Eurooppa Politiikka Talous

EU juonittelee tuhoavansa Unkarin talouden ellei se noudata linjaa Ukrainan rahoittamisessa

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva: Wikimedia Commons (Public Domain Mark 1.0).

Vuodettu EU:n neuvoston asiakirja paljasti suunnitelmat kaikkien tukien keskeyttämiseksi Unkarille – toimenpide, joka johtaisi Unkarin forintin arvon romahdukseen ja tuhoaisi ulkomaiset investointimahdollisuudet maassa.

Euroopan unioni harkitsee lisätuen pidättämistä aiheuttaakseen Unkarin valuutan romahduksen, jos pääministeri Viktor Orbán jatkaa Brysselin suunnitelmien vastustamista myöntää Ukrainalle 50 miljardin euron avustus EU:n budjetista.

Financial Times -lehdelle vuodetussa luottamuksellisessa asiakirjassa paljastetaan Brysselin aikomus kiristää Orbánia, EU:n näkyvintä vastustajaa, jonka mukaan kaiken tulevan taloudellisen avun Ukrainalle tulisi löytyä ilman, että EU:n toimeenpano vaatii lisääntyneitä budjettiosuuksia jäsenvaltioilta.

Englannin laajalevikkisimmän sanomalehden mukaan asiakirjassa, jonka on laatinut EU:n neuvoston sisällä työskentelevä virkamies, todetaan, että jos Unkari ei noudata Euroopan enemmistön linjaa rahoittaa Kiovaa EU:n budjetin kautta, kansalliset johtajat vaativat kaikkien EU:n tukien keskeyttämistä Budapestille Orbánin ”epärakentavan käytöksen” vuoksi.

”Rahoitusmarkkinat ja eurooppalaiset sekä kansainväliset yritykset saattavat olla vähemmän kiinnostuneita sijoittamaan Unkariin”, lukee asiakirjassa, tunnustaen, että tällainen toimi ”voisi nopeasti laukaista julkisen alijäämän rahoituskustannusten lisääntymisen ja valuutan arvon laskun.”

Euroopan unioni on jatkuvasti kiristänyt jäsenvaltioitaan noudattamaan Brysselin linjaa, mikä on selvä todiste siitä, että EU vie kansallisvaltioiden itsenäisen päätäntävallan. Vaikka EU:n tukien saamiseen on aiemmin asetettu virallisia ehtoja, tarkoituksellinen pyrkimys aiheuttaa taloudellinen romahdus jäsenvaltiossa, joka kieltäytyy noudattamasta erillistä politiikkaehdotusta, on ennennäkemätöntä.

Asiakirjassa korostetaan jopa EU-virkamiesten uskovan, että Unkarin taloudessa on hyödynnettäviä heikkouksia, kuten ”erittäin korkea julkinen alijäämä”, heikko valuutta ja ”erittäin korkea inflaatio”.

Vastauksena uutisiin Unkarin Euroopan unionin asioiden ministeri János Bóka vakuutti, että hänen maansa ei taivu kiristykseen.

”Tämä vain vahvistaa sitä, mitä Unkarin hallitus on sanonut jo pitkään: EU:n varojen käyttöönottoa käytetään poliittiseen kiristykseen Brysselin toimesta”, Bóka kirjoitti X:ssä.

”Unkari ei liitä Ukrainan tukemista ja pääsyä EU:n varoihin yhteen ja torjuu muiden toimijoiden tekemät yritykset tehdä niin.”

”Unkari on ollut ja tulee jatkossakin osallistumaan rakentavasti neuvotteluihin, mutta ei taivu kiristykseen”, hän lisäsi.

Koskovics Zoltán, geopoliittinen analyytikko Budapestissa sijaitsevasta Fundamental Rights -keskuksesta, sanoi suunnitelman olevan todiste siitä, että ”todella hullut hallitsevat Brysselissä”.

Lähde: Remix

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jarno Tuominen

”todella hullut hallitsevat Brysselissä”.älä muuta virka.eu on täynnä sittisontiaisia.niinhän se timo soinikin aikoinaan sanoi,jos suomalaiset olisivat tienneet mitä suunitelmia eu,lla,on suomen varalle,niin siihen ei ikinä olisi liitytty. tosiasia.vaikka en soinia paljon arvosta.eu on kulttuuri marxismin ja w.e.f hulluuden lähde.

Kääpä

Sitäpä ei tuo porsas sanonut että oisi ollut ihan sama mitä neuvoantavassa kansan äänetyksessä olisi äänestetty sillä oli jo aikoja sitten ennen äänestystä pistetty jo suomen päättäjien nimikirjoitus eu liittymispapereihin. Ällisttää aina miten vähän ihmiset tietää miten kierosti suomi kiedottiin tuohon eliittejä elättävään syöpäkasvaimeen.

Toni Lajos

Eurooppa alueena tuhottu, suvakkien, ählämien sekä rikollisuuden myötä kivikauteen. Parempaa ei näköpiirissä.

Kääpä

Mitä jos eu keräisi mieluummin käytettyä materiaaliapua Ukrainaan kuten myös suomenkin pitäsi tehdä, eikä mättää helvetti veromaksajien rahoja tuonne korruption rypemään maahan. Ei ole ihme jos vastustus ukrainaa kohtaan kasvaa normaaleissakin ihmisissä kun kärjistellään murhaavissa sähköhinnoissa ja kaikkien verojen nousuissa kun samaan aikaan miljardit valuu ulkomaille.