiseksi, jolla saataisiin kerättyä ihmisistä informaatiota siinä missä mulkata äänestystulosta vihr.vas suosivammaksi, yksi pieni askel kontrolliyhteiskunnalle jälleen.

Näin tapahtui amerikoissa, ja vaalikoneetkin toimitti dominion. Jälkipyykissä kun vaativat koneita tarkastettavaksi, niin ensin oli kadoksissa ”salasanat” ja kun lopulta konet saatiin tutkittavaksi oli niistä hävinneet kovalevyt; ja kun kovalevyt löytyivät oli niistä osa pyyhitty ”vaalisalaisuuden” vuoksi tyhjäksi.

Samaan revohkaan pakenivat avainhenkilöt toiseen osavaltioon ”lomalle”, vielä twiittasivat lentokoneesta kuvan jossa kaikki kriminaalit olivat yhteiskuvasssa vaippa naamalla. Lopuksi kun palasivat (korkeimman oikeuden käskystä) ”lomaltaan”, niin suurimmalla osalla todettiin positiivinen plörinä, mutta se on mukava sairastaa yhdessä.

John Quiman

Pelkästään tuo kieroilu vaalikoneiden kanssa kertoo yksiselitteisesti, että vaaleissa on tavalla tai toisella huijattu ja nuo koneet ovat osa sitä huijausta.

ike

Pahi pelkoni.

Athos Porthos

Ranskan kemuongelma lienee Euroopan suurin.
(huippuna Notre Damen tuhopoltto)

Miksei Ylen toimittajat kertoneet aiheesta ”analyysissään” ?

juu

Kauheeta lässytystä taas uutisissa meillä.
Koko eurooppa suurinpiirtein tuhoutuu jos ”äärioikeistolainen” voittaa.
Olisihan se varmaan takaisku liittovaltiolle ja maailmanhallitukselle ja globaslistien tavoitteille.

Tuumailija

Ja sekin vielä, että Marine Le penn on ollut vuosia israel suhteiden koordinaattori ennen kuin lähti täysillä politiikkaan ja heitti isänsä pihalle tämän perustamasta puolueesta.

Se on Macaryynistä alkaen ollut kova hypetys saada valitun kansan jäsen milloin minkäkin valtion päämieheksi tai ainakin pääministeriksi.
Kuten meriitti näillä osoittaa, ovat aikaansaapia kun maat ovat sekaisin kuin seinäkellot ja eliitti juhlii.

Paljon jännitetään

Jos tytär ei olisi riitaantunut isänsä kanssa ja aloittanut henkilökohtaista alasajoa, olisi jompikumpi ollut Ranskan presidentti. Mutta ehkä tuo j..talais-koordinaatio painoi niin paljon että isä ei saanut päästä presidentiksi. Sen jälkeeen tytär kulkee keräämässä ääniä sen verran ettei globalistien edustajaa uhata kovinkaan vahvasti.

Jännistyksellä myös Suomen puolustusvoimat odottavat kuinka moni reserviläinen palauttaa sotilaspassinsa kun Suomi allekirjoittaa NATO-sopimuksen. Moni armeija-aikanaan vannoi puolustavansa puoleetonta Suomea. No, jo EU teki Suomesta puolueellisen ja NATO sotilaallisesti.

Passinsa palauttaneitahan eivät NATO-kenraalit voi määrätä. Eli jos tulee käsky hyökätä Venäjälle niin ne joilla on passi, hyökkäävät. Ne joilla ei ole, jäävät viljelemään ja hoitamaan kotikylän asioita. Voi olla että esim. haudankaivajilla ja ruumisauton kuljettajilla on kysyntää…

finne igen

Zemmour olisi ollut loistava valinta ja onneksi hän ”testamenttasi” kannattajansa Marie Le Penille. Zemmour toi selvimmin esille Islamin aiheuttaman ongelman Ranskalle ja siksi häntä pidetään rasistina.
Omistuisinta on se, että Zemmour on j..talainen ja samalla ymmärtää ranskalaisena kulttuurinsa tuhoutuvan siirtolaislaumojen alla. Pariisi on todella ainoa hieno päkaupunki Euroopassa vielä 1970-luvulla, mutta nyt tuhottu ja vaarallinen.
Macronista on mahdotonta löytää mitään hyvää, hän ei ole Ludvig XIV tai Napoleon I, vaan ainoastaan pankkiri! Hyvä kysymys kaikille: mitä tekemistä Natolla on Ranskan kansan suorittaman presidentin valinnan kanssa?
Niinpä!

Ilmari

Kyllä passinsa palauttaneitakin tarvitaan. Heitä voidaan käyttää miinanpolkijoina.

Kepuli Mehutin

Miinanpolkemista varten on jo porukka: sivarit.

Horace Smith

Jospa nyt ihmiset ymmärtäisivät, että Nato jäsenyydestä huolimatta suomalaiset asevelvolliset eivät joudu ulkomaille sotimaan. Varusmiehet ja – naiset puolustavat vain Suomea. Jos täältä lähetetään sotilaita muualle taistelemaan, he ovat ammattisotilaita.

Sen sijaan Naton jäsenenä Suomi saisi kalusto- ja muuta apua, Naton tiedustelutietoja ja lentokieltoalueen hyökkäyksen tapahtuessa. Lentokieltoa Ukraina pyysi huonolla menestyksellä. LePen on ryssän kätyri, ja voi halutessaan estää Suomen Nato jäsenyyden, ja pelaa näin suoraan putlerin pussiin. Taidat olla ryssän trolli, jos väität, että sotilaspassin palautus vapauttaa kansalaisvelvollisuudesta. Sotatilanteessa petturit viedään saunan taakse…

Plutokratia

Itse taidat olla osa sitä aivontonta massaa, joka ei kykene kyseenalaistamaan, vaan sokeasti uskoo kaiken mitä kommunistinen valtamedia tuuteistaan suoltaa. Bäääh.

Jännitteitä on

Älä huoli, sinulle on varmasti paikka arkasi kanssa. Mutta älä huuda niin lujaa, kuulevat ja juoksevat pois.

John Quiman

Jos ei ole Plutokratian kanssa samaa mieltä, on aivotonta massaa. Hyvinpä Plutokratia perustelee mielipiteensä: eriävä mielipide voi johtua vain siitä, että ”uskoo sokeasti kaiken, mitä kommunistinen valtamedia tuuteistaan suoltaa”.

Jännitteitä on

Kyllä se niin on että jos vaikka Ukrainassa soditaan niin kun NATO-kenraaleilta käy käsky, sinne lähtevät suomalaiset sotilaat. Vastaavasti, kukas meille tulisi jos me tarvittaisiin apua? Italialaiset on jo määrätty meidän avuksemme. Siis ensisijaiseksi avuksemme.

Kannattaa muuten lukea tämä MV-lehden vieraskunä-artikkeli. Ei kannata uhriutua jos ajaa meitä sotaan:

https://mvlehti.net/2022/04/11/ala-uhriudu-luomistasi-olosuhteista-eraan-kansalaisen-nakemys-mielipide/

Menkää te sinne sotimaan USA:n puolesta. Minä lämmitän sillä aikaa saunaa ja pistän olutta viilenemään.

John Quiman

Naton jäsenyyssopimus ei sisällä hyökkäyssotaa, vain puolustuksen. Mistähän ämveestä tuo uskomus, että Nato haluaa hyökätä Venäjälle tulee?

No, lähde on Putinin puheissa, joita hän suoltaa, vaikka hän tietää, että Nato ei ole uhka. On vaan helpompaa hallita venäläisiä, kun on ulkoinen vihollinen uhkana, vaikka se ei olisikaan todellinen. Hyvinpä tuo näkyy toimivan myös venäjänmielisten sinisilmäisiin mieliin. Saahan Putin sillä sellaisen hyödyn, että länsimaissa on hänen asiaansa ajavia länsimaiden puolustusta heikentäviä ihmisiä.

Aika perusteetonta höpinää, mutta joihinkin se puree helposti ja sitten pöpöt valtaavat mielen ja putkosnäkö vaivaa.

Käsky kävi

No, hyökkäsihän se Ukrainakin Venäjälle kun käskettiin. Tavoitteena teollisuus, luonnonvarat ja ympäri vuoden sulana pysyvä satama.

Ja jos et tiennyt niin tämä hyökkäys käynnistyi Zelenskyn käskyllä 127/2021, eli 23.2.2021. Amerikka käsky hyökätä ja Zelensky hyökkäsi. Vuosi sen jälkeen DPR ja LPR vastasivat Venäjän tukemina.

John Quiman

Eivät Ukrainan alueet muutu Venäjäksi sillä, että Putin valtaan ne ja keksii niille nimityksiä. Ämveestä tietysti voi lukea noinkin putkosnäköistä tarinaa.

otto suni

Marine Le Penn ei ole äärioikeistolainen vaan tyypillinen konservatiivi ja hänen valintansa olisi onni tavalliselle ranskalaiselle keskiluokalle. Macron on ainoastaan Rotschildin pankkiiri ja hän on toiminut kuin ”nukkehallitsija” muiden voimien toimiessa lankojen vetäjänä!
Marine Le Penn on Ranskalle mahdollisuus palata Charles De Gaullen ”Ranska ensin” politiikkaan ja lopettaa USA:n dominanssi Natoon. Itsenäinen Ranska on mahdollisuus Euroopassa ja jokaisen on syytä muistaa, että Britannia erosi EU:sta ja tulee hyvin toimeen! Ranska ei voi olla elintasosiirtolaisten kaatopaikka. On syytä muistaa Ranskan kuningas Kaarle Martel ja 800-luku.
Odotellen Marine Le Penn voittoa!
otto s.

Tuumailija

Le Penn on se pienimmän haitan tie, parempi kuin kaksi muuta ehdokasta 3:n parhaan joukossa.
Aika näyttää, jos Le Penn valitaan, mikä on se todellinen toimintamalli ja pysyykö puheidensa takana, toivotaan parasta.